4/02/2016

Szépség és egészség

A nőies nő

2014.06.25.

Ez az a téma, ami engem a legkevésbé sem tudott soha lázba hozni, mert a topmacák és feltűnésre vágyó nők jutottak róla eszembe. De ma már tudom, hogy ez nem így van, hiszen egy átlagos nő is vágyik arra, hogy ne csak háztartási gépnek, gyári robotnak, kelléknek tartsák otthon, munkahelyén, hanem kezeljék Nőnek, hiszen annak született. Most tippek sorát igyekszem megosztani, hogy hogyan maradhatunk nők ebben a rohanó (és gyakran igazságtalan) világban.

-          Időhiány! Ez az első dolog, amit meg kell említeni, mert a legtöbb nő bizony időhiányban szenved, zsonglőrködik a munka, a gyerek, a párkapcsolat és a háztartás világában. Olyanok, mint a szépítkezés pedig nyilván nem az első helyen állnak senkinél sem. Pedig kell egy negyed óra vagy bármennyi, amit magunkra szánunk, lehetőleg a reggeli órákban.

-          Hajfestés! Sok nő az időhiány vagy a pénz miatt nem festeti a haját, amikor arra már szüksége lenne, persze erre sem mindenkinek van szüksége. Ha elégedettek vagyunk az eredeti hajszínünkkel, akkor teljesen felesleges. Inkább azoknak a hölgyeknek ajánlott, akik már elkezdtek őszülni, az nagyon nem szép látvány. Sokan azonban nem engedhetik meg maguknak a festést, nekik szól ez a rész, de igazából praktikus bárkinek. Ugyanis házilag is lehet hajat festeni és nem is akárhogyan vagy akármivel! Szőke: Egy citrom levét keverd össze egy evőkanál Oliva olajjal, ezt kend a hajadra, ülj ki vele a napra, ha nincs nap, akkor a szobában is maradhatsz, de napon hatásosabb. Néhány órát hagyd fenn, majd mosd le kamillás öblítővel (egy liter vízben főzz erős kamillakivonatot). Ezt legalább háromszor meg kell még ismételned! Barna: Készíts erős főzetet diófalevélből (vagy zöld dióhéjból) ezt kend a hajadra. Ezt is többször kell ismételni, mire eredményes lesz. Vörös: Hennával a legbiztosabb, növényboltokban is lehet kapni. Ezen túl: vörösáfonyalé, cékla, hibiszkusz. Mindegyiket pakolás formájában kell felkenni, majd öblíteni. Fekete: Henna és indigó. Két evőkanál hennára négy evőkanál indigó jut, a hennát meleg vízben fél citrom levével kikeverem és állni hagyom néhány órát, majd hozzáadom az indigót. Felkened a hajadra, áll rajta kb. 2 órát és lemosod. Ezt másnap megismétled, ha nem elég intenzív a szín.  

-          Körömlakk! Legyen bármilyen is a körmöd egy körömlakk fel tudja dobni. Használhatsz színtelen lakkot, ettől fényes lesz a körmöd, tehetsz rá apró pötty mintákat feketével vagy fehérrel. Egyszerűen és gyorsan kész, mégis ápolt külsőt kölcsönöz a kezednek. Három lakkod legyen: fekete, fehér, színtelen, illetve egy fogpiszkáló, amivel pöttyözhetsz vagy csíkot húzhatsz, stb. Színtelennel és fehérrel tudsz franciamanikűrt is csinálni, ha ügyesebb vagy, bár ez időigényesebb.

-          Szájfény! Nem bírod a rúzsokat? Nem is kell! Veszel egy kellemes illatú, enyhe színű szájfényt, pillanatok alatt felviszed és kész is, más jelleget ad az arcodnak.

-          Szemfesték! Nincs időd szemet festeni, pepecselni? Nem is kell. Vannak jó minőségű golyós szemhéjfestékek, csak végigrolnizol vele a szemeden pár másodperc alatt és kész is a sminked igazából.

-          Parfüm! Igazából bármit magadra fújhatsz, aminek tetszik az illata. Vannak golyós parfümök is, amiket csak végig görgetsz a csukódon, nyakadon, aztán kész, így spórolhatsz is, mert egy fújós dezodorból ilyenkor jóval több fogy, de az illata ugyanolyan intenzív.
-         
 Ruhák! Jóbarátod lehet az alakformáló fehérnemű, ha kicsit zavar az alakod, de különösebben azért nem érdekel mások véleménye, vagy nincs időd sportolni. Egy ilyen fehérnemű szép alakot kölcsönöz a viselőjének és úgy „egyben tartja”. Vannak többféleképpen hordható ruhák (8, 10, 20, stb.), ezek elég drágák, de megérik az árukat. Legyen pár alapdarabunk, fekete nadrág, ing, hosszú felső, stb., amiket variálhatunk. Nem kell soha, hogy sok ruhánk legyen, pusztán jól variálhatóak legyenek egymással.
-          
Haj! Hajcsat, hajpánt, hajgumi, hullámcsat, már ezek variálásával új hajakat varázsolhatunk magunknak, meglehetősen gyorsan. Fonat/copf hátul, magasan, oldalt, két oldalt, stb. Sima, leengedett haj néhány csattal megtűzve, hajpánttal, stb.
-         
 Kiegészítők! Legyen sok kiegészítőnk, amikkel feldobhatjuk egyszerű ruháinkat is. Bizsu ékszerek hajba, fülbe, karra, nyakba. Különböző színekben és formákban. Sál, kendő, ami többféleképpen is hordható.


Ezekből a tippekből is látszik, hogy nem kell sok idő és pénz ahhoz, hogy egy hétköznapi nő is csinos legyen vagy kevésbé slampos. Nem kell topmacának lenni, ahhoz, hogy elégedett lehessen a külsejével őmaga, a párja, vagy akárki a környezetéből. Én azt mondom elég ha napi 10-15 percet szánsz magadra, hogy odafigyelsz miben mész ki az utcára, hogy „végigrolnizod” magad a sminkeddel, hogy megigazítod a hajad mielőtt kilépsz, vagy csak magadra aggatsz néhány színes bizsut. A lényeg, hogy fordíts időt magadra, de a legnagyobb lényeg: légy elégedett azzal, aki a tükörből visszanéz rád!


Az anya és a Szépség

2015.06.17.

Rendíthetetlenül hiszem, hogy akiből anya lett nem kell, hogy slampos is legyen. Természetesen tudom, hogy kevés az ember ideje és pénze a szépítkezéshez, ezért mutatom meg, hogy lesz valaki olcsón is nagyon csinos.

A haj

Ha rövid a hajunk a könnyen kezelhető, de mindig fodrász kell a kiigazításához. Ha hosszú a hajunk, tudjuk magunknak vágni. Íme!
Hajfestésre csak akkor van szükségünk, ha szeretnénk, mert amíg a hajunk nem őszül, semmi szükség sincsen rá. Ha őszülni kezdünk, akkor pedig festéknek ajánlom a Kallos-termékcsaládot, mert csak 395 Ft. Azzal is pénzt spórolhatunk, ha magunk festjük a hajunk, vagy egy segítőkész barát teszi ezt, esetleg mi is befesthetjük neki, ez ingyen van és lehet közben beszélgetni.

Smink

Leírom az alapsminket, ami nem kerül sokba és nagyon gyorsan el is készíthető. A Lady Ann szemszínezők /ITT355 Ft-ba kerülnek és mivel golyósak, másodpercek alatt felvihetők. Milyen színeket válassz? Zöld: kék, lila, rosé. Szürke: türkiz, zöld. Barna: barack, bézs, arany, bronz, kék, lila, narancs. Kék: szinte minden színt használhat, kivéve a zöld és kék egyes árnyalatai, nekik áll a legjobban a füstös szem. Tehát ezekből a színekből válasszunk, mondjuk kettőt, annyi elég. Kell egy korrektor, hogy a bőrhibákat elrejtsük. Az Essence-korrektort ajánlom, mert 1000 Ft alatt van. Sokan használnak arcpúdert, meg pirosítót, stb. De én azt mondom, ha kevés az idő, akkor a korrektor is elég. Aztán ott a golyós szájfény, ami jobb a rúzsnál, mert olcsóbb, mert gyorsabban felviheted és nem olyan feltűnő. Ebből a Color Trend termékeit ajánlom, mert nincs 800 Ft ITT kapható.
Aztán, hogy szépen illatozzunk, vannak jó minőségű golyós dezodorok, csak egy gurítás és elég intenzív az illat. Ennek a legborsosabb az ára, mert 1000 Ft felett van, itt javaslom az Oriflame-t, Avont, talán náluk olcsóbb.

Köröm

Személy szerint nem vagyok oda a körömfestésért, mert időigényes, a műkörmöket meg kimondottan utálom. A körmeim amúgy maguktól nőnek középhosszúra, erősek, szóval nem néznek ki rosszul. Én csak alkalmakra lakkozom ki őket, bár mostanában arra sem, amióta megvan a gyerekem. Javaslom, hogy legyen egy fehér ceruzád, egy színtelen lakkod és egy fekete és/vagy fehér lakkod, semmi másra nincs szükséged. Fehér ceruzával kiszínezed a körmöd belsejét, igen a belsejét, ez egy tiszta alapot ad, majd színtelennel végigmész rajta, franciamanikűr hatású körmöket kapsz negyed annyi idő alatt. Feldobhatod a körmeidet azzal, hogy a gyűrűsujjadra festesz pöttyöket, fehér vagy fekete lakkal. Fogpiszkálóval nagyon könnyen felviheted a kis pötyiket. Tehetsz rá csak 3 pöttyöt, de akár virágformát is kihozhatsz belőle. Én a lábkörmeimet csak nyáron festem, mert zokniban és csizmában minek tenném, ápolom akkoris, krémekkel, meg vágom, de nem festem. Szóval nyáron szépen színtelen lakkal vonom be a körmeimet és fekete vagy fehér lakkal 3 pöttyöt festek fel rá, ennyi, nem igényel sok időt és szép külsőt kölcsönöz a lábamnak. De akármilyen színeket is használhatsz, ez a te döntésed, a lényeg, hogy legyen színtelen lakkod, meg valami más színű, és a fehér ceruza.

Ruhatár

Ez a legdrágább dolog, amiről beszélni kell, ezt nagyon nehéz összehozni. Kezdjük az alapruhatárral!
A Kiegészítők: négy fajta cipőre van szükségünk, egy csizmára télire, lehetőleg magas szárral, mert az a nőies, amennyiben előnyben részesítjük a félcipőket vagy bokacsizmákat, szerezzünk be egy jópofa cipő fölé húzható lábszármelegítőt. Egy sima edzőcipő, vagy divatos tornacsuka, ezek a mindennapokra, hiszen anyának lenni felér egy edzéssel. Egy fekete magassarkú, ha azt nem bírjuk, akkor sima talpú félcipő, vagy balerinacipő, a lényege, hogy különböző alkalmakra fel tudjuk húzni. Aztán egy nyári szandál, saru, bármi, amit a nyári melegben felhúzhatunk és még csinosak is vagyunk bene. Sál télire, divatos a hatalmas sál, ami jól is melegít. Aztán a táska, ami minden nőnek kell. Én a nagyméretű fekete táskákat ajánlom, mert egyrészt telepakolhatjuk mindennel, elfér benne, másrészt azért fekete, mert ez megy mindenhez.

Nadrágok: egy fekete vászon és egy fehér sztreccs nadrág a különböző alkalmakra, állásinterjúkra, szülőikre, utóbbi csizmákhoz. Halásznadrág, ami lehet vászon és farmer is, erre nyáron van szükség. Aztán a jól bevált farmer, amiből több is kell, hiszen a mindennapokra erre van szükségünk. Szoknyát is fel lehet venni helyette, én a maxiszoknyát ajánlom, de én nem kedvelem, ezért nem vettem bele.

Felsők: a kis fekete szoknya, amit különböző eseményekre veszünk fel. Topok, rövidujjasok, pulóverek, hosszított felsők.

Kabátok: egy farmerkabát vagy kiskabát tavaszra, őszre. Egy poncsó szintén ezekre az időkre. Aztán egy jó minőségű téli kabát, lehetőleg hosszú fazonú.

Darabra pedig a következő a helyzet: Cipők, táska 1-1 db, sál 2 db, nadrágoknál a farmerből és halászgatyából 3-5 db maximum, a többiből 1-1. Egy alkalmi ruha, felsőkből viszont kell egy tucat, mert ezekkel lehet igazán variálni. Kabátokból is 1-1.
Bizsuk: a legjobban úgy variálhatjuk a ruhatárunkat, ha olcsó bizsukat aggatunk magunkra, persze nem kirívóan csak ízlésesen. A felsőink és ezek az ékszerek adják a látszatot, így lesz a kevesebből több.

Stílus

Ha szinglistílus akkor Szex és New York. Miért írok róluk, mert ötletet adnak, hogy mivé váljunk, ha szeretnénk. Samantha a szexis, a nőies, akinek munkaruhája a kosztüm, de szórakozni szexisebbnél szexisebb darabokban jár. Ő passzos nadrágokat hord dekoltált felsőkkel, vagy szűk és mini partiruhákat. Miranda a visszafogottan nőies, néhol fiús. Nála is kosztüm a munkaruha, ám míg Samnél az is mondjuk piros, addig nála hamuszürke. Partizni színes holmikban jár, amik nem túl dekoltáltak, nem túl minik, nem túl szűkek, csak finoman nőiesek. Charlotte a kislány, a szomszéd lány, a naiva. Az ő ruhatára hasonló Mirandáéhoz, de ő még kifinomultabb és nőiesebb, többnyire szoknyát hord. Végül pedig Carrie, aki igazi divatdiktátor. Ő nagyon szexi mégis nagyon nőies. Rá a legjobban az extravagáns jellemző, ugyanis ruhatárában igen különös mégis csinos ruhák vannak. Nekem az ő stílusa tetszik a legjobban, ám viselni nem tudnám úgy mint ő. Összefoglalva csinosak ezek a divatbolond szinglik, de most anyákról van szó, így nem illenek ide.


Született feleségek más kategória, mert ők feleségek és anyák, még ha a középosztályhoz tartoznak is. Lynette a sok gyerekes karrierista, akinél a munkaruha kosztüm, a parti ruha csinos nyári szoknya. A hétköznapokban azonban farmer, póló, ing és edzőcipő van rajta. Kiegészítésnek nagy „mindentbele” táska és néhány egyszerűbb ékszer. Lynette nem feltűnő, inkább a praktikusság híve, mint egy normális háziasszony. Susan Mayer stílusa nem sokban tér el tőle. Ő szexi egy partiruhában, de a mindennapokban top, póló, pulóver, farmer, néhány feltűnőbb bizsu, nála is a praktikusság dominál, talán egy fokkal szexisebb, mint Lynette, de hasonló az ízlésük, csak míg egyikőjük az inges, másikójuk a pulcsis lány. Bree az abszolút tökéletes háziasszony, külsejét tekintve is. Kosztüm, gyöngy, tűsarkú, szoros konty, ez Bree. Otthon blézer, pulóver, kheki nadrág, harang szoknya, nyaksál, szalmakalap, pasztellszínek, visszafogott elegancia. Gaby a szexis, tűsarok, dekoltált passzos szoknyák, blúzok, nadrágok, erős színek, feltűnő arany és gyémánt ékszerek, tűsarok. Ő eleinte csak szexis, később praktikusabb és elegánsabb lesz.

Aztán itt van a Kemény motorosak nagyasszonya, Gemma Teller, akinek a stílusáról már írtam.
Röviden: tűsarok, ezüst divatékszerek, széles övek, dekoltált felsők, szűk nadrágok, mindez rock feketében. Megjegyzem nekem az ő stílusa tetszik a legjobban.

Végezetül egy jó tanács: válassz stílust és légy praktikus, gazdaságos, mert a kevésből is lehet nagyon csinos és stílusos egy anyuka.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése