11/20/2018

Ázsiai Animék


Eljött az idő, hogy az ázsiai filmek és az ázsiai BL-filmek után új kategóriával bővüljek, ami az animék világa. Ezt sem terveztem, mert nem voltam oda a rajzolt történetekért, de nem bántam meg, mert kimondottan megérte belevágni.


Banana fish
A 2018-as 24 részes anime főszereplője Ash, egy New York-i utcagyerek, akinek saját bandája van, mindemellett rettenetes múltja, amit hősiesen elvisel. Vele él mentálisan sérült bátyja, akit egy Bananafish nevű szer tett tönkre. Egy nap azonban Ash élete fenekestül felfordul, amikor a városba érkezik egy japán srác, Eiji. Erős kötelék alakul ki a fiúk között, miközben ők és barátaik a Bananafish után nyomoznak.
Elképesztően jó anime, sosem néztem előtte ilyesmit, de ez baromi jó. Igazi filmet is csinálhatnának belőle. Ash elképesztő karakter, rettenetesen erős, történjen bármi rossz (és vele történik is dögivel), mindig feláll, kiváló harcos, rettenetesen okos és minden szorult helyzetből kijut. Emellett nagyon szereti Eiji-t, védelmezi, és rettenetesen erős barátság van közöttük. De a barátok is nagyon összetartanak, elég csak Shorter-t megemlítenem, az ő jelenetei, különösen egy, nagyon megindító. És mind kitartanak Ash mellett, pedig mindüket érik mellette tragédiák, mégis védik vagy Ash-t, vagy Eiji-t. Sőt, tovább is van: a filmben négy zene hangzik fel, amik elképesztően jók, amik le is vannak magyarra fordítva a youtube-on és elképesztő mondanivaló van azokban is. Totál ajánlom megnézésre!
My little monster
A 2012-es 13 részes anime főszereplője Shizuku, egy diáklány, aki megszállottan tanul, nincsenek érzelmei, élete, csak a tanulás élteti. Aztán egy napon megismerkedik Haru-val, aki bár rémesen okos, igazi bajkeverő és teljesen felbolygatja a lány nyugodt életét. És, ha ez nem lenne elég, egyre többen kerülnek közel hozzájuk.
Érdekes anime, mert a lány elég kiborító benne és a vége is olyan semmilyen, de nézhető volt, mert van benne romantika, és elég vicces is, meg azért a barátok is sokat dobnak a sztorin. Van már egy 2018-as filmje is ennek, én emiatt néztem meg, mert azt nem találtam, pedig baromira érdekel. Most azt mondom, vártam volna inkább arra, de azért nézhető volt.
Nanbaka
A 2017-es 25 részes anime egy börtönben játszódik, ahol a 13 cella foglyai, Jyugo, Uno, Rock és Nico folyton a szökésen törik a fejüket, ugyanakkor nem is igazán érzik rosszul magukat odabenn.
Érdekes anime, mert eleve börtönben játszódik, így rabokkal és őreikkel találkozunk benne. Van benne humor, harc, bajtársiasság, barátság, némi romantika is. Én egy szóval jellemezném az egészet: Őrület!  
Dramatical murder
A 2014-es animesorozat főszereplője Aoba, aki hirtelen belecsöppen egy élet-halál játékba, amit a barátai segítségével próbál megnyerni.
Nekem tetszett ez az anime, izgalmas volt és érzelmes, volt története is. Igazából a legnagyobb szerepe a barátságnak van benne. Ott volt Ren, aki mindenben a fiú mellett állt, akármilyen áldozatra kész volt. Koujaku a gyerekkori barát, Noiz, az érzéketlen hacker, Clear az érzékeny tanítvány, és Mink a halálvágyó indián harcos. Mindannyiuk múltja sötét titkot rejt, amiből Aoba hozza vissza őket, és mind nagyon kedvelik a fiút, minden áldozatra készek érte. Kedves történet és van benne egy aranyos dal, amit Clear énekel: Jellyfish song. 





Hyperventillation-BL
A short animében egy osztálytalálkozót láthatunk, ahol két régi osztálytárs fut össze, mindegyiknek szép emlékei vannak a másikról, ami a jelenben ki és beteljesedik. Kellemes történet, történésekkel.
Love stage-BL
A 2014-es, 10 részes anime főszereplője a 18 éves Izumi, akinek minden családtagja sztár, de ő maga inkább mangákat készítene, bár rém tehetségtelen. Egy napon összefut, muszájból, Ryomával, aki szintén sztár és évek óta szerelmes a fiúba, annak ellenére, hogy fogalma sincs róla, hogy az fiú. Most megtudja, ám valahogy az érzelmei mit sem változnak, sőt.
Nagyon aranyos kis sorozat, mert vicces és szépek benne a szereplők is. Tényleg nagyon helyes a kis Izumi, nem csoda, hogy még a bátyja is odavan érte. A története is jó, van benne „történés” is, meg tetszik a bátyó és a menedzser alig kimondott kapcsolata is.
Sex pistols-BL
A 2010-es, két részes animének négy főszereplője van. A Madarame testvérek, Kunimasa, aki jaguár leszármazott, és Yonekumi, aki sárkány-kígyó leszármazott. Hozzájuk csapódik Norio, aki még csak most tanulja kezelni állati-énjét, emiatt a testvérek tanítják, illetve Kunimasával szerelmesek is egymásba. Aztán ott van még Shiro, Yonekumi egyetlen barátja, akit gyakorlatilag semmibe vesz. A fiúnak is van állati ereje, csak rejtve, ám ez az erő vonzza Yonekumit és amikor „éber-álomban” sétál, meglátogatja a fiút, aki ezek miatt a légyottok miatt szerelmes lesz, pedig amaz semmire sem emlékszik belőlük.
Érdekes történet, de nézhető, tele van érzelemmel és vicces is, bár Yonekumiba néha bele lehetne rúgni.
Super lovers-BL
A 2017-es 20 részes animesorozat főszereplője Haru, aki két ragaszkodó kisebb testvére mellé kap még egy nevelt tesót, Ren-t. Haru és Ren rövid időn belül közel kerülnek egymáshoz, aztán évek múlva találkoznak újra, aztán újra, de minden gyes találkozásnál egyre erősebb közöttük a kapcsolat és nem testvéri értelemben.
A sztori hosszú éveket ölel fel, amit nem mindig lehet követni és a „testvérek” között jó hét év a különbség, ami még zavarosabbá teszi a dolgot, de az sem sokat segít, hogy Ren nagyon kisnövésű. Amúgy nem rossz a története és sok jó kritikát kapott, de én alig bírtam követni, ezért fél úton abbahagytam, majd újrakezdem, ha több időm lesz rá, és egyben megnézem.
Papa to kiss in the dark-BL
2005-ös és két részes. A minifilm főszereplője Mira, aki most kezdi a középsulit (15), ahol összefut két sráccal is, akiknek megtetszik, de az ő szíve foglalt. Évek óta viszonya van az apjával, Kyo (28)-val, aki népszerű színész.
Nagyon meredek anime, inkább beteg, mint jó. Kezdjük az elején, egyiket sem zavarja, hogy apa-fiú a kapcsolatuk, ami nagyon beteg. Aztán kiderül ugyan, hogy nem az apja a férfi, hanem a nagybátyja, de ettől ez még nem lesz kevésbé beteg, meg kisbaba kora óta nevelte és… No, mindegy. Ha azonban nem lenne rokoni a dolog, ez egy jó anime lehetne, mert romantikus, van benne „történés”, meg néhol még vicces is, és Mira nagyon helyes.  
Spiritpact-BL
A 22 részes anime főszereplője Keika, aki egy napon meghal, majd egy megismer egy férfit, aki egy híres dinasztia szülötte. A férfi, Ki, egyezséget köt vele, e világban maradhat, ha a szellemárnyéka lesz. Az egyezség megköttetik, de ez a létforma tele van veszélyekkel mindkettejük számára.
Nekem ez az anime nagyon tetszett, mert volt benne szeretet, dráma, hűség és olyan igazi meghalnékérted-életérzés. Volt, akiket nem csíptem benne, mondjuk Jyjunt, meg a nagyit sem, főleg a második évadban, meg persze a főgonoszokat. Tetszett Ki és Keika mindent feláldozó szeretete. De nekem tetszett, bár végtelenül szomorú is volt egyben, a fiatal Ki és Shouken szerelme. 


Ai no kusabi-BL
Ebben az animében egy másik galaxisban járunk, ahol a népesség két rétegre osztódik, a szőke-ezüst hajú nemesekre és a sötéthajú szegényekre. Előbbiek fényűzésben, utóbbiak teljes nyomorban élnek. Itt ismerkedik meg a nemes Iason és a 17 éves vad kölyök, Riki. Érdekes kapcsolat lesz köztük, hiszen a szokásjog alapján Riki a nemes férfi jogfosztott szex-háziállatává válik, de ő sosem törik meg igazán…
Ezt az animét 1992-ben két részben, majd 2012-ben négy részben dolgozták fel. Érdekes mű, de inkább tartom betegnek, mint bármi másnak. 
Gravitation-BL
A 2001-es, 13 részes animesori főszereplője Shuichi, a Bad Luck nevű zenekar énekese, akinek az a küldetése, hogy befussanak barátjával, Nakano-val. Aztán felbukkan Eiri Yuki, aki romantikus regényeket ír, bár ő maga nem egy romantikus alkat, de még kedvesnek sem igen lehet nevezni. Mégis szerelem szövődik közte és Shuichi között, aminek ezer meg egy akadálya bukkan fel rövid időn belül.
Nem volt rossz a történet és voltak benne jó karakterek, meg tetszett Shuichi és Nakano különleges kapcsolata is, ami erősebb volt a barátságnál, de még a testvériségnél is. Egyébként tele volt Bl-karakterekkel, és utalásokkal, nem csak a főszereplőkkel. Nem volt rossz a romantikus szál sem amúgy, bár én Yukit túl hidegnek, Shuichi-t meg cseppet elmebajosnak találtam. De abszolút nem volt egy rossz film.
Owari no Seraph
A 2015-ös, 24 részes anime főszereplője Youichiro, aki miután gyerekként végignézi árvaházi családja lemészárlását, köztük imádott fogadott testvéréét, Mikaeláét is, vámpírvadász lesz. Csatlakozik a japán Démonhadsereghez, akiknek az a feladata, hogy a maradék emberiséggel összefogva, elpusztítsák a jelenleg uralkodó, vámpír nemzetséget. Youi az iskolában, négy év alatt, új családot talál magának, egy erős, vámpírölő osztag személyében, aminek minden tagja hasonló rémségeken ment át. Ekkor azonban felbukkan Mikaela, aki nemhogy nem halt meg, de időközben vámpír lett.
Ez egy nagyon jó anime, jó volt a története, a zenéje és tele volt ütős jelenetekkel. Nekem mindig tetszik a bajtársiasság, a szeretet, barátság és önfeláldozás kvartettje, és ebben volt dögivel. Ahogyan tele volt misztikummal, angyalokkal, démonokkal, vámpírokkal, stb. De volt benne bőven dráma is, hiszen tele volt halállal, önfeláldozással, gyerekek és bajtársak legyilkolásával. Nekem nagyon tetszett ez az animesorozat, kár, hogy nem folytatják. 
Haru wo Daiteita – Bl
A 2005-ös anime főszereplője két pornófilmes, Iwaki és Katou, akik igyekeznek kitörni és egy erotikus film főszereplőjévé válni. Előbbi az idősebb, visszafogottabb, nehézkes életúttal. Utóbbi szőke, fiatal és végtelenül laza, aki egy teljesen elfogadó közegből jön. Nagyon különböznek, mégis izzik közöttük a levegő már az első pillanatban.
Érzelmes és erotikus, plusz párral és némi drámával.
Fuyu no Semi, Winter Cicada – Bl
A 2007-es anime magyar címe a Téli kabócák. Ennek főszereplője két férfi, akik a XIX. században ismerkednek össze, pont, amikor háború van kibontakozóban a népeik között.
A történet három részre van bontva, amikor megismerkednek, amikor már háború van és amikor eljő a tél. Nem happy, amolyan RomeóÉsJúlia, de nagyon szép anime és nagyon szép benne a zene is, meg ez a kabócás utalás is. Szépen ki vannak benne dolgozva a karakterek, a történet és igen mély mondanivalója is van. Nagyon szép és romantikus anime, ami a szeretetről, a vágyakról, az önfeláldozásról és a halhatatlan igaz szerelemről szól.
Spoiler: Vannak olyan kabócák, amik télen jönnek a világra, ergó gyorsan kell élniük, mert hamar halnak. A két srác is korukat megelőzve jöttek a világra, egy olyan korban, ami nem tette lehetővé, hogy együtt maradjanak. Egyikük megemlíti, hogy hibernáltam magam, mint a kabóca, és vártam, hogy vissza gyere, de most meghalok, mert ez nem az a kor. Másik erre: igazad van, várnunk kell, míg eljön egy másik kor, ahol együtt lehetünk. Addig alszok, veled alszok.
Satsuriku no Tenshi
A 2018-as 16 részes anime főszereplője a 13 éves Rachel, aki egy érdekes épületben ébred, ahol minden szinten egy-egy gyilkos várja, akik mind meg akarják ölni, és mind ismerik is. Váratlan szövetségre lép az első szint gyilkosával Zack-kel, aki miután célkeresztbe kerül, ki akar jutni, cserébe csak egy dolgot kell megtennie: megölnie Rachel-t, aki már nem akar élni.
Nem egy könnyen emészthető anime, mert mindenki hidegvérű gyilkos benne, akik nem kegyelmeznek, Zack is ilyen, sőt SOILER Rachel SPOILER is. Mégis kialakul valamiféle szövetség, bajtársiasság, barátság, kötődés a srácok között, ami arra ösztönzi őket, hogy megvédjék a másikat bármi áron, illetve, hogy soha többé ne akarjanak egymástól elválni. Nekem tetszett, még úgy is, hogy nyitott vége van.  



Koi suru Boukun - BL
A 2010-es két részes anime főszereplője a rettenetesen homofób egyetemi tanár, Souichi, akit mérhetetlenül feldühít az a tény, hogy öccse megszökik egy férfival, hogy Amerikában összeházasodhassanak. Bánatos dühében leissza magát tanítványánál Morinagánál, aki szintén meleg, sőt odavan a tanáráért. Az az éjszaka sok mindent megváltoztat…
Egyszerű történet, ami inkább arról szól, hogy hogyan melegíti fel egy meleg srác egy totál homofób férfi szívét, persze nem mellékesen egy szenvedélyes éjszakával.
Yarichin Bitch-bu - BL
A 2018-as három részes anime főszereplője Tono, aki új sulijában tök véletlenül jelentkezik a fotósklubba, ami azonban nem az, aminek ő hiszi. Ez ugyanis egy meleg srácokból álló csoport, akik egyetlen célja, hogy kielégítsék a fiúiskola minden diákját és tanárát, testüket felajánlva. Tononak eleinte ez egyáltalán nem tetszik, de aztán…
Ez nem bl, ez pornó inkább, de azért van története, meg van benne csavar is, szerelmi szál is, kicsi dráma. Nézhető, bár a harmadik részt én az istennek se találtam meg.
Sensitive pornograph+Little rabbit - BL
Ebben a 2004-es animében két történet is van. Az elsőben Seiji Yamada, aki mangákkal foglalkozik, így ismeri meg a rendkívül lányos külsejű, népszerű írót, Sono Hanasaki-t, akibe azonnal bele is szeret. A másodikban egy főiskolás fiúval, Ueno-val ismerkedhetünk meg, aki mellékállásban kisállatgondozó. Egy nap olyan lakásba hívják, ahol nyuszi helyett egy szekrénybe zárt fiúval találkozik.
Ezt sem nevezném sima bl-nek, mert ez is inkább pornó, sőt, nagyon is az. Egyszerű sztori, némi dráma, különleges szerelem, érdekes karakterek.
Junjou Romantica - BL
Ennek az animének háromszor 12 része van, amikből kettőt 2008-ban, a harmadikat pedig 2015-ben adták ki. Főszereplője Misaki Takahashi, akit a testvére egy volt osztálytársánál hagy, míg a fiú befejezi az egyetemet. Misaki és Akihiko között azonban szép lassan szerelem szövődik. A két fiú mellett pedig megismerünk más barátokat, tanárokat, diákokat, akik között szintén kialakul a szerelem, konkrétan még három pár alakulgat így ki.
Nem volt rossz anime, mert volt benne dráma, szerelem, sima szeretet és rengeteg humor is. Minden karakter külön személyiség volt benne, illetve minden pár nagyon aranyos is. Az nemigen tetszett benne, hogy az utolsó évadot így elhúzták, mert már nagyon idegesítő volt, hogy eltelt vagy öt év, némely párnál hét, és még mindig alig merték egymást megérinteni nyilvánosan, illetve, hogy kimondani se akartak sose semmit, ami a fő párnál volt rém idegesítő. De aranyos és romantikus történet volt, ez kétségtelen. 
Given-Bl
Az idei 11 részes anime főszereplője egy együttes, névszerint Ritsuka Uenoyama (elektromos gitár), Haruki Nakayama (basszusgitár) és Akihiko Kaji (dobos). A suliba új fiú érkezik, a szégyenlős, ám rendkívüli énekhangú Mafuyu Sato. Ritsuko vonakodva ugyan, de gitározni tanítja a fiút, cserébe meghívja az együttesbe. Mafuyu múltja azonban szomorú titkot rejt.
Ez szerintem egy nagyon szép anime, amihez egy nagyon szép zene is társul. tetszik benne a párok kialakulása. Szeretem, ahogy részről részre alakulnak a kapcsolatok.
A 2020-as mozi középpontjában az együttes két másik tagjának a kapcsolata áll. Haruki még mindig szerelmes Akihiko-ba, akinek afféle se vele-se nélküle kapcsolata van Ugetsu-val.
A mozi sem volt rossz, bár nekem a sorozat jobban bejött. Volt benne barátság, szeretet, törődés, ami miatt abszolút nézhető. De nekem azért hiányzott valami belőle. 
Dekaretai Otoko-Bl
A 2018-as 13 részes anime főszereplője Takato Saijo, aki színészként dolgozik. Egy napon azonban letaszítja trónjáról a tehetséges és szuperszexi Junta Azumaya. Eleinte Takato versenyre kel a férfival, míg rá nem döbben, hogy azt nem a hírnév hajtja, hanem a vágy, hogy Takatoval lehessen, lehetőleg naponta többször is és örökkönörökké.
Ez is egy aranyos anime, romantikus, vicces, pici drámával.
Okane ga Nai-Bl
A négy részes 2007-es anime főszereplője Yukiya Ayase, akit egy aukción akarata ellenére eladnak. Egy üzletember, Somuku Kano menti meg, aki elvár némi ellenszolgáltatást tettéért. Ám mivel Ayase rettenetesen fél, ő pedig végülis szereti a kölyköt, igyekszik megvédeni és magához édesgetni.
Van benne dráma, hiszen bűnszervezetek vezetőiről beszélünk. Akció is van benne, hiszen ezek a bűnözők nem élnek nyugodt életet. Van benne romantika is, mert azért csak egymásba szeretnek. Története se rossz, erotikus elemek is vannak benne, de megjelenik benne a bajtársiasság egy formája is, értem ezt a testvérekre. 



Kirepapa – Bl
A 2018-as két részes anime főszereplője Chisato, aki őrült féltékenységgel őrzi 15 éves fia, Riju erényeit. Shunsuke-t sem kedveli, aki a fia legjobb barátja, míg rá nem jön, hogy a fiatal srác álnéven ír. Ekkor bonyolódnak meg a dolgok, mert Chisato és Shunsuke egymásba szeretnek, ahogyan Riju is szerelmes lesz egy nálánál idősebb színészbe, aki épp apja párjának könyvét viszi filmre. És akkor felbukkan Riju és Chisato cseppetsem elfogadó családja.
Könnyed sztori, szép kidolgozás, drámamentes és vicces. Van néhány dolog, ami miatt nem tökéletes (pl. miért kell minden felnőttnek 15-nek kinézni?!), de ettől még nézhető. 
Hybrid child
A négyrészes, 2015-ös anime főszereplője egy emberi tulajdonságokkal felruházott hibrid baba, mely szeretet hatására növekszik, fejlődik.
Három hibridbaba-tulajdonost is megismerünk e négy rész alatt. Kotarou Izumi egy gazdag család nehezen kezelhető gyermeke, aki a szemétből szerzi meg magának Hazukit, a hibridek első prototípusát. Onnantól kezdve nem hajlandó megválni tőle, és amikor az megbetegszik, megtenne bármit, hogy megmentse. Ichi Seya egy híres kardforgató, akit Yuzu, a hibridje tanít meg újra szeretni. Végül megismerjük Kurodát, aki létrehozta ezeket a babákat, miután élete szerelme, Tsukishima, feláldozza magát egy balul sikerült katonai küldetés után.
Ez egy nagyon szép mese az igaz szeretetről, a kitartásról, az újrakezdésről, és, hogy sose add fel. Bl-nek van írva, de ez jóval több, mert tele van érzelemmel. Izumi egy hebrencs tini, akit Hazuki tart egyben, fegyelmezi, segíti, óvja, igazából gondoskodik róla. Ugyanakkor kiderül erről a fiúról, hogy nem ismer lehetetlent, ha a hibridbabájáról van szó. Háromszor veszik el tőle, mindig visszahozza, mondván, neki csak ő kell és senki más. Éveket vár, hogy fejlődjön, de mindvégig kitart mellette. Majd, amikor az pusztulni kezd, még teljesen őrült ötleteket is végrehajt, hogy megmenthesse, hiába sérül eközben őmaga is. Seya-nak sötét múltja van, ami folyamatosan nyomasztja, nem tud szabadulni. Egyetlen vigasza a gyerekes természetű Yuzu, aki akkoris kitart mellette mikor megsérül. Ő lesz a támasza, a szeme, az ereje és az a személy, aki segít neki cipelni múltja terhét. Kuroda története a legszomorúbb, hiszen mikor megismeri az igaz szerelmet el is veszti azt, mégis ez a történet a legszebb, legönfeláldozóbb. A szeretet hívja életre az első babákat, kik első darabját szerelméről mintázza a mester. Ajánlom megnézésre. 
Hitorijime My hero - Bl
A 12 részes, 2017-es anime főszereplője a szerencsétlen sorsú Masahiro, aki nem hisz a hősökben, míg egy napon meg nem menti őt a környék rosszfiúja, Kousuke. Itt megismeri annak öccsét, Kensukét, aki pedig gyerekkori barátjával, Asaya-val kezd romantikus kapcsolatba.
Nagyon aranyos ez az anime, mert nem csupán bl, hanem jó a sztorija is, különösen Masahiro életét dolgozták ki jó, illetve, hogy honnan hova jut el. Ezen kívül Kousuke karakterét, akiben egyszerre van jelen a lázadó és a zseniális matektanár. De jók benne a mellékkarakterek is, aki mind adnak hozzá a történethez, sőt bele is folynak hőseink életébe. 



No.6.-Bl
A 2011-es, tizenegy részes japán anime főszereplője Shion, aki egy elszigetelt világ biztonságában él, bár úgy érzi megfullad. Aztán megismeri Nazumi-t, a lázadó fiút, akinek segít elrejtőzni, ami miatt meg ő is kívülálló lesz, de Nazumi mellette marad…
A története jól van megírva, jók a karakterek is benne, meg a zene is. Van benne dráma, önfeláldozás, szeretet. Shion karaktere különleges, mert ő képviseli a középutat, a megoldást a két oldal gondjaira, mert tele van szeretettel, megértéssel, törődéssel. Aztán Nazumival való kapcsolata is különleges, mert szinte az első perctől fogva szereti a lázadó fiút, aki mindigis elutasította a szeretet minden formáját. Ám Shiont mégis kedveli, vele törődik.
Kimi no na wa
A 2016-os japán anime két szálon fut. 2013-ban Mitsuha-t ismerjük meg, aki Itomoriban él a családjával, akik egy szentélyt üzemeltetnek. 2016-ban pedig Taki-t ismerjük meg, aki építésznek készül Tokióban. Egy nap azonban ez a két ember testet cserél, jól összezavarva egymás életét. Végül azonban érezni kezdenek egymás iránt, ami odáig vezet, hogy keresni kezdik egymást, ám ekkor Taki rémes felfedezést tesz.
Ez egy nagyon szép szerelmi történet, amit a végzet vörös fonala köt össze. Ez a fonal pedig egymáshoz láncolja a szerelmeseket, és nem létezik többé sem tér, sem idő számukra.
Umibe no Étranger-Bl
Shun regényeket ír, és azonnal megkedveli Mio-t, amint megismeri. A két magának való fiú között lassan alakul ki barátság, ám annál gyorsabban valami egészen más. Mindketten önmagukat keresik, és próbálják elfogadni, amit már tudnak. Mindezt átitatja a szeretet.
Tetszett ez az anime, mert volt mondanivalója, amit a szeretet nyelvén adtak át nekünk. 
Josee to Tora to Sakana-tachi
2021-es anime. Tsuneo egy olyan fiú, aki küzd az álmaiért. Tanul és mellette dolgozik, hogy Mexikóba mehessen, ahol búvár szeretne lenni. Josee egy kerekesszékes lány, aki bár egy tehetséges festő, mégis otthona foglyaként él. Neki egyetlen vágya van: élni. És akkor ők ketten találkoznak…
Nagyon aranyos kis történet. Szeretet, törődés, önfeláldozás… Tsuneo rengeteget ad ennek a lánynak, segíti, támogatja, életet lehel belé.  Josee eleinte a hála legkisebb jelét sem mutatja, de mellette szóljon, hogy az élet nem bánt vele valami jól.  Ám percről percre olvad fel a szíve, és lesz az, aki sose volt, de mindigis lenni akart. És mindezt Tsuneo-nak köszönheti, aki mindent feláldozna érte, és akkor eljön az idő, amikor ezt neki viszonoznia kell. Tényleg gyönyörű történet. 


Jie yao antidote
A 2020-as, 13 részes kínai anime főszereplője ChengKe, aki már mindent elveszített, így kénytelen JiangYuduo, a hírhedt bandavezér szolgálatába állni.
Szép történet a barátságról, a szeretetről, az önfeláldozásról, és a múlt minden fájdalmáról. Valójában a két szereplő utazása, míg egyikük esetlen, elkényeztetett kölyökből egy határozott, talpraesett és a saját lábán is megálló férfi lesz; Másikuk pedig egy pszichotikus tüneteket mutató, zaklatott hátterű, vad bűnözőből, egy kedves, dolgos, és mindenekelőtt a múltjával békét kötő férfi lesz. És ezt egymásnak köszönhetik.
Patema inverted
A 2013-as japán anime főszereplője egy a gravitációt meghazudtoló világ, ahol egy lány, Patema, és egy fiú, Eiji egymásba kapaszkodva próbálják megfejteni világuk titkait.
A történet maga remek (gravitáció nélküli világ, két nép, fordított létezés, különböző kultúra), a kivitelezés nem annyira. Viszont ez egy igen aranyos történet két gyerek barátságáról egy különös világban.
Time of Eve
A 2010-es anime mozit, egy 6 részes sorozat előzte meg 2008-ban. A történet főszereplője Rikuo, aki a távoli jövőben ugyanolyan rosszul bánik Androidjával, mint bárki más. Ám aztán betér egy kávézóba, ahol nem tesznek különbséget ember és robot között. Rikuo először nem érti, aztán a vendégek mesélni kezdenek.
Érdekes történet, ami a mesterséges intelligencia és a lélek kapcsolatára vizsgálja. Vagyis, ha nem teszünk különbséget, nincs is. Legalábbis a felszínen, mert az alatt, igen sok problémát vet fel az, hogy robotokat emberiesítsünk. Nekem tetszett ez a minisori, mert volt mondanivalója, tele volt érzelemmel, leheletnyi humorral, és társadalmi problémák lélektani felvetéseivel.
Relife
A japán mangának kétféle feldolgozása született. 2016-ban egy 13 részes anime sorozat, és 2017-ben egy élőszereplős mozidráma. A sivár életű, munkanélküli 27 éves Arata különös ajánlatot kap. Részt vesz egy kísérletben, amihez egy fiatalító gyógyszert kell bevennie, majd középiskolába járnia, új, 17 éves külsejével. A cél, állítólag az, hogy a kísérleti alany újra megtapasztalhassa elmúlt ifjúságát, illetve helyrehozza életében azt, ami elromlott.
Hát ez egy nagyon klassz anime volt. Volt benne érzelem, barátság, szeretet, törődés, megbánás, lelki fejlődés, humor, remek karakterek, jól megírt történet. És volt mondanivalója, néhol meglehetősen súlyos, amit valahol humorral oldottak, máskor könnyekkel. Rémesen tetszett, és élveztem minden percét.
Love Bro
Animék a barátságról, a feltétlen hűségről és az önfeláldozásról, amikor már jobban szereted őt, mint önmagad (néhol igaz szerelemmel). LOVEBRO


Tenki no Ko
A 2019-es japán anime főszereplője a nyomorgó, szökött középiskolás fiú, Hodaka, és az öccsét bármilyen eszközzel eltartani próbáló Hina, akik miután találkoznak, közös üzletbe vágnak. Tokióban ugyanis folyton esik az eső, és Hinának van egy képessége, amivel képes napfényt fakasztani, ebben pedig remek pénzkereseti lehetőséget látnak a fiatalok. Ám mindennek ára van...
Nagyon szép történet, ami tele van szeretettel és reménnyel. De nem nélkülözi a humort, a drámát, és a szerelmet sem.
King of pigs
A 2011-es koreai anime főszereplője, Kyungmin, aki dühében megöli a feleségét, majd felkeresi egykori osztálytársát, és sorstársát, a ma íróként dolgozó Jongsukot. Beszélgetéseik nyomán megelevenedik a múlt, ami mindkettejük lelkében mély törést okozott.
Dráma, abból a rettenetesen szenvedős fajtából, amit az anime grafikája csak még jobban felerősít. Egyáltalán nem egy könnyed anime, kell hozzá egyfajta lelkivilág.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése