10/20/2018

Sorozataim - 2019


Agymenők: ennek vége lett 2018-ban

Walking dead
9. évad II. fele (február)
Az évad ezen felét már nem néztem meg, csak egyes részleteket és egy részletes összefoglalót olvastam el minden egyes részről. Az az igazság, hogy annak idején azért kezdtem el ezt a sorozatot nézni, mert különleges volt, nem volt egyetlen másik zombis sorozat sem. És, bár már akkoris hullottak benne a jó karakterek, mint a legyek, de ez az utolsó egy évad, meg az előző fél, hát, nem is tudom, hazavágta az egészet. Továbbra is tartom, hogy akármilyen jó fej is lesz Negan, meg kellett volna halnia. Ahogyan ezt a suttogólányt sem lett volna soha szabad befogadni. Két ütős dolgot emelnék ki, egyik a gyerekek tábora, ami ugye megtörte a szövetségeket, meg az a rész, ahol a fejek ki voltak tűzve. Idegesítő, megható, zavaró, szomorú, logikátlan lépések váltogatták egymást. Tudnék mindre példát mondani, még így összefoglalás után is. Nálam igazából ezzel a kilencedik évaddal véget is ért a WD, jövőre már nem nézem. 
10. évad I. fele (október): ezt én már nem nézem

American Horror Story
Ez a sorozat 9. évada.Ebben az évadban megint a múltba repülünk, egy táborba, ahol sorozatgyilkos garázdálkodik. Sőt, nem is egy, de még az áldozatok sem szimpla áldozatok. Nekem továbbra is rettenetesen tetszik ez a sorozat, mert folyamatosan képes a megújulásra. Ez már a kilencedik évad, de mindig új a sztori, a szereplők zseniálisak, a múltat időző helyek, ruházat, zenék, utalások meg viszik a prímet. Imádom a sorozatgyilkosos utalásokat, az állandó szereplők új köntösbe öltöztetését, és az apró utalásokat előbbi évadokra. Ebben az évadban különösen tetszett a szellemek összefogása a végén, ahogy védték azt a fiút. Szerintem ez egy nagyon jó sorozat, ami még mindig hű nevéhez is, hiszen tele van horrorisztikus elemekkel is. 

Shameless
Ez a sorozat 10. évada.

Vikingek
Ez a sorozat 6. évada.

13 Reasons Why
Ez a sorozat 3. évada. Igazából most már teljesen elvesztettük Hannah-sztoriját, de kaptunk helyette egy másik történetet. Az első évadnak lehetett volna a neve ’Hannah-sztorija’, a második évadé ’Clay-sztorija’ és a harmadiké ’Bryce’. Ebben az évadban is tetszett, hogy az alkotók játszottak a színekkel, múlt-jelen-kihallgatás. Illetve ebben az évadban az volt különösen izgalmas, hogy az utolsó pillanatig nem lehetett tudni hogyan is fog véget érni a történet. Nagyon tetszett az is, hogy bár sokszor nem értettek egyet, végül mindig összezártak Bryce túlélői, megvédték egymást, tehetett a másik bármilyen szörnyűséget. Imádtam, hogy a végén, amikor a lány hazudott, a képeken láthattuk a valóságot, hogy milyen ügyesen keverték a szálakat, tereltek, hazudtak, fedezték egymást… és végül megmentették Alexet, még ha ez egy újabb ember életébe került is. Nagyon izgalmas volt ez az évad, jobb volt, mint az előző két évad együttvéve. Egy valamit azonban rémesen sajnáltam. Monty-t, aki bár egy gyökér volt, végre valami megmozdult abban a sötét lelkében… sajnáltam őt meg azt a fiút. De jön a negyedik évad! 

Stranger Things
Ez a sorozat harmadik évada, amiben már 1985-öt írunk. A srácok élete nyugodt mederben zajlik, többüknek már barátnője is van. Aztán mintha egyes emberek viselkedése egyik napról a másikra megváltozna, mintha kicserélték volna őket…
2016: 1983-ban járunk, amikoris eltűnik egy 12 éves kisfiú, Will. Ezzel egy időben megjelenik egy kopasz, különleges képességekkel bíró lány is, Eleven. Will barátai és családja nyomozásba kezd. Meg kell találniuk Will-t, meg kell állítaniuk egy természetfeletti erőt és rá kell jönniük, hogy ki is ez a lány.
2017: Egy évvel később a banda már viszonylag nyugodt életet él, amikoris Will álmodni kezd, egy szörnyről. Hamarosan kiderül, hogy amit álomnak vélt az maga a valóság, és Eleven is újra megjelenik, ahogyan új tagok is csatlakoznak a bandához.
Nekem tetszik ez a sorozat, mert izgalmas, vicces, akciódús, jók a karakterek, a játék, és rettenetesen korhű. Tökéletesen visszaadja a ’80-as éveket. Eddig mindegyik évad tetszett, megnézem a maradék kettőt is. Kedvenc szereplőm nincs, mert a banda tagjai meg a hozzájuk csapódó emberek is elég jó fejek. Persze vannak benne idegesítő elemek, szereplők. Engem az idegesít fel mindig, hogy a csapat szétválik vagy háromfelé. Ez ezt tud, az azt, de nem szól emennek, így külön nyomozgatnak és már szinte csak a végén egyesülnek, hogy elhárítsák a veszélyt. De ettől még ajánlom megnézésre ezt a filmet, mert tényleg nagyon jó. 

The end of the f… world
Alyssa és James visszatérnek, megküzdenek érzelmeikkel, múltjukkal, fájdalmukkal, egymással és egy vadaúj ellenséggel.
Igazából először elismételném, amit már írtam az előző évadnál: korszakhű (ruhák, zene, épületek, stb.), a színészek zseniálisak (tökéletesen hozzák a zakkantat), az alkotók hatottak az emberekre (vagy nagyon szereted, vagy utálod, hiszen néhol zavaros, logikátlan, vagy éppen dühítő, de mégis van benne érzelem bőven). Ez a rész egy kicsit másabb volt, mint az előző, mert komorabb volt. Több volt benne a drámaiság, ugyanakkor a fekete-humor is méginkább jelen volt. Összességében én nagyon szerettem ezt a sorozatot (több évada nem lesz), mert nem volt szokványos, egyedi volt mind történetében, mind kivitelezésében. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése