5/18/2015

Nyaralás

Turizmus szakot is végeztem, így ma egy turisztikai cikkel dobom fel az oldalt!

Minimundus
MiniVilágnak is nevezhetnénk ugyanis itt megtalálható a világ összes nevezetességének lekicsinyített mása, pontosan 156 látványosság, közöttük a magyar Halászbástya és Mátyás templom. Ez a kis világ Ausztriában található a Wörthi tó partján, Klagenfurtban. Igazi gyerekparadicsom, a bevételük egy része is gyereksegélyező szervezeteknek megy. Érdekesség, hogy mindent az eredeti anyagából építettek fel, illetve a technikai kedvenc a működő minivasútak, melyek szintén nagytestvéreik hű másai.

Keszthely
Még évekkel ezelőtt hónapokig kutattam, hogy melyik az a város, ahol a turisztikai látványosságok minden fajtája fellelhető, ahol minden egy helyen van, ahova ha eljutottál minden típust láttál már és nem vágysz máshova.  Ez az a város!

Kisbér
Mi van ezen az Komárom megyei, 5000 fős településen? Ugyanaz, mint Ausztriában, csak magyar nevezetességekből. Ez a MiniMagyarország a kisbéri tó partján fekszik, érdemes meglátogatni.

Rezi
Keszthelytől pár kiló méterre fekszik ez az 1000 fős kis település. Ez a hegyek övezte kis városka ad otthont a magyar Jurassic Park-nak, ahol megtekintheti bárki a már kihalt őshüllők élethű másait.


Szívből ajánlom mindenkinek ezeket a helyeket, mert ha itt jártál, akkor mindent láttál. Ha ezek a helyek megvoltak elégedett lehetsz, mert életed nagy kirándulásai megvoltak. Nekem a bakancslistámon szerepel mindegyik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése