4/24/2015

Buddy, a Tortakirály

Nagy kedvencem a TLC-n futó tortakirály és az abból kivált Jövő cukrásza műsor is, a rengeteg ismétlés ellenére is, ezért írok most róluk

Bartolo Valastro

Buddy 1977-ben született New Jersey-ben, négy nővére van, apja Id. Bartolo Valastro 1994-ben halt meg, amikor Buddy 17 volt, anyja Mary.
Buddy édesapja mellett kezdett dolgozni a Carlo Cukrászdájában 11 évesen, amit apja még a ’60-as években vett és futtatott fel. Azóta az üzlet bővült és megnyitottak további 7 üzletet is. Számos hírességnek sütöttek, több díjat is bezsebeltek és rengeteget szerepelnek a különböző médiumokban.
Buddy családja
Neje Elisabetta (Liza) Belgiovine 2001 óta, gyermekeik: Sofia, Buddy III., Marco és Carlo.
Grace (1966): Buddy legidősebb nővére, férje Joey Faugno (1967), gyermekeik: Robert és Bartolina. Grace eladó, férje pedig a főcukrász.
Maddalena (1967): férje Mauro Castano (1963), gyermekeik: Dominique, Buddy, Mary. Mad vezeti az eladásokat, Mauro pedig Buddy jobbkeze.
Mary (1969): Férje nem dolgozik a cukrászdában, vezetékneve Sciarrone, két gyerekük van. Mary tanácsadó a pékségben és nagy szája miatt gyakran kerül bajba, egyszer Buddy ki is rúgja a viselkedése miatt.
Lisa (1974): Ő az előtérben dolgozik, három gyermeke van: Teresa, John, Isabella. Volt férje Remy a lánya, Isa apja. Ő is cukrász, de elhagyta a show-t, miután letartóztatták szexuális zaklatásért.
Mary Valastro: ő volt a tulajdonos, míg 2010-ben vissza nem vonult. 2012-ben ALS-t diagnosztizáltak nála, ami gyógyíthatatlan és áldozatát szép lassan lebénítja.


Tortakirály
Ezzel a műsorral lett ismert Buddy, a show 2009-ben debütált, tavaly ment le a 6. évada, amibe nálunk is belekezdtek. A műsor a tortákról szól, illetve Buddy családjáról, aminek nagy része szintén a pékség dolgozója.

A Jövő cukrásza
Ezt a műsort Buddy 2010-ben indította el, tavaly nyáron ment le a 4. évada, nálunk is vetítették mindegyiket. A műsor lényege: 10-13 ember (a 4. évadban 10 pár) versenyez heteken keresztül a fődíjért, ami nem más, mint a munka Buddy cukrászdájában, illetve pénznyeremény. Ezen kívül pedig a verseny közben is meg lehet nyerni ezt-azt a versenyzőknek. Minden héten van egy rövid kihívás, ahol időre kell teljesíteniük egy feladatot, pl. díszítsetek ki egy tortát, aztán a kihívás 2 napig tart, itt egy hatalmas tortát kell építeniük a heti kritériumok alapján. Aztán a háromtagú zsűri (Buddy vezetésével) eredményt hirdet, majd valaki távozik. Az első évadot Dana Herbert nyerte, a másodikat Marissa Lopez, a harmadikat Ashley Holt, a negyedik évadot Lia Weber és Al Watson.


Konyhafőnök
Buddy 2011-ben indította el ezt a műsort, amiben főz, alkalmakként valamelyik családtagjával. Ennek két évada ment le, de 2012 óta nem születtek újabb epizódok, bár hivatalosan nem szűnt meg.

Buddy a cukrászdák megmentője
2013-ban kezdett bele Buddy ebbe a feladatba. Ellátogat különböző cukrászdákba, pékségekbe, amelyek a csőd szélére kerültek, majd megkóstolja a kínálatukat, beszélget a tulajdonosokkal. Átalakítja az üzletek külsejét és javít a kínálaton, de fő feladata a tulajok szemléletének megváltoztatása. 

UPDATE - 2017

2015-höz képest még négy műsora fut a tengeren túlon, ebből egy családi show, kettő spanyol ajkú műsor Buddy műsorai alapján (licencek miatt ő is benn van), egy pékséges show pedig egy másik csatornán fut nem a TLC-n. Jelenleg nyolc pékségük van az országban és egy Brazíliában.

A családi életében, életükben nincs változás, csak jó sokat nőttek a gyerekek. Buddy továbbra is igen nagy hírnévnek örvend és exkluzív tortáit is rengetegen keresik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése