4/02/2016

Előszó

Cosmopolitan

2014.06.13.

Testvérem rendszeresen olvassa ezt a lapot, így amikor hazahozza én is átlapozom. Eleinte nem tetszett belőle semmi, de később lettek kedvenc rovataim. Igazából az újság hatására készítettem el a motivációs listámat is. Sokakra lehetett hatással ez az oldal, mert mostanában a blogok között is sok olyat olvasok, hogy „trendiség”, „outfit-posztok”, „smink-öltözködés”, stb. Nincs is ezzel semmi baj, de…ezek nem a női lakosság nagy részéhez szólnak azért, mert egy egyszerű háziasszonyt nem érdekel az outfit vagy a trendiség. Ettől viszont még igazi nő! Én úgy érzem, hogy nem csupán a karrier-macáknak (elnézést a szóért, de nekik szól igazából a magazin) kell, hogy szóljon ez a dolog, hanem Minden nőnek!
Ezért kezdem tehát el a blogomban ezt a vonalat képviselni a GYES-em ideje alatt! Mert én sem vagyok karrier-maca (bár annak indultam), egyszerű lány vagyok, aki hamarosan szül, ennyi. Szerintem reálisan látom a dolgokat, majd kiderül…

Valahol olvastam már régen (és meg is tetszett nagyon, e szerint is élek), hogy egy ember boldogságához összesen hat dolog kell, amiknek tökéletes összhangba hozása hozza meg azt az érzést, hogy „igen, az életem tökéletes”, vagy azt, hogy öregkorodban nem lesznek megbánások benned, mert ezt a hat területet sikerült összhangban tartani, így nincs mit megbánni. Ez a hat dolog pedig a Család, a Barátság, a Szerelem, a Csalódás, az Önmegvalósítás és a Pénz.
Máshol azt olvastam, hogy az az igazi Szupernő, aki négy dolgot tart a kezében 100%-osan: Munka, Párkapcsolat, Háztartás, Gyereknevelés.

Konklúzió

Valami ilyesmiről fog szólni ez a blog mostantól, lesznek témáim, de még nem tudom, hogy milyen pontokba szedve. De valami hasonló témakörök lesznek:

-          Szex, szerelem, párkapcsolat
-          Gyerek, háztartás, lakberendezés, házimunka
-          Karrier, pénz
-          Szépség, divat, smink--Nőiesség
-          Egészség: sport, diéta, életmód, stb.
-          Lélektámasz: ezotéria, jóslás, barátság, csalódás. A 6 pont és a Szupernő.
-          Celebek: nagyrészt nők.
-          Nők és a technika (facebook, média, net, stb.): ez nem biztos, hogy lesz, talán csak beépülve valahova.
-          Sikeres nők: karrieranya, az év anyukája, a sportoló, stb. VAGY Kultúra: nők a művészetekben (színésznők, divattervezők, képzőművészek, stb.) VAGY Aktivisták: valamilyen ügyért küzdenek (egyenjogúság, erőszak ellen, Greenpeace, alapítványok). Önmegvalósítás!
-          Gasztronómia
-          And me! Vagyis én, ahogyan én boldogulok majd ebben a világban, ahogyan igyekszem egyensúlyt tartani, illetve igyekszem nő maradni a magam hétköznapi módján.

Valami ilyesmire gondoltam, amivel érintek minden általam felhozott és minden nőket érdeklő témát. 


Hamarosan belekezdek…


Rovatok

2014.06.17.

Úgy döntöttem, hogy minden egyes bejegyzésem ez alá a fejezet cím alá kerül, így majd később könnyebb lesz csoportosítanom is, ha befejezem, vagy akármi mást is kitalálok még mellé, hogy színesítsem vagy felpezsdítsem a blogomat.
A következő fejezeteket hoztam létre a felsorolásomból és, hogy ne folyjanak össze a bejegyzések, amikor írom, az elején kis ikonokkal teszem egyértelművé majd mindig, hogy melyik fejezet melyik témához készült:


- Szex, szerelem, párkapcsolat
- Gyerek, háztartás, lakberendezés, házimunka, gasztronómia
- Karrier, pénz, sikeres nők, önmegvalósítás
- Szépség és egészség
- Lélektámasz
- Nők és a technika, Celebek
- And me!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése