4/02/2016

And Me!

Magamról

A blog legszemélyesebb része volt ez, amit most egyetlen bejegyzéssé zsugorítok.

Párkapcsolat
2005 nyara óta tart a kapcsolatom, ami sosem volt tökéletes, de gyönyörűen összecsiszolódtunk a Párommal, majd fokozatosan, de teljesen tönkrement a kapcsolat, most már vegetációról beszélhetünk csak. Mindketten tudjuk, hogy vége, de egyelőre fenntartjuk a lakótársi kapcsolatot. Később szeretnék kapcsolatot, de élettársat már nem.

A háziasszony
2014.07.10.
Párom és én is tökéletesen boldogulunk a háztartás egészével, akár együtt, akár külön. Megosztjuk a feladatokat, igazából maga az otthonteremtés okozott gondot nekünk, mert neki ez a fogalom nem létezik, nekem pedig a lakásuk nem az otthonom, csak egy vegetációs központ. Ettől függetlenül sütünk, főzünk, mosunk, takarítunk, kertészkedünk, mindent megcsinálunk együtt.
2015.03.03.
Mosok, főzök, takarítok, bár a főzésért nem vagyok oda. Úgy csinálom a szervezést, hogy naponta 2-3 alkalommal kompba rakom a lányom, ekkor végzem el az összes napi teendőmet. Működik!
2015.05.26.
Mosok és takarítok, főzni nem igen főzök, addig kompozik a lány.
2016.01.07.
Mosok, főzök, takarítok. Főzést nem igen kedvelem, ritkán is főzök, de enni sem eszek mondjuk gyakran. Nem vagyok tipikus háziasszony, mert bár mindent meg tudok csinálni a házban és körülötte is, de nem igen érdekel az egész.

A karrierista
2014.07.10.
Írtam már a sikerorientált nők típusairól, na én a Kreatív kategóriába esem, tehetségem és életem az írás. Nagyon szeretnék ezzel pénzt keresni.
2014.08.17.
Valójában egy gyárból jöttem el szülni, de tudom, hogy oda vissza már nem mehetek, így álláskereső leszek kisgyerekkel, ami nem túl jó. Online munkákat csinálok, hogy referenciát adjanak az itthon töltött időre.
2014.12.14.
Nem tudok teljesen anyaüzemmódba kapcsolni, kell a munka, nekem ez nagyon fontos. Beregeltem egy rakat kérdőíves oldalra, majd meglótom hogyan alakul. Szeretnék saját weblapot. Irodalmi pályázatokat keresek, az írás miatt, illetve a médiában is keresek állást, mert a végzettségemhez passzolna. Ja, és ki akarom adni a könyvemet is.
2015.03.03.
Most az anyaság sokkal jobban érdekel, de igyekszem nem kiesni a munka világából.
2015.05.26.
Belevágtam hirdetésekbe, ezért megújultunk.
2016.01.07.
Még mindig önálló karrierre vágyok, ezért írom a blogjaimat is, ezért tesztelgettem, ezért keresek irodai vagy bedolgozós munkát, stb. Ez az, ami igazán érdekel.

A nő
2014.07.10.
Nőies, ám lusta típus vagyok. 9 nappal a szülés után 2 kg van rajtam, stírák, de nem lesz velük gond.
2014.08.17.
6 hét: Szoptatási diéta, cukor diéta (hogy a terhességi cukrom is lemenjen), krémek stírára és óvatos torna. +11 kg terhesség alatt, most -18-nál tartok. Befestettem a hajam, szedek vasat, mert vérszegény vagyok és egy homeobogyót a cukor visszaállítása miatt. 
2 hónap: cukrom visszaállt. Vérképem jó, de a vasat még szednem kell. Súlyomat tartom, szopis diétát tartom. Hajamra Bánfi készítményeket használok, mert törik. Fogorvosnál minden rendben, házi fehérítést akarom kipróbálni. Q10-es krémet használok a bőr fiatalítása miatt, a stíra-olaj pedig beválik.
4 hónap: Hajam, krémek ugyanaz, vasat nem szedem már, fogamat fehérítem (de csak 2 napja), stíra-olaj nagyon jó. Illetve tornázni kezdtem, kimondottan hasra, hogy feszesebb legyen.
2014.12.14.
A szopi miatt nem érzem magam igazi nőnek, de igyekszem. Az olajat abbahagytam, mert levitte a stíráimat, néhány mély maradt, azok is halványak, jó így. Kalciumot szedek a fogaimra és fehérítem fogporral.
2015.03.03.
Bitang nehéz még ezzel is foglalkozni. Krém és tusfürdő, ez van most, meg kalcium és fogpor a fogamra. Jah, és Bánfi cuccok a hajamra. Voltam vérképen jó lett, most szűrésekre kell még mennem, mert fontos az egészségem.
2015.05.26.
Minden ugyanaz, mint az előzőekben.
2016.01.07.
Még megvannak a Q10-es krémjeim, de ritkán jutok el oda, hogy be is kenjem velük magam. Alkalmakra sminket, hajat készítek és csinosan öltözök fel. Jelenleg festett a hajam, de szeretnék, majd a hajkrétás megoldásra átállni, vagy a festékhabosra, de majd frizurát is szeretnék váltani. Ruhatáramba kerültek ú darabok, de nem elég. Jó lenne egy teljes stílusváltás.  A súlyommal elégedett vagyok, az alakommal nem annyira, rám férne némi torna. Hétköznapokon nem vagyok oda magamtól, ha nem megyek sehova, nem vagyok topon sem, bár a nyáron volt egy hosszabb időszakom, amikor mindig tip-top voltam. Hamarosan aktuálissá válnak az évenkénti orvosi ellenőrzések is, mert ép testben ép a lélek is.

Az Anya
2014.08.17.
A babával szoktam kikapcsolódni, de mivel az egyetlen hobbim az írás, azt mellette is tudom csinálni. Imádom fésülgetni, beszélni, énekelni hozzá. Hiszek benne, hogy nagyon okos kislány lesz belőle. Sokat sétálunk viszem a mamához, nagynénihez, gyerekek közé, igyekszem jól gondoskodni róla.
2014.12.14.
Rémesen nehéz anyának lenni, nem egy rózsaszín álomvilág. Folyton 0-24-ben aggódok mindenért, rémes. Rekordsebességgel végzek mindennel, mert csak akkor tudok mással foglalkozni, ha apa figyel rá. Oktatom is, játszok vele, kimozdulok, tökéletesen akarom nevelni. Nehéz, de a nevetése, a kis lábai rúgkapálása kárpótol mindenért a világon. Nagy szervezést igényel egy gyerek az biztos, de kialakultak már a dolgaink:
Reggel: fél 8-kor kel a baba (kialakult napirendje van így az 5. hónapra), így én is. Ellátom őt, felöltöztetem, teát csinálok neki, beadom a vitaminjait, beágyazok, felöltözök. Vagy a szobában vagy a konyhában játszik, míg én felsöprök, letörlöm a konyhapultot, elteszem a megszáradt edényeket, megreggelizek (hetente egyszer takarítok is, porszívózással, kb.10-11 között alszik, ezalatt én főzök, mosok vagy Én-időt tartok. Délben ebédelek, majd játék vagy elmegyünk a boltba. Kb. 14-15 között alszik megint vagy itthon, vagy a babakocsiban séta közben, ez időjárásfüggő. Délután nagyon változó: játék, bolt, mamalátogatás, rejtvényfejtés, baba-látogatás, olvasás. apa-idő, stb. Hatkor fürdik, majd be-be alszik, de csak kilenc felé dől ki. Éjjel 2-3 alkalommal kel fel szopizni, ugyanakkor mindig. Ha nincs jó éjszakája, akkor forgolódik, szöszmötöl, mormicál, ergó én sem alszok. De ez a helyzet már nagyon jónak mondható, nehéz volt, míg ez kialakult. Persze a kislány bármikor tud napirendet borítani.
2015.03.03.
Ez az a rész, amivel teljesen elégedett vagyok, nagyon szépen fejlődik, okosodik a babám. Amikor rosszabb passzban van, nagyon szeretném az egészet visszacsinálni, de hosszú távon megéri.
2015.05.26.
Elégedett vagyok a fejlődésével teljesen, nagyon sok dicséretet kapok, meg rácsodálkozást, hogy ennyi mindent tud. Ettől függetlenül nehéz a nevelése, ha rossz napja van, de imádom a kacaját meg ahogyan kis kezeivel imbolyogva totyog felém.
2016.01.07.
A kislányommal töltöm a legtöbb időt, rettenetesen elégedett vagyok a fejlődésével, mert nagyon szép és okos, védőnő szerint jobban is halad, mint kortársai. Ettől eltekintve sem érzem magam 100%-osan jó anyának, mert engem továbbra sem elégít ki pusztán az anyaság, illetve rémesen sokat gondolkozok a jövőn, ami meg halálra rémít.


Család-barát-csalódás-szerelem-munka-háztartás-gyereknevelés
2014.07.10.
Család: Csodás alapokkal rendelkezem ugyanis a családom nagyon összetartó és kommunikatív. Mindent megbeszélünk, rendkívül erős szálak kötnek engem és a húgom egymáshoz, illetve az anyánkhoz. Minden érzelmi törődést megkaptunk, így egészséges felnőttek lettünk. Saját családomat gyermekem születésével alakítgatom, párom nagyszerű apa és én is jó anyának érzem magam. Kiválóan működünk együtt a gyermek területén.
Barát: Mindig voltak barátaim, ám rendre csalódtam bennük, de meg nem bántam egyiket sem, mert adott helyen és időben tökéletesen betöltötték a szerepüket. Igazán jó barátom csak egy van, a húgom, neki is én. Mindent megbeszélünk, tökéletes a kapcsolatunk, számíthatunk egymásra mindig, pedig még csak egy városban sem lakunk.
Csalódás: Átéltem több fokozatát is, volt amibe bele is haltam, de mindent túléltem. Volt olyan, amit soha nem dolgoztam fel, de még mindig itt vagyok. Igazából bizalmatlanná váltam az emberekkel szemben. Nem bízok senkiben, mindenkit egyfajta hidegséggel kezelek, mert ez az egyetlen út számomra.
Szerelem: Volt benne részem nem is egyszer, mindegyik más volt. Hiszek benne, hogy még vár rám egy nagy szerelem.
Munka: El kell viselni, bár én szeretném, ha olyan állásom lenne, amit kedvelek, amiben vannak kihívások, amiben bizonyos irányítást élvezhetek.
Háztartás: Párommal közösen vezessük, teljes összhangban.
Gyereknevelés: Még kisbaba a gyerekünk, de tudatosan akarjuk nevelni, mindenben egyet kell értenünk a barátommal, ez az alap.

Bakancslista
Előzmények: 2012-ben, miután dolgozni kezdtem írtam egy Bakancslistát, hogy mit akarok megvalósítani. Először volt 15 pont, aztán 20, majd 2013 őszére, mikor teherbe estem, maradt 11. Aztán megszültem és újra nekiláttam. Jelenleg 5 dolog van a listámon, illetve talán 6.

0: Ez az, amire folyamatosan kell figyelnem, a szépségápolás, hogy nő maradjak kívül-belül. Figyelni kell az egészségemre, a hajam, a ruhatáram, a bőröm, a szemem, smink és köröm, mind állandó feladat.
1: Karrier - ez sohasem kerül le innen, csak, ha elértem, amire vagyok, ha ott tartok, ahol lennem kell. Ami lehet, soha nem következik be.
2: Költözés – nagyon fontos a számomra, hogy önálló életet élhessek, ehhez kell egy ház, ahol magam vagyok a saját dolgaim között és senki sem lát bel, nincs velem. Csak a kislányom egyedül! Árajánlatot kértem mobilboxosoktólkertifaházasoktól, önkormányzati lakás és szocpol témában kutakodtam, még lakóautónak és hajónak is utánanéztem. Nincs pénzem, nincs lehetőségem, ez a rész teljes kudarc.
3: Profi képsorozat magamról és a lányomról – erről lemondtam, mert igazából nem fontos, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is.
4: Szemműtét/kontaktlencse – nem mondtam le róla és nem is fogok, mert utálom a szemüveget.
5: Ruhatár/Stíluscsere: szerintem ez időszerű, mert évek óta ugyanaz a stílusom, ideje váltani. Van a szülés óta pár új ruhám, de elégedett nem vagyok. Nem titok, hogy hozzám Gemma Teller, a SOA nagyasszonyának, stílusa áll a legközelebb.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése