10/20/2018

Ázsiai BL-filmek


Azzal, hogy ázsiai filmeket kezdtem nézni, új filmek egész sora nyílt meg előttem, és, mivel már volt egy Melegfilmeket tömörítő oldalam is, belenéztem a Bl-ekbe... és nem bántam meg. Nagyon megfogott ez a világ is. 

Seven days
A 2015-ös film két részre bontható, ugyanis egy hetet mesél el. A film főszereplője Shino, aki bár helyes, igen szókimondó és a lányok nem kedvelik. Seryo viszont nagyon elbűvölő, a lányok imádják, ám az a szokása, hogy egy hétig randizik csak mindenkivel. Ezen a héten azonban Shino kéri meg őt, hogy randizzanak együtt. A két fiú elkezd ismerkedni egymással meg a párkapcsolatokkal is.
Nagyon kedves történet annak ellenére, hogy két fiú bimbózó szerelmét követhetjük nyomon. Kicsit érdekesen van tálalva, nyílván, mert japán film, de nagyon szerethető és megfelelően romantikus is.

Takumi kun, sorozat
A 2010-es japán minisorozat 5 részes, mindegyik rész egy-egy téma köré épül fel. Főszereplője a félénk Takumi, akibe első látásra beleszeret a vagány Gii. A film kettejük szeretetteljes kapcsolatát vezeti végig, kiegészítve barátaik szerelmi történeteivel.
Nagyon kedves sorozat, szépen van megírva, a szereplők jól játszanak, az egész film nagyon megnyerő, maga az iskola, a fiúk, a barátságok és egyedi a sztori mind az öt részben. Egyetlen hátrányának azt rónám fel, hogy minden egyes részben variálnak a szereplőkkel, a helyszínekkel.

Boys Love 1-2
Mindkét japán film (2006, 2007) ugyanarra a sémára épül fel, csak máshogyan tálalva. Illetve az egyik színész mindkét filmben főszereplő, karaktere is hasonló. Előbbi főszereplője Taishin, egy újság tehetséges írója, aki egy középiskolás fiú művészetének megírását kapja feladatul. A találkozás azonban megváltoztatja a férfi életét, mert gyakorlatilag egymásba szeretnek a modell-prostituáltként dolgozó fiúval. A másik film főszereplője Kairu, egy fiúiskola tanára, akihez egy napon az a srác kerül, akivel egyetlen éjszakára összekerült, miután a barátnője kidobta. A tanár felejtene, de Sora nem hagyja magát lerázni.
Mindkét film dráma, előbbinek rémes vége van, sőt értelmetlen, elkerülhető, stb. A második vége sem 100%-os happy, de pozitív. Mindegyik film nézhető, de valóban drámák annak minden nyomorával. Hozzátenném, hogy az iskolai zaklatásos filmek mindig megviselnek, ezekben meg van bőven.

Ai No Kotodama
A japán filmnek két része (2007, 2010) készült el, de csak egyetlen szereplő, Miyako átfedésével. Az első film főszereplője Shinya és Miyako, akik még a középiskolában jöttek össze, de azóta is együtt élnek, egy fősulira járnak és teljesen természetes számukra, hogy összetartoznak. Míg nem egy napon, felbukkan középiskolai barátnőjük, Yuki, aki szeretne újra a barátokkal lógni. Shinya azonban egyre féltékenyebb lesz. A második rész főszereplői Shinji és Hirofumi, akik ugyanazon cégnél dolgoznak, egyikük meleg, másikuk azt hiszi nem, de az együtt töltött idő és egy felbukkanó barátnő hatására kezdenek nyílni egymás felé.
Nekem a második rész nem jött be, de az első annál inkább. Tetszett, ahogy a pár évődött, Miyaki, ahogyan a pasija nevét mondta, a ruhatáruk, a külsejük, Shinya mély hangja. Tetszett, ahogyan szerették egymást, tetszett a sztori, még az is ahogy cigiztek, stb. Könnyed szórakozást ígérő filmecske.

Go, Go G-Boys
A 2006-os kínai film főszereplője egy férfiszépségverseny, ahova több karaktert is odafúj a szél. Van, aki nyerni akar a pénzért, van, aki bizonyítani, van, aki egy bűnözőt leleplezni beépítettként, valaki pedig támogatni akarja a barátját. Közülük is kiemelkedik a hetero Hong és a meleg Shin, akik gyerekkoruk óta mély barátságot ápolnak.
Tetszett a történet, tetszett, ahogyan a fiúk énekelnek benne, tetszett ahogyan rájönnek (zene alatt), hogy mennyire nagyon… De amúgy nem egy kiemelkedő alkotás, néhol bugyuta, néhol a képanyaga sem tökéletes. Nézhető kategória.

Doushitemo Furetakunai
A 2014-es film főszereplője Shima a csalódott meleg férfi, aki új munkája első napján megismeri főnöke nem éppen előnyös oldalát. A fiú vonzódni kezd Togawa-hoz, de ami még meglepőbb, hogy az eddig hetero férfi is hozzá.
Érdekes film, mert Togawa egy 30-as, dohányzó, iszákos és nyers pasi, ráadásul egyáltalán nem meleg, mégis beleszeret egy meleg fiúba. Amúgy nem rossz film és a vége is jó, nézhető filmecske.

Night flight
A 2014-es koreai film főszereplője három barát, akik egyikéből bandavezér lett, másikuk állandó zaklatások célpontja, harmadikuk meg a két fiú között őrlődik. Egy napon azonban a zaklatás olyan méreteket ölt, hogy az őrlődő barát a bandavezér felé nyújtja kezét.
Szintén dráma, nagyon dráma annak minden fájdalmával. Nem happy vég, bár nem is rémes. Az iskolai zaklatás témájában készült filmeket mindig nehezen viselem, de ebben jól esett a lelkemnek, amikor Spoiler-a vezér szarrá veri a srácot piszkálókat-Spoiler. Nézhető film.

Jonjou
A 2010-es japán film főszereplője Tozaki, aki íróként dolgozik, és véletlenül összefut középiskolai szerelmével Kuratával.
Nekem unalmas film volt tele közhelyekkel és egy nagy hibával. Mindkét fiú már a középiskolában szerette a másikat, jeleket adtak egymásnak, de egyikük sem lépett. Hosszú éveket vesztegettek el tök hiába.

Addicted
A 2016-os kínai sorozat főszereplője a mélységesen szegény BaiLouYin és a mérhetetlenül gazdag GuHai. Utóbbi első látásra beleszeret a másikba, aki bár erőteljesen tiltakozik, egyáltalán nem közömbös.
Ez a film nagyon jó, sajnálom, hogy a kínai cenzúra elkaszálta a második évadot, de még ezt sem hagyta befejezni. Nagyon szép film és nagyon vicces. Szerettem benne, ahogy Guhai fokozatosan meghódítja Bai-t, akinek az ellenállása részről részre gyengül, pedig eredetileg mindketten heterok, legalábbis kezdetben. Szép volt a zene, amit ők maguk énekelnek, a színészek játéka, sőt ha utánuk olvasol a hátterük is. Tetszettek a támogató karakterek, mint Bai apukája vagy a két legjobb barát, akik szintén nem közömbösek. Tetszett ahogyan Guhai védte szerelmét, az ereje, a vagánysága, a külseje. A történet, a megvalósítás, minden. Abszolút ajánlom.

Advanced Bravely
A 2017-es kínai sorozat főszereplője Yao, a gazdag playboy, aki nem mellesleg rendőr is és az exkatona Zong. Utóbbi húga belezúg előbbibe, és bátyját kéri meg járjon közbe. Ekkor azonban Zong is beleszeret a fiúba, aki szintén nem közömbös. A kapcsolatba azonban belefolyik a hugica, annak barátnője és a playboy két barátja is.
Nos, tudom hogyan ment át a kínai cenzúrán, emiatt lapos lett, mintha csak barátok lettek volna, de persze azért nem. Szép volt a szerelmük, különleges. De nekem a barátaik szerelmi élete is érdekes volt, amikor egyik beleszeret egy tolvajba, másikuk pedig egy felbérelt ál-pasiba, pedig mindegyikük hogy ellenáll. Van egy jelenet, amiben mindhárman pasival jelennek meg egy közös vacsin… Nekem ez is tetszett, csak néhol laposka volt, a barátok adták meg a savaborsát főleg a gazdag srác és a tolvaj kapcsolata.

Red wine in the dark night
A 2015-ös Thai film főszereplője Wine, aki szerelmes az egyik osztálytársába, de az nem vállalja fel. Ekkor jön képbe Night, a fiú aki vérrel táplálkozik, bár nem vámpír. Wine onnantól kezdve bármit megtenne a fiúért, akár ölne is.
Mit mondjak? Nézhető, de nagyon gagyi. Vannak benne jól sikerült elemek, mert a szereplők többsége nagyon szép, nekem bejöttek Wine tetkói és Tee, az ex is.

Candy and kiss
A 2015-ös japán mangaadaptáció főszereplője Taiki és Yagi, egyikük egy divatbolt tulaja, másikuk annak alkalmazottja. Adott egy céges buli, ahol elcsattan első csókuk is minden előzmény vagy vélt következmény nélkül, és ez a csók mindent megváltoztat.

A Round trip to Love
A 2016-os kínai film két részes és 2016-os. Főszereplői LuFeng és XiaoChen, akik még a középiskolában szeretnek egymásba, de elválasztják őket, évekkel később találkoznak, megint elválasztják őket és aztán jön az őrület meg egy baleset…
Dráma a köbön. Elképesztően idegesítő, mert szeretik egymást és folyton szétszedik őket, meg a többi tragédia. Nagyon drámai. De ami tetszett az a szerelmük, meg két dolog: Spoiler-hogy a srác bátyja is meleg lesz, szép szerelemmel, anyjuk bánatára. Másik: a legvége, amikor az egyik srác gépe zuhan, a másik felébred a kómából, egymás nevét mondják. –Spoiler. Sajnos ez sem élte meg a 3. részt, pedig nagyon kellett volna neki még egy rész, bár szerintem az se lett volna happy.

Love love you
A 2015-ös thai film főszereplője Gump és Nai, akik már egy pár, ám előbbinek be kell költöznie egyik rokonához, hogy egy rém jóképű srácot oktasson, másikukhoz meg megérkezik régi legjobb barátja, aki hódítani jött. Garantált a féltékenység.
Van egy előzményfilmje is, de így egymagában is nézhető. Könnyed mozi, happy véggel, semmi extra, teljesen nézhető.

My bromance
A 2014-es thai film főszereplője a renitens Golf és a szelíd Bank, akik szüleik házassága nyomán testvérekké válnak. Eleinte nem igen kedvelik egymást, aztán a barátságuk átfordul valami teljesen másba.
Ennek a filmnek 2016-ban lett egy 12 részes folytatása, majd most 2019-ben lesz egy filmje is. A film aranyos volt, bár a szülők ellenállását nem néztem jó szemmel, a bolond nénikéét meg főleg nem, mert hiszen a gyerekeik voltak és nem volt köztük vérségi kapcsolat. Aztán nagyon szar lett a vége. De a folytatást megkeverték rendesen, más szereplők (Golf helyesebb lett), más történetfonal, és bár itt is voltak dühítő dolgok, ez happy. Nem tudom milyen lesz a 2019-es.

Summer to winter
A 2014-es thai film főszereplője Tum, aki utolsó nyarát tölti, mielőtt egyetemre megy. Nyaralás közben megismeri Kimet, a szemtelen srácot, akivel végül összebarátkoznak. Azonban a különös barátról hamarosan kiderül, hogy nem ember, de mielőtt a két srác felocsúdhatna, a sziget újabb titkára derül fény.
Kedves történet, de az egyszer nézhető fajta. Nekem mondjuk a meglepi-rész tetszett, amikor kiderül, hogy semmisem az aminek látszik. Meg ott a másik pár is, szóval a történetében volt csavar és a sztori sem volt rossz.

Sweet boy
A 2016-os thai film főszereplője Nack, aki eddig csak a tanulásra koncentrált, de az ő életébe is belép a nagy ő.
Nekem ez sem jött be, egyszer nézhető. Vannak benne aranyos részek, de nem fogott meg semennyire sem.

The lost ring
A 2018-as vietnami rövidfilm főhőse egy egyetemista srác, aki takarítással egészíti ki a jövedelmét. Ám gazdája egy beképzelt playboy, aki egy részeg éjszaka, miután kikosarazta a majdnem menyasszonya, gyűrűt húz a srác ujjára.
Egyszerű, rövid, aranyos, egyszer nézhető.

Long time no see
A 2017-es koreai film főszereplője két profi bérgyilkos, akik összejönnek, ám mit sem tudnak egymás munkájáról, míg egy akcióban nem kerülnek szembe.
Ez egy elég klassz történet, mert tömör, van benne akció, verekedés, szép szereplők, izgalom, egymás bevédése. Ezt ajánlom megnézésre.

Together with me
Ez egy 2017-es thai sorozat, előzményének tekintjük a Bad romancot (2016), ami viszont az idővonalon utána esik. Utána meg az idei TWM Next Chapter következik.
Röviden, jó a 2016-os és az idei sorozat is, de a 2017-es Together visz mindent, aminek főszereplője Korn és Knock a két jó barát, akik szenvedélyes szerelemre lobbannak egymás iránt.
Nagyon tetszett, mert jó volt a történet, a kivitelezés, volt benne akció, romantika, humor, szenvedély, szeretet, hűség, bajtársiasság, féltékenység, védelem, stb. Erősen ajánlom megnézésre. A másik két sorozat sem volt rossz, mert mindegyiknek saját története volt, meg a barátok sztorijai is érdekesek voltak. Azok is viccesek voltak, csak nekem a Together vitt mindent, igazi szenvedélyes cucc lett.

Yandaixie Street
A 2016-os kínai sorozat főszereplője a hetero író LiangZe, és a meleg kisállatkereskedő, Hanghang. Kezdetben csak egy furcsa barátság alakul közöttük, aztán egy még furcsább dologgá alakul…
Érdekes film volt, mert HH igyekezett meleggé formálni a másikat, aki hajlott is rá meg nem is, hogy ő nem meleg. Szóval az jött le igazából, hogy vonzódnak ők egymáshoz, csak épp nem érdekli őket a másik véleménye. Fura vége lett, kellett volna neki egy második évad, de a cenzúra ezt is elkaszálta.

Grey Rainbow
A 2016-os thai sorozat főszereplői Nuer és Porsche, akik elválaszthatatlan barátok, míg egy napon meg nem támadják a meleg Porsche-t, ekkor felgyorsulnak közöttük az események és az érzelmeik teljesen más irányt vesznek.
A vége szar lett, meg is mondom miért, mert abban az időben melegfilmnek nem lehetett pozitív vége, mekkora ökörség. Szóval a vége szar, de én úgy képzelem, hogy nem azzal lett vége, így nagyon szép film volt, tele érzelemmel, Nuer tökéletesen elfogadó szüleivel, mély szerelemmel, barátsággal, küzdelemmel, óvással.

Dark Blue and Moonlight
A 2017-es tajvani sorozat főszereplője a festő Yanfei, aki egy napon megismerkedik a marketinges Suhai-jal, akivel azonnal egymásba szeretnek, de egy baleset folytán nem találkoznak többé. Egy évvel később Yanfeinek már van egy kapcsolata Pingjun-nal, Yanfeinek meg már egy négy éves, élettársas, jegyeses kapcsolata. De ekkor újra találkozik a két férfi és nem tudnak egymásnak ellenállni.
Kezdeném azzal, hogy abszolút nézhető, mert szépek a színészek, a történet, van benne szenvedély, szerelem, stb. De! Életemben nem néztem még olyan filmet, amiben nem a főhősöknek szurkoltam. Szép pár voltak, de Suhai jegyese már négy éve vele volt, együtt éltek, ezer dolgon mentek át és bár a szerelem elmúlt erről az oldalról, a szenvedély megmaradt. Aztán a másik oldalon ott volt Pinjun. Imádtam őt, tökéletes volt mindenféle szempontból, a mesében nincsenek ilyen csodálatos férfiak, mint ami ő volt. Ő érdemelte meg a boldogságot. Sok rajongó kommentet olvastam és én ugyanazt éreztem, én is bőgtem, amikor Pinjun is összeomlott a liftben. Ő volt a tökéletes, így még örülök is, hogy nem lett 100% happy a vége.

My Tee - ’cause you’re my boy
A 2018-as thai sorozat főszereplője Mork és Tee, előbbi vad, lusta és szegény, utóbbi kedves, okos és gazdag. Egy nap Mork véletlenül tönkreteszi Tee haját, aki bosszút akar állni, de Mork gyorsabb, elhíreszteli, hogy a srác meleg, így szakít vele a barátnője. Tee mérges lesz és Mork-ot kötelezi, legyen a kamupasija, míg a lány vissza nem tér.
Kedves történet, de szenvedély az nincs benne, az erőltetett drámáról nem is beszélve. Viszont van benne humor, kicsi dráma, kicsi romantika, kicsi nosztalgia és nem happy vég,

Love By Chance
Az idei thai sorozat főszereplője négy pár, azok közül is az egyik Ae és Pete románca. Ae egy napon megmenti Pete-et, majd annak testőre lesz, de valójában szerelem első látásra, és általuk új párok kezdenek kibontakozni, pl. a tűz és víz Tin és Can.
Ez is egy szuper sorozat, mert tele van poénnal, szenvedéllyel, barátsággal, védelemmel, féltékenységgel. Abszolút ajánlom. Nekem a legédesebbek Can-ék, a legszenvedélyesebb meg Ae, az a srác nagyon jól játszik a filmben, és olyan szókimondó az egész, meg birtokló, stb. Egyetlen hátrányának azt mondanám, hogy Pete egyrészt nem a legjobb pasi, másrészt olyan mint egy down-kóros, fura nagyon.


Taiikukan baby
A 2008-as japán film főszereplője két úszó, Jun és Naoki, illetve az ő különleges kapcsolatuk.
Volt benne dráma, történet, némi romantika, de összességében nekem nem volt valami izgalmas, mármint voltak benne szép momentumok. Pl. mikor a fiú a bizalom jegyében folyton hátraborult, de azért elég vontatott volt.

Uncontrolled love
A 2016-os kínai filmduó főszereplője ShuNian és XieYan, a két fiatal férfi, akik együtt nőttek fel, előbbi mintegy utóbbi szolgája. De a kapcsolatuk még ennél is bonyolultabb, lévén érzéseik vannak egymás felé. Az első filmben egy nő, a másodikban a szülők meg egy önjelölt lovag nehezítik az életüket, de ők maguk is sok gondot okoznak.
Érdekes film volt, mert mindkét film önmagában is megállja a helyét, mert van benne izgalom, romantika és rengeteg dráma. De, a második filmnek rossz a vége, amit megment az alternatív befejezés. Szerintem abszolút nézhető film, még úgy is, hogy a gazdagabbik fiú elég hideg jelenség.

Make it right
A 2016-17-es thai sorozat főszereplője egy baráti társaság, akik egy suliba járnak és még csak most ismerkednek a szexualitással.
Elég szabadszájú film, és sokban tekinthető a Love by Chance elődjének. Négy pár van benne: Fuse-Tee, Book-Frame, Lukmo-Yok, Rodtang-Nine. Mindegyik párnal meg van a maga sztorija, de a legérdekesebb az első két pár. Mert az előbbi romantikus, a második meg szenvedélyes. Book és Frame kapcsolata miatt néztem én legalábbis, mert Frame egy hatalmas karakter, tele van szenvedéllyel, vadsággal. És az őt játszó színész sem rossz.

2moons
A 2017-es thai sorozat főszereplője Yo, aki azért megy egy másik suliba, hogy plátói szerelmével, Pha-val találkozzon. Kapcsolatuk nem felhőtlen, mert utóbbi elsőre nem kedveli előbbit és szekálja.
Egyszerű történet, ami szintén több meleg kapcsolattal is foglalkozik. Szuperromantikus, nagyon rámennek erre, de semmi szenvedély nincs benne, nincs benne élet, egyik szereplőben sem, karaktereikben sem, de talán még a színészekben sem.
A második évad ’19-es és 12 részes. A teljes szereplőgárda kicserélődött, amit baromi nehéz volt megszokni, de megérte. Ez a csapat jobb volt, a sztori is, a színészek is, illetve több volt benne az érzelem és a szenvedély. 

Eclipse
A 2016-os koreai film főszereplője YoonJae, aki egy új suliba kerül. Itt felkarolja őt SeJoon, a suli legkeményebb sráca, akitől mindenki retteg, és nem ok nélkül, mert a fiút körüllengi a bűn és az agresszió.
Dráma és thriller keveréke, igazából elég nyomasztó film és végig lehet sejteni, hogy ennek jó vége nem lesz. SeJoon, annak ellenére, hogy ész nélkül védelmezi a fiút, nem egy pozitív szereplő, túl sok sötétség veszi körbe. Én szerettem volna, ha happy lesz a vége, de nem is lehetett ez másként, mint ahogy lett. Ennek ellenére tetszett, hogy a fiú hogyan védelmezte a másikat és mindig mondta neki, hogy most már biztonságban vagy, már nem kell félned, meg hogy gondoskodni akart róla, őrizte, vigyázott rá.  

Hidamari ga Kikoeru
A 2017-es japán film főszereplője a rendkívül harsány Taiichi, és a félig siket Kohei, akik között különleges barátság alakul ki, lévén, hogy a siket fiú csak Taiichi hangját hallja tisztán, senki másét.
Nagyon szép film, nem túl romantikus meg ilyesmi, de szép, van mondanivalója. Én kiemelném azt a részt, amikor Kohei anyukája mesél a fiáról Taiichinek, vagy, amikor kedveseket mondanak egymásnak, aminek mondanivalója is van. Vagy, amikor Kohei olyasmiket mond, hogy csak téged hallak, csak a te hangodat hallom az egész világból, meg, hogy nem tudom miért, de én csak Taiichi hangját hallom. Szép film, mert sokat tanul egymástól a két srác és egy különleges kapcsolat alakul ki közöttük, ami alapul a szeretetre, a bizalomra, és a segítőkészségre. Meg nekem nagyon tetszett, hogy a fiú csak ennek a másik fiúnak a hangját hallotta, már szinte teljesen süketen is.

Sotus
A 2016-17-es thai sorozat főszereplője egy fiktív főiskola és egy felsős, Arthit, meg egy elsős, Kongpop bimbózó kapcsolata.
Az első évad jól sikerült, mert a két főszereplő kapcsolata lassan bontakozott ki ugyan, de nem maradt el a happyend. Emellett nekem nagyon tetszett az a főiskola, ahogyan a felsősök egységet kovácsoltak az elsősök között. Nekem még a romantikus szálnál is jobban tetszett a főiskola felépítése, a próbák, az egység, a kapcsolatok kiépítése, a barátok.
A második évad is ad a történethez, de az nem sikerült olyan jól a másikhoz képest, mert nemhogy előrébb léptek volna, inkább hátráltak kicsit. 


History
A tajvani History-sztorik kettesével készülnek. Az első kettő 2017-es, a másik kettő 2018-as, a harmadik kettő 2019-es, a negyedik kettő meg 2021-es.
Stay away from me: Cheng egy szupersztár, Feng pedig egy egyszerű srác, ám amikor a szüleik összeházasodnak, testvérekké válnak. De amint megismerkednek, rájönnek, hogy sokkal többet jelentenek egymásnak, mint hitték.
Obsessed: Shao és Jiang szerelme utóbbi fájdalmas halálával ér véget, ám a végzet ad még egy esélyt, és a fiú kilenc évet ugrik vissza az időben, így lehetősége lesz meg nem történtté tenni a kapcsolatát Shao-val. Ám nincs könnyű dolga, hiszen még mindig őrülten szereti a fiút, aki pedig -idő ide vagy oda-, szintén megszállottan rajong érte. 
Crossing the line: Qiu egy lesérült röplabda edző, Xia egy lázadó gyerek. Wen és Wu pedig féltestvérek. Vágy, titok, szenvedély, lázadás, humor, verseny, szeretet. 
Right or Wrong: Történet egy cinikus egyedülálló apáról, és egy vidám egyetemista fiúról. Szeretet, szenvedély, törődés, önismeret és egy tündéri kislány.
HIStory 3-Trapped: ShaoFei megszállott nyomozó, aki mindenáron el akarja kapni TangYi-t, a helyi gengszterfőnököt. De aztán egy nyomozás miatt egy oldalra kerülnek és kiderül, hogy nem is utálják egymást annyira, sőt.
HIStory 3 – Make our days count: XingHaoTing és YuXiGu mindketten diákok, ám szöges ellentétei egymásnak. Előbbi egy nagydumás, verekedős, csajozós, népszerű srác, aki tanulni nem szeret, csak lógni. Utóbbi pedig egy csendes, szegény, részmunkaidőben dolgozó éltanuló. A sors úgy hozza, hogy amikor megjelennek életükben a nők, egymás mellé keverednek, és a kezdeti gyűlöletet felváltja valami egészen más. 
HIStory 4 – Close to you:XiaoLiCheng, TengMuRen és YeXingShi egy esküvő szervező cég értékesítési részlegét vezetik, illetve legjobb barátok és lakótársak. Egy nap LiCheng egy fiatalkori szerelme kerül a céghez, aki nagy BL rajongó. A fiú szeretné meghódítani, ezért megkéri Teng-et, hogy segítsen. A két fiú hamarosan már nem csak beleéli magát a Bl-játékba. Eközben XingShi a mostoha testvérével kerül egy igen furcsa helyzetbe.
Mindegyik történet egyedi a maga nemében, és mindegyiket lehetett volna még bontani, kicsit összekapottak lettek. A testvéres aranyos volt, bár ebből jó sok ilyen van. A röplabdás már jobban tetszett több volt benne a tűz, és ott is volt egy meg nem értett, szerelmes testvérpár. A tanáros is aranyos volt, főleg a sulis srác. De nálam az abszolút befutó az Obsessed volt, amelyikben visszament a srác az időben. Annak volt mondanivalója és mélyebb értelme is. Ebből simán lehetett volna egy sorozatot is kihozni és a pár is nagyon szép volt benne, meg szenvedélyes, és vicces, és drámai és tényleg nagyon szerették egymást. Tehát nálam ezek közül az Obsessed vitte a prímet. Második kedvencem meg a Trapped, mert izgalmas benne a nyomozás és aranyos a két BL-pár. Van benne szenvedély és a történet is pereg, no meg kellő dráma is van benne azért. De a Make our... az szar lett, elképesztő, hogy egy History-nak ilyen rémes véget csináljanak. Na, a Close… az pont olyan, mint minden History. Van benne dráma, de tele van nevetéssel, szeretettel és szenvedéllyel. A fő pár nagyon aranyos, vicces, szép, és a kémiai is ott van. A testvéres szál viszont nekem nem tetszett. A fiatalabb testvér egy erőszakos, birtokló seggfej. Szerintem ő egy toxic pasi, semmi jó nincs benne.

Rainbow without colours
A 2015-ös vietnami dráma Hoang és Hung tragikus szerelmét meséli el.
Nem is tudom mit írjak, mert tragikus és végtelenül szomorú film. Ugyanakkor szép a fiúk szerelme, ahogy kinyílnak és kiállnak egymásért. Szomorú, hogy a vak, homofób gyűlölet, amit az anya képvisel erősebb a szerelemnél. Mármint nem az, mert az kitart a halálon és az őrületen túl is. (Van benne egy szép szerelmes szám, és egy egész jó zene is. Illetve többszörösen kitüntetett, díjnyertes filmről beszélünk.)

I’am your king
A 2017-es thai minisorozat főszereplője hat jóbarát. Egyikük külföldre megy tanulni, így elbúcsúztatják egy alkoholmámoros éjszakán, ahol elkezdenek játszani egy kártyajátékot. Ennek értelmében, az elköltöző srác lesz a király, míg el nem megy, és mindenki azt teszi, amit ő mond. Ő pedig a hat barátból három párt hoz létre, ezzel felforgatva mindük életét.
Nekem tetszett, de erősen hiányzott belőle egy második évad, tekintve, hogy a legtöbb sráccal nem tudjuk mi lett, de megvolt benne a tűz.

Falling in love with a rival
A 2015-ös kínai sorozat főszereplője WuSuoWei, akivel szakít a barátnője, majd egy playboy-jal kezd el randizni. A fiú bosszút esküszik, de nem akárhogyan. El akarja csábítani a lány pasiját. Pechére azonban ChiCheng nagyon is vevő erre.
Ebből is el tudtam volna képzelni egy sorozatot, mert ez is összecsapott lett, egyszerűen nem jól érzékeltették az eltelt időt, és sok szál elvarratlan maradt. De a pár az szép volt, főleg a domináns pasi, meg tetszett a másik ellenállása, közben szép lassan beleesett, meg ez is vicces volt.

Like love
A 2014-es kínai sorozat főszereplője AnZiYan és MaiDing, akik egy katonai akadémián ismerkednek meg, majd jönnek össze. Teljesen belezúgnak egymásba, de a kapcsolatukat megnehezíti a családjuk, illetve előbbi fel-felbukkanó rajongói.
Ez a film nekem nagyon tetszett, sokkal hosszabb sorozatként is megnéztem volna, mert itt sem érzékeltették valami jól az eltelt időt, szálakat hagytak csak úgy félbe, és erősen kívánkozott hozzá egy második évad, de ugye elkaszálták. Tetszett, ahogyan a fiú énekelt, hogy olyan tüzes volt, hogy annyira szerették egymást, hogy így kitartottak. Ezen kívül nagyon vicces is volt, én sokat nevettem nekik.

My Brother
A vietnámi minisorozat főszereplője Vu, aki szüleik házassága miatt Phond testvére lesz. Vu azonnal beleszeret a vad srácba, akinek barátnője van. Fogalma sincs róla, hogy titokban Phond már sokkal régebb óta szereti őt.
Aranyos történet volt, kicsit már gagyi is, meg az a testvér sztori már megint. De nézhető, Vu miatt leginkább.

Antique bakery
A 2008-as dél-koreai film főszereplője KimJin, akinek gyerekkori tragédia árnyékolja be életét, utálja a sütiket és a melegeket is. Ennek ellenére cukrászdát nyit, cukrásznak meg egy meleg fiút hív, pont, azt, akit ő maga kosarazott ki a középiskolában. Ez után lépten-nyomon üldözheti a srác után rajongókat, ráadásul beköltözik közéjük az egy egykori boxoló meg egy kétballábas testőr is.
Sokáig nem akartam megnézni, de tetszett, tele volt humorral, volt lélektani jelentése is, meg volt benne a krimi is, meg némi romantika. Nekem a humor tetszett benne, meg azért a szereplők is szépek voltak, meg tetszett a főszereplő humora, ellenállása, meg az is tetszett, hogy tényleg mindenki beleszeretett MinSeon-ba, aki csak meglátta.

2016-os Thai short filmek
Gray:két régi barát újra találkozik. Vajon most sikerül együtt maradniuk?
The right man-Because i love you:Than anyja nem érti fiát, ezért úgy tesz chaten mintha más lenne. Eközben Than beleszeret valakibe, és szerelmét megosztja az új netes baráttal. Szép filmecske.
The right man-Christmas gift:Alex és Daniel egy pár. Előbbi sokat dolgozik, utóbbi ismerkedni kezd a nettel. De ennek vajon jó vége lesz? Igen (cuki történet).
The same is not the same: Inn szerelmes Max-be, de nem meri bevallani homofób anyjának, a párja segít neki. 


My Sky, Thaiföld, 2017: Thien elüti autójával Khan-t, aki nem akar kórházba menni, így haza viszi magához. Egy forró éjszaka után azonban a srác eltűnik, mígnem egy napon meg nem jelenik Thien sulijában, mint diák.
A fiús fiú helyes volt, domináns, szépen alakult a kapcsolatuk is, a srác karrierje is. Szép volt a zene is, de nem happy.

Find you in the crowd, Két részes kínai shortmovie.
2017: Luseng és Jingnian gyerekkoruk óta barátok, sőt jóval többek annál. De aztán a rosszakaróik és Luseng makacsága miatt elválnak, aztán évek múltán újra találkoznak…
2019: Luo He nem emlékszik a múltjára, orvosa és egyben barátja, Han Jiang ’segít’ neki emlékezni. Aztán felbukkan a fiú életében Luseng, aki még mindig Jingniant szereti és Luo He valamiért emlékezteti rá…
Hát ez egy végtelenül szomorú történet. Az első rész tipikus gimis történet, mert Jingnian nagyon szerelmes, de Luseng nem tudja felvállalni, pedig szereti őt. Aztán a második rész még ennél is szomorúbb (

My Bromance, Kína: Amy és Hao-Ran testvérek, egyiküket kidobja a pasija, másikuk elveszti az állását, és ebben a zavaros időszakban jön meglátogatni őket a szintén válságon áteső anyjuk. 
Egyszerű történet, de volt benne humor. Romantika is több fronton, mind meleg, mind hetero értelemben.

Puppy Honey, haiföld, 2016-17: Porsche és Pick jóbarátok, szeretnék megmenteni kisállatos klubjukat, ezért mindent megtesznek, hogy felvegyék tagjaiknak Emmát és jóbarátját Rome-ot. 
Ez egy nagyon jó kis sorozat mindkét évada. Szép a két pár Emma-Porsche, Pick-Rome. Az első évadban kezdeti nehézségeik vannak, a másikban meg mind a négyükhöz csábítók érkeznek, de állják a sarat. Sokat lehetett nekik nevetni, jók voltak a karakterek, a történet. Persze Pick és Rome vitte a show-t.

Customized Companion, 2017, Kína: Fang és Wen évek óta együtt vannak, de a kapcsolatuk elfáradt. Éppen ezért jön jókor nekik egy program, ami virtuális társat ad melléjük. Nekem nagyon tetszett ez a történet, mert egyrészt a szereplők helyesek voltak, másrészt a sztorija is egyedi volt. Van egy mélyebb értelme is.

Docci mo Docci,
Ez egy vígjáték igazából, így lehet nekik nevetni, meg azért van egy lazább sztorija is, amit néha próbálnak drámaira venni. A két srác imád veszekedni, holott érezhető, főleg a féltékenységükből, hogy ragaszkodnak egymáshoz.

Water boyy, Thaiföld, 2015-film, 2017-sorozat: Úszócsapatok életébe tekinthetünk be, előbbiben Nam és Muek kapcsolata van előtérben, utóbbiban pedig Waii és Apo szerelme bontakozik ki. 
Mindkét film azonos elemeket tartalmaz, ám mégis a sorozat van jobban kidolgozva, itt több páros is ki van dolgozva (meleg, hetero egyaránt). Ennek is lehet nevetni, de a drámaiság rendesen benne van.

Diary of Tootsies, Thaiföld, 2016-2017-2019: Három meleg férfi, Golf, Gus, Kim és leszbikus barátnőjük, Natty szerelmi életét követhetjük nyomon Gus naplóján keresztül. 
Igazából ez egy vígjáték, de súlyos problémákat is felvet (AIDS, homofóbia, öngyilkosság, szülői elfogadatlanság stb.), amiket hol komolyan, hol nevetve tálal. Ez egy jó film, és nagyon jó színészek, karakterek vannak benne, tökéletesen hozzák a szerepeiket. Bár én a végét máshogy csináltam volna meg, pl. Gus révbeérését, még 2017-ben. 2019-ben megérkezett az általam várt harmadik rész, de nem jött be. Ez is rémesen vicces, és hozza az eddigi részek színvonalát, de számomra csalódás, hogy nem értek révbe a barátok. Gus igen, de nekem ez a változat meg egyáltalán nem jött be. 

My baby bright, short, Thaiföld, 2018: Pla-Tong és Tod barátok, míg egy napon utóbbi meg nem hal, de el nem távozik. A két fiú igyekszik kitalálni, hogy miért ragadt itt a srác. 
Egyszerű sztori és tök nyilvánvaló, hogy mi lesz a vége, meg mi miért történik. Nekem azért tetszett, mert a két főszereplő a Sotus szerelmespárja. 

The perfect Man’s man, short, 2011, Korea: Adott két barát, akik egyike többet érez, így legjobb barátja tanácsára igyekeznek féltékennyé tenni azt, de arra, ami történik, nem számítanak. Aranyos, egyszerű történet, sejthető volt, hogy a srác így reagál, de legalább happy.

Feel good to say goodbye, Thaiföld, 2016: Chai és Aek évek múlva találkoznak egy kiránduláson, ahol a két fiúban felelevenedik, hogy a középiskolában mennyire sokat is jelentettek egymásnak. 
Szép történet, romantikus is, van benne drámaiság is. Sajnos nem teljesen happy, de akár még az is lehetne, ha tovább megy a film.

Secret Love, Thaiföld: Wan és Tar már régóta együtt vannak, de aztán Wan új munkát talál, ahol az igéző tekintetű Ohm a főnök. A két férfi szinte azonnal érezni kezd valamit egymás iránt, de aztán Tar is megismeri a főnököt. 
Nekem ez is nagyon tetszett, mert bár ez sem happy, de megvan benne a kellő romantika meg drámaiság. Nagyon jól ki van dolgozva, ahogy Wan beleszeret a főnökébe, de Tar-t is nehezen hagyja el. Meg ahogyan Tar mennyire nagyon szereti a pasiját, mégis vonzódni kezd Ohm-hoz. Aztán ott van maga Ohm, aki önmagát is meglepi azzal, hogy mindkét srácba beleszeret, és nem tud, meg nem is akar választani. Szerintem marha jól ki van dolgozva ez a sztori.

Happy together, 1997, Hongkong: YiuFai és PoWing régóta együtt vannak, igazi se veled, se nélküled a kapcsolatuk, míg egy napon el nem mennek Argentínába. Ott megint szakítanak, egyikük dolgozni kezd, míg másikuk prosti lesz, de egy napon újra összefutnak és megint nem képesek egymástól elszakadni. 
Érdekes film volt, főleg azért mert ’97-es. Ettől függetlenül szépen kidolgozták a két fiú kapcsolatát. ha egyetlen szóval kéne jellemeznem őket, akkor az ez lenne: Függőség. YF ugyanis baromi jól megállja a helyét társa nélkül, dolgozik, van hol laknia, stb., de ha PW megjelenik, képtelen neki ellenállni vagy nemet mondani neki. PW meg egy igazi szélhámos, aki él, ahogy él, szereti a pasikat is, meg a pénzt, meg az éjszakázást, de mégsem bírja elhagyni YF. Nem happy a vége, de még akár az is lehetne, ha adnak időt egymásnak, mert az átjön az egész filmen, hogy történjen bármi, szeretik egymást.

Our Kogen Hotel, Japán, 2013: Adott egy szebb napokat megélt erdei motel, ahova új manager érkezik, akinek érdeklődését azonnal felkelt egy hallgatag fiú, akinek ez a hely a mindene. Lapos, unalmas kis filmecske, bár vannak benne aranyos elemek. Ami miatt megnéztem az az, hogy a

Our Skyy, sorozat, Thaiföld, 2018. Puppy Honey – Pick és Rome, MDL-Edge17 – Inn és Sun, My Tee – Mork és Tee, Kiss me again – Pete és Kao, Sotus – Kongpob és Arthit. Mindegyik sorozat szerelmespárja kap egy-egy bónusz részt. Ezek nem vesznek el egyik sorozatból sem, de adnak hozzá a párokhoz.

Eternal summer, Taiwan, 2006: Jonathan és Shane jóbarátok évek óta, ám előbbi titokban szerelmes utóbbiba. Aztán felbukkan Carrie, aki össze akar jönni Jonathannal, aki nem enged neki, így elcsábítja Shane-t. Ez megtöri a barátokat. 
Nos, érdekes film volt több szempontból is. Egyrészt, mert ez egy szerelmi háromszög, nem is akármilyen. Hiszen Carrie mindkét fiút akarja, ez átjön az egészen, mégis érzi, hogy valami nincs rendben, de ennek ellenére sem hajlandó kilépni a fiúk életéből. Aztán ott van Jonathan, aki szerelmes és nagyon féltékeny, mégis képes lenne feladni, hogy a lány nyerjen. Aztán ott van Shane, aki nem tud és nem is akar dönteni a csaja meg a legjobb barátja között, aki iránt egyébként szintén gyengéd érzelmeket táplál, le is fekszik mindkettővel. Nem 100%-os happy, de viszonylag megnyugtató vége lett, amiből még lehet akármi. 

Sukitomo, 2007, Japán: Tomokazu sikeres boxoló, legjobb barátja a fotós, Yoshiki. Aztán ott van Misao, Tomo húga, aki szerelmes a bátyjába és féltékeny Yoshikire, nem ok nélkül, mert a srác szerelmes a bátyjába. Tomonak pedig döntenie kell. 
Érdekes film volt, de aztán kiderült, hogy nem is testvérek, így tiszta volt a verseny. Igazából Tomokazu nem egy lángoló szerelmes fajta, de érezhető, hogy neki is bejön legjobb barátja, de húga semmi esetre sem. Igazából ez egy egyszerű történet, szép szereplőkkel.

Method, Korea, 2016: JaeHa a veterán színész ír egy darabot, amibe partnereként a tinibálvány, YeongWoo kerül. Előbbi nős, utóbbi a lányok álma, ám ahogy haladnak a meleg-darab feldolgozásával, elmosódik a határ a valóság és a fikció között. 
Ez egy remek film volt, nem a sztori meg a színészek miatt, hanem teljes egészében, mert volt mélysége. A veterán színész mindene a darab, ezért mélyen beleéli magát, amit a felesége fel is ró neki rendszeresen, nyílván mindig ezt csinálja. Ám ez valami más. Ugyanis a fiatal színész is teljesen a történet hatása alá kerül, egyrészt, mert nagyot alakít, másrészt mert érezni kezd. A végéig nem lehet tudni, hogy mikor játszanak, és mikor gondolnak komolyan mindent. Én azt gondolom, hogy a fiatal gyerek tényleg szerelmes lett, az idősebb is érzett valamit, de őt a darab kergette őrületbe inkább. Ja, és a legjobb benne, hogy a két férfi maga sem tudja, mikor kapja a valóságot, mikor a fikciót, hát még szegény nézők. Szenvedélyes egy film (szerelmes, őrült).  

Itsuka no kimi e, Japán, 2007: A történet főhőse Hayase, akit egy nap megment Noboru, ettől a fiú érzelmei összezavarodnak. Aztán megismeri Ryu-t, Noboru ikertestvérét. Hayase egyre jobban belekeveredik a két fiú életébe, mert egyiket legjobb barátjának tartja, másikukba pedig kezd beleszeretni. De van valami, amit nem tud.
Nekem ez a film is tetszett, mert érdekesen volt kidolgozva, bár én számítottam erre a fordulatra. Egyébként szépek a szereplők és lélektanilag is érdemes megnézésre.

Lost in paradise, 2011, Vietnam: Khoi egy szökött fiatal, aki a szebb életben reménykedik, de aztán megismeri Dong-ot és szertőjét, Lam-ot. A két srác kirabolja, de aztán fordul a sors kereke és Dong Lam-ot is kidobja. Aztán Khoi és Lam újra találkozik és egymásba szeret, de kapcsolatukat megnehezíti, hogy Lam prostituált, meg Dong is fel-felbukkan. A történet másik vonala pedig a lányprosti, aki összebarátkozik egy bolond kacsás sráccal. 
Az elveszett paradicsom egy szép film, szép zenével. Dráma a javából, hiszen prostituáltakról szól, a mélyszegénység küszöbén, amikor senkinek nincs semmije. Nyilvánvaló volt, hogy nem lesz happy a vége, de szépen ki volt dolgozva a történet. Lehetett tudni, hogy Lam nem tud kitörni, sőt teljesen elsüllyed, hogy Khoi ezt nem tudja elviselni és előbb-utóbb hazamegy. Nekem tetszett olyannyira, hogy megnéztem angol felirattal a második részét is. Ebben négy év eltelik, a kikupálódott Lam pedig elindul felkutatni Khoit, eközben régi ismerősökbe botlik. De ne reméljünk túl sokat, ez sem happy.

Amphetamin, Hongkong, 2010: Kafka egy hetero amfetaminfüggő, akit eléggé meggyötört az élet. Barátnője megunja viselkedését, ezért szakít vele, ugyanaznap megismeri Daniel-t, a gazdag meleg srácot, akit erősen vonzani kezd. Kafka nem tud mit kezdeni függőségével és a férfi iránt érzett vonzalmával. De mindig van lejjebb. 
Érdekes film volt és meglehetősen zavaros is, ezzel akarták szimbolizálni a srác függőségét, meg ahogy ugráltak a filmben a múlt és jelen között, derült ki egyre több nyomorúság Kafka életéből. Az a srác sokat kínlódott, de sok mindent magának is köszönhetett, ennek ellenére Daniel kitartott mellette, egészen a végéig. Ott azonban döntött, és ez a döntés Kafka életébe került.

15: The movie, 2003, Szingapúr: A film főszereplő szingapúri gyererekgengszterek. Igaz történet alapján.
Ez amolyan kamerás film, hogy úgy mondjam, története az nem sok van, de remek szingapúri gengszter zenék vannak benne. Lényegében a film azt a világot akarja bemutatni, ami jelenleg is van Szingapúrban. Rengeteg gyerekbanda van, akik ki vannak tetoválva, drogoznak, terjesztenek, prostituáltakat dolgoztatnak, verekednek és ölnek. Utána olvastam és rengeteg tagjuk ül börtönben. Nem félnek a haláltól, nem szervezettek, csak a testvériségben hisznek.
 
The King and the Clown, Korea, 2005: A történet 500 éve játszódik, amikor is két vándorkomédiás és kis csapatuk betéved a király udvarába és merész előadásukkal felhívják magukra az őrült király figyelmét. Gondjaikat tetézi, hogy a király szemet vet a lányos külsejű Gonggil-re, akit Jangsang féltékenyen őriz. 
Nekem a legjobban az tetszett, hogy Jang folyton megvédte a fiút, mindegy mi volt az ára, vagy mi várt rá. Folyton felállt és újra megtette. A végén aztán már Gong is képes volt kiállni a férfiért, bár igazából a maga módján védte őt végig a király haragjától. Nem lett negatív vége és nekem ennyi elég is.

Big Bang love, Japán, 2006: Jun melegbárban dolgozik, ahol megerőszakolja egy ügyfél, akit ő gyakorlatilag lemészárol. Börtönbe kerül, ahol rögtön megismeri a harcos természetű Shiro-t, aki azonnal védelmébe is veszi őt. Bonyolult kapcsolat alakul ki közöttük, aminek végén Shiro meghal. Nehezen értelmezhető történet, mert rettenetesen zavaros, nem is igazán film, inkább valamiféle színdarab. Nem happy, de érdekes film.

Shoot me in the heart, Korea, 2015: A történet főszereplője SooMyung, aki nem tudta feldolgozni anyja halálát, ezért ki-be jár az elmegyógyintézetből. Épp megint beviszik, amikor megismeri SeungMin-t, akinek semmi baja, csak a családja el akarja távolítani a vagyon közeléből. Ez után a félénk őrült és a megvadult srác barátok lesznek. A helyzetük pedig csak egyre nehezedik, szökni szeretnének. 
Ez a film is tetszett, leginkább azért, mert volt története és lélektani része is. megjelent benne a kitartás, a szeretet, a kiszolgáltatottság. tetszett, hogy Seung folyton talpra állt és amikor már azt hittük nem fog, Soo segített neki, és újra megtette. Sosem adta fel, hogy kijut és bár Soo nem akart menni, segítette és végül vele is ment. Nagyon erős barátság alakult ki a két fiú között, ami az alkotók szépen meg is oldottak. A vége nem happy, de akár az is lehetett volna, ha még néhány kocka marad a filmből.
Right By me, 2005, Thaiföld: 3 srác, akik a melegségükkel küzdenek meg más-más módon. Van története, de egyáltalán nem egy érdekes film.
Bokura no Ai no kanade, Japán 2008: Maki egy zeneiskola laza növendéke, egy nap megismeri Ruikut, a tehetséges és félénk srácot. Azonnal beleszeret. Nem sok értelme van a filmben, ha csak az nem, hogy szépek a szereplők és Makinak szép jelenetei vannak a pasijával, nem-nem Ruikuval.
Bishonen, 1998, Hongkong: Jet prostituált és egy nap megismeri Sam-et, akivel zavaros kapcsolatba kezdenek. Túl van bonyolítva, amolyan minden szereplő mindenkivel van és titkaik is vannak. A végén meg még meg is hal a pasi, mert bűntudata van.
Father and son: A történet főszereplője egy apa, akire a fia folyton haragszik, aztán egy tragédia után még öngyilkos is lesz. Az apa ekkor egy időgéppel visszamegy, hogy megakadályozza a dolgot, újr meg újra. A sztori hülyeség, de az legalább érdekes, hogy ki ölt és miért, happy vég.
Formula 17, 2004, Tajvan. Tien szűz és megismeri a szívtipró Bei-t. Vígjátékszerű, olyan élettelen. Egyetlen pozitívum Bei hangja és kinézete.
The love of Shiam, Thaiföld, 2007: Tong és Mew barátok, de miután eltűnik előbbi nővére, elköltöznek. Évek múlva találkoznak újra. Érdekes film, leginkább lélektani értelemben. Az elveszett nővér, a szétcsúszott család és még a fiúk is meleg. Fura a vége is, vannak nyitott dolgok benne.   
White Night, Korea, 2012: Az évek óta máshol élő pilóta hazatér egyetlen éjszakára Koreába, ahol kibérel egy prostit és bosszúra is készül. Aztán a kapcsolata egyetlen éjszaka alatt más irányt vesz a prostival, aki törődni kezd vele. Érdekes film, olyan semmilyen vég, a története is elég zavaros. Egyetlen éjszakáról szól az egész, mégis megváltaná a világot.
Udagawachou de Mattete yo, Japán, 2015: Momose egy nap séta közben felfedezi, hogy egyik fiú osztálytársa, Yashiro lányruhában mászkál és ennek hatása alól nem szabadul többé. Ok, hogy a fiú lányruhában rohangált, de ez a Momose őrültebb volt, mint amaz, tisztára fétises meg zavart.
No regret, Korea 2006: Lee alkalmi munkákból és prostitúcióból él, aztán megismeri a gazdag Song-ot, aki beleszeret, és többé nem tágít mellőle, de a fiú ellenáll. Érdekes film, főleg a vége, mert vagy 50-szer hittem azt, hogy egyik vagy mindkettő meghal, de nem.
Soundless Wind Chime, Hongkong, 2009: Ricky kifutófiú és prosti nénjével él, megismeri Pascal-t, a svájci fiút, zavaros kapcsolatba kezdenek. A film két idősíkon játszódik. Én azt hittem értem, de kiderült, hogy nem. Visszapörgettem és csak még zavarosabb lett. Nem tetszett egyáltalán, bár Ricky jól néz ki. Meg a történet az elején, ami áthatja a filmet, az jó.
Beautiful boxer, Thaiföld, 2004: Egy boxoló azért versenyez, hogy nővé operáltassa magát. Két pozitív: igaz történet, a nő ma a transzemberek menedéke, és igazi thai boxolók vannak benne. Ezen túl unalmas film, nem tetszett.
Permanent residence, Hongkong, 2009: Ivan meleg, beleszeret Windson-ba. Éveket ölel fel a történet, sok minden történik, a tudomány is pereg az idővonalon, de a két férfi között semmi sem és még meg is hal a Windson. Elpazarolt filmkockák és idő.
Love actually…sucks, Hongkong: Adott egy esküvő, amin megjelenik minden szereplő, aztán ahogy az is elromlik, elromlik minden a vendégek életében is. Örök igazság: A szerelem valójában…szívás. Őrült film, őrült párok és még börtön is fenyegeti őket. 



My Dream, Thaiföld, 2018
Runway egy egyszerű középiskolás srác, akinek rémálmai vannak míg egy nap
Tetszett a története, mert egyedi volt, a párok alakulására számítottam. Kedves, romantikus kis történet, némi misztikummal. Néhol kicsit melankolikus volt, de összességében jó film volt. De nekem a zenéje tetszett a legjobban, az nagyon szép.


Hurt
A 2016-os szingapúri rövidfilm a tettek következményeiről szól igazából. Mert bár Chris és Jonathan régóta szeretik egymást, és ki is állnak egymás mellett, Chris egyszer rosszul dönt, ennek pedig súlyos következményei lesznek. Ugyanakkor szól a megbocsátásról és a feltétlen szeretetről is.

One night only
A 2014-es dél-koreai film, amit kétfelé bontottak, kis túlzással egyetlen éjszaka története. Az első történetben HanJae és Hoon kapcsolata elevenedik meg, amiben utóbbi szerelmes előbbibe, aki meg bár ragaszkodik, hideg, mint a jég. Aztán azon az éjszakán rosszul dönt és elveszíti Hoon-t, talán örökre. A másik történetben GeunHo-t majdnem elüti egy autó, de Joon megmenti, aztán a két fiatal találkozik és csatlakozik hozzájuk GH két barátja, akik szintén olyan naivak, mint barátjuk. Azon az éjszakán azonban sok minden megváltozik és sajnos semmi sem az, aminek látszik. Érdekes történetek, de nem különösebben fogtak meg, egyiknek sem jó a vége, sőt az elsőnek meg kimondottan rossz.

Yes or no
A két részes (2010, 2012) thaiföldi GL filmek főszereplője a tomboy (fiúslány) Kim, a
ki igyekszik elrejteni önmagát, de aztán új szobatársat kap a nagyon is nőies, konzervatív családban felnőtt Pie személyében. A két lány egyre közelebb kerül egymáshoz. Nem volt rossz filmecske, bár ez a témavilág nagyon messze áll tőlem. Azonban sémájában nagyon hasonló volt a BL-ekhez, csak sokkal érzelmesebb volt, nekem túlzottan is az. 


Short filmek/BL-cut
Farewell My Ghost Boyfriend
A 2015-ös vietnami shortfilm főszereplője egy férfi, akinek meghal a szerelme, miután összevesztek. Ezután mély gyászba burkolózik, többé nem szólal meg. Nem tudja, hogy meghalt szerelme vele maradt, és fáj neki a fájdalma, ezért megpróbálja összehozni őt egy sráccal. De nincs könnyű dolga.
Short-hoz képest elég drámai, nagyon érezhető benne a gyász, a fájdalom és a bűntudat. De szép film egyébként, happy véggel. A film címe egyébként hűen tükrözi, hogy miről is szól a sztori:
Kiss me again-Dark Blue Kiss
Ez egy 2018-as thai sorozat, ami a
Nos, én csak a BL-összevágásokat néztem meg, egyrészt, mert csak ez van meg magyarul, másrészt nem érdekel az egész sztori. Tetszett a kettejük románca, bár hozta a szokásos elemeket, amiket BL-sorozatoknál már megszokhattunk. Kao és Pete újabb történetet kap (2019), amit bár ne tennének, hiszen mi értelme van őket részekre szétszedni, hogy utána megint happy legyen?! De van benne még egy pár, aki miatt viszont érdemes, mert aranyosak, ők Sun és Mork. 
LoveSick
Ez egy 36 részes (2014-15) thai sorozat, amiben egy zenekar tagjainak életébe, illetve a hozzájuk köthető személyek életébe nyerünk bepillantást.
Itt is csak a BL-összevágásokat néztem meg, de így is maratoni volt a film. Négy BL-szál és legalább ennyi hetero kapcsolat, plusz még a többi mellékszereplő. Hatalmas történetanyaga van, így én örülök, hogy nem láttam az egész sorozatot. A főszereplő Phun, akinek BL-rajongó a húga, így a srác megkéri a barátját, Noh-t, hogy játszanak, hogy ő előnyöket élvezhessen otthon. Persze mindkettőnek barátnője van, aztán meg egymásba szeretnek. Nagyon hosszú film, de szép a két srác története, és bár sok minden történik velük, kitartanak egymás mellett.
Slamdance
A 2017-es thai sorozat egy suliban játszódik, ahol a birkózó csapat és a tánccsapat feszülnek egymásnak.
Ez is rengeteg szereplős történet, de én itt is csak a Bl-összeválogatást néztem meg, ami nem volt túl jelentős, de mégis szép volt, főleg, hogy mindkét szereplőt ismertem másik filmekből.

Boy
A 2009-es Philippino film főszereplője Aeious, aki még csak most ismerkedik a szexualitásával és elmegy egy melegbárba. Itt megismeri az egyik táncosfiút, Aries-t, akit megvesz magának egy éjszakára. De az éjszaka mindkettejüknek kicsit többet jelent, mint kéne…de a vége az közeleg.
Érdekes film volt, mert nagyon természetes volt az egész. Egyrészt, mert a fiúk az eredeti neveiken szerepeltek, másrészt, mert elég sokat mutat a film. Keveset beszélnek benne, de a párbeszédek visszaadják a két srác közötti különbségeket, a zavarukat és az egymáshoz való finom közeledésüket. Kicsit olyan lélektanis beütése volt, holott nagyon természetesen kezeltek benne minden jelenetet.



Vörös léggömb
A 8 részes, 2017-es tajvani sorozat főszereplője Chen, egy keményen tanuló diák gengszter apával, akinek egy napon új szobatársa lesz. Wan meleg és ezt egy idő után már nem tudja titkolni, ahogyan elmélyül kettejük kapcsolata. A minisori több évet ölel fel, időugrásokkal tarkított.
Nincs benne igazából semmi különleges, de nekem mégis tetszett, meg nem mondom miért. Tetszett a szerelmük alakulása, bár dráma nélkül, meg évekig tartó szenvedés nélkül azért jobb lett volna. De a legjobban Wan karaktere tetszett, ahogy ő nézett.

SHORT
Szerelem 100 fokon: Minso egy szelíd hallássérült fiú, aki megismer egy srácot, aki a fürdőházban szexel. Mindennek ára van!
Way out: egy siket táncos és egy lesérült úszó története. Vajon a szerelem gyógyít? Szép film.

Bangkok G story
A 2017-es thaiföldi sorozat (20 részes) főszereplői G, B és T a három meleg barát, akik minden részben valami vicces történetbe bonyolódnak bele, miközben pasiznak.
Ennyiről is szól az egész, se több, se kevesebb. Vígjátékszerűen van megcsinálva, ami jót tesz a filmnek, mert baromi sokat lehet rajta nevetni. 

Football guys
A 2018-as hét részes vietnami minisorozat főszereplője egy focicsapat, amit fel akarnak oszlatni TienTung lehetetlen viselkedése miatt. Ekkor megérkezik a csapatba a tehetséges DucChinh, akit előbbi nemigen szível, így harcolni kezdenek egymással.
Nagyon nem vagyok oda a vietnami filmekért, de azért aranyos a története, vicces is, szépek is együtt. Nézhető.
Ennek folytatása a Bikini War, ami 20 részes. Ebben az évadban egy luxusszállodába kerül a focicsapat, és még itt vannak a szálloda vendégei, vezetői, alkalmazottai.

The Raccoon
A 2016-os kínai film főszereplője a félénk XiaoAn, aki egy meleg éjszaka megismeri a kötekedő MaoCain-t, akivel egymásba szeretnek. Kapcsolatukat bonyolítják a félreértések, illetve egy lány, aki utóbbit, és egy fiú, aki előbbit imádja.
Ez a történet tetszett, mert jól kidolgozták minden jelenetét. Egyszerű volt mégis nagyon aranyos. De volt benne humor, pici dráma, féltékenység, szép szereplők. 



Pornographer-Mood indigo
A 2018-as, hat részes minisorozat főszereplője Kuzumi, egy egyetemi hallgató, aki egy baleset miatt, egy pornográf író segítője lesz. Kijima azonban nem egy egyszerű eset, élete tele van titkokkal…
Érdekes film, bár szerintem Kijima zakkant. Ugyanakkor nem rossz a történet, sem a színészek alakítása, van benne mit nézni, hogy úgy mondjam, tehát nem egy prűd film. A vége tetszik is meg nem is, de el tudnám viselni a folytatást. A következő részben (Mood indigo, 2019) megismerhetjük Kijima és Kido különös kapcsolatának előzményeit, ami az első részhez hasonlóan: szenvedélyes, őrült és néhol bizarr. 

Homályos fókusz
A hat részes, 2018-as kínai sori főszereplője Zhang Nan és Zhang Zhe. Ők egy évek óta együtt élő meleg pár, akiknek megfeneklik a kapcsolata, amikor belép életükbe az unalom és a közöny, illetve a harmadik fél, mindkettejük részéről.
A sorozat igazából arról szól, hogy hogyan próbálnak meg túlélni és megoldani mindent, hol együtt, hol külön. Nézhető film, de rémesen nyomasztó, hiszen egy fájdalmas elválást örökít meg. Ugyanakkor tele van érzelemmel, mert bármi is történik, nagyon szeretik egymást, ezt szavakkal, tettekkel és érzelmekkel próbálják bebizonyítani.Ugyanakkor itt említeném meg, hogy ennek van egy szintén 2018-as előzményfilmje (Kinematics Theory) is, amiben még egyetemisták a srácok és épp megismerkednek. Ott még nem sok történik közöttük, de szépen épül fel a szerelmük és elég vidám maga a film is, legalábbis nincs benne sok dráma. Ennek fényében érdemes megnézni a másik filmet.

I love you
A 2018-as thai sorozat két síkon játszódik. A múltban, amikor két barát a szerelemmel ismerkedik, és a jövőben, amikor egyikük máshoz megy hozzá.
Nem egy túl érdekes film szerintem, előrevetít egy szomorú végkifejletet. 

What the duck
A 2018-as 20 részes, thai sorozat főszereplője Pop, akit nem vettek fel légi utaskísérőnek, ezért a földi személyzethez csatlakozik. Itt ismeri meg a különcviselkedésű Oat-tal, aki, ki tudja miért, a feleségeként kezd el vele bánni.
Tetszik a története, de tudom, hogy mennyi minden fog történni… A főszereplő páros jó, de a másik párost sajnáltam. Tény, hogy nagyon szenvedélyes film, megmutat mindent, amit csak tud, de nekem a másik páros drámája miatt nem igen jött be. 


Discipline
A 2014-es hat részes koreai sori főszereplője néhány lázadó tini, akik minden őrültségben benne vannak. Isznak, buliznak, tetováltatnak, szexelnek, aztán belecsöppennek valamibe, amibe nem kellett volna.
Ez egy elég zavaros sorozat, azt kell, hogy mondjam. Olyan céltalanok benn a srácok, meg maga a történet is, csak sodródnak, de azért van benne drámaiság is. Van benne egy BL szál, ezért van itt.

Playboy and the gang of cherry
A 2017-es thai film jellege eddig ismeretlen volt számomra, mert nem nézek sado-mazo filmeket, ez pedig az. A főszereplője igazából a titokzatos Mac, akibe szinte mindenki szerelmes, aki csak felbukkan a filmben, legyen az nő vagy férfi.
Mint mondtam, nem nézek ilyen jellegű filmeket, de volt benne két szereplő, akiket láttam más filmben, így a jelenlétük itt még furább volt. Érdekesnek mondanám a filmet, mert van története, csak olyan zavaros, hogy egyszeri nézésre nem is igen érthető. Meg viszonylag sok BL-jelenet van benne, thai-hoz képest meglepően sok. Érdekes…




Hunan Middle school students
A tajvani film főszereplője két osztálytárs, akit összehoz egy sulis munka. Egyikük elkezd többet érezni a másik iránt…
Egyszerű a története és a kivitelezése is, azt mondhatnám, mégis hatalmas mondanivalója van. Szomorú az a szerelem, amikor vágysz a boldogságra, de megalkuvásra kényszerülsz és elfogy az időd. Spoiler: Van benne egy utalás, az egyik srác folyton siet valahova, de nem tudjuk hova. A végén értjük meg, hogy azért siet, mert fogytán van az ideje, amit még boldogan tölthetne. Aztán ott az az óra a másik fiúnál, amit levernek a kisasztalról, amikor együtt vannak, az akkor ott megáll. Üzenete: annak a fiúnak ott pont akkor állt meg az idő, amikor boldog volt. Ajánlom megnézésre.

Bangkok Love stories Innocence
A 13 részes 2018-as thai sorozatban három pár szerelmének kialakulását kísérhetjük figyelemmel. A parkour-ös fiú és a szép szomorú özvegy az egyik, a naív üzletasszony és a szerelmes kölyök a másik, a meleg Simon és a biszex Keaton a harmadik.
Mindegyik pár története külön-külön is megállja a helyét, és mindegyik kapcsolat tele van drámával, félreértéssel, baklövéssel és a harmadik felbukkanásával.

Shiawase no Katachi – Love Place
A 2013-as japán film főszereplője Souta és Doumoto, akik éppen most költöztek össze, de aztán ebbe az idillbe beköltözik előbbi nővére, ami sok félreértéshez vezet a szerelmesek között.
Rengeteg benne a félreértés, amik végül magyarázatra lelnek, de nézhető film, amit végül a befejezése, az az a múltban tett séta, tesz totál zavarttá. De ettől még aranyos film, nézhető.

Me and MrX
Kínai sorozat, aminek az első évada (2015) négy különböző történetet mesél el. A második évad (2015) hat részes, amiben egy fiú beleszeret a legjobb barátjába. A harmadik évad (2016) kilenc részes, amiben egy melegek kiírtására kiképzett szervezet foglyul ejt egy meleg baráti társaságot.
Nagyon érdekes sorozat, mindegyik évada külön is megállja a helyét. Az elsőben mind a négy sztori más, mind a négy pár gondokkal küzd, pl. iskolai zaklatás, kényszerházasság, munkanélküliség, szülői megnemértettség. Van, amelyiknek pozitív a vége, vagy ahhoz közeli, de van, aminek sajna nem. A második évad több évet ölel fel és igaz történet alapján íródott. Az első szerelemről szól, ami viszonzatlan marad… vagyis nem teljesen, de mégis más happy, mint várnánk… A harmadik évad mögött már mélyebb dolgok vannak. Izgalmas volt, mert végig lehetett izgulni, hogy ki marad életben, és, hogy ki miért és mit csinált. Ugyanakkor vannak benne sírós részek, mikor ezek a szerelmesek szó szerint meghalnának egymásért. Szépek ezek a történetek, én ajánlom őket megnézésre.

Natsuyasumi no you na ikkagetsu
A 2008-as japán film főszereplője Junya a biciklisfutár, aki egy nap megismerkedik Shintaro-val, akivel barátok lesznek. Aztán valami megváltozik, Shintaro súlyos titkot őriz.
Ez egy kedves kis történet is lehetne, de igazából dráma, ami meg is látszik a végén. Egyébként abszolút nézhető, érzelmes kis filmecske, szép a története és az önzetlen szeretetnek is nagy szerepe van benne.

Just friends
A 2009-es dél-koreai film főszereplője Min-soo, aki épp katonaidejét tölti és meglátogatja a szerelme, Seok-i. De a szerelmesek találkozására árnyékot vet, hogy megjelenik a katonasrác anyja is, aki mit sem tud a fiúk szerelméről.
Egyszerű történet, nincs benne túl sok dráma sem, de egy kicsit mélyebbre ás anya-fia, szerelmesek távszerelme, újdonsült ismerős témakörben. Nekem tetszett.




Life of silence
A 2014-es tajvani short film főszereplői meleg fiúk, akik mind súlyos döntéseket hoznak, mert választaniuk kell a szerelem és a családi hagyományok között.
Ez egy rettenetesen érdekes film, már vagy ötször láttam, de még mindig nem értem teljesen. Nevezik ezt a filmet az áldozat utazásának is, a csend életén túl. Ebben a filmben mindenki áldozat, van benne elválás, szerelem, kényszerházasság, öngyilkossági kísérlet és mind mögött az, hogy hiába döntöttek az áldozat szerepe mellett, nem tudnak élni egymás nélkül. Szépen van megszerkesztve a film képileg: az esküvőn a tóparti vetítés, a karkötős elszakadás, a vonat, vagy éppen a végén az a fürdés. Mindennek van egy átvitt, mélyebb jelentése is. Nekem meg még külön tetszik a zenéje is, amit a végén is játszanak. És imádom benne az idézeteket, amik pontosan oda illenek, ahol halljuk őket. Tényleg rettenetesen nehezen érthető film (lehet, hogy mert én angolul láttam, és egy bonyolult filmet idegen nyelven nézni még nehezebb), de nekem tetszett.

Paradise in heart
A 2014-es vietnami film főszereplője Trung, egy bűnöző, aki menekülés közben akad össze a szép Kim-mel, aki nővérként dolgozik egy eldugott farmon, a zavart Hai mellett. Hamarosan szerelmi háromszögbe keverednek a biszexuális Trung révén.
Érdekes film, amiben kódolva van a drámai végkifejlet. Van benne szeretet, szerelem, és őrült féltékenység, megfűszerezve némi pszichiátriai problémával. Kim-et emelném ki, mert a nő szerelmes lesz, ugyanakkor kedveli a páciensét is, aztán árulóvá lép elő. Amit meg elég hamar meg is bán. Aztán ott van Hai, aki szintén szerelmes lesz, és zavart személyisége ellenére kész feláldozni magát Trung-ért. És végül Trung, aki egy sima bűnöző, de ott a farmon elindul benne valami, főleg Hai iránt, amit nem tud kontrollálni. Ő a menekülés helyett feláldozza magát, Hai-ért.

ClubFriday The series season 8: True love or confusion
A 2014-es thai miniszéria (4 részes) főszereplője Tod és Meng, akik diákkoruk óta barátok, de egy időre elszakadnak egymástól. Tod megkeresi Meng-et, akinek már menyasszonya van, de a két fiú szeretete egymás iránt erősebb, mint azt maguk is gondolnák.
A ClubFriday önmagában is egy érdekes sorozat, mert tíz évada van, amik mind más téma köré épülnek fel, de szereplőik egy része azonos, mármint a színészek. Mindegyik rész egy a CF rádióban elhangzott történet alapján íródott. Tod és Meng történetén kívül egyet sem ismerek, de ez tetszett, a nem túl pozitív végkifejlet ellenére is, mert hiszem, hogy még 1-2 résszel megtoldva, az is pozitív véget ért volna. Szépek voltak a fiúk benne, ahogy kibontakozott az egész, bár előbb is kimondhatták volna a dolgokat.

Honestly
A 2017-es shortfilm főszereplője két barát, egy esküvő és egy jóslat.
Erről is szól a nyolc perces kis szösszenet, amiben van dráma rendesen. Először is a jóslat, aztán a két fiú meglehetősen közeli barátsága, aztán az esküvő… A jóslat

Részletekben/BL-cut
FriendZone
A 2018-as 12 részes thai sorozat főszereplője egy baráti társaság. Az egyikük, Stud, nagy kalandor, így amikor kidobják otthonról, beköltözik a legjobb barátja, és annak pasija mellé.
Igazából megnéztem az egész sorozatot, mindenestül. Boom, Boyo és Amm három lány, akiknek kész katasztrófa a szerelmi élete. Ők is a csapat részei. Van benne dráma, megcsalás, szeretet, szerelem, áldozatvállalás, megbánás, stb. De az egészben egy nagy erő működik, a barátság ereje. Nekem tetszett ez a sorozat, bár én még tudtam volna folytatni és kicsit máshogy befejezni, mindegyik szereplő életét.
Boys Archery
A 2016-os, nyolc részes dél-koreai sorozat főszereplője egy íjász csapat, ahova véletlenül keveredik HongShiAh, az írónő, miközben szaftos történet után kutat. Leginkább a BL a műfaja és ezzel a szemmel nézi a csapat tagjait, bár szép lassan meg is kedvelik egymást. Ugyanakkor van két fiú a csapatban, akik igen közel kerülnek egymáshoz…
Csak a két fiút érintő részeket nézem, nekem tetszenek, mert aranyosak együtt, bár van benne némi drámaiság.
The Lover
A 2015-ös, 12 részes, dél-koreia sorozat középpontjában egy bérház áll, ahol több karaktert is megismerhetünk. Közöttük a szétszórt LeeJunJae-t, akihez pár hónapra beköltözik egy szobatárs, a japán Takuya.
Ez egy aranyos történet, aminek mondhatni happy vége van. Láthatjuk, ahogy kibontakoznak, jók voltak a belső monológok, a színészek játéka, vicces is volt. Meg a két fiú is elég szép, kedves kis történet, ajánlom megnézni. 


Eljön hozzám
A 8 részes thai sorozat főszereplője Mes, aki egy szellem, de egy napon megismeri Than-t, aki látja őt és barátok lesznek.
Aranyos történet, aranyos szereplőkel, kellő mennyiségű drámával. Meg azért a két főszereplő is nagyon aranyos. 



Good loser
A thai short-movie főszereplője Good, aki Bangkokba utazik kirándulni, ahol belebotlik a szerelmi bánattól megrészegült WinWinbe. Rövid időn belül megkedvelik egymást, de vajon két fiú lehet e boldog?!
Igen, lehet, kis kitérővel, de lehet. Aranyos, rövid, egyszerű történet.

I go to school not by bus
2015-ös hongkongi short-movie. A filmecske főszereplője Hei, aki nyíltan meleg egy vallásos iskolában és Ming, aki nem meri vállalni önmagát. Nem mondhatnám, hogy pozitív a vége, de lehetne néhány filmkockával arrébb. Amúgy a két fiú aranyos benne, de a film mondanivalója a vallás és a melegség témaköre köré épül fel.

Ossan’s love
A 7 részes, 2018-as japán sori főszereplője Soichi, aki teljesen önállótlan felnőtt férfi létére. Amikor anyja ezt megelégeli, beköltözteti maga mellé kollégáját, a pedáns Ryota-t. Arra azonban nem számít, hogy a férfi belé szeret, sőt nem csak ő, hanem a főnökük, a nős Kurosawa is. Soichi, aki heteronak hiszi magát, nem tud hirtelen mit kezdeni a két férfi heves udvarlásával.
Egyszerű történet, nincs is rosszul megírva, de azért jól sem. Szerintem Soichi elképesztően idegesítő, a főnök, bár fura, de szerethető. De nekem Ryota tetszik benne a legjobban. Idénre várható a sorozat zárófilmje. Nézhető, mert vannak benne érzelmek, csak nem jól hozzák elő őket, meg keveset, meg sokára.

Bite Fight
A 2016-os kínai vámpíros film főszereplője AiFei, akit megharap Thomas, a vámpír, hogy megmenthesse.
Érdekes történet, mert nem csupán BL, hanem vámpíros, meg van benne történet, némi akció, érzelmek és titkok. Nem egy összetett mű, de nézhető.

Happy together: Alex and Benny
A kínai, 15 részes, 2015-ös sori főszereplője hat barát, akik együtt élnek egy nagy házban.
Három fiú, három lány története, akik közül két pár is van, egy hetero és egy meleg. Mindegyik szál érdekes a maga nemében, de engem csak Alex és Benny kapcsolata érdekelt, ami tényleg nagyon szép volt. Szerettem benne, ahogy a két srác szerette egymást meg az a macaronos utalás, mint a kapcsolatuk, meg hogy otthon íze van. Happy vég mindenkinél és ez a pár nemcsak romantikus volt, hanem szépek és szenvedélyesek is. 





The best twins
A 2019-es, 10 részes, thai sorozat főszereplője egy ikerpár, aminek egyik tagja, Per, egy komoly hetero srác, míg másik tagja, Pond, egy kicsit linkebb, meleg srác. Nem könnyű nekik, mert van egy homofób nővérük és a szomszéd srác meg Pond elég szépen összemelegszenek. Aztán megjelenik utóbbi exe, és egy fura koreai fiú, de itt említsük meg a szomszéd srác húgát, aki, bár Per tanulótársa, eleped Pond-ért.
Tetszik ez a sorozat, többnyire, mert aranyos benne a pár és a sztori se rossz, meg lehet neki nevetni. Minimális dráma is van benne, de a humor és a love a főszereplő.

Brave together
Ez egy 2018-as kínai short movie. Lényege: Van egy pár, de szakítanak, mert egyiküket a szülei meg akarják nősíteni. Eltelik 3 év, újra találkoznak. A megbántott fél még mindig szereti a nős fiút, aki boldogtalan. De aztán HappyEnd. Többször is megnéztem, mert egy végtelenül aranyos film, csak azt sajnáltam, hogy elvesztegettek 3 évet, hiszen, mint kiderül, akár együtt is maradhattak volna. Nagyon szép kis történet, szép zenével és a pár is szép. 

Oppressive love
A 2016-os kínai film főszereplője Ah Nam, egy odaadó diák, akit heves rémálmok gyötörnek. Egy napon találkozik Chang Ru Hao-val, aki segít neki a rémálmok legyőzésében. De amikor egymásba szeretnek, felszínre kerül Chang családjának egy féltett titka, aminek köze van Ah Nam rémálmaihoz.
A film magyar címe, elnyomó szerelem. Szerintem nagyon szépen alakul a két fiú kapcsolata, még akkoris, ha Chang kicsit nehezen enged fel, még akkoris, ha a rémálmok elég erősen jelen vannak. De aztán felbukkan Chang apja, és minden elromlik. De még itt is lehetett volna happy minden, mert a két srác elég erősen kapaszkodott egymásba… azonban a duplacsavar nem tetszett a végén… azt most minek kellett? Tudom, kínai filmnek nem lehet happy vége, de én még reménykedem, hogy van olyan erős Chang szerelme, hogy egyszer „visszahozza” Ah Nam-ot. Nem happy, de szép film volt.

Alternative love
A 2016-os film főszereplője Chang Jie, aki titokban szerelmes a legjobb barátnője pasijába, You Xie-ba, de ezt eszében sincs bevallani. Egy este azonban a két fiú egy ágyban köt ki, You Xie pedig többé nem hajlandó lemondani a srácról, még akkor sem, amikor exbarátnője mindent megtesz, hogy szétválassza őket.
Szép film, és igazából nem rossz a vége sem. Olyan a vége, mintha elvágták volna a filmet, de ezt sem mondanám kimondottan negatívnak, mert végülis nyitott vége lett. Én bízom benne, hogy You Xie kegyetlen őrlődése pozitív véget ér, és a szívével dönt.

The person who always goes behind
A thai történet főszereplője egy művészlelkű srác, aki mögött nehéz múlt áll. Beköltözik egy új lakásba, ahol megismeri a kedves, szomszéd srácot. Érzelmeket kezd el iránta táplálni, a srác sem közömbös, de akkor visszaköszön a fiú múltja.
Elég egyszerű volt a filmecske története, de nézhető volt. Volt benne dráma, romantika, némi erotika, minden, ami kell, nálam nézhető kategória.

The Blue Hour
A 2015-ös thai misztikus film főszereplője Tam, akit mind otthon, mind az iskolában bántalmaznak. Egy napon megismeri a lázadó Phum-ot egy kísértetjárta medencénél. Aztán hirtelen a romantikát felváltja valami egészen sötét.
Nekem tetszett ez a film is, mert szeretem a misztikumot, főleg, ha némi horrorral vegyítjük. Jó volt a története, meg volt benne a borzongás, illetve még eközben is szépen kidolgozták a két fiú kapcsolatát, ami legyünk őszinték szintén elég sötét volt, mert egyik srác sem volt épp „szokványos” életű. Külön tetszett, hogy a PuppyHoney-s srác, akit már láttam egy szadomazo szerűségben, amiről szintén írtam, itt sem épp azt a romi srácot alakítja. Társa pedig nem más, mint a Spike (erről is írtam már) szintén nem éppen szívbajos főszereplője.

Hard to give up
A 2016-os kínai film főszereplője Su He, egy festő, aki megfelelő modellt keres a következő kiállítására. Meg is találja a sokat szenvedett Er Meng személyében. A fiúnak elég zűrös az élete, amit a festő enyhít számára, hol így hol úgy. Aztán kettejük furcsa barátsága elkezd átalakulni valami egészen mássá, amit ők maguk sem értenek.
Szerintem jó film, van benne dráma, nem is kicsi, történet, barátság, bontakozó romantika. Igazából BL ez, csak nem teljesen, hiszen kínai, végülis a bromace-nál azért több. 




The underwear
A 2017-es 10 részes thai sorozat főszereplője néhány középiskolás és a körülöttük lévő fiatalok. Az ő életükről, szerelmeikről, csalódásaikról, tragédiáikról szól a sori.
Van benne egy BL és egy GL szál is, de ugyanígy hetero is, mindez drámai elemekkel vegyítve, mert egyik pár élete sem egyszerű, hiszen van itt nem elfogadás, harmadik személy, viszonzatlan szerelem, halálos baleset és annak utóhatásai. Nem rossz sori egyébként, abszolút nézhető. 

Short
To you for me
A 2015-ös kínai shortfilm főszereplője két főiskolás srác, akik között több van, mint barátság. Kapcsolatukat egy tragédia töri meg, amit mindig egy újabb esély követ, hogy jobban csinálják…
Igazából ez a második esélyről szól, hogy sosem késő, és kettőtökön múlik…
This summer
A 2015-ös kínai short főszereplője egy magányos férfi, akit kidobott a barátnője, ezért befogad egy macskát.
Érdekes film, mert háttérjelentéssel bír, miután a macska „emberré” válik. Másik érdekesség, hogy a filmben a Falling in love with a Rival szerelmespárja szerepel, ismét együtt.
One day of love
A 2015-ös vietnámi shortfilm főszereplője egy irodai dolgozó, aki megismer egy gyakornokot, akibe beleszeret.
A filmnek én adnék egy másik címet: Halhatatlan szerelem, szó szerint. Mert sem a tér, sem az idő nem szab neki határt.

Present (still) Perfect
A 2017-19-es thai film főszereplője Toey, aki úgy dönt, meggyógyítja összetört szívét, ezért Japánba megy nyaralni. Itt ismerkedik meg Oat-tal, akivel barátok lesznek, majd sokkal több.
Az első rész, bár nagyon aranyos volt, nem ért boldog véget. Egyszerűen nem értettem, hogy Oat miért küzd úgy, hogy megkaphassa Toey-t, hogy meleggé tehesse, amikor végül ő maga lép le. De a második rész (ami jobb történetileg, képileg, szereplőkben, és helyszínekben is), mindent helyre hoz. Ez egy érzelmes, humoros dráma, aminek van mondanivalója és a szereplők se rosszak. 

Reminders
A 2019-es, 3 részes, thai minisorozat egy érdekes ötvözet. Benne van Noh és Phun (Love Sick), akik már egyetemre járnak, és még mindig együtt vannak. Illetve van benne két fiú Wish és Two, akik még csak most ismerkednek (ők a Love by Chance Tin és Can-je, akik ott elég szomorúan végezték, így ebben kaptak új esélyt).

Great Men Academy
A 2019-es, 8 részes thai sori főszereplője Love, akit egy egyszarvú fiúvá varázsol. A lány pedig, hogy plátói kedvese mellett lehessen, tanulni megy a fiú akadémiára.
Nem akartam nekiállni, mert úgy voltam vele, hogy mégis hogy lehetne ennek jó vége, hiszen lányként és fiúként is szerelmes lesz, de más-másba. Meg még vannak ott más srácok is, érzelmekkel mindenfelé. Mondjuk én a végével azért nem voltam teljesen elégedett, mert szerettem volna, ha ez a dolog mindenkinek jó véget ér. Bár a fő pár azért boldog, mondhatni. 




The coldest day (short)
A 2017-es koreai short Bl-ben tél van és őrülten hideg. Egy tó partján találkozik egy expár, akik más-más okból érkeznek, mégis összeköti őket a múlt és a szerelem. Ez így erről is szól. Nyáron még szerették egymást, de egyikük már vőlegény volt. Aztán teltek a hónapok és a vőlegény rájött, ezt a srácot szereti. Aranyos történet, happy vég.

Két esküvő, egy temetés
A 2012-es koreai film főszereplője a meleg Min-soo, aki látszatházasságot köt egy leszbikus lánnyal. Min-soo elégedett, mert megfelel a szüleinek, meg a társadalomnak, ugyanakkor megtarthatja igen színes baráti társaságát, és mindketten együtt lehetnek azonos nemű párjaikkal is. Ám egy napon a szülők elkezdenek nagyon belefolyni az életükbe…
Romantikus film, mert tele van párokkal, érzelemmel, szerelemmel. Vígjáték, mert tele van vicces helyzetekkel, beszólásokkal, és a legtöbb karakter önmagában is nagyon szórakoztató. Ugyanakkor van benne dráma, a címben is említett halál miatt, mert hiába lehetett rá számítani, azért nagyot ütött. De van benne egy mélyebb dráma is, ami a koreai társadalomra vetül. A szülők és a társadalom teljesen kirekeszti a melegeket, transzszexuálisokat és mindenkit, aki kicsit is más, ezért kénytelenek bujkálni, ami nagyon nehéz nekik. Min-soo alapvetően egy szelíd, bujkáló fajta, de aztán nagyon megtörik, és az a halál… az a legdrámaibb jelenet a filmben, amit a végén megkoronáz a közös produkció. Szép film, aminek van mélysége is. Ajánlom megnézésre. 

A Frozen Flower
A 2008-as két részes koreai film főszereplője Hong-rim, aki a király testőreinek vezetője, illetve az uralkodó szeretője. A király nehéz helyzetbe kerül, amikor a tanácsosai és a felesége családja örököst sürgetnek. Mivel azonban ő képtelen erre, megkéri szeretőjét, hogy tegye meg ő helyette. A pár eleinte vonakodik, később azonban egymásba szeretnek.
Gondolkoztam rajta, hogy ezt nem a BL-részhez teszem, mert annál mélyebb jelentése van, azonban a király és Hong-rim jelenetei miatt idekerült. Nagyon szomorú film, rengeteg halállal. Van azonban egy-két dolog, amit kiemelném. Az egyik a király iránti hűség minden oldalról. Hong-rim akármit is mondott, szerette a királyt, mint uralkodót mindenféleképpen. De érezhető volt a bűntudatából, hogy voltak ott mélyebb érzelmek is, még ha nem is olyan mélyek, mint a királyné iránt. Aztán ott volt a királyné, aki szintén szerette a király, no nem mint férfit, hanem mint királyt és férjet, ő is küzdött önmagával, de győzött a szerelem. A beteljesületlen, fájdalmas szerelem.

Key love
A 2019-es két részes thai minifilm főszereplője Neung és Keng a két barát, akik egymásba szeretnek, de sajnos semmi sem olyan egyszerű…
Egyszerű filmecske, nincs benne nagy dráma, csupán a szokásos „nem vagyok meleg” „ha te nem én sem” meg a „mi lesz most velünk”. Némi sírás, némi ágyjelenet, némi romantika és egy kis csavar.
  
Active boys
A 2018-as vietnámi sorozat főszereplője két klub. Az iskola megvonja a klubok pénzét, emiatt a zeneklub és a kosárcsapat egymásnak ugranak. Ezt tanáruk úgy rendezi, hogy versenyt hirdet a két csapat között. Aki nyer, azé a támogatás.
Egyszerű sztori, egyszerű kivitelezés, van benne humor és minimális dráma. A fő pár aranyos, a mellékpár kicsit fura, de nem rossz, a hetero pár meg nagyon aranyos. 


Beloved enemy
A 2017-es, 15 részes, kínai sorozat főszereplője egy elit üzletember, Gu Pei, aki azt a feladatot kapja, hogy főnöke kezelhetetlen fiát, Yuan Yang-ot megnevelje.
Ez is egy Bl, ami a kínai cenzúra miatt nem Bl többé. Van benne egy zene, NinetyNine99-Own color, ez nagyon tetszik. Maga a sorozat nekem annyira nem jön be, de azért vannak benne ütős részek. Pl. verekedések, elég izgalmas maga a sztori is, meg azért érezhető a kémia a főszereplők között. A cenzúrával van itt is bajom, mondjuk még mindig jobb, mint az Advanced. 



NightTime
A 2019-es, három részes thai minisori főszereplője Night, akit egy nap meglőnek az utcán. A baleset elkövetője Time, megsajnálja őt, és míg fel nem épül, mellette marad, segít neki. Aranyos kis történet, amit szintén a

Long Yang’s story
A hat részes, kínai minisoriban maga a király és egy közkatona találnak egymásra. Szerelmüknek azonban számtalan próbát kell kiállni.
Egyszerű, de aranyos történet. Van benne dráma, fordulat, időutazás, önfeláldozás, és igaz szerelem, nem mellesleg a sztori és a kosztümök is jók.

Make it live-On the beach
A 2019-es hat részes thai sori elméletileg a
És ennyiről is szól, szerelmesek, nosztalgiáznak, szakítanak végül együtt maradnak. Nagyon könnyed sztori és a

With love the series
A 2019-es thai sori főszereplője egy motel, ahol hetero és meleg párok bontakoznak ki. Utóbbiak Nathee (szegény, de boldog) – Prin (gazdag, de megtört), Thunn (Nathee unokatestvére és csalódott a szerelemben) – Kavin (a fiú, akinek bár barátnője van, képtelen feledni első szerelmét), Kaowkla (a művészi hajlamú építészhallgató) – Plod (Prin testvére és egyben K. rajongója, aki csak a kistesót látja benne).
Ez is egy elég jó sorozat, mert mind a bl, mind a hetero szál jól van összerakva. Van benne izgalom, dráma, pikantéria és szerelem. Igazából hozza, amit a thai bl sorik hozni szoktak, se több, se kevesebb, de erősen ajánlott megnézésre.


Vegyes- angolul
Double mints: két azonos nevű férfi. Egyikük élete diadal, másikuké kudarc, ám olyanok, mintha egymásnak születtek volna. Elkerülhető a végzet, vagy a tragédia?
Fathers: két férfi örökbe fogad egy kisfiút, akit évek múlva csúfolni kezdenek, és ekkor felbukkan az anya. Vajon ez erősebb a szeretnél?
For love we can: Jun élete nem könnyű, de Michael stabilitást hoz neki. Ám van egy titok.
Road movie: egy hajléktalan meleg férfi, egy öngyilkosságra készülő lecsúszott üzletember, és egy prostituált nő. A trió útnak indul, de vajon mind meg is érkeznek?
Unmei no Kodou: egy orvos és egy beteg fiú története, avagy a szerelem, amikor az életed sem túl drága érte.
Gay OK Bangkok
A thai sorozat két évadot élt meg: 2016 (5 rész), 2017 (7 rész). Főszereplője egy meleg fiúkból álló baráti társaság, akik együtt élik meg drámáikat: kapcsolat, karrier, család, szex és annak veszélyei.
Ez amolyan thai



TharnType
A 13 részes thai srozat igazából a
Egyetlen rész után megállapítottam, hogy ez egy jó sorozat. Romantikus, szenvedélyes, jó történet, klassz szereposztás, kémia itt is dögivel, de van benne humor és dráma is. Tiszta LBC. 

The Effect
Ez egy három részes thai minisori. Főszereplője Shin egy félénk fiú, akit hírbe hoznak a suli nagymenőjével, Kenggel. A pletykák kikezdik a fiúk életét…
Annyit a javára írok, hogy rettenetesen drámai, és élethű. Sajnos. De nekem több szempontból sem jött be, egyrészt mert erőszak van benne, amit nem szeretek. Másrészt mindkét fiú élete romokban van, csak más szempontból, sok benne a sajnálatra méltó karakter. Sok szál kidolgozatlan maradt, és amolyan befejezetlen hatást kell, néhol meg kicsit érthetetlen… Nekem nem jött be.


I’m your king 2
A 2019-es 10 részes thai sori főszereplője Pun egy kávézóban kezd el dolgozni, ahol a főnök meghívja őt egy különös játékra, amiben, ha nálad a Király-kártya, bármit megtehetsz. Ez pedig nem mindig jelent jót…
Igazából szinte semmi köze az első részhez, így külön filmként értékelem. Az elején nekem elég zavaros volt, hogy ki-kivel és miért, de a végére azért kibogozódtak az amúgy fájdalmasan összekuszálódott szálak. Így, a második évadra sikerült megállapítanom, hogy ez a King-játék valójában Játék a szívvel.

Until we meet again
A 2019-es 12 részes thai sori főszereplője Pharm és Dean, akik amint megpillantják egymást, tudják, egész életükben a másikra vártak. És valóban, ugyanis ők a múltban már szerették egymást, mint In és Korn, akik szerelme tragédiával ért véget. De a szerelmük oly erős volt, hogy új életükben is csak egymás után vágynak…
Ez a történet a legszebb mindközül, amit valaha megnéztem, mert valóban az igaz szerelemről szól, mindamellett, hogy tele van érzelemmel (szeretet, barátság, megbocsátás, bűntudat, szomorúság, fájdalom, humor, kémia). A története is rendkívül egyedi. Igazából nálam ez 10 pontos.

Han Zi Gao- A férfi királynő
A 2016-os film főszereplője a nőies külsejű HanManYi, akit, egy faluját ért támadás alatt, ChenZiHua tábornok ment meg. A fiú ezután a férfi szolgálója, barátja, tanácsadója, illetve ágyasa lesz. Telnek az évek és HMY, aki időközben már a HanZiGao névre hallgat, képzett harcos lesz, és a tábornok igaz szerelme.

Athlete
A 2019-es japán film főszereplője Kohei az egykori versenyúszó, aki nehéz időszakot él meg, mert a neje elhagyja. Aztán megismerkedik a gyönyörű Yutakával, aki bár jelenleg chat-boyként dolgozik, animátor szeretne lenni. Előbbi hetero, utóbbi vállaltan meleg, de apjának fél vallani. Mindketten összezavarodottak, ugyanakkor rettenetesen vonzódnak is egymáshoz. Végül viharos és szenvedélyes kapcsolatba kezdenek. A film két jelmondata: „Azt akarom, hogy az életem én magam legyek.” „A napok, amikor belészerettem.”
Igazából nagyon vártam ezt a filmet és nagyon szerettem is. (Az nem tetszett, hogy kicsit cenzúrázták, de végül megtaláltam a cut-jeleneteket). Erősen megnézős.


How to win at checkers every time
A 2015-ös thai film főszereplője Ek, aki igyekszik eltartani az öccsét, bármi áron (drog, a teste). Eközben próbál élni is, amiben legfőbb éltetője a párja, Jai. Egy napon azonban betölti a 21-et és részt kell vennie a katonai-lottón, aminek tétje hatalmas, konkrétan az élete.
Érdekes történet, amit az öcs, Oat, szemén keresztül nézhetünk végig. Ek-nek határozottan nehéz élete van, amit nemigen könnyítenek meg a szerettei sem. És a vége sem happy, legalábbis nem az ő számára. Mégis ajánlom megnézésre, mert jó a története, a színészek. Ek küzdelmét teljesen visszaadja, ahogyan azt is, ahogy az öccse végül legyőzi azt a sorsolást. Éd még két dolog. Az egyik, hogy ez bizony igaz történet. A másik, a film címe: Hogyan nyerjünk a sorsoláson (minden alkalommal). Ek küzdelme végül öccse sikerét hozza el.

Before I love you
Három 2019-es shortfilmről van szó. Phu-Tawan: Barátságzóna. Rain-Storm: Titkos szerelem. Mek-Mork: Ő is?
Aranyos és egyszerű történetek.

Enthralled/Bl-szál
Ez egy 2014-es hongkongi film, amiben három gyerekkori barát, akik felnőttként újra találkoznak. Ez az ő meséjük. Az egyik barátot Shing-nek hívják, és fodrász, emellett pedig egy gazdag nő kitartottja. Egy napon azonban felbukkan a nő egyetemista fia, Andrew, akivel Shing-nek viszonya lesz. Szerelem vagy biztonság?
Nem egy nagy történet, de legalább szépen van kidolgozva.

Choose
A 2017-es thai film főszereplője Ton és Tawan, akik őrülten szeretik egymást, ám egy napon felbukkan egy nő. Ez a nő pedig megingatja szerelmüket.
Először is: semmi sem az, aminek elsőre hiszed. Van benne: szerelem, önfeláldozás, odaadás, titkok, dráma, és végtelen szeretet. A végeredmény egy szépen kidolgozott, megható film. Ajánlom megnézésre.

He, She, It
Ez egy három részes, 2019-es thai short-sori, amiben Mike küzd az érzelmeivel, aminek áldozatául pont az a fiú esik, aki a legjobban szereti őt.
Látjuk ahogyan Mike élete egyik pillanatról a másikra összeomlik. Mert megéli a szerelmet egy fiúval, akit nem tud felvállalni. Majd lebukik a nője és a barátai előtt is, amit képtelen feldolgozni, és mérgét azon tölti ki, akit igazából nagyon szeret. Akinek elvesztését még kevésbé tudja feldolgozni. Ez egy valódi dráma, ami tele van szenvedéllyel, szerelemmel, kémiával, árulással, homofóbiával, meg nem értettséggel. Rengeteg benne az érzelem, amit a zene (amit Mike maga énekel) csak még jobban kiemel. Különösen igaz ez a harmadik részre, ami a legérzelemdúsabb, és egyben a legfájdalmasabb is. 

Wrong decision
A vietnami film főszereplője egy olyan férfi, aki nemrég tudta meg, hogy AIDS-es, és aztán egészen véletlenül megismerkedik egy fiúval, aki egy olyan házban él, ahol hasonló emberek vannak.
Szerintem ez egy nagyon aranyos történet. Jó a története, van benne dráma, humor, és erotika is. Minden házban lakónak megvan a maga szomorú története, mégis boldogok együtt. Szomorkás, de szép film, boldog véggel.




The moment- I need you/The moment since

A 2020-as thai minisorozat főszereplője Mok, a fiatal állatorvos, akit egy szerelmi csalódás vezet abba a szállóba, ahol megismeri Bay-t. A fiú bártender ott, ahol Mok épp leissza magát, így kezdődik kettejük kapcsolata. A 2021-es  soriban (5x15) pedig nyaralnak a szerelmeseinek.
Ez egy végtelenül aranyos történet. Van benne pici humor, pici dráma, de leginkább romantikus és kedves filmecske, szép szereplőkkel.  2021: Egyszerű, cuki, és hozza az első rész színvonalát, icipicit még tesz is hozzá.

In Between seasons
A 2018-as koreai film főszereplője My-kiung, aki imádja a fiát, Soo-Hyun-t, aki meg a szerelmét, Yong-Joon-t. Jól megvannak ők hárman, míg egy napon a két fiú balesetet nem szenved, ami miatt Soo-Hyun kómába esik. Ezután az anya és a szerelmes más-más módon próbálnak meg túlélni, elhidegülve egymástól.
Nagyon nehéz mindkettőnek, mert egyiknek a fiáról van szó. A másiknak meg arról a fiúról, aki eddig életben tartotta. Nehezen találnak vissza egymáshoz, de a szeretet csodákra képes.

Because of you
A 2020-as tíz részes sorozat főszereplői a Yuan testvérek, akiket csak apjuk vére köt össze, mert igen más személyiségek. Aztán jön egy küldetés, ami összekovácsolja őket… a szívüket pedig három másik sráchoz…
Van benne egy pici drámaiság, de alapvetően egy elég vidám sorozat. Szép benne mindhárom pár (kémia is van), de az abszolút kedvenc a főpár. És nem csak azért, mert szépek, hanem a koreia-beütés miatt is, no, meg hát a kémia…

HIS
A 2020-as japán minisori főszereplője két diák, Shun és Nagisa, akik szép lassan egymásba szeretnek. Ám ez a szerelem nem olyan könnyű, hiszen mindketten fiúk, és mindkettejüknek megvannak a maguk korlátai.
Nagyon szépek a szereplők, a történet sem rossz, bár én azért kicsit átírnám, főleg a lányos részeket. Van benne dráma is, ami… hát nemigen kéne, de végülis az adja meg a történet súlyát.


2Gether
A 2020-as, 13 részes thai sorozat főszereplője a jóképű Tine, akit egy fiú üldöz. Ezért megkéri a suli egyik legnépszerűbb srácát, Sarawat-ot, hogy legyen az álpasija. A fiú pedig, bár igen magának való, segít neki, és erre egy oka van: tetszik neki a fiú.
Több bl pár is van benne (köztük egy más soriból már ismert), de a legszebb a főpár. Egyrészt igen helyesek, másrészt megvan közöttük a kémia (a nézések, érintések). De a többi pár sem alakít rosszul, mert ott is megvan a humor, a dráma, és azért a kémiai is befigyel.

Why R U?
A 2020-as, tizenkét részes thai sorozat főszereplője az okos Tutor, aki korrepetálni kezdi a vad Fighter-t. Aztán ott van még Zon, kinek a testvére BL-történeteket ír, és az egyikbe beleszövi a testvérét is, aki úgy érzi… mintha a történetek kezdenének valóra válni.
Ebben is több pár van, de a Tutor-Fighter páros a legütősebb: szenvedély, kémia, vágyak, nézések, érintések, stb. De a többi pár sem rossz, hiszen pl. Zon is aranyos a maga nemében, ahogy a többi párban is van valami. 




Bro/Bl-CUT
BL
Residential Complex: 10 részes, japán, főszereplője egy bérház, ahol együtt dolgozó emberek laknak. Wataru Hirose egy középkorú, meleg férfi, de nem tudja vállalni magát, sem a családja, sem a világ előtt. Ám megismeri a fiatal és lelkes Saku Aoki-t, aki fenekestül felforgatja az ő és lakótársai életét is
Gloomy Salad Day: 20 részes, tajvani, főszereplője a halállány, aki olyan emberek lelkét gyűjti, akik hajlandóak meghalni a vágyaikért. Ebből a 13-14 rész DaDong, aki nem tudja felvállalni magát, ezért folyton zaklatja a lányos külsejű XiaoLun-t, aki egyébként tetszik neki.
Love with flaws: 32 részes, koreai, főszereplője egy lány, aki ki nem állhatja a szépfiúkat, hiszen neki is van három ilyen fiútestvére, akik miatt rendre bajba keveredik. Az egyik bátyja, Joo Won-Suk, nyíltan vállalja, hogy meleg, sőt egy melegbárt üzemeltet. De nehéz út áll mögötte, mit nem felejt. Főleg miután megismeri a fiatal Choi Ho-Dolt, aki még csak most bontogatja félénk szárnyait ebben a világban. 
Bro
Ezeket csak felsorolom, mert mindegyikben nagyon erős a kapcsolat a főszereplők között. Mély barátság, önfeláldozás, bajtársiasság, szeretet. Mindegyik ’csak’ barátság, de olyan mély, hogy az már szerelem.
Secretly Greatly (2013, koreai),Kingdom (2019, japán), My Ambulance (2019, thai), My Annoying Brother (2016, koreai), School 2013 (2013, koreai), Gokusen (2002-2008, japán), Bad Boys J (2013, japán), Bakaleya (2012, japán). Sugarless (2012, japán), Dangerous boys (2014, thai, ebben van egy melegszál is konkrétan), Obsessed with heart (2018, kínai), 15:The movie (szingapúri), Secrets in the hot springs (2018, tajvani), Kamen teacher (2013, japán), Tumbling (2010, japán), Project S the series-Spike/Skate (2017, thai), Warrior Baek Dong-soo (2011, koreai), A pillanat (2017, thai, van benne egy BL-szál), Men with sword (2016, kínai), Guardian (2016, kínai), 3willBeFree (2019, thai, Bl-szálas), Hwarang (2016, koreai), My girlfriend’s boyfriend (2017, kínai), Strangers from hell (2019, koreai), The stranded (2019, thai, Bl-szál), Five (2017, japán), HighLow (2015-2020, japán). 

Step for you
A 2018-as short-movie főszereplője a riporter YuSang, aki egy riport kedvéért táncolni tanul a népszerű táncostól, JunHan-tól. Ám YuSang már a kezdetek óta többet érez, amit nehezen rejt el. Ez egy rövid kis aranyos történet. Van benne romantika, szerelem, minimális dráma, és még egy váratlan (ám végtelenül kedves) fordulat is.

Ingredients
A Thai minisorozat főszereplője a szakácsnak készülő Tops, és a zenésznek készülő Marwin. A két fiú egy suliba jár, aztán lakótársak lesznek, végül többek, mint azt valaha gondolták.
Van benne romantika, vágyak megvalósítása, barátság, szerelem, minimális dráma, zavartság. Igazából ez egy aranyos kis történet. Három dolgot jegyeznék meg hozzá. 1. A He-She-It nevezetű dráma szereplői jelennek meg itt aranyosabb (sótlanabb) verzióban. 2. Minden rész kulináris élménnyel is szolgál, ami ritka a soriknál. 3. Megjelenik benne a korona-vírus, ami nekem bejön.

River knows fish hearts
A 2018-as taiwan-i film főszereplője a jótanuló AHe, aki zenei álmokat is dédelget. Aztán az osztályába érkezik a gazdag, ám végtelenül lázadó XiaoYu, aki szintén rajong a zenéért.
Több kínai BL-filmre is emlékeztetett, de ettől függetlenül jó film. Van benne humor, dráma, szeretet, barátság, önfeláldozás és szerelem. A vége happy, amihez kanyargós út vezet szeretettel, féltéssel, és türelemmel kikövezve.

En of love
Ez a háromszor négyrészes minisorozat 2020-as, és a Szerelem illata nevet viseli.
Tossara: Tossakan Gun régóta szerelmes Sarawat Bar-ba, ám megvallani neki csak az egyetemen meri. Ám a kapcsolatuk elég döcögősen indul. 
Love Mechanics: Mark, aki viszonzatlanul szerette Bar-t, tök részegre issza magát. Majd összekeveri szerelme tárgyát egy Wee nevű fiúval. Két tökéletlen srác tökéletlen szerelme.
This is love story: Neur beleszeret barátja, Tossakan öccsébe, Praram-ba. Vajon elnyeri e egyik szívét, és a másik jóváhagyását?!
Nos, a Tossara nagyon nem tetszett. Először is, nem tetszett Tossakan, szerintem nem volt helyes. Másrészt. Olyan volt a sori, mintha kiszedték volna minden Bl-film fő elemeit, majd ezeket egymás után pakolták volna minden logika nélkül. Minden olyan gyorsan és erőltetetten történt benne. Ám a A harmadik rész is nagyon aranyos volt. Neur és Praram története szintén megállta volna a helyét önmagában is, bár azért nem volt olyan jó, mint a Mechanics. De ez is tele volt érzelmekkel és nagyon édesek voltak a főszereplők, bár Tossakan karaktere itt sem lett számomra szimpatikusabb.  



As if you whisper
A 2019-es koreai rövidfilm egy szerelem története, ami egy feltörekvő zenész és rajongója között bontakozik ki.
Aranyos történet, és a rövidsége miatt, nincs is benne nagy dráma. Az események gyorsan peregnek és nem is olyan rossz irányba. Jó történet, zene, színészek. Megnézős. 

My personal trainer
A 2019-es koreai rövidfilmben egy youtuber úgy dönt, edzőterembe megy, hogy népszerűségét növelje. Ám ott hirtelen jobban kezdi érdekelni a jóképű edző, mintsem amiért jött.
Rövid, egyszerű, vicces, aranyos. Egyszer nézős, de annak jó.

Dew (Let’s go together)
A 2019-es thai dráma főszereplői Pop és Dew, akik bár barátok, egyre többet kezdenek egymás iránt érezni. De ez egy olyan korban, ahol a férfi-szerelem bűn… esélyük sincs. Aztán eltelik 23 év!
Valódi dráma, ami tele van érzelmekkel. Van benne szerelem, elfojtott vágyak, megfelelési kényszer, félelem, homofóbia, az elfogadás teljes hiánya, és rengeteg sírás. Dew és Pop története, bár szomorú, mégis csodaszép. Nagyon szépen ki van dolgozva ahogy egymáshoz közelednek, először, mint barátok. Aztán ahogy mélyülnek az érzelmeik, már fel is ismerik azokat, végül felszínre is törnek. A 23 évvel későbbi részek szintén sírósak, talán még jobban, mint az előzményben. De itt már a történet átalakult egy bl-mentes, ám érzelmes egymásra találós történetté. Nekem konkrétan az első fele tetszett, és nem csak azért mert szép volt, hanem mert egyik kedvencem is játszott benne. 

Short-Bl
Romantic station: a thai kisfilm főszereplője Jim, aki a vasútállomáson megismerkedik egy fiúval, akit nem szívesen engedne el, miután megismeri.
Let me kiss you: a thai kisfilmben Guide iszik, hogy elfelejtse az előző kapcsolatát, ám ekkor jön egy fiú, aki azonnal megbabonázza.
Some more: a koreai kisfilmben DongSu nyaralni indul a biciklijével, ám balesetet szenved, és InPyo farmján köt ki. A fiúval szinte azonnal egymásra hangolódnak.
A két thai minifilm aranyos volt, de egyszer nézhetős kategória mindkettő. A koreai kisfilm volt a legjobb, abszolút ajánlom megnézésre. Igazából jó volt a sztorija, volt benne egy mini dráma, meg végtelen sok érzelem, illetve némi erotika is.




Sei no Gekiyaku
A 2020-as japán szado-mazo film főszereplője Makoto, aki egyik nap még menő irodájában dolgozik, másnap egy sötét pincében ébred. Fogvatartója pedig egy orvos, Yoda, aki rajta éli ki szexuális frusztrációját. Mindez maga a pokol Makoto számára, ám aztán egy nap…
Rendkívül érdekes film, mert több mondanivalója is van, az egyik maga a szadomazo része. Ám mégis ez teszi bizarrá is az egész filmet. Ráadásul maga a sztori se egyszerű, hiszen mindkettejük lelkére mázsás súlyként nehezedik a bűntudat, mindketten szenvednek a múltjuk miatt, ami kihat a jelenükre is. És mégis… kialakul közöttük valamiféle furcsa és érthetetlen kötődés. 

Sakristan
A 2020-as, nyolc részes, fülöpszigeteki sori főszereplője Zach, az úszócsapat sztárja, aki sorozatos zűrjei miatt büntetést kap. Csatlakoznia kell a papnövendékekhez, mint ministráns. Ezen az úton pedig az egyik legelkötelezettebb papnövendék, Christian kíséri el.
Elég furcsa sorozat, még furcsább (nem túl happy) véggel, de a téma maga az rendkívül érdekes. Tisztán láthatjuk, ahogyan Christian őrlődik a hite és a szerelme között. Aztán ott van mindkét fiú múltja (Christian transzszexuális apja, Zach pappá lett bátyja). És bár nincs túl sok kémia a filmben, szép a fiúk szerelme, a hitük pedig erős. Amúgy a sorinak inkább lélektani mondanivalója van, ami a hitre épül.

Where your eyes linger
A 2020-as, nyolc részes, koreai sori főszereplője a gazdag HanTaeJoo, és GangGook, aki gyakorlatilag a fiú testőre. A két fiú barátsága mély és stabil, ám ekkor jön egy lány.
Ez a történet nagyon szép, többször nézős. Tele van érzelmekkel, hiszen az elejétől látszik a mély barátság, a hűség, a szeretet, a törődés, később a féltékenység, a fájdalom és a szerelem is a fiúk között. Meg ahogy azok a fiúk egymásra néznek. Gyönyörűek benne a zenék, amik mindig a témához illenek. Tele van monológokkal, amik mindig az adott helyzetre éleződnek, majd térnek vissza később. Jó történet, színészek, karakterek. Ez egy elég jó film.

Life senjou no bokura
A 2020-as, négy részes, japán minisori főszereplője két fiú éveken átívelő kapcsolata. Ito egy szorgalmas, komoly fiú, aki üresnek érzi a lelkét. Ám egy napon belebotlik Nishibe, aki meghozza életébe a végtelen örömet.
Először is. Jó volt a történet, amit az évek múlásával szépen fel is fűztek. Volt benne érzelem, hiszen a két fiún nagyon látszott, hogy szeretik egymást. A zene is jó volt és a vége is happy. Ám tele volt drámával, amit amúgy elkerülhettek volna, és közben mentek az évek, gyakorlatilag Ito hülyeségei miatt. Nekem ez vontatott volt, talán kicsit uncsi is, és hogy mentek az évek… feleslegesen. Nézhető, de nekem nem tetszett annyira. 

Quaranthings
Az 5X20 perces fülöp-szigeteki film főszereplője a meleg Judah, és a kissé homofób Rocky, akik kénytelenek együtt tölteni a karantént. Ami eleinte feszültséggel jár, majd ahogy megismerik egymást, átfordul valami egészen másba.
A történet jó, a kivitelezés is, igazából ez egy aranyos történet. A fiúk pedig helyesek, és jók is együtt. 


Lakan
A 8X23 perces Fülöp szigeteki sorozat főszereplői Caloy, a Libulan törzs eljövendő vezetője, és John, a nagyvárosi fiú. Mindketten menekülnek a rájuk erőltetett dolgok elől, és Zenny nagyi oldalán keresnek nyugalmat.
Érdekes történet, két okból is. Az egyik, hogy átlengi egy filippínó legenda, miszerint egyszer régen, Libulan, a Hold isten (nem mellesleg a melegek patrónusa) és Sidapa a halálisten, egymásba szerettek, és ma is ott élnek Panay hegyei között. A másik pedig az, hogy a két főszereplő, John Kennedy Nakar és Paul Cervantes, a való életben is egy párt alkotnak. Amúgy aranyos történet, több ok miatt is.

Is you
A 2020-as thai short film főszereplője Bam, akinek egy véletlen folytán ismétlődik az estéje, és ilyenkor Jed, a pasija, mindig másképp viselkedik vele.
Egyszerű, aranyos kis történet.

My bromance 2: 5 years later
Öt év telt el, amióta Golf és Bank kénytelenek voltak elválni. Most pedig, hogy újra találkoztak, már semmisem ugyanolyan.
Annak örülök, hogy végre méltóképpen sikerült lezárni Bank és Golf szerelmét. És a többi pár története se volt rossz (szeretet, szerelem, szenvedély, hol ez hol az). Bár alapvetően ez egy lagymatag történet volt. 

The cornered mouse dreams of cheese
A Japán film főszereplője a mindig határozatlan,  és nős Kyoichi, akit megkörnyékez a meleg Wataru, aki már régóta szereti őt.
Érdekes film, több szempontból is, bár talán egy kicsit unalmas. A szerelmi szál amúgy nem rossz, mert látszanak az érzelmek, meg az erotikus jelenetek is mutatósak.
 
Happenstance
A 9x20 perces Fülöp szigeteki minisori főszereplője José Manuel, akit 1974-ben lázadó (és meleg) természete miatt szobafogságra ítélnek. Illetve a szerelmében csalódott meleg Wade, aki a covid miatt kerül háziőrizetbe 2020-ban. És ez a két fiú, a Szuperhold miatt, egyszercsak találkozik, mégha csak a tükörben is. 
Ez alapvetően egy szép történet, ami sajnos nem érhet véget happyenddel, márcsak az idő és térbeli távolság miatt sem. Ám ettől függetlenül érdemes megnézni, mert tele van lélekkel és szeretettel.



Mr Heart
A 8x10 perces koreai sori főszereplője a versenyfutó Jiwoon, akinek mostanában nem megy olyan jól. Ezért segítőt kap a mosolygós Sangha személyében.
Nagyon aranyos kis történet, a két fiú is klassz, illetve a történet sem rossz, sőt. Ajánlom mert cuki film.

Roomate
A 4x15 perces thaiföldi sori főszereplője James, aki új szobatársat kap Sky személyében. A két srác cuki, a történet sem rossz, nézhető, bár egy kicsit uncsi.

Thua me con di
2019. Van és Ian hazalátogatnak  az USA-ból Vietnámba Van családjához, akik előtt titkolniuk kell, hogy évek óta járnak.
Szép film az igaz szerelemről, a szeretetről, a család egységéről, az elfogadásról, stb. Van benne romantika, dráma, és nemi izgalom, de a vége abszolút happy. Ajánlom megnézése, mert szép film, a sztori is jó és a szerelmesek között nagyon működik a kémia.

Nobleman Ryu's wedding
8x11 perces, koreai minisori. Ryu elveszi HwaJin-t, ám a menyasszony megszökik, fivére ChoiKi lép a helyébe.
Nagyon aranyos történet. Van benne humor, érzelem, szeretet, féltékenység, elfojtott harag, érzelmi blokk. De mégis! Aranyos történet, amit érdemes megnézni. 


I told Sunset about you-I promise you the Moon
A 2020-as, Thaiföldi, 5x70 perces sori főszereplője Teh és Oh-aew, akik gyerekként nagyon jó barátok, aztán hirtelen összevesznek, és riválisokká válnak. Amikor azonban, az egyetemre készülve együtt kezdenek meg egy kínai tanfolyamot, újra érezni kezdenek. A 2. évadban a fiúk egyetemre mennek, ahol új kihívások várják őket. Vajon a kapcsolatuk túléli?
Nekem nagyon tetszett ez a film, mert tele volt érzelemmel, önfeláldozással, szeretettel. A két fiú között rendesen volt kémia, és a színészi játék is nagyon jó volt. Az pedig, hogy beleszőtték a kínai nyelvet, különösen tetszett. A 2. évadban már több volt a probléma, aminek egyrészt az volt az oka, hogy más-más irányba folytatták az életüket a srácok, másrészt mindkét fiúnak megvoltak a maga hibái (Teh csapodársága, Oh makacssága és gyors irányváltása). De a szerelem, a szeretet és a törődés mindvégig megmaradt. Teltek az évek, és ez mit sem változott.

Enemy, I love you
A vietnami film főszereplője két fiú, akik összefognak, hogy leleplezzenek egy lányt, aki egyszerre szédíti mindegyiküket. De aztán felfedeznek valami mást is…
Aranyos és egyszerű történet, amiben jó a történet, a karakterek és a szereplők is.

The Best story
A 2021-es thai minisori főszereplője a lúzer Best, aki beleszeret a menő Dew-ba. Érzelmeit próbálja megvallani, ezért ír egy dalt, majd bekerül a zenei klubba is. Eközben a barátaik sem tétlenkednek.
A két főszereplő már játszott szerelmespárt, az En of love-ban, és ahogy ott is, itt is működött a kémia. Ez egy végtelenül aranyos és érzelmes kis film. A két fiú játéka zseniális, és a köztük lévő érzelmek tapinthatóak. A zenéje meg csodaszép, és pont odaillő. Kicsit szomorkás film, de nagyon szép. Engem megfogott és meghatott.  
 
Once in memory
A 2x20 perces thai film főszereplője a magabiztos Kong, aki beleszeret a magának való új fiúba, Filmbe.
Aranyos történet, szép képi-világgal, és érzelmekkel.
 
Buddy Park
A 30 perces rövidfilm főszereplője Jinho, aki bár már 28 éves, még mindig szűz. Barátai is ugratják, ám egyikük ajánlatot tesz neki.
Vicces és pikáns kis történet. 

Golden Blood
A 2021-es thaiföldi sorozat főszereplője a gazdag Sky, akinek testőre nem más, mint apja nevelt fia, Sun. Ám az érzelmeknek nem lehet parancsolni. És akkor még ott van Pitch és Bank, Sky barátai, akik között szintén alakulni kezd valami.
Aranyvér: a világ legritkább vércsoportja. Végzet, karma, Sky apja? Teljesen mindegy, mert amint találkoznak, egymásba szeretnek. A történet nagyon jó egyébként. Ahogyan a Sun-t játszó színész is remek, bár a Sky-t játszó fiú határozottan nem a legjobb. A két lány meg irritált, és Bank-ék kapcsolata sem igen jött be. Igazából a történet, a két fiú közti kémia, és a köztük lévő mindent elsöprő szerelem (sérülések, akadály, évek, tiltás, veszély), illetve Sun játéka miatt abszolút megnézős.  



A first love story
A 2021-es, 2x8 perces koreai minisori főszereplője Mingju és JaeSung, akik legjobb barátok. Aztán utóbbi úgy dönt, hogy bevonul, előbbi pedig rájön hogy szereti. Aranyos történet, nézhető is, de semmi különös.
 
Light
A 2021-es, 45 perces tajvani film főszereplője Light, aki egy bántalmazott fiú prostituált. Shuo pedig egy beépített zsaru, aki úgy dönt, segíta fiunak.
Ez egy szép film, fontos mondanivalóval, jó történettel és remek szereplőkkel, akik között megvan a kémia (a filmben meg az erotika). Abszolút ajánlom megnézésre.
 
Pornographer-Spring Life (3-4-5)
2021-ben újabb három résszel bővült ez a film. Két short-al, illetve egy egész órás mozival. 2,5 év telt el. Kuzumi már dolgozik, Kijima pedig vidéken él a családjával. Tavasz van és Kuzumi látogatóba érkezik. Erotika, őrület és szenvedély, ami néha már kicsit bizarr. De van, ami nem változik: a szerelem.
 
Honey Sir
Ez egy 2020-as, kínai, 7x20 perces minisori. Hét, teljesen különálló filmecskéből áll. Mások a szereplők, és a téma is (comingout, titkos szerelem, félreértés, veszteség, távkapcsolat, irodai románc, gyerekvállalás). Olyan mintha hét filmet néznél meg közel 1,5 óra alatt. Nagyon aranyos mindegyik rész. Egyszerű, rövid, tömör és cuki. Minden rész végén idézet, úgymond konklúzió az adott témához. És a legvégén, az utolsó filmecske visszatér az első részbe. 

Bad Buddy
A 2021-es, 12 részes thai sorozat főszereplői Pran és Pat, akiknek a családjai örökös ellenségek. Ám egy napon a két fiú kénytelen fegyverszünetet kötni, és elkezdődik az ő titkos barátságuk. 
Nagyon tetszett ez a sorozat. Jó volt a sztori, a karakterek és a szereplők is. Illetve megvolt a kémia is a fiúk között. Mindemellett pedig volt benne rengeteg humor, egy marék dráma és egy csipet akció is. Sokat mosolyogtam, amíg néztem. Valójában mindent szeretek, amiben Ohm játszik.

The immeasurable
A 2021-es, 25 perces tajvani film főszereplői, Xiang és Vic, akik a kosárlabda pályán találkoznak és szeretnek egymásba. Ám Xiang harcos aktivista, Vic pedig rendőr. Emiatt a távolság pedig egyre nő közöttük.
Nem rossz film, mert van benne szerelem, szenvedély, féltés és odaadás is. Ám mégis…

 
Between us
A 2021-es, 6x5 részes thai sorozat főszereplői Win és Team (Until we meet again). Akik még mindig nagyon szeretik egymást.
Ez egy aranyos és szerethető kis történet. Se több, se kevesebb.
 
Mermaid's Jade
A 2019-es kínai film sok századdal ezelőtt játszódik, egy másik világban, ahol az emberek sellőket tartanak rabként. Itt szeret egymásba egy nemes, és egy sellő férfi, kiknek szerelme örökre szól.
Nagyon szép film volt. A története egyedi, a látványvilága meg meseszép. Volt benne dráma, szerelem, szenvedély, harc és még sok minden más is. Nekem nagyon tetszett. Abszolút ajánlom megnézésre. 

Utsukushii Kare
A 2021-e 6x30 perces japán sori főszereplője, Hira Kazunari, a szótlan, gátlásos fiú. Aki egy napon megismeri Kiyou Sou-t a vad és népszerű srácot, akibe bele is szeret, majd hűen szolgálni kezdi, hogy az észrevegye. És ez így is lesz.
Érdekes történet volt, így elsőre ezt mondanám. Az egyik srác hangnélküli alattvalónak, a másik meg csicskáztató királyfinak képzelte magát. Igazi toxikus kapcsolat volt, és eléggé unalmas is. Ám az 5. és a 6. rész kárpótolt az előző négyért. Az ötödikben láthattuk, hogy a herceg valójában egy összezavarodott fiú, akinek igenis vannak érzelmei, csak először nem érti azokat, aztán meg már nem tudja megvallani. A hatodikban pedig végre beszélnek, és elkezdik érteni is egymást, nem csupán látni és hallani.  

Not me
A 2021-es 14x45 perces sorozat főszereplője White, akit különösen erős kapcsolat fűz ikertestvéréhez, Black-hez, akivel már régen elváltak egymástól. Amikor Black megsérül, White átveszi a helyét a motoros bandában, hogy megtudja, ki akart ártani a fiúnak. Ám White nem olyan, mint a testvére, és ez Sean-nak, az egyik banda tagnak, fel is tűnik.
Remek és újszerű sorozat volt, mert nem a romantika játszotta benne a főszerepet (bár az a része is igen remek volt, hála a két már igencsak összeszokott fiúnak. Szóval kémia az volt bőven). Aztán volt benne rengeteg akció, vér, fegyverek, verekedés… szeretet, önfeláldozás, barátság, remek történet, kidolgozott ikerség (ezen belül kiváló színészi képességek), és a politikai szál is remekül ki volt dolgozva. Mindent összevetve, ez a sorozat kiválóan volt elkészítve, minden része külön külön is megállja a helyét.

Once in memory-Wish me luck
A 2021-es, fél órás thai film főszereplője Riw, aki minden évben, a szülinapján, visszatér oda, ahol régebben megmentette őt egy srác, reménykedve abban, hogy egyszer majd az a fiú is ott lesz. Ebben az évben a barátaival utazik, és összefut egy régi ismerőssel, Ton-nal.
Aranyos történet, szerethető karakterekkel. A váratlan fordulatok különösen tetszettek benne. Kimondottan romantikus sztori volt.
 
Tinted with you
A 2021-es, 8x12 perces koreai minisori főszereplője Eun Ho, egy középiskolás fiú, aki hirtelen a Joseon korban találja magát, és amíg rájön, hogy hogyan jut haza, addig az épp bátyja elől menekülő koronaherceg, Lee Heon, és testőre, Geum mellé szegődik. 
Egyszerű és aranyos történet, szép karakterekkel, korhű világban, meseszerű körítéssel, művészi ábrázolásban. Többszörösen is romantikus, illetve a hűség és a feltétlen szeretet is erősen érezhető. 


Kei x Yaku: Abunai Aibou
A 2022-es, 10 részes japán sorozat főszereplői Uchiro Kunishita (egy nyomozó) és Shiro Hanabusa (egy yakuza), akik bár különböznek, de a céljuk egy. Ezért aztán szembe mennek a saját világukkal is, hogy együtt találjanak meg azt a valakit, aki mindegyiküknek fontos.
Azzal kezdeném, hogy ez nem bl, csupán bromance, ugyanis nincs benne semmi romantikus, bár erősen érzelmi síkon mozognak a szereplők (meg talán azért egy kis kémia is van jelen). Ugyanakkor egy nagyon jó bűnügyi sorozat, remek szereplőkkel, történettel, karakterekkel és zenével. És bár nyitott a vége, a krimi kedvelők élvezni fogják!

Love at the End of the World
A 2022-es 9x20 perces Fülöp-szigeteki minisoriban egy aszteroida száguld a föld felé, és hét napon belül véget vet rajta az életnek. Meleg párok élete tárul elénk, amikoris a prioritások gyorsabban változnak, mint a végső ítélet.
Érdekes film. A történet, a karakterek, az előadásmód elég egyedülállóak. Van mondanivalója is, néhol elég súlyos és hangsúlyos. Illetve rendkívül erotikus. Abszolút mindent mutató fajta. Érdekes volt… nagyon érdekes. 

Koreai Short Filmek
Secret: JiHoon és KyongSo a kampuszon találkoznak, és viharos gyorsasággal kötnek ki az ágyban. Ez akár egy bimbózó kapcsolat is lehetne, de mindketten nagy titkot rejtegetnek.
Sweet curse: Egy meleg baráti kör minden héten szeánszot tart, és szellemet idéz. Az egyik ilyen után, a csapat legkedveltebb tagját, HaJoon-t, rémálmok kezdik gyötörni.
Több rövidfilmet is megnéztem, de csak ez a kettő volt érdemes arra, hogy megemlítsem.
Rövid, tömör, egyszer nézős filmecskék. Előbbit a titkot teszik érdekessé, utóbbit a meglehetősen ijesztő "szellem". Illetve az sem elhanyagolható tényező, hogy rendkívül erotikus mindegyik, illetve mutat is ezt-azt.
De azért pár szóban a többiről: Sonnet18-Egy forgatókönyvírót úgy inspirál a főnöke, hogy álarcban megy el hozzá. WhatYouBelieve-Két egyetemista szexpartira megy, ahol mindketten ugyanazt a férfit nézik ki, ám egyikük komolyabban veszi ezt, mint kéne. HalfKissHalfSpice-Egy testépítőhöz beköltözik egykori juniorja, aki szereti a fűszeres csirkét, amit a férfi száműzött az étrendjéből. BetweenCompleteAndIncomplete-Egy boldog meleg pár befogad egy aszexuális fiút. Ez pedig mindegyikük életére hatással lesz.
Nekem egyik sem tetszett, pörgetve is néztem őket, de egy előnyük azért volt: elég erotikus volt mindegyik, illetve a testépítő kimondottan jól nézett ki.

Acting love
Dél-Koreai rövidfilm. SooHyuk gyakorlatilag a testéből él, kuncsaftjai pedig a legkülönbözőbb perverzek. Ám jön valaki, aki teljesen máshogy bánik vele.
Aranyos film, aminek van mondanivalója és tele van lélekkel (illetve a kémia sem az utolsó).
 
Cherry blossoms after winter
A 2022-es Dél-Koreai sorozatban SeoHaebom, szülei elvesztése után egy kedves családhoz kerül, akiknek már van egy vele egykorú fia, JoTaeseong. És a két fiú kötődni kezd egymáshoz…
Hát ez egy nagyon aranyos sorozat volt, némi mondanivalóval, és hozzá illő zenével. Nem volt benne dráma, csak szeretet. Egy igazi könnyed, mosolygós történet cuki szereplőkkel.


The love of winter
A 2022-es thai filmecske (alig negyven perces) főszereplője Kinn, aki északra utazik egy szerelmi csalódás után feltöltődni. Itt ismeri meg Tidnuer-t, aki a fiú idegenvezetője lesz.
Igazából ez egy aranyos történet, se több, se kevesebb. Jó volt a története, az északi táj, és Kinn tetkói. Tényleg aranyos film volt, egy lélekutazás, ami alatt az ember csak mosolyogni tud. 

Bridge of Destiny
A 2020-as vietnami film főszereplője Cuong, egy sikeres üzletember, aki álomszerű életet él gyönyörű feleségével és remek fiával. Ám egy napon, a tökéletes élete felfordul, amikoris felbukkan egy fiú, Thang, aki ismeri a férfi legnagyobb titkát.
Ez a film valami csodálatos volt. A történet tele van drámával, váratlan fordulatok sorával, és mély érzelmekkel. Iszonyatosan szép szerelmi történet, aminek semmisem vethet véget. A zene pedig, egyszerűen tökéletes választás volt. Gyönyörű, drámai, telve szeretettel, és mindent elsöprő érzelmekkel. Elképesztően tetszett és mindenkinek ajánlom megnézésre. Különleges és érzelmes film, csodálatos zenével.
 
Triage
2019-ben egy rövidfilm, 2022-ben pedig egy tíz részes sorozat épült e témára, és a két főhősre. A thai sorozat főszereplője Dr. Thin, aki a sürgősségi osztályon dolgozik. Egyik este, egy diák, Tol, meghal az osztályán, miután balesetet szenvedett. Ám a sors (akarata ellenére), újabb esélyt ad neki, amikoris újra meg újra ugyanarra a napra ébred. Thin és Tol pedig egyre közelebb kerülnek egymáshoz. 
Ez egy különleges, érdekes és érzelmes sorozat volt. A történet ötletes, és egyedi. Az érzelmi szál is szépen felépített, és jól kivitelezett. Az orvosi szakszavak, a csavarok, az időhurok, a folytonos megújulás, a dráma, a zene, a krimi vonal, a segítő, mind-mind sokat dobnak a filmen, és teszik rendkívül érdekessé meg izgalmassá. Nekem nagyon tetszett ez a sorozat, annak ellenére, hogy a vége, hát... keserédessiratós

KinnPorsche
A 2022-es thai sorozat főszereplője Kinn, egy a maffiavezér fia, és Porsche a harcművészetekben jártas diák. Egy véletlen folytán, utóbbi feladata lesz, hogy megvédje előbbit annak ellenségeitől.
Hát, nem tudom. Vártam már ezt a filmet, mert a története az valami szuper. Izgalmas, érdekes, különleges. A szereplők is hozzák, amit elvárnak tőlük. Ám a kivitelezés. A főszereplő páros bár jól néz ki, és a kémia is megvan, ahogy az erotika faktorból is van dögivel, mégis néha olyan gyermeteg (ami igaz egyébként a testőrökre is. Több komolyságot kellett volna belevinni a történet komolysága miatt). A Kimet játszó színész egyik nagy kedvencem, de nem ezzel a párral. Az ő párosukban gyakorlatilag nulla volt a kémia. És az a fiúcska, hát, számomra nagyon idétlen volt. Pete és Vegas pedig közel sem egy romantikus pár. Ez egy durván agresszív és toxikus kapcsolat, még, ha cukormázzal is van leöntve. alapvetően ez egy igen izgalmas történet, ami tele van meglepetésekkel, és a vége... a sztori megérett a második évadra (még, ha én azt már nem is fogom megnézni). Szóval, tetszett is meg nem is, ez a sorozat.

Tell the World I Love you
A 2022-es thai film főszereplői, Keng, a szebb jövőről álmodozó diák, és Boang, a gengszterek világából szabadulni vágyó fiú. Kettejük találkozása sorsszerű, és végzetes.
Nagyon vártam már ezt a filmet, de irtózatosan sokat kellett rá várnom, aztán meg rohadt sokat keresnem. Végül mégsem lett meg (lilmitált a megjelenési országok száma, nálunk meg mintha egyenesen le lenne tiltva). Így, aki tud hozzá linket, akár eredeti nyelven, akár angol felirattal, írjon rám!

Short filmek
Stranger's love
A 2022-es Fülöp-szigeteki filmecske főszereplője két magányos és összetört szívű fiú, akik egy viharos éjszakán találkoznak, és találják meg újra a reményt.
One last order
A 2019-es Dél-Koreai filmecske főszereplője Jongin, aki névtelen verseket kap kedvenc kávézójában. De vajon a három felszolgáló közül melyik az? 
Kiss of the Rabbit God
A 2019-es Kínai filmecske főszereplője Matt, aki egy étteremben dolgozik. Ám egy nap megjelenik ott egy férfi, Shen, akinek küldetése van (nemhiába, hiszen ő Tu'er Shen a melegek segítője). 
Quite ordinary
A 2011-es Japán filmecske főszereplője a titkon meleg,  boldogabb életre vágyó középiskolai tanár, Tamotsu, akigy nap rájön, hogy a diákja, Shiotsu is meleg, ám nem ő a választottja. 
Az első történet nagyon aranyos volt, de pluszt adott még hozzá a kémia a szereplők között, a sötét ábrázolásmód, és a fokozatos épülés is. A második is aranyos volt, főleg Jongin elemezgetése, hogy vajon ki lehet, és végül az a beteljesülés. A harmadik sztorira konkrétan egy egész történetet építettem, amit ITT olvashatsz el.  Az utolsó történet sem volt rossz, bár számomra kicsit unalmas volt; lehetett volna többet kihozni belőle. 


Macho Caponata
A 2020-as japán film főszereplője Takeshi és Kazuyoshi, akik egykor egy pár voltak, de aztán utóbbi Olaszországba ment, amit előbbi sosem hevert ki. Ám testvéreik esküvője újra összehozza őket.
Rendkívül erotikus ugyan, de a története kissé vontatott. Illetve nekem annyira nem is jött be.
 
Memory
A 2022-es vietnámi sorozat főszereplője KhanhDang, aki egy baleset során elveszíti az emlékeit. Állandóan fáj a feje, barátnője van, akit nem szeret, és egy pszichiáter próbál neki segíteni, ám mégis úgy érzi, elfelejtett valaki fontosat, egy fiút. Elhatározza, hogy öngyilkos lesz, ám az Isteneknek más terveik vannak vele, és azzal a fiúval.
Aranyos történet, a szeretet, a humor, az istenek játéka, és a kémia a fiúk között teljesen rendben van. Egyszer nézős, de van benne dráma, ami tetszett, illetve az aktív srác nem is néz ki rosszul. 
 
180 degree longitude
A 2022-es thai sorozat főszereplője Sasiwimol, a sikeres rendezőasszony, és fia, a kalandokra vágyó Wang. Egy utazás elviszi őket a vidéken élő Inthawut-hoz, aki egykor fontos szerepet játszott az asszony és elhunyt férje életében… és most a fiút sem hagyja hidegen.
Az apa emléke az, ami az egészet átitatja. Kétség kívül van valami a két főszereplő között, de valójában ezt az apa emléke teszi még drámaibbá. Amit az anya jelenléte csak fokoz, illetve a múlt fájdalmai is folyamatosan jelen vannak. Lassú folyású film, rengeteg drámával, de abszolút nézhető.
 
Love in the air
A 2022-es thai sorozat főszereplője Rain és Sky, akik bajba kerülnek egy illegális motorversenyen, ugyanakkor megismerkednek két jóbaráttal, Payu-val, és Prapai-val. És ekkor szakadni kezd az eső, vihar közeleg, a nyugodt eget ciklon kavarja fel. A srácok között pedig fellángol a szenvedély.
Nekem nagyon tetszett. Volt benne humor, rengeteg kémia, szex-jelenetek, izgalmas történet, jól kinéző srácok, és mindezt az időjárás köré építve, ami különösen tetszett. Nagyon erősen ajánlom megnézésre. Leginkább az erotikus vonulata miatt. 
 
Choco Milk Shake
A 2022-es koreai minisorozat főszereplője a magányos JungWoo, aki nem csak a családját veszítette el, hanem imádott állatait is. Aztán egy nap, két srácot talál az ajtajában, akik elmondják, hogy ők Choco a kutyus, és Milk a cicus. És csak azért keltek át a szivárvány hídon, hogy újra a gazdájukkal lehessenek.
Aranyos történet, aranyos szereplők, egyszer nézős, de valóban szép történet.
 
Till the world ends
A 2022-es thai sorozatban 13 nap van vissza a világvégéig. Ebben a zűrzavarban ismerkedik meg Golf, aki segít Art-nak hazajutni, minekután miatta vesztette el az emlékeit.
Érdekes történet, egész jól kinéző srácok, izgalom, humor, kémia, szeretet, dráma. Nekem tetszett, különösen a sztorija miatt.
 
5 lessons in Happiness
A 2020-as tajvani minisorozatban öt történet elevenedik meg a szerelemről, és az elfogadásról. Egy úszó, akinek gondja van a méretével. Egy meleg pár, aki a gyerek-kérdéssel, és a családjaik el nem fogadásával küzd. Két asszony újra éledő szerelme. A transznemű komikus, akit hirtelen meglátogat a sok éve nem látott lánya, és szégyenében a párját kéri meg az apa szerepre. És egy házas asszony, aki őrlődik a férje, és egy nő szerelme között.
Különleges történetek, egyedi köntösben, de nem igazán tetszettek. Az első aranyos volt, picit vicces számomra. A második egész jó, az tetszett is. A harmadik nem tetszett. A negyedik olyan drámás volt, ez kicsit tetszett. Az ötödik megint nem tetszett. Egyszernézős filmecskék.
 
History 5-Love in the Future
A 2022-es thai sorozat főszereplője TaiCheNi egy vidám kézbesítő 2000-ben, aki egy küldemény nyomán valahogy utazik 22 évet előre az időben. Eleinte megijed, és vissza akar menni, aztán megismeri Wynn-t, aki a barátja lesz, és HaiYi-t, aki annál jóval több.
A sztori tetszett, a kémia is, a srácok sem voltak rosszak. De számomra most már elég laposak ezek a History filmek, ugyanakkor ez legalább jól végződött. A pozitív kicsengése miatt mindenképp ajánlom megnézésre.
 
Chains of Heart
A 2023-as thai sorozat főszereplője Ken, aki, miután párja meghalt, külföldre költözött, távol azoktól, akik az életükre törtek. Ám annak hírére, hogy a fiú esetleg nem halt meg, vagy akár bosszút állhat érte, újra Thaiföldre megy. Ekkor szegődik a nyomába egy titokzatos motoros, Chengtalu.
Nem rossz film. Jó a történet, a szereplők, működik a kémia is. Ezen túl motorok, szenvedély, dráma, tetkók. Ugyanakkor a sztori számomra sokszor zavaros, Chengtalu pedig sajnos nemigen tetszik sem külsőben sem belsőben, de Ken exe sem. Ám önmagában nézve, azért egy egészen izgalmas krimi-dráma.
 
Bed Friend
A 2023-as thai sorozat főszereplője a mély lelki sebekkel élő Uea, és egy kollégája, a szoknyavadász King. A két fiú eleinte inkább ellenség, mint barát, ám egy váratlan alkalommal lefekszenek egymással, minekután kötöttségek nélküli szexpartnerek esznek. Ám a szívüknek egy idő után már nem tudnak parancsolni...
Rettenetesen jól működik benne a kémia, még az sem szegte kedvem, hogy a passzív srác nekem kimondottan nem tetszik. Viszont a történet, a karakterek, a szenvedély, a szex, a dráma. Abszolút ajánlom, nekem nagyon tetszett ez a sorozat.
 
Once in Memory: Let me be yours
A 2023-as thai rövidfilm főszereplője három tinédzser, X, Max és TK, akik ráadásul barátok is. Egy nap megvallják egymásnak érzéseiket, ugyanis mindenki beleszeretett valakibe, ám senkisem abba, aki őt viszont is szereti. Maradhatnak egyáltalán barátok ezután?
Aranyos történet, bár nem mondanám sem negatívnak, sem pozitívnak, sem magát a sztorit, sem a végét. Sajnos mindegyik fiú a baráti társaságuk olyan tagjába szeret bele, és vall neki szerelmet, aki mást szeret, ami nem igazán happyend, de azért aranyos filmecske.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése