11/24/2018

2018 - Ősz

Alpha

Az idei kalandfilm főszereplője a fiatal Keda, aki 20.000 évvel ezelőtt egy ősembertörzs tagjaként vadászni indul, azonban beleesik egy szakadékba. Társai halottnak hiszik, de ő megküzd mindennel, hogy hazajuthasson. Társául szegődik egy szintén sérült, vad farkas. 
Nekem nagyon tetszett. Nem egy pörgős akciófilm, de nagyon szép. Jó történet, kidolgozott képi világ és a színészek is jól hozták karaktereiket. Mondom, ez nem egy Rambo-film, de nagyon szépen felépített. Megindító a fiú és a farkas barátsága, ami filmkockáról filmkockára épül fel és válik mély szeretetté. A filmben jelen van az akció, a szeretet, a bajtársiasság, a kitartás és a hit. Ajánlom megnézésre. 9/10

Juno

A 2007-es vígjáték főszereplője a nagyszájú Juno, aki véletlenül teherbe esik első éjszakáján a legjobb barátjától, Paulie-tól…
Hol is kezdjem? Hol kezdjem, hogy miért is volt sz… ez a film. Az alapsztori nem lett volna rossz, de rengeteg hiba volt benne. Pl. szerintem a színészek nem vették elég komolyan az egészet, mert olyan érzelemmentesek voltak, vagy nem is tudom hogyan fejezzem ki magam. A karakterek rosszak voltak, ehhez kétség sem fér. A lány nem törődöm volt, túl flegma és gyerekes. A barátja szintén nem vállalt felelősséget és még gyerekesebb volt, mint a lány. Egyáltalán nem vett részt az egész sztoriban, pedig ő volt az apa és állítólag szerette a lányt. Aztán a lány szülei is túl lazák voltak. Persze nem kell őt támadni, de a szülei voltak könyörgöm… Szerintem több komolyság kellett volna ehhez a témához, meg több sztori. Ez nagyon felületesre sikerült. 5/10

Pappa Pia


A tavalyi magyar romantikus vígjáték főszereplője Tomi, aki egy hosszabb külföldi tartózkodás után hazatér, hogy megmentse vagány nagypapáját és a csónakházat, amire egy gazdag vállalkozó szemet vetett. Mellesleg ennek a férfinak Tomi egykori kedvese a jobb keze.
Van egy minimális sztorija, azt hozza, de nem egy mély dráma az biztos, és, bár vígjáték, nem igen humoros. Csak egy sima film, amiben rettenetesen jól össze vannak válogatva a zenék és a szereplők is. 7/10

Isten hozott a babaházban

1995-ös dráma főszereplője a hetedikes Dawn, akit terrorizálnak a suliban, családja sem kedveli különösebben és szerelmes egy kétszer annyi idős srácba, aki szintén semmibe veszi. Ráadásul új zaklató hódolója is akad, Brandon, a kiskorú bűnöző személyében.
Nagyon érdekes film, tök véletlenül néztem meg. De csak azért nem kapcsoltam ki, mert ha már elkezdtem… Kicsit unalmas volt, szerethetőnek se mondanám a szereplőket, a lány se egy szépség, sőt, ráadásul még idegesítő is. Igazából én Brandon karaktere miatt néztem meg, meg hogy tudjam mi lesz a kislánnyal, meg Dawn élete jobb lesz e… Maradjunk annyiban, hogy nem igen ajánlom. 5/10

First Love: 14+

A 2015-ös orosz film főszereplője Lyosha, aki beleszeret Vikaba, de a lány sem közömbös. Azonban szerelmüknek több akadálya is van, a lány bandája, ’munkája’, meg a srác anyja.
Felirattal néztem meg, de nekem tetszett. Aranyosak benne a szereplők, jó a zene, jó a történet, van dráma, akció, romantika, humor. Nálam plusz pont, hogy oroszul van, tetszik ez a nyelv. 7/10





Ázsiai filmek

Kezdeném azzal, hogy ez nálam egy teljesen új kategória, mert nem nézek japán filmeket, sem más keleti dolgot. De ezek filmek elragadtak oly annyira, hogy kaptak egy teljesen önálló részt, így itt csak a filmek tartalmát láthatod, a kritika ITT található. A doramák sora ott fog bővülni ezen túl. 

Hana yori dango: Ezt 2 évadot, 20 részt és egy egész estés filmet megélt japán dráma sorozatot 2005-2007-2008-ban adták. Főszereplője a gazdag Tsukasa, aki beleszeret a szegény Tsukushi-ba. Szerelmük története éveket ölel fel, míg végre révbe érnek.
Ani ni Aisaresugite Komattemasu: A 2017-es dráma főszereplője Setoka, aki egy középiskolás lány, aki szerelmes a szerelembe, de senkisem akar randizni vele, mert a bátyja, Haruka minden pasit elriaszt mellőle.
Drowning love: A 2016-os film főszereplője a modellként dolgozó Natsume, aki beleszeret az osztálytársába, Koi-ba, aki elég zavart, ráadásul valaki zaklatni kezdi.
Kyou no Kira-kun: A 2018-as film főszereplője Ninon, akit osztálytársai megvetnek míg nem egy napon a suli egyik népszerű sráca, Yuiji maga mellé nem veszi. Mindennek azonban oka van, a fiú súlyos titkot rejteget.
Peach Girl: A 2017-es film főszereplője Momo, aki japán lányhoz képest világos hajú és kreol bőrű. Folyton félreértik őt a többiek, kivéve titkos szerelme Toji, és a másik népszerű srác, Kairi.
Boku no Hatsukoi o Kimi ni Sasagu : A 2009-es japán film főszerelője a haldokló Takuma és gyerekkori szerelme, Mayu, akik gyerek koruk óta el sem mozdulnak egymás mellől. Azonban közeledik a fiú halálának időpontja, ezért igyekszik a lányt maga mellől eltávolítani, sikertelenül.
Koizora: sky of love: A 2007-es film főszereplője Mika, aki egy titkos telefonhívás után megismeri élete szerelmét, a suli egyik rossz fiúját, Hiro-t, akivel rengeteg viszontagságon kell átesniük.
Kinkyori Renai Season Zero: A 2007-es film főszereplője Haruka, Kanata és barátnőjük Mirei. Ők gyerekkori barátok, azt leszámítva, hogy Kanata szerelmes MIrei-be, Mirei Harukába, Haruka pedig a mostohatestvérébe, Ririkoba.
Five: A 2017-es film főszereplője Hina, aki álmai iskolájába kerül és más vágya sincs, mint egy barátnő. Azonban már első napján begyűjt öt fiút maga mellé, emiatt pedig a fél iskola megutálja. Ráadásul egyik barátja, Toshi különösen közel kerül hozzá.  
Paradise Kiss: A 2011-es film főszereplője Yukari, aki egy erős suliba jár, keményen dolgozik, míg egy nap megismeri a közeli divatsuli legjobbjait és azok modellje nem lesz. Egy teljesen más világ nyílik meg előtte. Különösen nagy hatással van rá a csapat vezetője, Georgie.
Kurosaki-kun no linari ni Nante Naranai: A 2016-os film főszereplője Yuu, aki új suliba megy, ahol megismerkedik Takumival, akit csak Fehér Hercegnek becéznek, és Harutoval, akit Fekete Démonnak. Előbbi szuperkedves a lánnyal, a második pedig szuper gonosz, de vajon minden az, aminek látszik?
Mars Tada, Kimi wo Aishiteru: A 2016-os minisorozat főszereplője Kira, akit súlyos titkok nyomasztanak, új suliba megy. Itt megismerkedik a népszerű Reivel, akinek szintén sötét titkok vannak múltjában. Vonzódni kezdenek egymáshoz, ekkor azonban megjelenik a suliban Makio, aki egykoron Rei előző sulijába járt, szintén titkok hordozója. Az ő érkezésével minden megbonyolódik a fiatalok között.
Dream Knights: A 2015-ös minisorozat főszereplője Joo, a törékeny fiatal lány, akit élete során már sok fájdalom ért. Egy napon megjelenik életében négy különleges fiú, akik segíteni kezdik és védelmezni.
High&Low: Ez egy japán drámasorozat, ami két évadot és több mozifilmet is megélt. A sorozat középpontjában egy képzeletbeli városka áll, amit öt banda ural. Mi ott kapcsolódunk be, hogy jön egy új csapat, aki össze akarja ugrasztani a bandákat, de pont az ellenkezőjét éri el…
You’re my pet: A film főszereplője Sumire, aki egy keményen dolgozó, diplomás, 30 éves lány, aki egy napon megismeri a 20 éves, nehéz sorsú táncost, Takeshit. A fiú nem akarja elhagyni megmentőjét, így a lány kitalálja, hogy a fiú legyen a házikedvence, Momo, a kiskutya. Legnagyobb megdöbbenésére a fiú belemegy és megkezdődik a játék, ami egy idő után fordulatot vesz…
A filmek 2003-2011-2017-ben készültek el. 
Gokusen: Ennek a főszereplője Yankumie, akinek az az álma, hogy tanítson, de ehhez titokban kell tartania, hogy ő egy yakuza család sarja, ráadásul örököse is. Így kezdi meg tanítói karrierjét egy fiúiskolában, ahol megkapja a legellenállóbb osztályt, akik mindenkit elüldöznek, mert vadak, verekednek és nem lehet velük szót érteni. De jön Yankumie a szokatlan módszereivel és a gyerekek elkezdik tisztelni, sőt szeretni… Három évada készült el, 2002-2005-2008-ban, mindegyikben másik suli, másik osztály, de mindig a keménymag. Aztán 2009-ben két film.
L+DK: A 2014-es dráma főszereplője Aoi, aki egy bérházban él egyedül, sulija legnépszerűbb sráca pedig Shusei. A fiú nagyon bunkó, ezért a lány, bár véletlenül, de lelöki egy lépcsőn, az megsérül. Ekkor jönnek rá, hogy egy helyen laknak, egymással szemben van a szobájuk. A fiú megsérül, így a lányt a szolgájává teszi, majd amikor a szobája elázik, be is költözik a lányhoz. De mindent titkolniuk kell a suliban, mert tilos a diákok közötti kapcsolat.
Nagyon nehezen akart a dolog kibontakozni. Könnyed esti program, de nekem kicsit vontatott volt.
Bleach: Az idei dráma főszereplője Ichigo, aki látja a szellemeket. Egy napon egy halálisten tör rá szobájában, majd megküzdenek egy szörnnyel. Eközben Rukia, véletlenül átadja erejét a fiúnak. Vissza akarja kapni, ezért elkezdi kiképezni, de sietniük kell, mert egyre többen megjelennek...
Bad boys J
Ez a 2013-as sorozat 12 részt és egy 1,5 órás filmet élt meg. Főszereplője Tsukasa, aki még új a városban, de rögtön megismerkedik a GokurakuCho nevű utcai bandával, akiknek véletlenül a vezetője lesz.
Bakaleya
Ez a 2012-es sorozat 12 részt és egy 1,5 órás filmet élt meg. Főszereplője a ’Baka’ fiú középiskola, amit összevonnak a ’cattleya’ lányközépiskolával. Előbbiben harcos, neveletlen, bűnözőként élő srácok tanulnak, utóbbiban gazdag és elkényeztetett lányok.
Sugarless
Ez a 2012-es sorozat 12 részt élt meg. Főszereplője Shiiba, aki sulit vált és új sulijában ő akar lenni a vezér, a legjobb harcos. Ehhez le kell győznie négy olyan srácot, akik a barátai lesznek, és magát a Vezért. Teszi mindezt úgy, hogy nem is igen tud harcolni…
Wolf girl and Black prince
A 2016-os film főszereplője Erika, akinek barátnői mind pasimániások. A lány nem akar lemaradni, ezért az utcán randomban lefotóz egy srácot, mondván vele jár, de nincs szerencséje, mert az a srác a sulijukban tanul. De meglepő módon a fiú belemegy a játékba, ha a lány a kiskutyája lesz.
High school debut
A 2011-es film főszereplője Haruna, aki egy eredményes sportoló, de pocsék az ízlése és pasija sincs. Éppen ezért megkéri a suli egyik jó ízlésű srácát, hogy trenírozza, szerezzen neki pasit. Az rááll a dologra, cserébe egy dolgot kér, hogy a lány sose szeressen belé.
Csak te mindörökké
Ez a 2011-es film nem japán, hanem Dél-Koreai, amiket meg abszolút nem nézek. Főszereplője Cheol-min, aki egy magának való bokszoló, némi bűnözői múlttal. Éjjeli őri munkája alatt megismeri a csupaszív vak lányt, Jeong-hwa-t. A fiú a lány hatása alá kerül, sorsuk egybeforr, de a múlt nem hagy békét nekik…
Save me
Ez egy 2017-es koreai sorozat, ami 16 részt élt meg. Adott néhány barát, akik megismernek egy ikerpárt, akik lánytagja segítséget kér tőlük. Ezzel megváltozik mindegyikőjük élete és jövője…
Heroine Shikkaku
A 2015-ös film főszereplője Haruka, aki úgy éli az életét, mint egy romantikus regény hősnője. Szerelme a legjobb barátja, Rita. Azt hiszi, hogy örökkön örökké… de aztán egy napon érkezik egy lány, Kyoko, és egy fiú, Kosuke. Ekkor minden megváltozik. 
The witness
Ez a 2015-ös film sem japán, hanem kínai. Főszereplője Xiaoxing, egy volt rendőr, aki egy balestben elvesztette a testvérét és a látást is. Egy napon egy sorozatgyilkos vet rá szemet, de megmenekül, később előkerül még egy szemtanú, a feltörekvő lázadó énekes jelölt, Linchong. Így már mindketten a gyilkos célkeresztjébe kerülnek.
Sachiiro no one room
A 2018-as japán sorozat főszereplője egy 14 éves lány, aki rengeteget szenved mind otthon, mind az iskolában, ezért egy nap úgy dönt, öngyilkos lesz. De megmenti őt egy bizarr fiatal férfi, aki odáig csak követte a lányt. Különleges és bizarr kapcsolat alakul ki közöttük.
My dear loser – Monster romance/Edge of 17
A 2017-es thai sorozat főszereplője Pong, egy fiatal bandavezér, aki egy nap belebotlik a gazdag Namking-be, akibe azonnal beleszeret. Az Edge a Monster előzménye, ebben megismerünk egy csapat középiskolást, illetve motorosaink is felbukkannak. 
Baby and me
A 2008-as koreai film főszereplője egy vad középiskolás srác, Joon Soo, aki egy nap kisbabát talál a bevásárlókocsijában. A gyereken egy cetli van, miszerint az az övé. Joon megijed, de igyekszik felnőni a feladathoz.
BL-filmek
Kritikáim ebben az ázsiai témában:  ITT : Takumi kun, Boys Love 1-2, Ai No Kotodama, Go Go G-Boys, Doushitemo Furetakunai, Night flight, Jonjou, Addicted, Advanced Bravely, Red wine in the dark night, Candy and kiss, A Round trip to Love, Love love you, My bromance, Summer to winter, Sweet boy, The lost ring, Long time no see, Together with me, Yandaixie Street, Grey Rainbow, Dark Blue and Moonlight, My Tee - ’cause you’re my boy, Love By Chance, Taiikukan baby, Uncontrolled love, Make it right, 2moons, Eclipse, Hidamari ga Kikoeru, Sotus, History, I’am your king, Falling in love with a rival, Like love, My Brother, Antique bakery, Gray, The right man, The same is not the same
Seven days
A 2015-ös film két részre bontható, ugyanis egy hetet mesél el. A film főszereplője Shino, aki bár helyes, igen szókimondó és a lányok nem kedvelik. Seryo viszont nagyon elbűvölő, a lányok imádják, ám az a szokása, hogy egy hétig randizik csak mindenkivel. Ezen a héten azonban Shino kéri meg őt, hogy randizzanak együtt. A két fiú elkezd ismerkedni egymással meg a párkapcsolatokkal is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése