1/24/2016

Sorozataim-2016

Január-Április

Amerikai Horror Story
Januárban ért véget az évad, írtam róla a 2015-ös összegzésemben! Szeptemberben kezdődik a következő évad. 

Könyvtárosok
Előző évadról írtam a 2015-ös összegzésnél, a következő évad 2016 októberében indul.

Walking dead
Az évad első fele már lement tavaly, amivel elégedett voltam. Ezzel a felével viszont cseppet sem. Több szereplőnek is meg kéne már halnia szerintem, mert eljött az idő: Eugene, Abraham, Morgan és főleg Carol. Rémesen idegesítőek. Tetszett Rick hozzáállása a dolgokhoz, de hogy bármit tesz mindig rá...ik, azt már nagyon unom. Az utolsó részt gyakorlatilag végig rettegtem, mert nagyon tartok tőle, hogy Daryl hal meg, bár Glenn-t is sajnálnám. Azonban most várhatok fél évet, hogy megtudjam a végét... Ez egy semmitérő befejező rész volt.

Shameless
Még mindig ez a sorozat a kedvencem, ez a 6. évada. Nos ez az évad több szempontból sem jött be. A kedvenc párjaimnak annyi, totálisan. Nem tetszik Lip lezüllése, bár az egyetemtől is herótom volt. Ian most jó volt szerintem, bár nem illik össze a pasijával, szerintem. Debbie nagy csalódás, Fiona hozza a szokásos elb...tt formáját. Carl tetszett az elején, de valahogy nem tudom most... Frank egy ...., de ebben az évadban nem volt semmi. Aki nagyon bejött nekem az Queenie nagyi volt, mert nagyon szépen összetartotta a családot. Lassan ez a sorozat is széthullik.

The 100
Megnéztem az évad első részét, de rögtön fel is bosszantott, nem tetszik benne a lány elvadulása, meg eszembe jutott az előző évadokból egy rakat negatívum, amik miatt úgy döntöttem, én ezt nem nézem tovább.

Vikingek
Aggódva tekintettem erre az évadra... De felesleges volt, mert úgy néz ki, hogy mindenki életben maradt, akit szerettem volna: gyerekek (kivéve a kis nyomorék, őt nem csípem), Lagertha és Ragnar (bár határozottan elment már az esze). Aslaug hercegnőt és a kis szemefényét nagyon utálom, valaki megölhetné már őket. A gyerekek felnövekedése jó dolog, Rollo "fejlődése" nem az, de érthető és várható volt. Ja, és úgy néz ki, ez nem teljes évad volt, bár megvolt a 10 rész, de állítólag ez egy kettéosztott évad lesz, még 10 résszel majd valamikor idén (bár szerintem erre abszolút semmi szükség nem lenne).

Május-Augusztus: Sorozat-szünet

Szeptember-December

Amerikai Horror Story
Ez a sorozat 6. évada. Mindig egyik évad bejön, a másik nem, de most ez az évad jobban tetszik, mint az előző. Imádom, hogy az AHS mindig tud újat mutatni, mindig meglep a legjobb ötletekkel. Roanoke története amúgyis az egyik kedvenc sztorim a történelemből, de ez a feldolgozás nagyon egyedi. Imádom, ahogyan két részre volt osztva, a doku és a valóság, hogy minden karakter két színész is játszott. Jó kis horrort láthattunk ismét, a visszautalások másik AHS filmekre pedig a kedvenceim. A végkifejletekről meg rég nem írok már, ugyanis egyedül ennél a sorozatnál nem is érdekes, mert olyan jó.

Könyvtárosok
Ez a sorozat 3. évada. Idén nem fordította le senki a sorozatot, ami csalódással töltött el, de ettől még megnéztem mindegyik részt, csak angolul. Még mindig tetszik ez a misztikus világ, de talán sorozathoz nem elég a háttere és sok benne a szereplő. Flynn-nel jobb lehetne a sorozat, csak nem mindig a másodkönyvtárban és nem ennyi könyvtárossal. Mindegy, ezt az évadot megnéztem, jövőre meg még meglátom.

Walking dead
Ez a sorozat 7. évada. Nos, bár nagyon jó horror-zombi sorozat, de a történet szálai kezdenek az idegeimre menni. Negan, Daryl, Carol, Morgan, Alexandria-Hilltop, stb. Megnéztem az évad ezen felét, de meg kell mondanom, egyre inkább nem tetszik. Ez a Negan rém iritálló és valahogyan ennél az évadnál érzem először, hogy annyi mindent rosszul csinálnak, annyi mindent lehetne máshogy csinálni. Még megnézem az évad második felét jövőre, de nem biztos, hogy utána folytatom. Ezek az évadok, ezekkel a különélésekkel, külön kolóniákkal, egy helyben éléssel nem jönnek be.
......
Shameless
Eredetileg 2017 januárjában érkezett volna a 7. évad, de most először nem így lett, mert már idén ősszel elindult.
Ez az indulás nem tett engem boldoggá, de igazából mindegy mikor van, mert szeretem ezt a sorozatot, bár romlik. Na, ez az az évad, ami teljesen rendben volt, igazi shameless. Tetszett Mickey visszatérése, még ha nem is tartósan jött, tetszett Monica visszatérése is, volt benne fantázia, élet és cél. Frank pedig ebben az évadban először teljesen szerethető volt, imádtam. Liam és Carl élete klassz, Fiona is a topon volt, mert megmutatta. Ian élete se volt rossz, de... Lip pedig elzüllött, ez is kódolva volt, de megint úton van... Debbie számomra egy fertelem, úgy ahogy van, mondjuk eddig sem kedveltem. Ez az évad nagyon ütős volt!

Vikingek
2017 februárjában érkezik majd az 5. évad, ám idén novemberben lement a 4. évad második fele, újabb 10 résszel, ami nagyon meglepett engem és sok más rajongót, nézőt is, mert felesleges. Mi a francnak! No, nézem ezt a második felet még a negyedik évadból. Ragnar fiai, hát, nem az apjukra ütöttek, de komolyan. Évek teltek el és még csak most tervezték el a saját portjáikat, már aki. Aslaug-ot meg rühellem és Ivar sem a kedvencem. No, ennek is vége! Aslaug halott, pipa, Ragnart sajnáltam, de időszerű volt, Ivart rühellem, Floki meglepett, Sigurd, szegény Sigurd, na őt sajnálom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése