4/23/2015

Apa, anya és 17 gyerek / Feleségtársak

Egyik műsort sem néztem aktívan csak bele-bele néztem mindegyikbe és úgy éreztem, hogy nagyjából hasonló műsorok, így együtt írok róluk. Nem azt mondom, hogy nincs semmi jó vagy praktikus, vagy logikus abban, ahogyan élnek, de nekem mindegyik család olyan hímsoviniszta-szekta érzetét kelti, bár tudom nem azok.

Műsor
Duggar család
A 19 gyermekes Duggar család 2008-ban debütált a tengerentúlon, azóta náluk már a sorozat 10. évada fut meglehetősen nagy népszerűséggel. Magyarországon a 2. évadot még levetítették, de tudomásom szerint a többit már nem.
Brown család
2010-ben kezdik forgatni a poligamista család életét, amiben négy feleség és 17 gyermek van. A tengerentúlon most ment le az 5. évad. Nálunk a 3. évad ment le, tudomásom szerint.

DUGGAR

BROWN

Vallás
Duggar család
Magukat független baptistának, konzervatív kereszténynek tartják. Mélyen vallásosak, templomba járó család.
Brown család
Egy fundamentalista, poligámista mormon felekezet az AUB tagjai. Ennek a szervezetnek nincs valami jó híre, de ez a család nem tűnik szektásnak.  

Jövedelmük
Duggar család
Jim Bob 1999-2002 között az arkansasi képviselőház tagja volt. Azóta ingatlanosként dolgozik, házakat ad bérbe, illetve befektetései is vannak az ingatlan piacon. Illetve nyilvánvalóan jól keresnek a már 7 éve futó show-jukkal is.
Brown család
Kody online-vállalkozó volt, ma már 100%-ban a szórakoztatóiparban van. Nyilván a show-val is jól keres a család.
A feleségek online ékszertervező-eladó vállalkozást működtetnek. De, ha kellene munkába tudnának állni, mert van végzettsége és munkatapasztalata mindegyiknek.

Életmód
Duggar család
A család az arkansasi Tonitown-ban lakik. 2006-ban fejeződött be a 650 négyzetméteres házuk építése, ahol most is élnek. Megszűrik, hogy a gyerekek mit nézhetnek a TV-ben és az interneten, de a használati időt is korlátozzák. Szerények az öltözködésben, pl. nem hordanak rövidnadrágot és ujjatlan pólót, a nők szoknyája nem érhet a térd fölé, nadrágot sem viselhetnek. Nem járnak strandokra. A nők nem vághatják le a hajukat, a fiúk pedig rövid hajúak és borotvált arcúak. Náluk az udvarlás fontos a házasság előtt, de tilos a kézfogáson kívül minden, a párokat állandóan gardedám kíséri mindenhova, fontos nekik a tisztaság a szüzesség, mind a lányok, mind a fiúk részéről elvárás. A gyerekeket Michelle tanítja otthon, egy keresztény programon keresztül. Náluk az idősebb gyerekek segítenek a kisebbek gondozásában. Nagyon spórolnak, kuponokkal vásárolnak, maguk csinálják a szappant, a mosószert, a lányok maguk készítik a hajukat teljesen egyformára, ruhát varrni is tud mindegyik lány, a fiúk pedig bármit elvégeznek a ház körül, illetve környezettudatosan élnek.  
Brown család
Las Vegasban él a család, amióta Utah-ból eljöttek. Külön házakban éltek, majd vettek egy telket, ahol közösen élhet a négy család, bár külön házban. Mindegyik nő külön háztartást vezet, maga osztja be a pénzt, de a gyerekekre közösen vigyáznak, a rendezvényeikre együtt járnak. Nem korlátozzák egyik gyereket sem, a vallásukra sem biztatják őket, mindannyian állami iskolába járnak. Kody nem szól bele senki öltözködésébe, de sem a szoknyákat sem a kivágott ruhákat, sem a testmódosításokat nem tűri el sem a feleségektől, sem a gyerekektől. Viszonylag konzervatívabbnak szeretné látni a családját.

Apa-Anya
Duggar család
Jim Bob Duggar 1965-ben született, van egy nővére Deanna. Michelle Ruark 1966-ban született egy hat gyermekes családban. 1980-ban találkoztak egymással egy hitgyűlésen és 1984-ben összeházasodtak. Mindketten konzervatív értékrend szerint éltek és együtt döntöttek abban is, hogy nem használnak semmilyen fogamzásgátló eszközt. Kapcsolatukat a harmónia jellemzi, a család feje Jim Bob, Michelle a háztartást vezeti, a gyerekeket neveli és felnéz a férjére. Mindenféle értelemben kiegészítik egymást.
Brown család
Kody 1969-ben született, Meri-t (1971) 1990-ben vette el jogilag, majd elváltak 2014-ben, de ettől még spirituálisan házasok. Janelle-t (1969) 1993-ban vette el, Christine-t (1972) 1994-ben, mindkettejüket csak spirituális esküvőn. Robyn-t (1978) 2010-ben vette el, majd jogilag 2014-ben. Kody a családfenntartó, ő az apa, de minden nő egyenrangú vele, mindegyik dolgozhat, vetehtei a háztartást, bár pénzügyekben Kody-é az utolsó szó, egyeztetni kell vele. Ezen kívül hűséggel tartoznak egymáshoz mindannyian és tisztelettel. A lányok testvérekként működnek együtt, de a féltékenység gyakori vendég nálunk.

Gyerekek
A Duggar gyerekek szüleik példáját követik, mindannyian szigorú szabályokat betartva udvaroltak/nak, illetve a lányoknak is szigorú szabályok szerint udvarolhatnak a fiúk. Kézfogás és gardedám kötelező az esküvő napjáig. Egyik pár sem tervezi a védekezést, de csak Josh-ék jelentették ki, hogy nem védekeznek.

A Brown gyerekeknek néhány elemi szabályt kell betartaniuk, kicsit konzervatívabbnak kell lenniük, de ezt leszámítva normális amerikai tinédzserek. 

DUGGAR
BROWN

UPDATE - 2017

Duggar család – 2017 és Feleségtársak – 2017
Róluk összevont cikket írtam annak idején, így teszek most is.
Előbbiből 10 évad ment le, majd 2015-ben törölték. Utóbbiból már 7 évad lement és még nincs vége.

Duggar család
A sorozatot azért törölték, mert a legidősebb fiú bevallotta, hogy még a show előtt molesztálta a hugait. Josh-nak a cikkem óta született még egy lánya, Meredith 2015-ben és idén fog megszületni az ötödik gyermeke, egy kisfiú. Jill pedig idén júliusra várja második kisfiát. Jessa 2015-ben szülte meg Spurgeon nevű kisfiát, 2017 februárjában pedig Henry-t. Jinger 2016. novemberében ment férjhez, Jeremy Vuolo-hoz. Joseph Kendra Caldwell-nek udvarol, Joy-Anna pedig Austin Forsyth menyasszonya.
2016-ban Jill és Jessa külön showműsort kaptak, ebben a Duggar család többi tagja csak epizód szereplő, Josh pedig nem is igen szerepel.
Saját honlapjukról részletesebben tájékozódhatunk, hogy ki mivel foglalkozik. Jim Bob az apa, ingatlan befektető, neje főállású anya, de ingatlanközvetítői végzettsége van.
A lányok: Jana: ő nem ugyanazt az utat választotta, mint a testvérei, még nem házas és nem is tervezi. Dolgozik, de, hogy mit azt nem tudom. Jill, Jessa, Jinger pedig már feleségek, hamarosan Joy-Anna is az lesz, ez azt is jelenti, hogy főállású feleségek és anyák lesznek, vannak.
A fiúk: Josh: Az FRC ügyvezető igazgatója, ami a keresztény családik értékrendjeivel foglalkozik, ami a felszínen nagyon dícséretes, azonban erősen rasszisták és homofóbok. John-David: tűzoltó, építész és rendőrségi tanácsadó. Joseph: ingatlan karbantartó. Josiah szintén ingatlan karbantartó. Jedidiah és Jeremiah afféle kisegítők, ingatlan karbantartás, ezermesteri munkák.

Brown család
A már házas gyerekek: Maddie (Janelle) Caleb Brush felesége 2016 óta, idén májusban szüli meg első gyermekét. Mykelti (Christine) Antonio Padron felesége 2016 óta. Mindketten monogámiában akarnak élni a férjeikkel és még egyetemre járnak.
Új gyermekek: Robyn-nak és Kody-nak 2016-ban a kisfiúk mellé született egy kislányuk is, Ariella. 2015 nyara óta Robyn előző házasságából született gyermekei hivatalosan is Kody gyermekei lettek.
Azt tudjuk, hogy Kody-nak online vállalkozása is van, nejei pedig saját tervezésű ékszereiket árulják, azonban tény, hogy a show-ból élnek, mert egyikkel sem keresnének annyit, hogy fenntartsanak több ingatlant és ennyi gyermeket. A felnőtt gyerekek foglalkozásai:
Maddie és Mykelti férjnél vannak, nem dolgozik egyikőjük sem. Mariah: Egyetemre jár még és nem rég vallotta be, hogy meleg, a nőkhöz vonzódik. Logan és Aspyn egyetemre jártak, de már végeztek, Hunter még egyetemista. 


DUGGAR család 

BROWN család
2018
Duggar-család
Jill és Jessa 2015-ben önálló show-t kaptak, ami azóta is fut, ebben a családjaik is szerepelnek, többnyire, de nem mindenki.
Joshnak és Anna-nak megszületett 2017 szeptemberében az 5. gyermeke, Mason.
Jillnek és Dericknek júliusban született meg a második kisfia, Samuel.
Jingernek és Jeremynek pedig idén júniusban születik meg majd az első gyermeke.
Joseph 2017 szeptemberében elvette Kendra Caldwell-t, első gyermeküket idén nyárra várják.
Joy-Anna 2017 májusában ment hozzá Austin Forsyth-hoz, első gyermekük idén februárban érkezik.
Josiah egy Lauren Swanson nevű lánynak udvarol.

Brown család
Idén debütált már a 12. évada a műsornak.
Mariah 2017. január óta együtt él egy Audrey Kriss nevű lánnyal.
Madisonnak és Calebnek 2017 májusában kisfia született, Axel.
Logan 2017 szeptemberében eljegyezte kedvesét, Michelle Petty-t.
Aspyn 2017 decemberében eljegyezte magát Mitchell Thompson-nal. 

2019
Duggar-család
Joy-nak és Austinnak 2018 februárjában született meg első gyermeke, Gideon.
Joe-nak és Kendrának 2018 júniusában született meg első gyermeke, Garrett.
Jingernek és Jeremy-nek 2018 júliusában született meg az első gyermeke, Felicity.
Jessa és Ben pedig 2019 tavaszára várják harmadik gyermeküket.
Josiah 2018 júniusában vette el Lauren Swanson-t.
John-David 2018 novemberében vette el Abbie Burnettet.
Jill és Jessa Spin-off sorozata 2018-ban a 8. évadot is megélte. 

Brown család
IIdén kéne lemennie a 13. évadnak, de erről még nincs hír.
Aspyn hozzáment Mitchell Thompson-hoz, 2018 júniusában.


2021

Duggar család
Jessa-Ben: Ivy, 2019.05.26.
Joe-Kendra: Addison, 2019.11.02.
Josiah-Lauren: Bella, 2019.11.08.
Josh-Anna: Maryella, 2019.11.27.
John-Abbie: Grace, 2020.01.07.
JoyAnna-Austin: Evelyn, 2020.08.21.
Jinger-Jeremy: Evangeline, 2020.11.22.
.
Joe-Kendra: 2021 februárjára várnak egy kislányt.
Justin eljegyezte Claire Spivey-t.
Jill és Jessa spinoffja már a 11. évadnál jár.

Ha többet szeretnétek tudni a család életéről, akkor látogassatok el arra az oldalra, amit a család maga vezet. Itt mindig minden naprakészen vár titeket.

https://www.duggarfamilyblog.com/


Brown család

Madison-Caleb: Evangalynn, 2019.08.20.
Mykelti- Tony: 2021 márciusára várnak egy kislányt.
.
13. évad: A család Aspyn esküvőjére készül. Meri panziójával több a probléma, mint az öröm. Kodi eldönti, hogy újra költöznek. A cél az arizonai Flagstaff. Janelle egyáltalán nem szeretne menni, főleg, mert a gyerekeket nem akarja kitenni egy újabb költözésnek. A gyerekek többsége sem örül. Ám végül költözni kezdenek.
14. évad: A család Maddie kisbabájának érkezését várja. Illetve Mariah és Audrey eljegyzik egymást. Meri-t elűzik az új szomszédok, így visszamegy a régi házhoz, ahol magányos. Robin háza pedig elkel, így azonnal költöznie kell. Kodi kitalálja, hogy mind költözzenek egy közös nagy házba, ez azonban erősen megosztja a feleségeket, és vitát szül.

Ha többet szeretnétek tudni a család életéről, akkor látogassatok el arra az oldalra, amit a család maga vezet. Itt mindig minden naprakészen vár titeket.

https://www.kodybrownfamily.com/





A Duggar és a Brown család életéről szóló cikket 2021 után már nem frissítem, mert olyan kevés dolog történik velük, hogy az miatt már nem érdemes. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése