1/01/2016

Karrier – Itthon

Mivel ez egy folyamatosan bővülő rész, addig míg itthon vagyok, az erre a blogra átkerülésem utáni írásaimat folyamatosan ide linkelem az egyszerűség kedvéért, ahelyett, hogy e terjedelmes írást pótolgassam folyamatában. 
2017
2017/Első félév

2016. Július után:
2016-Tél
2016-ŐSZ 

2015 Augusztus 2/1

Nem mostanában írtam erre a blogomra, jó okom volt rá, egyszerűen nem volt miről írnom. Több fronton is változásokról számolhatok be, így elég hosszú írásra számíthattok. Pontokba szedem ezt a bejegyzést, mert így könnyebb a kezelése.

  1. ArtBook MEGSZŰNT
Ez a harmadik oldalam, amire nagy lelkesen készültem és afféle tesztként tettem fel, hogy amennyiben hivatalos honlappá teszem, menyire életképes. Nos, bár nincs azért fenn hónapok óta, de az biztos, hogy nem életképes. Egy közösségi oldal, ahova nem akarnak felkerülni, az nem sikeres. Így ezt az oldalt töröltem, de nem kudarcként élem meg, mert volt egy ötletem, bedobtam a közösbe és megvártam mi lesz. Rosszabb lett volna, ha sosem lépem ezt meg, és nem tudom mi lett volna. Elégedett is vagyok a döntésemmel.
Van két oldal, amit viszont ajánlani szeretnék nektek: Allegoria-portal.blogspot és Deviantart. Mindegyik egy művészeti közösségi oldal, előbbi az írásokra, utóbbi a rajzokra specializálódott inkább. Azon gondolkozom, hogy mindkettőt kipróbálom, hátha. Persze akkor erről is beszámolok majd. J

  1. Wonderwoman-blog
Wonderwoman részt igyekszem teljesen blog-formátumúra szerkeszteni, mert amint visszamegyek dolgozni, az a rész egy új blogra kerül, mert a Ninna-n továbbra is a munkakeresésemről fogok írni.

  1. Újra munkában!
Sokat gondolkoztam, hogy mihez kezdek, ha vissza kell mennem dolgozni, bár addig van még vagy 1.5 vagy 2 évem, szóval ráérek gondolkozni, de nem lesz egyszerű. Ennek az az oka, hogy a munkaközvetítő, akitől eljöttem szülni, nem biztos, hogy visszavesz. Akkor pedig kell egy B-terv!
Adsense volt a tökéletes tervem, de eddig nem jött be úgy, ahogyan szerettem volna.
4 órás munka, Részmunkaidő: Valószínűleg csak ez jöhet majd szóba a kicsi miatt, így nem árt már most keresgélni.
Németország: Megint felmerült bennem a kiköltözés lehetősége, beszéltem is a kinn élő barátnőmmel. Segítene, ha kimennék, de nem tudom, hogy a lányomnak ez használna e, vagy ártana. És ő a legfontosabb szempontom!

  1. Adsense
Írtam, hogy belevágok, hátha bejön! Ez év májusa óta vagyok fenn, kb. 200 Ft a keresetem, ami nagyon kevés. Majd meglátjuk!

  1. Tesztelős oldalak
Írtam már erről is, kereset kiegészítésnek használnám. Igen ám, de nem igazán jön be, de mivel ebben a hónapban vagyok mindegyiken már kereken egy éve, így véleményt tudok alkotni mindegyikről.
AskGfk: 70 pontokként, havonta van sorsolás, ahol nyereményjátékokat lehet kapni. Sosem nyertem semmit, de a nevek alapján úgy látom mások igen, bár vannak fenntartásaim. Tavaly október óta 31 kérdőívet kaptam tőlük, ami jónak számít. 14 alkalommal nem feleltem meg a teszt kívánalmainak, ilyenkor csak1 pontot kaptam.
Kérdőívkavalkád: ők a kérdőíves oldalak ajánlatait küldözgetik, nagyon szorgalmasan. Nincs különösebb véleményem róluk, minden oldalukra regisztráltam.
Daedalus: 1000 pontokként van fizetés, most van 880 nekem. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, mert nem engedi a rendszerük, hogy a magyar bankszámlaszámot beüssem, nem fogadja el. Tavaly július óta 15 kérdőívet küldtek, de azt nem látom az oldalukon, hogy ez az összes vagy ők nem jelölik azokat, ahol nem feleltem meg. Szerintem nem jelölik, de nem tudom biztosan. Mindenesetre kevéske.
Adunk a véleményére: 2500 Ft-okként van jutalmazás, amit egy adott webáruházban lehet elkölteni. Teszem hozzá, hogy mindkét felajánlott áruház drága, így maximum kedvezményesen lehet vásárolni, vagy várni, hogy sok-sok pont összegyűljön. Nekem most 1100 Ft-om van. Tavaly december óta 6 db tesztet töltöttem ki náluk. Nem jelölik azokat ahol nem feleltem meg, ami nagyon sok volt, mert emlékszem hónapokig nem feleltem meg egyiken sem, ami miatt ki is akartam regisztrálni.
Ipsos: 600 pontokként küldenek 1000 Ft-os utalványt. 14 kérdőív tavaly november óta, ebből 2 maximum pontos, 4 nullás, a többi 5-10 pontos. Jelenleg 460 pontom van és megmondom őszintén az utalványok nagyon gázak, de még várok.
Mindegyik kérdőíves dolognál az első kifizetésre, az első nyerésre, az első utalványra várok. Akkor majd levonom a következtetéseket, hogy megérte e, de addig még kitartok. Szeretném kiaknázni ezt a területet, mielőtt feladom.

  1. Egyéb állásosdi
Médiaállás: Végzettségeim miatt szeretnék ezen a területen maradni, még ha nem is főállásban, ezért írom a blogjaimat is igazából. Igazából nem találtam semmit, mert főállás szóba sem jöhet még, viszont, ha jöhetne, se menne, mert a legtöbb helyen a Fővárosba keresnek média-munkatársat, én viszont vidéki vagyok. Másodállásokban gondolkozok egyelőre, adatrögzítés, fordítás…
Pályázatok: irodalmi pályázatok, de sajnos nem volt időm ilyenekre mostanában. Bár jó lenne, mert általa megismerhetik a nevem, illetve akár nyerhetek is különböző dolgokat, pénzt, kiadást. Régebben nagyon sokat írtam ilyeneket. 
Könyv: Sajnos azóta sem sikerült kiadnom a könyvemet, így eladnom sem, egyenlőre a RR-es oldalamon lehet megvásárolni, személyesen tőlem.
Honlap: Nagy álmom volt egy saját honlap, ami idén meg is valósult, ugyanis a RR oldalam immáron honlap. Akartam egy másik honlapot is, az ArtBook-ot, de erről már fentebb volt szó.
Linkmegosztók: három linkmegosztóra is feltettem az oldalaimat, népszerűsítés céljából, jönnek is azokról az oldalakról olvasók.

#############

2015 Augusztus 2/2

Elkezdtem munkát keresni, egyenlőre csak valami itthonról végezhetőt, de igyekezek megint alapos lenni és előre látó.
Új önéletrajz
A jelenlegi önéletrajzommal nem megyek semmire, mert nem állást keresek, ezért újat kell írnom. Sőt, későbbre is kell egy vadiúj, mert egyedülálló szülőként nem fognak utánam kapkodni a munkáltatók. A gerilla-önéletrajz az, amit most előnyben részesítek.
Tesztelősdi
Még az ősszel befejezem a tesztes oldalakat! Kivárom mindegyikből az eredményt és leírom nektek, hogy mi érte meg és mi nem!
Referenciák
Mint mondtam szeretnék itthonról dolgozni és ehhez találtam egy lehetőséget, amiről bővebben írtam ITT! Terjesszétek! Dolgozni akarok! 
Média állás
Jelenleg nem találtam semmit, de mostantól rendszeresen keresgélek.
Pályázat
Sajnos nincs nekem való, mostanában szinte pályázat sincs.
Deviantart: tetszik ez az oldal, van magyar része is, látok benne fantáziát. http://hungaryart.deviantart.com/
Allegória: Ez sem rossz, bár én nem tipikusan így írok, meglátjuk.
4 órás, részmunkaidő
Kizárólag helyi munka jöhet szóba, mert sajnos bejárni nem éri meg 40 km-eket egy részállásét. Ennek csak akkor lesz aktualitása, ha a kislányom ovis lesz, de nem tudom, hogy egyáltalán mit fogok találni, mert itt a környéken hatalmas a munkanélküliség.
Alaszka-állás
Sokat gondolkozok külföldben, most épp Alaszkában! Megnéztem pár a területtel foglalkozó honlapot, de nagyon nehéz kijutni, hiszen amerikai tagállam, azoknál meg nagyon szigorú a bevándorlók elbírálása.

Mindent összevetve! Írok egy új önéletrajzot, amivel bedolgozós állást keresek!

A Karrier részhez találtam egy pályázatot, amin indulni akarok! Ez az!

###################

2016 Január

Önéletrajz
Amint találok valamilyen, bármilyen lehetőséget, azonnal elkezdem küldözgetni a gerilla-önéletrajzomat.

Tesztelősdi
2014. augusztus – 2016. január között próbálkoztam ezzel a pénzszerzési formával, de úgy döntöttem, hogy befejezem a tesztelést, mert nem hoz jelentős anyagi sikert, ami fontos lenne. Így mindegyikhez írok pár szót összegzésül, a tapasztalataimról.

AskGfk: 70 pontokként, havonta van sorsolás, ahol nyereményeket lehet nyerni. Én sosem nyertem semmit, ám látom, hogy mások igen. Azonban vannak fenntartásaim, mert nem vagyok biztos a sorsolások tisztaságában, valóságosságában.
Összesen 54 kérdőívet töltöttem ki, ami igen jónak mondható. 23 alkalommal nem feleltem meg a tesztek kívánalmainak, ilyenkor csak 1 pontot kaptam.
Maga az oldal jól kezelhető, egyszerű, minden adat, elérhetőség kéznél van, illetve írhatsz is az adminoknak.
213 pontnál lezárom az oldalamat, több tesztet nem töltök ki, a január végi sorsolásnál pedig törlöm az oldalamat.
Általános vélemények: Nem találtam sem negatív sem pozitív véleményt ezzel kapcsolatban.
Lezárás: Leiratkoztam!!!

Kérdőívkavalkád: Ők a kérdőíves oldalakat küldözgetik, regeltem az oldalaikra is, de igazi véleményem nincs róla, mert csak oldalakat küld, ami viszont jó dolog.
Az oldalról magáról nincs véleményem, mert nincs neki, csak maga a főoldal, regisztrálsz, kapod a kérdőíveket és kész. De ettől függetlenül jól átlátható az oldal, az adminok itt is elérhetőek.
Itt úgy próbálok kiregelni, hogy írok az adminoknak.
Nincsenek róla negatív vélemények a neten, inkább pozitívak, hogy igyekszik a legkorrektebb kérdőíves oldalakat begyűjteni és ajánlani.
Lezárás: Írtam nekik, se válasz, se több email. 

Daedalus: 1000 pontokként van kifizetés, ami 10 eurót jelent.
Összesen 22 db kérdőívet töltöttem ki náluk, ami nagyon-nagyon kevés. Jó, ha havonta egyet küldenek. Így nem lehet nagyobb vagyonra szert tenni az biztos.
Maga az oldal angol nyelven van, de az átvezető oldal magyar és ott mindent szépen leírnak, hogy mit kell csinálni, hogy kell kitölteni az adatokat, stb. Korrekt az egész, elérhető adminokkal, szabályzattal.
1075 pontnál, azaz 10.75 eurónál kiszállok belőle. Ezt úgy teszem, hogy írok az adminoknak, mert az oldal NEM fogadja el a magyar bankszámlaszámomat, ami nagyon gáz.
Általános vélemények: sem pozitív, sem negatív véleményekkel nem találkoztam.
Lezárás: Írtam nekik pénzkivétel ügyben, de NEM utalnak bankszámlára, kizárólag Paypal-ra, amit nem tudtam, ugyanis nincs sehol feltüntetve. Leiratkoztam és cseppet csalódott is vagyok!

Adunk a véleményére: 2500 Ft-okként van jutalmazás, azaz kapsz egy utalványt, amit egy elég drága webáruházban válthatsz be, így kedvezményesen vásárolhatsz. 
Összesen 7 db tesztet töltöttem ki náluk, tavaly augusztus óta egyet sem, ami hihetetlenül gáz. Nem jelölik azokat, amiket elkezdtem, de nem feleltem meg rajta, így azért pontot sem kaptam, azokból rengeteg volt.
1650 Ft-om van, vagyis az utalványhoz kell még 850 Ft, de ha ilyen ütemben haladok, megöregszem a várakozásban.
Az oldaluk átalakult, így is könnyen kezelhető, régen is az volt. Mindent megtalálsz rajta, amit csak szeretnél.
Általános vélemények: kétféle véleményt találtam velük kapcsolatban. Az egyik a pesszimista, aki szerint kamu, nem fizetnek, meg majd jól lenyúlnak, stb. Szerintem ők azt sem tudják, hogy miről szól az oldal, mert erről szó sincs. A másik része meg, akik nagyon reklámozzák, hogy gazdaggá teszed magad pár kattintással. Na, ők pedig a fizetett hirdetők, akik a reklámért pénzt kapnak, mert ez sem igaz így ebben a formában. Korrekt maga az oldal, nem lenyúlós, csak szerintem kevés a teszt és a nyeremény sem egy nagy szám (utalványokról beszélünk).
Lezárás: Meg kéne várnom azt a 850 Ft-ot, de annyira lassú a rendszer! Rájöttem, feleslegesen várok, hiszen már augusztus óta nem kaptam olyan tesztet, amiért pontot kaphatnák, így egyszerűen leiratkoztam róla. Ebben az is megerősített, hogy megnéztem azt a két honlapot, ahol be lehet váltani az utalványokat. Az egyik egy állatwebáruház, kedvezményesen vehetsz kutya-macskakaját, almot, állatfésűt, stb. A másik egy műszaki-szerű webáruház, de nagyon drága.

Ipsos: 600 pontokként kapsz tőlük egy utalványt, amik elég gázak amúgy.
Összesen 24 tesztet töltöttem ki náluk, 5 db 0 pontos, a többi 5-150 közötti, attól függően mennyit ért maga a teszt vagy meddig jutottam el benne, anélkül, hogy már ne feleljek meg a további kritériumoknak.
855 pontom van, amiből futja egy 1000 Ft-os utalványra. Azt írja, 4 hét alatt kipostázzák.
Az oldal maga nem bonyolult, leiratkozni is könnyű róla, eléggé átlátható.
Általános vélemények: Nem találtam róla sem pozitív, sem negatív véleményt.
Lezárás: Beváltottam 2 utalványt, egy sorsolásost és egy 1000-res utalványt. Az egyik utalvány megérkezett, de be még nem váltottan. A másik majd egy sorsoláson vesz részt áprilisban, így addig erről nem regelek le. 

Adsense
Sajnos ez sem hozza azt a sikert, amit elvártam tőle, gyakorlatilag ez is felesleges. Egyelőre azonban ez még marad, megkapja ez is az egy évet.  

Referencia
Szeretnék több referenciát szerezni azokhoz a munkákhoz, amikben hirdetem magam, de persze ehhez meg megbízások kellenének. Jelenleg az esküvőszervezés részhez van három megbízásom, az egyiket már szervezem is. Életvezetési tanácsokat pedig továbbra is adok.

Médiaállás
Még mindig a médiában szeretnék dolgozni, ha csak a háttérben is, sőt inkább ott.
Pályázat
Nemigen vannak már nekem valóak és a blogok miatt, ahol eleve megmutatom magam, nem is igen van rá szükségem. Nyerni úgysem nyernék semmit. Referenciaként lennének jók, vagy azért, hogy a konkrét célközönség ismerje a neve, akik maguk is írnak, vagy esetleg könyveket, írásműveket adnak ki.

Részmunka
Mindenképp valami bedolgozás, online munka jöhet szóba, vagy helyi részmunkaidő.

#####################

2016 Március


Régóta nem írtam már semmit ehhez a részhez, de az az igazság, hogy nem is volt mit, hiszen semmivel sem haladtam. Most sem számolhatok be nagyobb, de még kisebb változásokról sem. Nehéz ez a munkakeresés, de a részállás még nehezebb.
...
Beszéltem a Munkaközvetítőmmel, akitől eljöttem a gyerekkel. Rákérdeztem, hogy mi lesz, amikor majd vissza kell mennem dolgozni. Elmondták, hogy 50% esélye van annak, hogy lesz munkahelyem, de meg van az esély rá, hogy nem lesz. Amikor eldöntöm, hogy visszamegyek dolgozni, akkor újra meg kell írnom a tesztjüket, ha átmegyek, felhívják a volt munkahelyem, hogy kell e ember, konkrétan, hogy én kellek e vissza. Ha igennel válaszolnak, meg kell írnom náluk is újra tesztet, újra felvételizek, újra részt veszek az oktatásokon és munkába állhatok a régi feltételekkel, műszakos munkarendben. Ha nem kellek, akkor megnézik a közvetítőnél lévő többi gyárat, hogy van e felvétel, ha van, akkor azoknál töltöm ki a teszteket, megyek interjúra, stb. Ha nem kellek a régi helyemre és nem lesz másik gyár, ahol felvétel van, akkor szerződést bontanak. Természetesen az adatbázisukban megtartanak, és ha van valami szólnak, de onnantól munkanélküli leszek. Hát ez a helyzet!
A rémes helyzetet továbbra rontja a vérképzési betegségem, mely miatt nem lenne szabad gyárba mennem dolgozni, legalábbis olyan helyre, ahol forrasztás van vagy aktivátor-ragasztás. De hát ezt eddig sem a doki döntötte el, mert dolgozni kell.

Állások

Adsense: Eldöntöttem, hogy ezt sem csinálom, mert nem éri meg, így hamarosan leregelek róla.
Részmunka: ez jelenleg az itthon végezhető munkákat jelenti,majd amint oviba ment a lányom a helyi munkahelyeket jelenti, ugyanis nem valószínű, hogy műszakba tudok menni dolgozni a gyerek mellett. Sajnos azonban ez egy kicsi városka, ahol semmi sincs, talán csak a boltok, ahova meg semmilyen tapasztalatom nincs. De igyekszem majd találni valamit.
Médiaállás: Ez is jó lenne, de távmunkában alig keresnek valakit, leginkább fővárosi állások vannak, ahova meg elköltöznöm kéne.
Önéletrajz: nagyon jó önéletrajzot sikerült írnom, a gerilla-önéletrajz nagy kedvencem lett. Sajnos azonban nincs hova elküldenem őket, mert egyszerűen semmit sem találok.

Összességében nagyon meg vagyok ijedve, hogy nem találok majd munkát és nem tudom eltartani a lányom.

Álláskeresés


Mit ne mondjak nagyon nehéz volt ennyi idő után nekem ez a keresgélés. Régen nagyon élveztem, most inkább muszáj-érzete volt a dolognak. Nagyon félek, hogy nem tudom eltartani a gyerekemet majd, pedig ez még 20 évig az én feladatom lesz. 

NFSZ: 100 éve nem néztem meg ezt az oldalt már, de több hirdetést találtam rajta, mint valaha. Úgy látom a helyi kis üzemek beindultak. Így már tudom hova adom be a jelentkezésem azonnal, amint oviba ment a gyerek.
Közigállás: Egy darab sincs a környékünkön, de nem is nekem valóak, mármint végzettségben nem passzolnak.
Greenpeace: Ez egy régi álom, amit csupán emlékként vettem ide. Állás jelenleg nincs náluk semmilyen formában.
Comforce Zrt: Ez még mindig tetszik, annak ellenére, hogy nem tartom magam jó telemarketingesnek, lévén az írásban vagyok otthon.  De e egy lehetőség, aminek utána is járok.
Validatoria: Ők már nem léteznek. Mármint a Centralwebes oldaluk. 

##################

2016 Július


Eddig nem volt olyan volumenű dolog, amiről írhattam volna, de eljött az ideje egy újabb frissítésnek. Elsőként azt jelenteném be, hogy januártól visszamegyek dolgozni, még nem tudom hova, de a gyerek ovis lesz, így én dolgozni fogok.    
        
Adsense: bár a fiókot magát nem szüntettem meg, de a hirdetéseket leszedtem, mert 500 Ft egy év alatt az semmi, még a semminél is kevesebb, így nem csinálom tovább.
Részmunkák: miután a lányom ovis lesz, helyi boltokba fogok jelentkezni mindenféle pozícióba, mert csak ezekbe vesznek fel, 4-6 órába.

Médiaállás
Semmit sem találtam!
ItthoniMunka
Semmit sem találtam!
NSZF és Közigállás
Egyiken sem találtam semmit sem.

Comforce Zrt.
Ennek a kezelőfelülete teljesen átalakult azóta, amióta utoljára jártam arra, vagyis most mr nincs náluk munka. Kitöltök egy jelentkezési lapot és majd egyszer értesítenek, ha kellek. De sajna már azon elbukok, hogy be kell írnom, mikor érek rá. Ezt nem tudom megmondani, mert amíg itthon van a gyerek, addig ez totál változó. Nem tudok x időben géphez ülni.

Most pedig egy nagyon friss hír: felkértek az októberi mikrocenzusra a KSH-tól. Nagyon büszke vagyok magamra.

Mint láthatjátok bele lendültem egy kicsit ebbe az álláskeresésébe (bár teljesen eredménytelenül), mert egyre jobban sürget az idő, hiszen a gyereket el kell tartanom. Nagyon reménytelennek érzem a helyzetemet. Ezen túl pedig frissítem egy régebbi részemet is:

Munkakeresési tippek:
-          Fontos a jó önéletrajz. Pl. az email tárgymezőjébe mindig írjuk be a pályázott pozíció nevét, és mindig írjunk pár szót is a csatolt elemeink mellé.
-          A nyelvvizsga fontos, nem amiatt, hogy van, hanem a beszélt nyelv folytonossága miatt. Vagyis lehet akár 5 nyelvvizsgád is, de soha nem fognak sehova felvenni, ha nem beszéled őket, fontos az aktív nyelvtudás.
-          A motivációs levél: szükséges, még ha nem kérik is külön. Legyen egyedi, a megpályázott állásra szabva, teljesen belevihetjük a stílusunkat, legyünk egyediek, kreatívak és ne az önéletrajzot ismételgessük.
-          A HR-es figyelmének felkeltése rémesen fontos, mert ő az aki egy mozdulattal, pár sor, vagy akár az email olvasása után szelektálja a leveleket. Tehát sablon szöveg helyett, mint mellékelten küldöm, stb. helyett kezdjünk egy rendhagyó mondattal, ami illik is az adott helyzethez.
-                     "Nagy örömmel ragadtam klaviatúrát, hogy még ma írjak Önnek."
-                     "Van egy ötletem: próbálja ki már holnaptól, milyen csapattag lennék Önöknél."
-                     "A legjobban annak örülök, hogy éppen ma olvastam a hirdetésüket."
-                     "Volt egy nagyszerű főnököm, akitől megtanultam: mindig van megoldás. És éppen ezért írok most Önnek."
-                     "Biztosan Ön is járt már úgy, hogy azonnal tudta: ez az igazi. Pontosan ezt érzem az Önök álláshirdetését olvasva."
-                     "Elképzelhető, hogy most találkozik először olyan pályázóval, aki valóban álmai állását látja az Önök hirdetésében."
-                     "Ön tudja a másik ember szemével nézni a világot? Mert akkor biztosan megérti, miért éppen Önökhöz jelentkezem."
-                     "Rövid leszek és őszinte: találkoznunk kell."

2016 legkeresettebb szakmái:
-          Szakmunkások: még mindig nagy a hiány a valódi szakmunkásokból, melynek oka, hogy egyre kevesebben akarnak szakmunkásképzőben továbbtanulni.
-          Sofőrök: az elmúlt évekhez képest drasztikusan nőtt a sofőrök iránti kereslet, akár nemzetközi, akár kamionos, akár futár, akár céges.
-          Gyári és üzemi gépkezelők: a nagyfokú iparosítás miatt egyre több helyen működnek igen bonyolult gépek, amelyeket valódi szakképzett emberek tudnak működtetni.
-          Értékesítés: nagyon sok cég keres értékesítőket, egyre több az ilyen típusú cég. Az emberek nagyrésze azonban nem vállal ilyen munkát, mert kizárólag jutalékos rendszerben működik és igen nagy lelki terhelést jelent vadidegeneket hívogatni és rábeszélni valamire, amit nem is akar.
-          Vendéglátás: általánosságban is hiányzanak a vendéglátásból az emberek, de a nyári szezonban hatalmas az űr. Keresnek szakácsokat, pincéreket, takarítókat, mindent, de mivel ezek az állások minimálbéresek és többnyire 12-16 órásak, kevesen vágnak bele.
-          Takarítás: nagy a hiány ebben a szakmában is, mert kevés ember vállal ilyen munkát. Nem csak a pénz meg a titulus miatt, hanem amiatt is, hogy hatalmas felelősség mások értékei között dolgozni.


-          Szociális-egészségügyi szféra: mindannyian ismerjük a helyzetet. Az egészségügy haldoklik és hiány van a szakképzett orvosokból, ápolókból, nővérekből, stb. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése