10/01/2017

Lindsey Stirling - Youtube star

Véletlenül akadtam rá a hegedűművész egyik klipjére és olyannyira elvarázsolt, hogy az óta naponta megnézem a kedvenc klipjeimet tőle. De kis ez a páratlan tehetségű lány?
1986.09.21-én született Kaliforniában, de az arizonai Gilbertben nőtt fel egy szerény, mormon családban. A gimiben saját zenekara volt, majd a mormon BYU-on tanult tovább, ahol üzleti diplomát szerzett.
5 évesen kezdett hegedülni, de a tánc is érdekelte, azonban mindkettőre nem volt a szüleinek pénze. 16 évesen alapította első zenekarát a gimiben. 2010-ben, 23 évesen a America’s Got Talentben is szerepelt, kiesését kudarcnak élte meg, de túl lépett rajta. Röviddel a szereplés után, megkereste Devin Graham, filmes, aki zenei videókat csinált vele, ezzel megugrasztva a youtube csatornája nézettségét. A csatornának ma 800 millió felett van az összes megtekintése, és majdnem 10 millió feliratkozója van. Rengeteg művet adott ki, amiket egyedi táncstílusával ad elő, de csinált feldolgozásokat is és más együttesekkel is készített közös produkciókat, illetve beutazta a fél világot a turnéi során.
Idén táncolni fog az amerikai Dancing with the stars műsorban.
2016-ban kiadta önéletrajzi ihletésű könyvét a The Only Pirate at the Party-t, ami a 10. lett a listákon.
2013-ban csatlakozott egy jótékonysági szervezethez, ami zenei tehetségek felkarolásával foglalkozik, akiknek enélkül nem lenne esélyük a tehetségük bemutatására.
2014-ben csatlakozott a Cirque du Soleilhez, akikkel az egyik fellépésükkel a tiszta ivóvízekért küzdöttek.
Elhivatott mormon, igazi szószóló is.
Összesen 3 stúdióalbumot, egy középlemezt, egy videót, hat kislemezt, egy élőzenei albumot és 47 zenei videót adott ki. Illetve 19 együttműködése van másokkal közös produkcióban. Eddig öt zenei díjat kapott munkásságáért.

Itt a YOUTUBE csatornája, hallgassatok bele bátran!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése