4/28/2013

Négy esküvő

Előszó: Ha valaki felfedezné, hogy a R...M... online újságban már olvasta a cikkem első felét, akkor nem plágiumról van szó, hanem azt is én írtam, csak régebben és saját nevemen. :)

A Négy esküvőt a Viasat3 indította el hódító útjára először 2010. Szeptember 14-én, majd 2011.10.18-án másodszor is. A harmadik évad pedig 2016-ban érkezett meg! Minden adásban 2-2 menyasszonyt láthattunk, összesen öt darab négyes csoport versenyzett 10 héten keresztül. A játék lényege: a pontozó menyasszonyok négy kategóriában pontozhatnak- étel, helyszín, hangulat és ruha. Mindezekre 10 (helyszín, ruha, étel), illetve 20 (hangulat) pontokat adhattak volna. A pontok összesítése után (max.: 150 pont) pedig a győztes pár elmehetett az álomnászútjára.  A műsor készítői igyekeztek nagyon különböző menyasszonyokat kiválasztani, hogy állandó legyen a feszültség. Volt zsidó, kínai, romantikus, meleg, sztár házasság is. A párok gyakran sztárokat is meghívtak a nagy napukra a hangulat emelése miatt. Így láthattuk fellépni L.L. Juniort, Bangó Margitot, Mészáros Dórát, Zalatnay Cinit, stb.
A műsor már a kezdetek óta rengeteg kritikát kapott, majd közben és utána is. A menyasszonyok igyekeztek ezeket cáfolni vagy megerősíteni a különböző fórumokon. A lényeg az, hogy a műsor készítői manipulálták a nézőket az összevágott és kisarkított jelenetekkel.



Első évad

Első csoport
Anikó: 23 éves, férje vállalkozásában dolgozik. Igazi királylányos esküvőt képzelt el, távol-keleti fűszerezéssel. Az esküvőt a MTA dísztermében tartották. Az őt pontozó menyasszonyok szerint az ő esküvőjét a nagyzolás jellemezte. Röviden: arany-színű ruha, motoros bemutató, hastánc-bemutató, MTA díszterme, stb. Összességében szép volt, bár a pontozóknak nem volt előkészítve asztal.
Nikoletta: 24 éves, érdi rendőrlány. Ő hagyományos falusi 50 fős lakodalma szervezett a családi kertben. A pontozók szerint az ő lagzija túl egyszerű volt, illetve panaszkodtak a higiéniára is. Ő egy fórumon is megvédte magát és, mint írta már megbánta, hogy jelentkezett a műsorba és nem is úgy volt sok minden, mint ahogyan összevágták.
Szilvia: 33 éves miskolci vendéglő hölgy. Ő egy hagyományos lakodalmat szervezett, amit egy iskola éttermében rendezett. Az őt bírálók szerint nem volt odaillő az iskolai menza, illetve a menyasszony arcán nem voltak érzelmek a saját esküvőjén. Mindent összevetve igazán jó esküvőt szervezett meg, mert megérdemelten, megnyerte az álom nászutat.
Ildikó: 24 éves asszisztens. Az ő esküvőjét a designer férj szervezte teljesen titokban. Az esküvő egy gyárépületben volt megtartva. Az őt pontozó menyasszonyok igen kiakadtak a körülményeken. A gyárépület lepusztult volt, rengeteget kellett várni, állítólag nagyon unatkoztak és hiányolták a szervezettséget is. Az ő esküvőjét jellemezték úgy, hogy megdöbbentő, bár a menyasszony maga, igazán szép volt és alkalomhoz illő volt a ruházata.

Második csoport
Krisztina: 33 éves flottamenedzser Gyömrőről. Ő egy igazán extravagáns esküvőt szervezett. Maga a szertartás szabadtéren volt, félhomályban, a lakodalom pedig egy discoban. A pontozó menyasszonyok sok mindenbe bele kötöttek: kevés dísz a teremben, a szertartás alatt alig volt ember, kevés volt az étel, nem volt hangulat, a lány ruhája nem volt odaillő (ebben nem volt igazuk), egy esküvő a discoban pedig végleg kiverte a biztosítékot mindegyiknél.
Nikolett: 25 éves szociálpedagógus, családsegítő Jászberényből. Ő egy igazi fradi (zöld-fehér) esküvőt szervezett. A Fraditól még egy ajándék mezt is kaptak. Valóban hagyományos esküvőt tartott, de a lányoknak nem tetszett a Fradi-vonulat, vagyis rendkívül soknak találták, hogy minden a Fradiról szólt.
Dalma: 32 éves tánctanár Szolnokról. Igazi hagyományos, illetve királylányos esküvőt szervezett. Nála minden volt: az uszálya hét méteres volt, 12 koszorúslány kísérte, hotel, stb. Valóban csodálatos esküvőt szervezett, így intrika ide vagy oda, de megérdemelten, megnyerte az álom nászutat.
Szilvia: 32 éves esküvőszervező. Romantikus, ám kicsit extrém szertartást szervezett. Ruhája sem volt szokványos, illetve a csillagok alatt mondta ki az igent. Igazán stílusos, romantikus volt az esküvője. Ha nem Dalmával versenyzett volna, biztosan ő nyert volna. A lányok baja az volt vele, hogy esküvőszervezőhöz képest nem volt nagy durranás az esküvő, sablonos volt, illetve nem értékelték a csillagfényes szertartást sem. (ezekben egyáltalán nem volt igazuk)
Dalma és Szilvia között komoly vita robbant ki, előbbi stílusa miatt, ugyanis Szilvia visszahallotta, hogy Dalma mindent kritizált az esküvőjén, illetve másokén is. Tény, hogy a verseny közöttük dőlt el.

Harmadik csoport
Efereta: 27 éves orvostanhallgató. Efereta nigériai származású és imád salsázni, ám igazán hagyományos lagzit szervezett Hódmezővásárhelyen. Az ő lakodalmán nagyon jól érezték magukat a vendégei és a pontozó lányok is. Stílusával, kedvességével és fergeteges lakodalmával, megérdemelten, megnyerte az álom nászutat.
Erika: 49 éves viseletkészítő, akinek ez a második házassága volt. Utóbbiból kifolyólag ő nem akart nagy dínom-dánomot, hanem egyszerű, ám emlékezetes partit. Az 50 fős társaságot egy retro-discos partira hívta egy csepeli házhoz, ahol indiai ruhában ment férjhez. Illetve volt meglepetés sárkány is, menyasszonytánc helyett. A lányoknak nagyon nem tetszett ez a lakodalom, mert nem tudtak mit kezdeni a sokféleségével (kínai sárkány, indiai ruha, retro-zene, stb.). Illetve komoly gondjuk volt a „penészes” étellel is.
Zsuzsa: 35 éves kereskedő. Neki is ez volt a második esküvője, ezért nem hagyományos esküvőt szervezett, hanem a ’20-as évek Amerikájába kalauzolta el vendégeit, ahol még a gengszterek voltak az urak. A stílus tetszett a lányoknak, bár nem érezték az esküvő-hangulatot. Volt akinek az ara ruhája nem tetszett, volt akinek a kenyértánc, volt akinek a férfiak ruhája, stb.
Ágota: 29 éves ingatlanfejlesztő. Mindenképpen vízparton akarták kimondani az igent, ezért a Balaton partján tartották az esküvőjüket. Focirajongókként zöld-fehér színnel adóztak a Fradinak. A lányok itt alapvetően jól érezték magukat, de stílusbéli eltéréseik kiütköztek.

Negyedik csoport
Anita: 21 éves egyetemi hallgató. A békéscsabai lány hagyományos, 850 fős roma lagzit szervezett. A lakodalomban minden volt: tündöklő ruha, hintó, tánc, ökörsütés, stb. A mulatság reggel 9-től másnap hajnalig tartott. A sztárvendég L.L. Junior volt. A lányok jól érezték magukat igazából, de nagyon elfáradtak a végére. De persze itt sem tetszett nekik minden. Volt akinek a higiéniával volt baja, volt akinek a sok-sok tánccal, volt aki szerint a terem nem volt elég díszes, a szertartás nem volt elég meghitt (csörgő mobilok), szemtelenek voltak a vendégek (Timivel), illetve a szertartások felét nem értették (nem ismerték sem a roma hagyományokat, sem magát a nyelvet).
Dorottya: 24 éves utazásszervező. Dorka egy játékon nyerte meg az esküvőjét és egy fiatalos, modern esküvőt tartott. Dorka ruhája nagyon csinos volt, ám a lányok nem voltak elégedettek. Szerintük unalmas volt az este, hiányolták a lakodalmas zenét, a jó hangulatot, Dorka jókedvét, stb. Mindent úgy jellemeztek, hogy tényleg nagyon Dorkás, de nem.
Gabriella: 29 éves katonalány. Férje John is katona. Vidám esküvőt szerveztek, ahol keveredik a magyar és az amerikai szokásrendszer. Kétnyelvű volt a szertartás, illetve a polgári szabadtéren zajlott. A lányok nagyon fáztak, de elég hideg is volt. Az esküvő nagyon vidám volt, amit a pár nyitótánca is fokozott. Az ételekben pedig vegyítve volt az amerikai ízlésvilág és a magyar jellegzetességek is. Megérdemelten, Gabriella megnyerte az álom nászutat.
Tímea: 27 éves matematika tanár. Igazán hagyományos tanyasi esküvőt szervezett (Nyíregyháza, Ibrány), ahol a menyasszony énekelt is. A sztárvendég Nótár Mary volt és a hangulat is jó volt, bár a lányok eléggé elfáradtak, amikor a tikkasztó melegben órákig vonultak a szertartások között.

Ötödik csoport
J. Barbara: A 29 éves titkárnő egy balatoni esküvőt álmodott meg magának. Esküvőjét egy hajón tartotta egy igen esős és hűvös napon. Majd a szertartás végén elvízidodgemeztek a lakodalom helyszínére. A lányok nagyon jól érezték magukat az esküvőn, bár hiányolták a pár táncát, illetve Timit kicsit bosszantotta Béla, az állandó táncoltató. Az eseményt megzavarta egy hőbölgő fiatalokból álló csapat is, ám mindezek ellenére Barbi megnyerte az álom nászutat.
Márta: A 29 éves technológus egy pécsi kastélyszállóba szervezte az esküvőjét. A sztárvendég Csézy volt. A lányok jól érezték magukat, de természetesen hiányoltak ezt-azt. Például a kastélyszállót ők szebbnek képzelték és az ételekkel sem volt mindenki elégedett, illetve a hangulattal sem.
H. Barbara: A 28 éves HR asszisztens hagyományos zsidó esküvőt szervezett. Ruháját édesanyja varrta, amiből nem látszódhatott ki a dekoltázsa, keze; volt hagyományos fátyla is. Volt pohártörés, héber és magyar közvetítés, körtánc és kóser ételek. Itt alapvetően kiütközött, hogy a pontozók magyar lányok voltak, akik nem voltak otthon a zsidó kultúrában. Szerintük nem volt elég szép és díszes az ara ruhája (nem is lehetett), nem értettek a szertartásokból sok mindent (tehát nem is értékelték), hiányoltak az ételek közül is pár dolgot (amit szintén nem is tehettek asztalra szervezők). Így esélye sem volt a zsidó esküvőnek a magyar lányok pontozásában.
Tímea: A 24 éves egyetemi hallgatónak két esküvője is volt, amit nem ő szervezett, hanem az anyukája. Tímea párja egy kínai fogorvos fiú, így mindegyikőjük hazájában tartottak egy-egy szertartást. Magyarországon tartották meg a templomi esküvőt, illetve lakodalmat kétféle tolmácsolásban. Az első esküvő hagyományos keretek között zajlott. Csendesebb, meghittebb volt, a menyasszonyon királylányos (bár nem fehér) ruha volt, a vacsora is kellemes volt. A Thangshanban tartott kínai esküvő azonban tele volt tűzdelve a kínai hagyományokkal, kezdve az ara vörös ruhájától, a kikérésen át a sokszínű vacsoráig, illetve a sok vendégig. A lányok elvoltak ugyan, de fáradtak voltak a több órás utazásoktól, fáztak, az étel sem ízlett úgy nekik, illetve nem értették a hagyományokat és természetesen magát a nyelvet sem. Így a kínai esküvő sem aratott osztatlan sikert.



Második évad

Első csoport
Zsanett
A 21 éves lány a Belmondo együttes egyik tagjához ment hozzá a 90 fős sztárokkal tarkított hagyományőrző esküvőjén. Ezen az esküvőn az ételekkel vannak a lányok a legjobban megelégedve és legkevésbé a hangulattal, illetve a zenével. A zenével az volt a problémájuk, hogy a férj túl sokat szerepelt, illetve a repertoár is egysíkú volt.   
Anita
A 27 éves tanárnő hagyományőrző sváb lagzit tartott 100 fős vendégseregének. A menyasszonyok apró dolgoktól eltekintve nagyon jól érezték magukat a sváb hagyományokkal vastagon tarkított esküvőn. Az esemény meghittségét csak tovább növelte, hogy Anita édesapja kómában volt a lánya esküvőjekor, így nem lehetett jelen a szertartáson. Pontokban magasan nyertek Anitáék, igazán megérdemelten. 
Erika
A 33 éves rendezvényszervező Mogyoródon tartotta 60 fős motoros lakodalmát. Az esküvő alapvetően meghatóra sikeredik és a menyasszony extrém ruhája is abszolút a motoros lagzihoz illett. Az esküvő egy motoros találkozóval volt együtt rendezve, ami először nem tetszett a lányoknak, de később megbékéltek vele, miután egy vetkőző show-ra bukkantak. Ezen kívül a lányoknak nem tetszett a vendégsereg alulöltözöttsége, illetve az étel sem ízlett nekik. 
Erzsébet
A 47 éves masszőr Tatán tartotta 40 fős swinger-esküvőjét. A menyasszonyoknak tetszett a fogadtatás, a dekoráció. De ezeken kívül szinte mindenben találtak kivetnivalót, és bár nem vallották magukat prűdnek, de kimondottan feszültek voltak. Itt tudták meg, hogy Müller Anita édesapja meghalt, a lány azonnal hazament, ezért a pontozásnál az ő pontjai maximumot értek.  

Második csoport
Beáta
A 25 éves tanuló, angol vőlegényének mondta ki az igent 90 fős meseszerű esküvőjén. Az esküvőt Alice csoda országban stílusban szervezi Bea. Ez igen jó ötletnek bizonyul, mint az is, hogy az Éden-hotel első szériájából megismert fiúk (Ádám, Dani, Kristóf) asztalához ülteti a lányokat. Alapvetően azonban a lányok fanyalgással töltik az estét, mert sem az étel, sem a zene, sem a szertartás, sem a hangulat nem tetszik nekik.   
Mónika
A 30 éves fogtechnikusként dolgozó menyasszony hagyományos, 120 fős lakodalmat szervezett. A lakodalom minden ízében hagyományosra sikeredik, mind a menü, a zene és a lovas fogat tekintetében is. A svédasztal a lányok szerint nem illik oda, Dóri pedig a mulatós zenétől borul ki. Kriszta pedig az egész estét végig fanyalogja és kritizálja.
Dorottya
A 29 éves asszisztensként dolgozó menyasszony egy extrém, fetisiszta jellegű lagzin mondta ki párjának az igent a meghívott 90 vendég előtt. Az esküvő minden tekintetben jól sikeredett. A lányoknak tetszett Dóri extrém ruhája, illetve a torta és egyéb külsőségek, a szertartás. A svédasztalt azonban egyöntetűen leszavazták, mint ahogyan a zenét is. Mindezek együttesen adták ki azt a pontot, amivel Dóri jól megérdemelten megnyerte az álom nászutat.
Kriszta
A 33 gépjárműoktató lány 125 vendég jelenlétében ment férjhez sátras, vidéki lakodalmán. A nap - Kriszta stílusához illően- pontos forgatókönyv szerint zajlik. A lányok kivetnivalót találnak a hangulatban, a szertartásban, a dekorációban, az ételben és a zenében is. Az estéjüket az sem dobta fel, hogy a koszorúslányok asztalánál ültek, akik be-beszóltak nekik, így még feszültebbekké váltak. Ez a lakodalom kapta a legkevesebb szavazatot.
 (Nem szokásom személyes megjegyzést írni, de itt megteszem. Egy esküvői blogon olvastam Kriszta készülődését és esküvőjének részleteit. Szerintem a TV nagyon kiélezte a dolgokat, mert Kriszta a blogon egy nagyon pozitív ám karakán lány.)

Harmadik csoport
Csilla
A 26 éves adminisztrátor lány 500 fős, sátras lakodalmán vesznek részt a menyasszonyok és Steiner Kristóf. A lányok a nap nagy részével meg voltak elégedve, talán az étel volt egy kritikusabb pont. Ez a lakodalom azonban pontokban magasan verte a többit, így Csilla, igazán megérdemelten, megnyerte az álom nászutat.
Steiner Kristóf
A 29 éves újságíró-tévés fiú 70 fős esküvőt tart Tel Avivban. Maga a zsidó szertartás szerinti esketés egy hajón zajlik, ahol italokat és mártogatós falatokat kapnak a menyasszonyok. A Buli pedig már a szárazföldön zajlik. A lányoknak nem tetszik a zene, az ételek, a vendégek öltözete, a hangulat sem mindig. Mindent összevetve nem volt rossz este, csak a vendégmenyasszonyoknak volt túl sok, vagy éppen túl kevés.  
Nikolett
 A 26 éves fodrász lány egy retró stílusú esküvőre hívta meg 100 vendégét. A lányoknak a tortán és a hullámzó hangulaton kívül, nem volt más kivetnivalójuk Niki nagy napján. Így az este, amely tényleg retró volt, a második legmagasabb pontszámot produkálta. 
Ági
A 24 éves lány hagyományos lakodalmat tartott 120 vendégével. Ági lagzija igazán fényűzőre és exkluzívra sikeredik, amit kicsit visszásnak találnak a lányok, mint magát Ágit is, a villantós ruháival, dacos és hideg személyiségével.

Negyedik csoport
Csilla
A 28 éves orvos 170 fős zsidó hagyományokkal tarkított esküvőjén vettek részt a lányok először. A lányok nagyrészt átlagosnak ítélték az esküvőt, néhány dolog nem tetszett nekik, mint például a szertartás és az ételek.
Tina
A 29 éves cukrászlány 80 fős esküvőt tartott egy halászcsárdában. Bangó Margit unokájához méltó lakodalmon vehettek részt a lányok, amit nagyon élveztek is. Egyszerűen minden tetszett nekik, és ezt pontokkal is kifejezték, Tina egy hajszállal maradt le az álomnászúttól.
Hermina
A 22 éves gyógytornász 400 fős vidéki lakodalomra invitálta a menyasszonyokat. Az esküvő szó szerint egy napos volt, ám annak minden perce jól meg van szervezve, hangulatos, így a lányok a nap nagy részében csodálatosan érzik magukat, amiért a pontjaikkal fejeznek ki. Így Hermina megnyeri az álom nászutat.  
Doloresz
A 35 éves ruhatervező lány egy 110 fős extrém lakodalmat szervezett meg. A lányok hangulata hullámzó a nap folyamán. Tetszik nekik az Esztergomi Bazilika, de Doloresz ruhája nem. Nem tetszik nekik a szertartás, de a helyszín dekorációja igen. Ezt leszámítva viszont a zenei repertoár és az ételek kárpótolóan hatnak a lányokra.

Ötödik csoport
Alexandra
A 23 éves vívó lány egy igazán sportos esküvőre invitálja 140 fős vendégseregét. Az esküvő magán viseli a vívótőrözés elemeit, illetve Alexa vidám természetének nyomait. A vendégmenyasszonyok több dolgot is kifogásolnak, például az ételt, de nem pontozzák le vészesen a lányt.
Erika
A 28 éves lány tűzoltós esküvőre hívja meg a 70 fős vendégsereget. Mivel Erika férje tűzoltó, így az esküvőn visszaköszön ez az elem. Például tűzoltókocsival emelik ki a menyasszonyt a lányos házból, tűzoltó slagból képeznek alagutat a szertartás utáni kivonuláskor, illetve a dekorációban is megjelenik ez az elem. Az este további része is igen jól sikerül, talán a mufflon pörkölt nem arat osztatlan sikert.
Megjegyezném, hogy a pontszámok rendkívül szorosak voltak, konkrétan 1-2 pont különbségek voltak, de a nászutat Erika nyerte meg igazán jól megérdemelten.
Noémi
A 27 éves lány 300 fős kamionos esküvőre invitálja a vendégeit. A lányok fantáziadúsnak találják, hogy az ifjú pár 2 kamionnal érkezik, amit maguk vezetnek. A nap további része azonban már annyira nem tetszik nekik, szinte mindenben találnak kivetnivalót, de alapvetően rosszul itt sem érzi magát egyik menyasszony sem. 
Kinga
A 29 éves Kinga 50 vendéget invitált különleges olasz-magyar-hajós esküvőjére. A lányok nem elégedettek sem a dekorációval, sem az ételekkel, sem a szertartás hosszával, de alapvetően jól érzik magukat a kétnyelvű lakodalomban.



Harmadik évad

Első csoport
Anita
A 32 éves lány 75 főt hívott meg falusi lakodalmára. A lány ruhája fekete díszítéses, ami nekem, de a többi lánynak is tetszik. A kajára meg a sok játékra van csak alapvetően panasz. 95 pontot kap és megérdemelten megnyerte az álomnászutat.
Ágnes
A 33 éves lány 100 fős, hagyományos lagzit tartott Tácon. Itt több dologgal is baja van a lányoknak, kajával, hangulattal és várakozással, de alapvetően elvannak. 74 pontot kapott!
Andrea
A 30 éves boltvezető 110 főt hívott meg seregélyesi traktoros esküvőjére. Ő volt az a lány, akinek semmi sem tetszett a többiek esküvőjén, és, bár őt is hurrogták le ezért-azért, de klassz bulit hozott össze. 94 pontot kapott!
Karda Bea
A 65 éves énekesnő egy kertvendéglőbe invitálta retro-funky stílusú lakodalmára a násznépet. A lányok szerintem alapból lepontozták, több dologba is belekötöttek, de alapvetősen jó volt a lagzi. 94 pontot kapott!


Második csoport
Adrienn
A 31 éves sminkes 150 fős roma-lagzira invitálja a többi lányt. Nem mellesleg ő az egykori VV Béci, manapság YoungG felesége és a fogadalmukat erősítik meg. A kaja, a buli és a hangulat is szenzációs, és bár a lányok kifogásolnak ezt-azt, de igen jól érzik magukat. Talán csak Heni érzi magát kirekesztve. Nekem ez a lagzi vitte a fődíjat anélkül, hogy a többi arát láttam volna. 115 ponttal ő nyert amúgy, szerintem meg is érdemelte.
Rózsa
A 24 éves főiskoláslány Dominikán házasodik össze szerelmével. Az ország, a vágott snittek, a lányok élményei, a kultúra, mind csillagos 5-ös. De! Az esküvő és a kivitelezése egyáltalán nem jön be a lányoknak, rendesen fikázzák, mondjuk egzotikus helyszínhez képest nekem is szegényes az egész. 89 pontot ért az esküvője.
Heni
A 30 éves szégyenlős lány 120 fős vintage esküvőt szervezett. Két dolog: Rózsát leszámítva öribarik lettek, amit rémesen tálaltak (mondhtni bunkó volt a három lány, de lehet szerkesztői megrendezés volt), másik dolog: az öribarik aztán fikázták rendesen az esküvőt, ami szerintem közel s távol nem volt vintage. 87 pontot kapott öribarijaitól a már nem is oly szimpatikus lány.
Vica
A 27 éves műkörmös 100 vendéget hívott meg meglepetés esküvőjére. Nekem tetszett ez az esküvő is, mert hangulatos volt, a kaja sem nézett ki rosszul, stb. Megérdemelten lett második, mert, ha nem BéciAdrival versenyez nyerhetett is volna. 109 pontot kapott egyébként.


Harmadik csoport
Előre bocsátom, hogy a hölgyek most kor nélkül szerepelnek, mert idősebb generáció képviselteti magát. Ehhez mérten elég kritikusak is. Illetve senkinek sem ez az első esküvője.
Tímea
A jakabszállási előadó hagyományos lagzira invitálta 110 fős násznépét. A lány valóban egy hagyományos lagzit tartott annak minden részletével, A vendégarák sokat kritizáltak, főleg a pörköltet, ami valószínűleg büdös volt. Szerintem a hely kicsi volt, a díszítés meg a többi jó. 104 pontot ért a lagzi.
Balázs Klári
A híres énekesnő 50 főt hívott meg elegáns esküvőjére, ami inkább fogadalom megújítás. Klári esküvője olyan volt, mint vártam, nagyon elegáns rengeteg sztárral. Tényleg minden tökéletes volt, de a fogadalommegújítás nem ugyanaz na. A lányoknak 135 pontot ért a lagzi.
Mariann
A vállalkozóhölgy 50 főt hívott meg a Tropicariumban tartott cápás esküvőjére. Az ötlet csillagos 4-es, de nem volt olyan nagy szám a vendég arák szerint, főleg Klárika iszonyodott az egésztől. Nekem nem jött be egyáltalán, erőltették ezt a dolgot szerintem. 94 pontot ért a lányoknál.
Valéria
A pilates tréner 70 főt hívott meg New (Wave, Age)-vonulatú esküvőjére.Valéria esküvője volt szerintem a legjobb, szép volt az ara, a díszítés, a vendégek aranyosak, hangulatos volt a zene és a kaja iszonyat bőséges (állítólag isteni finom is). Az arák is nagyon odavoltak ettől az esküvőtől, senkinek egy rossz szava sem volt. 142 ponttal meg is nyerte a kört.



Negyedik csoport
Gréta
A lány 80 fős vintage-esküvőt szervezett. A ruha, a lagzi az étterem hozza a stílust, amit mondjuk én annyira nem szeretek. Van benne humor is, hiszen vices párról van szó (a torta elejtése még tetszett is), bár nem is tudom. Amúgy a kaja és a hangulat szerintem nagyon klassz volt, csak kicsit több fantáziát vittem volna bele és kevesebb humort. 77 ponttal nyertek.
Evelin
A 26 éves lány 120 vendéget hívott meg modern-álomesküvő stílusú lagzijára (a ráköltött pénzből ítélve nagyzolósan). Az esküvés helye nagyon gáz, nem illik egy esküvőhöz, a lagzi helyszínének díszítése tetszik, de a terem olyan rideg, hogy az elképesztő. A "100 perces" nyitótánc szintén gáz, bár inkább kínos. A lényeg, hogy aráink nincsenek elragadtatva, főleg, mert a násznép nyíltan ellenséges és bunkó velük. A kajával nem volt gond szerintem és az ara is csinos volt. 76 pont.
Dorina
A túrkevei anyuka 130 fős hagyományos, mulatós lagzit szervezett. Én ezt vártam győztesnek, míg meg nem láttam. nem lett volna rossz ott semmi, csak az a sok marhaság, ami elvitte az egészet a fenébe. 57 pont. 
Zoé
A 33 éves fotómodell és sminktanácsadó lány 55 fős fantasy-stílusú esküvőre invitálta a násznépet, nem mellesleg ő a tévés Müller Attila (most már) felesége. Klassz jelmezes bulit csinált a pár...és ennyi is. 75 pont.


Ötödik csoport
Fanni
A 22 éves lány modern stílusú esküvőjére hívta meg a násznépet. Az egész kicsit lapos volt, mindennel együtt, ami kár, mert a pár szimpatikus volt. Az aráknak rendelt sztriptízes meg vérciki volt, nem illett oda. 65-ponttal ők nyertek.
Petra
A 23 éves Ádádmkeresiévátegyhónaposkapcsolatos lány romkocsmás esküvőt szervezett. Motorcsónak, romkocsma, tábortűz, hamburger, pöri, tapizóstáncosok, unalmas, szedettvetett buli volt, lagzinak nem jó. 43 pontot ért a bulija.
Alexandra
A 26 éves lány romantika-stílusú esküvőt képzelt el. Nem volt nagyon gáz a buli, de azt a sétáltatást én nem csináltam volna, melegben, full ruhában, falun át, stb. nagyon kemény volt. De azt a népviseletes bohóckodást is kivettem volna belőle, hagyomány ide vagy oda. Megemlíteném, hogy itt már nagyon bunkók voltak a lányok, különösen Petra. Csak 25-öt pontot kapott!
Melinda
A lány romantikus esküvőjére invitálta a násznépet. Igazából ezzel az esküvővel nem volt nagy gond, csak az a Trükk volt nagyon gáz és nem odaillő. 35 pontot ért.
Őszintén szólva ilyen rossz társaság még nem gyűlt össze eddig, alpári, direkt alulpontozó, saját esküvőjét alaptalanul magasztaló. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése