10/21/2018

Ázsiai filmek

Kezdeném azzal, hogy ez nálam egy teljesen új kategória, mert nem nézek japán filmeket, sem más keleti dolgot. Ennek több oka is van, de nem részletezem. Most azonban a youtube elém dobott egy klipet, megfogott, megnéztem a filmet, majd feldobott egy sorozatot, megnéztem (első két film). A többi mondhatni történelem… Ezeket a filmeket nem pontoztam, mert többsége eleve nyerő nálam, ami meg nem, azt meg úgyis jelzem. Nekem ezek nagyon tetszettek, pedig nem nézek ilyesmiket (se japánt, se ennyire romantikust, se ennyire drámait). El sem tudom mondani mi fogott meg bennük, de elragadtak… Ez egy folyton bővülő rész lesz!

Hana yori dango
Ezt 2 évadot, 20 részt és egy egész estés filmet megélt japán dráma sorozatot 2005-2007-2008-ban adták. Főszereplője a gazdag Tsukasa, aki beleszeret a szegény Tsukushi-ba. Szerelmük története éveket ölel fel, míg végre révbe érnek.
Ez egy nagyon romantikus, szappanoperás film, amiket szintén nem bírok, mert évadokon át kínlódnak benne. De! Ennek láttam a végét, amiatt, hogy már leadták, így tudtam, 21 rész után vége, tehát megnéztem. Nagyon szép film, nagyon jól van felépítve, nagyon szépek a szereplők és szuper romantikus, így csak az nézze meg, aki bírja az ilyet. Valóban vontatott, de annyira magával ragad, hogy nem tudod abbahagyni. Olyan szép a zenéje is, mindkét évadnak van egy fő zenéje, ami visszatér a fontos pillanatokban. Nem is tudom mit mondhatnék még róla, mert engem magával ragadott, és csak hadoválok itt. Aki romantikus alkat az nézze meg, ennyi.
Ani ni Aisaresugite Komattemasu
A 2017-es dráma főszereplője Setoka, aki egy középiskolás lány, aki szerelmes a szerelembe, de senkisem akar randizni vele, mert a bátyja, Haruka minden pasit elriaszt mellőle.
Ezzel a filmmel kezdtem a japán filmes hetemet, ami alatt ezt meg az előző filmsorozatot megnéztem. Ez a film nem az, aminek látszik, mert SPOILER látszólag a fiú a húgába szerelmes, de aztán fordul a kocka. Spolier vége. Szép film, szép zene, szép szereplők. Romantikus film a javából, de nem túlzóan, van mondanivalója is. Jól fel volt építve, mert minden egy felé vezetett, különösen beszédes volt az orvosgyerek, akinek minden szava jelentett valamit, csak utólag állt össze a kép.
Drowning love
A 2016-os film főszereplője a modellként dolgozó Natsume, aki beleszeret az osztálytársába, Koi-ba, aki elég zavart, ráadásul valaki zaklatni kezdi.
Kicsit vontatott volt és Koi is elég agresszív, na meg talán nyomasztó is volt picikét, de a szerelmi dráma része teljesen átjött, bár a vége meg nem jött be.
Kyou no Kira-kun
A 2018-as film főszereplője Ninon, akit osztálytársai megvetnek míg nem egy napon a suli egyik népszerű sráca, Yuiji maga mellé nem veszi. Mindennek azonban oka van, a fiú súlyos titkot rejteget.
Átlagos sztori, kicsit átlagos szereplőkkel. Jó film volt, jó véggel, de lehetett volna ezt még mélyíteni. 
Peach Girl
A 2017-es film főszereplője Momo, aki japán lányhoz képest világos hajú és kreol bőrű. Folyton félreértik őt a többiek, kivéve titkos szerelme Toji, és a másik népszerű srác, Kairi.
Volt benne humor, csak néha sok. A szerelmes pár sztorija, ahogy végigvitték, nem volt rossz, bár kicsit lassan esett le nekik a dolog, plusz a párocska színész-választásával sem feltétlenül értek egyet.
Boku no Hatsukoi o Kimi ni Sasagu 
A 2009-es japán film főszerelője a haldokló Takuma és gyerekkori szerelme, Mayu, akik gyerek koruk óta el sem mozdulnak egymás mellől. Azonban közeledik a fiú halálának időpontja, ezért igyekszik a lányt maga mellől eltávolítani, sikertelenül.
Lehetett számítani a végére, mégis olyan nyomasztó volt, ráadásul elkerülhető lett volna, ha nem lett volna az a sok ha.
Koizora: sky of love
A 2007-es film főszereplője Mika, aki egy titkos telefonhívás után megismeri élete szerelmét, a suli egyik rossz fiúját, Hiro-t, akivel rengeteg viszontagságon kell átesniük.
Először tetszett, bár Hiro-t erőszakosnak, a lányt pedig semmilyennek gondoltam, aztán megjelent az első dráma, de fel sem ocsúdhattál és jött a következő, meg utána… Mást nem is akarok mondani, végig bőgtem, annyira sajnáltam…
Kinkyori Renai Season Zero
A 2007-es film főszereplője Haruka, Kanata és barátnőjük Mirei. Ők gyerekkori barátok, azt leszámítva, hogy Kanata szerelmes MIrei-be, Mirei Harukába, Haruka pedig a mostohatestvérébe, Ririkoba.
Ennek még csak néhány részét találtam meg, de az alapján, amit láttam, nem vesztek sokat, ha nem nézem tovább. Ameddig láttam rendben volt…
Five
A 2017-es film főszereplője Hina, aki álmai iskolájába kerül és más vágya sincs, mint egy barátnő. Azonban már első napján begyűjt öt fiút maga mellé, emiatt pedig a fél iskola megutálja. Ráadásul egyik barátja, Toshi különösen közel kerül hozzá.  
Ez egy klassz film. Rengeteg humor van benne, akció, harcok, azok a fiúk, az a különleges suli, azok a kihívások, a hercegnő, az a szerelem… Erősen ajánlom megnézésre, nagyon tetszett. 
Paradise Kiss
A 2011-es film főszereplője Yukari, aki egy erős suliba jár, keményen dolgozik, míg egy nap megismeri a közeli divatsuli legjobbjait és azok modellje nem lesz. Egy teljesen más világ nyílik meg előtte. Különösen nagy hatással van rá a csapat vezetője, Georgie.
Lágy dráma, de azért átjött a két világ találkozása, ahogyan hatnak egymásra, bár én a végét nem húztam volna így el, hiszen minden egy felé mutatott mindig. 
Kurosaki-kun no linari ni Nante Naranai
A 2016-os film főszereplője Yuu, aki új suliba megy, ahol megismerkedik Takumival, akit csak Fehér Hercegnek becéznek, és Harutoval, akit Fekete Démonnak. Előbbi szuperkedves a lánnyal, a második pedig szuper gonosz, de vajon minden az, aminek látszik?
Nekem tetszett, mert volt története, a szereplők és a sztori sem volt rossz. Tetszett, hogy mennyire különbözött az a két fiú mégis mennyire szerették egymást és a lányt is, ami egyedülálló volt mindegyiküknél. Egyszerű és romantikus.
Mars Tada, Kimi wo Aishiteru
A 2016-os minisorozat főszereplője Kira, akit súlyos titkok nyomasztanak, új suliba megy. Itt megismerkedik a népszerű Reivel, akinek szintén sötét titkok vannak múltjában. Vonzódni kezdenek egymáshoz, ekkor azonban megjelenik a suliban Makio, aki egykoron Rei előző sulijába járt, szintén titkok hordozója. Az ő érkezésével minden megbonyolódik a fiatalok között.
Érdekes film volt, nyomasztó, ám mégis vártam valami pozitív véget, ami nem érkezett el. Érdekes volt a karakterek viszonya egymáshoz és, hogy 16 évük ellenére mennyi minden történt már velük. Dráma volt az kétségtelen.
Dream Knights
A 2015-ös minisorozat főszereplője Joo, a törékeny fiatal lány, akit élete során már sok fájdalom ért. Egy napon megjelenik életében négy különleges fiú, akik segíteni kezdik és védelmezni.
Ez egy szuper kis mese a lányról meg a lovagjairól. Szép, romantikus, drámai, táncolós. Külön kiemelném, hogy a fiú egy együttes tagjai, ez is szuper, meg nekem nagyon tetszik a filmek előzetese, mármint a kezdése. Volt benne néhány meglepetés is, ez is tetszett, a leheletnyi misztikum is. Aranyos kis történet volt összességében. 
High&Low
Ez egy japán drámasorozat, ami két évadot és több mozifilmet is megélt. Részei: HL A S.W.O.R.D. története (2015), 2. évad (2016), Út a S.W.O.R.D. felé (2016), HL – A mozi (2016), HL – Vörös Eső (2016),  HL – A mozi 2 Az ég vége (2017),  HL – A mozi 3 Végső misszió (2017), HL - DTC (2018), HL-The worst (2019/2020)
A sorozat középpontjában egy képzeletbeli városka áll, amit öt banda ural. Mi ott kapcsolódunk be, hogy jön egy új csapat, aki össze akarja ugrasztani a bandákat, de pont az ellenkezőjét éri el…
Imádtam ezt a filmet, a sztorit, a szereplőket, a színészeket, a zenéket, a verekedéseket, a barátságokat, a csapatok hűségét, a tiszteletet, stb. Ez a film a bajtársiasság és a barátság filmje. Vannak benne visszatérő gegek, így vicces. Van benne rengeteg harc. Külön kiemelném a csapatok mély szeretetét és hűségét vezetőik iránt, illetve az összefogás után, hogy egymáshoz is mennyire hűek és lojálisak. Nálam ez a sorozat 10 pontos, mindenkinek ajánlom. És íme folytatás! High&Low: DTC (2018) és The worst (2019/2020): Az előbbiben, három egykori tag saját útját kezdi járni. Utóbbi középpontjában Fujio áll, aki az OHS sulibanda tagja. Van itt is minden: suliharc, tragédia, barátság, szeretet, bajtársiasság, verekedések és jó zene. Megnézős!
You’re my pet
A film főszereplője Sumire, aki egy keményen dolgozó, diplomás, 30 éves lány, aki egy napon megismeri a 20 éves, nehéz sorsú táncost, Takeshit. A fiú nem akarja elhagyni megmentőjét, így a lány kitalálja, hogy a fiú legyen a házikedvence, Momo, a kiskutya. Legnagyobb megdöbbenésére a fiú belemegy és megkezdődik a játék, ami egy idő után fordulatot vesz…
A filmek 2003-2011-2017-ben készültek el. Előbbi és utóbbi japán, illetve sorozat. A középső rész koreai és csak egy film. De mindhárom ugyanazt a sztorit öleli fel, sokszor ismételve önmagát, mégis… mindhárom film nézhető és élvezhető is. Az első az egy lazább film, élvezhető. A második már komolyabb, nekem az a kedvencem, mert nincs elhúzva és lehet neki nevetni, meg elég pergős is. Az utóbbi a legszebb amúgy, mind a szereplők, mind a történet szemszögéből, és ez is van a legjobban kidolgozva. Ám emiatt nagyon hosszú is, elhúzzák, és a végén még éveket is ugranak. Csodás volt tényleg, de nagyon meguntam a végére. Összességében ez egy aranyos történet, ami a hűség és a szeretet egy egészen más formája.
Gokusen
Ennek a főszereplője Yankumie, akinek az az álma, hogy tanítson, de ehhez titokban kell tartania, hogy ő egy yakuza család sarja, ráadásul örököse is. Így kezdi meg tanítói karrierjét egy fiúiskolában, ahol megkapja a legellenállóbb osztályt, akik mindenkit elüldöznek, mert vadak, verekednek és nem lehet velük szót érteni. De jön Yankumie a szokatlan módszereivel és a gyerekek elkezdik tisztelni, sőt szeretni…
Három évada készült el, 2002-2005-2008-ban, mindegyikben másik suli, másik osztály, de mindig a keménymag. Aztán 2009-ben két film.
Ennek a filmnek is nagyon szép a zenéje és ez is a barátságról, a hűségről, a tiszteletről szól. Ebben is megvédik egymást a srácok, csak itt gyakran ki is kapnak, de legközelebb újra felállnak egymásért. Yankumie pedig teljesen megváltoztatja az életüket, mert bár tanár, folyton kiáll mellettük, verekedik értük, tiszteli és segíti őket. A fiúk hálából pedig megtesznek bármit érte, akár a múltját is titkolják, később meg is védik. Voltak benne mondjuk idegesítő elemek: a nő erőszak-ellenessége, hogy nem hagyta megvédeni maguk. Hogy ezeket folyton megverték. A love-epizódok feleslegesek voltak másokkal, mert sose jött össze senkivel, míg a tanulók egy része bele-beleesett, ha kimondta, ha nem. Hogy nem volt valóságos, mert rengetegen ujjat húztak vele, mikor már tudták, hogy yakuza-lány. Ez pedig a valóságban sose lenne így.
L+DK 1-2
A 2014-es dráma főszereplője Aoi, aki egy bérházban él egyedül, sulija legnépszerűbb sráca pedig Shusei. A fiú nagyon bunkó, ezért a lány, bár véletlenül, de lelöki egy lépcsőn, az megsérül. Ekkor jönnek rá, hogy egy helyen laknak, egymással szemben van a szobájuk. A fiú megsérül, így a lányt a szolgájává teszi, majd amikor a szobája elázik, be is költözik a lányhoz. De mindent titkolniuk kell a suliban, mert tilos a diákok közötti kapcsolat. A második részben (2019) a szerelmesek lakótársat kapnak Reon személyében, aki Shusei unokatestvére. A lázadó fiú hamarosan megtapasztalja, hogy miért is szereti oly nagyon a rokona ezt a lányt. 
Nagyon nehezen akart a dolog kibontakozni. Könnyed esti program, de nekem kicsit vontatott volt. A második rész jobb volt az elsőnél, mert viccesebb, szenvedélyesebb, picit drámaibb. Olyan szép ez a háromszög és jól ki is van dolgozva. 
Bleach
Az idei dráma főszereplője Ichigo, aki látja a szellemeket. Egy napon egy halálisten tör rá szobájában, majd megküzdenek egy szörnnyel. Eközben Rukia, véletlenül átadja erejét a fiúnak. Vissza akarja kapni, ezért elkezdi kiképezni, de sietniük kell, mert egyre többen megjelennek…
A fiú jobb volt, mint a lány, de szép történet volt. Az a fiú igazi harcos volt, mindenféle szempontból. Sok lehetőség volt a filmben, mert bár izgalmas volt, akciódús, jól kidolgozott, a vége agyoncsapta. De a filmet megnézésre ajánlom, csak a végével van bajom. 







Bad boys J

Ez a 2013-as sorozat 12 részt és egy 1,5 órás filmet élt meg. Főszereplője Tsukasa, aki még új a városban, de rögtön megismerkedik a GokurakuCho nevű utcai bandával, akiknek véletlenül a vezetője lesz.
Nagyon tetszett ez a film, majdnem annyira, mint a HighLow. Marha jó zenéje van, a csapatok jól összeszedettek. Kiemelném, hogy itt minden bandát kísér egy lánycsapat is, illetve a sorozat akár szobrot is emelhetne a Barátságnak, bajtársiasságnak, hűségnek. Mindemellett elképesztő harcok vannak benne, kicsi humor, kicsi romantika, kellő mennyiségű dráma és helyes főszereplő. Abszolút ajánlom megnézésre, nálam 10-es.

Bakaleya

Ez a 2012-es sorozat 12 részt és egy 1,5 órás filmet élt meg. Főszereplője a ’Baka’ fiú középiskola, amit összevonnak a ’cattleya’ lányközépiskolával. Előbbiben harcos, neveletlen, bűnözőként élő srácok tanulnak, utóbbiban gazdag és elkényeztetett lányok.
Azok a részek tetszettek, amikben a fiúk voltak, suliba jártak, verekedtek, harcoltak, meg a zene is jó volt. Még a romantikus szál is bejött néha, de ezek a lányok…elképesztően idegesítettek. Kiemelném itt is a barátságot, a hűséget, amikor egymásért harcoltak. Pl. volt velük egy srác, aki minden harcba belement, pedig nem tudott verekedni, a csata alatt a többiek védték. Jó film volt, de a lányok nélkül még jobb lehetett volna, vagy lehettek volna vagányabbak is azok a lányok.

Sugarless

Ez a 2012-es sorozat 12 részt élt meg. Főszereplője Shiiba, aki sulit vált és új sulijában ő akar lenni a vezér, a legjobb harcos. Ehhez le kell győznie négy olyan srácot, akik a barátai lesznek, és magát a Vezért. Teszi mindezt úgy, hogy nem is igen tud harcolni…

Ez a film a kitartásról szól, ehhez kétség sem fér. Nem volt jó harcos a fiú, de folyton felállt. Mottója: Addig nem vesztettem, míg fel nem adom. Erre megtanít mindenkit maga körül és ezzel lesz ő igazi harcos és vezér. A többiek észrevétlenül is megvédik, majd követik. Voltak benne fura részek, elemek, de alapvetően jó film, jó zene, jó verekedések.

Wolf girl and Black prince

A 2016-os film főszereplője Erika, akinek barátnői mind pasimániások. A lány nem akar lemaradni, ezért az utcán randomban lefotóz egy srácot, mondván vele jár, de nincs szerencséje, mert az a srác a sulijukban tanul. De meglepő módon a fiú belemegy a játékba, ha a lány a kiskutyája lesz.

A lány kedves, a fiú meg inkább olyan rideg, barátságtalan, de rengeteget változik a lány mellett. Egyszerű romantikus mese, se több, se kevesebb, bár nekem azért tetszett, mert helyesek voltak és jó volt a történet is.

High school debut

A 2011-es film főszereplője Haruna, aki egy eredményes sportoló, de pocsék az ízlése és pasija sincs. Éppen ezért megkéri a suli egyik jó ízlésű srácát, hogy trenírozza, szerezzen neki pasit. Az rááll a dologra, cserébe egy dolgot kér, hogy a lány sose szeressen belé.

Ez is egy romantikus dráma, amiben több a romantika. A lány elég idegesítő néha, hangos, erőszakos, butuska, fiús, ugyanakkor nagyon szerethető. You, a fiú pedig kicsit olyan arisztokratikus, kimért, de mivel ő is csalódott, érthető. Szép lassan mindketten megváltoznak a másik miatt.






Csak te mindörökké

Ez a 2011-es film nem japán, hanem Dél-Koreai, amiket meg abszolút nem nézek. Főszereplője Cheol-min, aki egy magának való bokszoló, némi bűnözői múlttal. Éjjeli őri munkája alatt megismeri a csupaszív vak lányt, Jeong-hwa-t. A fiú a lány hatása alá kerül, sorsuk egybeforr, de a múlt nem hagy békét nekik…

Ez egy Dráma, így nagybetűvel, mert annak ellenére, hogy romantikus, happy véggel, rengeteget szenvednek meg szomorkodnak benne, nem ok nélkül. Nem szeretem az éves időhúzásokat sem, de megérte megnézni. Nem volt egy vidám film, de nagyon szép, és volt jelentése, mélyebb értelme.

Save me

Ez egy 2017-es koreai sorozat, ami 16 részt élt meg. Adott néhány barát, akik megismernek egy ikerpárt, akik lánytagja segítséget kér tőlük. Ezzel megváltozik mindegyikőjük élete és jövője…

Kezdeném azzal, hogy 8 részt bírtam megnézni belőle első körben, mert elképesztően nyomasztó film, totál kiborított és többször is felidegesített. Miért? Adott egy barát, akit nem neveznék annak, tekintve, hogy cserbenhagyja a barátját, akinek szó szerint tönkre megy az élete, cserbenhagyja a lányt, aki elképesztően szenved… Persze happy a vége, de így? Rémesen nyomasztó film, én nem így csináltam volna meg. Még így is felidegesít, hogy írok róla. 

Heroine Shikkaku

A 2015-ös film főszereplője Haruka, aki úgy éli az életét, mint egy romantikus regény hősnője. Szerelme a legjobb barátja, Rita. Azt hiszi, hogy örökkön örökké… de aztán egy napon érkezik egy lány, Kyoko, és egy fiú, Kosuke. Ekkor minden megváltozik.

A lány álomvilágban él, de csinos. Rita szerintem elég karótnyelt, bár kedveli a lányt. Kyoko totál ellenszenves, nem ok nélkül. Kosuke viszont nagyon megnyerő. Jó film, jó lett a vége is, de én nem így fejeztem volna be, bár szép volt a végén a dupla-vallomás. Aki szereti a romantikát, nézze meg.  

The witness

Ez a 2015-ös film sem japán, hanem kínai. Főszereplője Xiaoxing, egy volt rendőr, aki egy balestben elvesztette a testvérét és a látást is. Egy napon egy sorozatgyilkos vet rá szemet, de megmenekül, később előkerül még egy szemtanú, a feltörekvő lázadó énekes jelölt, Linchong. Így már mindketten a gyilkos célkeresztjébe kerülnek.

Ezt a filmet angol felirattal néztem meg. Nem bírom a nem japánt, erre rájöttem, mondjuk már a koreai film alatt is. A sztorija jó és jól is van kivitelezve. Igazi akció film, csipetnyi drámával. Végig lehetett izgulni rajta, jó film, pörgős. Nekem külön tetszett benne, ahogy végig vonult a filmen a halott fiú zenéje, nagyon szépen keretezte a filmet, minden jelenetnél értelme is volt.

BL-filmek
Ázsiai BL filmek kritikái, kritikáim:ITT
Sima meleg-filmek kritikái: ITT
Seven days
A 2015-ös film két részre bontható, ugyanis egy hetet mesél el. A film főszereplője Shino, aki bár helyes, igen szókimondó és a lányok nem kedvelik. Seryo viszont nagyon elbűvölő, a lányok imádják, ám az a szokása, hogy egy hétig randizik csak mindenkivel. Ezen a héten azonban Shino kéri meg őt, hogy randizzanak együtt. A két fiú elkezd ismerkedni egymással meg a párkapcsolatokkal is.
Nagyon kedves történet annak ellenére, hogy két fiú bimbózó szerelmét követhetjük nyomon. Kicsit érdekesen van tálalva, nyilván, mert japán film, de nagyon szerethető és megfelelően romantikus is.





Sachiiro no one room
A 2018-as japán sorozat főszereplője egy 14 éves lány, aki rengeteget szenved mind otthon, mind az iskolában, ezért egy nap úgy dönt, öngyilkos lesz. De megmenti őt egy bizarr fiatal férfi, aki odáig csak követte a lányt. Különleges és bizarr kapcsolat alakul ki közöttük.
Érdekes film volt, azt kell, hogy mondjam. Mert adott egy végtelenül sokat szenvedett lány, aki azt sem tudja mi az a szeretet és elkezd ragaszkodni maszkos férfihez, aki egy kukkoló gyakorlatilag, de legalábbis ő sem kötődik senkihez. Aztán ragaszkodni kezdenek egymáshoz, kialakul egy testvéri kötelék, annak is egy bizarabb formája. Nekem mondjuk tetszett a film, mert végtelenül sok mondanivalója volt, de a vége nem tetszett. 
My dear loser – Monster romance/Edge of 17
Monster: A 2017-es thai sorozat főszereplője Pong, egy fiatal bandavezér, aki egy nap belebotlik a gazdag Namking-be, akibe azonnal beleszeret.
Amolyan Rómeó és Júlia szerű film, de nem teljesen. Amúgy van benne akció, romantika, humor, tehát nem egy rossz film. A film egyik nagy hátrányának a lányt mondanám, mert elképesztően irritáló személyisége van, jót akar, meg romantikus is, meg minden, de totál szétzúzza a srác életét, megértem a banda csaját, hogy úgy utálja.
Edge of 17: A 2017-es Thaiföldi film a Monster Romance előzménye. Ez is tetszett nekem, bár nem annyira, mint amaz. Ebben is volt dráma, meg romantika, meg egy kurtafurcsa melegszál, de összességében csak egy jó bevezetője volt a Monster-nek. Itt jegyezném meg, hogy ez egy trilógia, még van egy rész, amit nem láttam. 
Baby and me
A 2008-as koreai film főszereplője egy vad középiskolás srác, Joon Soo, aki egy nap kisbabát talál a bevásárlókocsijában. A gyereken egy cetli van, miszerint az az övé. Joon megijed, de igyekszik felnőni a feladathoz.
Ez egy elképesztően aranyos sztori. Az egész nem szól másról, mint az odaadásról és a feltétlen szeretetről. A vége különösen szép, reptérjelenet. 


Istenek között: A két világ 
A 2017-es koreai film főszereplője, Ja-Hong, aki hősi halált hal, ekkor mellé szegődik három őrző, akik átkísérik a túlvilág bugyrain 49 nap alatt, hogy újjászülethessen. De a történet megbonyolódik, amikor nem várt dolgok kerülnek felszínre, illetve meghal a férfi testvére is.
Ez egy nagyon szép film. Egy koreai túlvilágmondára épül, ami kicsit hasonlít Dante poklához. Nagyon jó a történet és jól ki is van dolgozva. Jók voltak az őrangyalok, a két testvér kapcsolata és az édesanyjuk. Tetszett, hogy bár az őrzők mennyi esetet megoldottak már, mégis hogy hatott rájuk ez az ügy. Nagyon-nagyon érzelmes film, tele van lélekkel, szeretettel, megbocsátással. Engem többször is megríkatott. Abszolút ajánlom megnézésre.
Dangerous boys
A 2014-es thaiföldi film főszereplője két rivális iskola, annak két bandafőnöke és bandáik. Az ellenségeskedés örök, amit csak feltüzel egy lány, akinek mindkét bandához köze van. Nekem nagyon tetszett ez a film, talán mert a thai-okhoz eddig nem kötöttem verekedős filmeket, ez pedig az. Jó a története, a szereplők, a zene, de a harcok a legjobbak. Mindegyik bandavezér topligás, bár azért Peng a jobb, mind külsőben, mind erényekben, mind vezetői képességekben. A romantikus szálak nem túl dominánsak, de aranyosak. Van benne egy BL pár is, amit azért emeltem ki, mert ők a két rivális csapathoz tartoznak, és bizony, ha kell, egymással verekszenek össze, mert a szerelmüknél erősebb a bandaszellem. Van benne dráma is, érdekes, hogy ki meddig el mer menni a banda miatt. 
Force of five
A 2009-es thaiföldi film főszereplője Woot, akinek az öccsének sürgős szívátültetésre lenne szüksége, de az adott szívet őrző kórházat terroristák foglalják el. Ezért Woot, és barátai, Cat, Pong és Jib elmennek a kórházba, hogy maguk hozzák el azt a szívet. Lehetetlen küldetés lenne, ha a gyerekek nem lennének meglehetősen bátor muaythai harcosok.
Nagyon szép film, ami leginkább a szeretetről szól, mert a két testvér nagyon szereti egymást, és a srácok is nagyon jó barátai egymásnak. Külön kiemelném, hogy elképesztő harcok vannak benne, amik mindegyikét valóságosan vették fel. Woot és Cat valódi muaythai harcosok, a többieket nem tudom, de ők ketten hivatalosan is azok voltak, meg most is azok. De kiemelném a terroristalányt is, akibe több érzelem is szorult, mint azt megengedhetné magának egy ilyen csapatban, önfeláldozása, meg ahogy megolvad a szíve Woot bátorsága miatt…szép, na. Emellett szép a zene is, ami a film alatt szól, jók a bevágások, a történet, a színészek játéka. Én angol fordítással néztem, ami szar, de ettől még maga a film nagyon jó, abszolút ajánlom megnézésre.
My true friend
A 2012-es thaiföldi akciófilm főszereplője Song, aki új suliba kerül, itt pedig megismeri a suli rosszfiúját, Gun-t, aki egy SPERM nevű bandát vezet, akik folyton más bandákkal harcolnak. Ennek ellenére Gun jó ember, szereti a barátait, ők a családja, tanítja őket, szeretik és védik egymást. Eleinte minden szép, de aztán egyre nagyobb bajba kerülnek…
Nekem nagyon tetszett ez a film is. A másik címének magyar fordítása, hogy A barátok sose halnak meg. Jó volt a történet, a színészek, a zene. Tetszett, ahogy védték egymást, ahogy szórakoztak, ahogy éltek. Volt mondanivalója, sokszor nevelő hatása is, leginkább Gun által. Nagyot ütött a történet, főleg a vége miatt, Gun mindvégig az maradt, aki volt, állta a szavát, kerüljön bármibe. A történetet csak még ütősebbé teszi, hogy igaz történet, mert ez a banda létezett valaha. Azóta még ketten haltak meg, több tagja is járt börtönben, most a maradék tag békében él, de sosem felejtették el Gun-t. Ajánlom megnézésre. 
Obsessed with heart
A 2018-as kínai minisorozat három történetet mesél el, amiket összeköt három „angyal” meséje, egy kis misztikum és az igaz szeretet. Az első történetben meghal egy fiú és a testvére folyton visszautazik az időben, hogy megmenthesse őt. A másodikban egy csendes fiút zaklatnak a suliban, akit egy idősebb fiú véd meg, itt egy kívánságnapló is szerepel. A harmadik történetben egy srác, bátorságpróba gyanánt bemegy valahova, ahonnan magával hoz egy lelket, akivel aztán összebarátkozik.
Nos, ezt a filmet kétszer néztem meg, mert elsőre nem esett le, hogy minden összefügg mindennel. Mindenkinek szerepe van a következő történetben, sőt körbe ér a történet. Mindegyik érthető a másik nélkül, de együtt adják ki az igazi sztorit. A film magyarosított címe: Megszállott szívvel. Minden történetben van valaki, aki megszállottan próbál valamit elérni, mert annyira szeret valakit… Szép történet a család szeretetéről, a barátságról és a lelkek gyógyulásáról. Mindezt körüllengi a misztikum. Ajánlom megnézésre.
Szingapúri Gang filmek
A 15: the movie után kezdett érdekelni a szingapúri gengsztervilág, így megnéztem még néhány filmet.
I’am not stupid too
2006-os filmtrilógia középső része. Főszereplője Tom, aki bár jómódban él, elhanyagolnak a szülei, ahogy öccsét is. A 15 éves fiú legjobb barátja a szegény Chengcai, aki erőszakos család sarja. A két srácot az iskola is elutasítja, ezért egy utcai bandához csatlakoznak.
Nekem tetszett a film mondanivalója. A gyerekeket lenézik a szüleik, a tanárok, hülyének bélyegzik őket, nem ismerik el őket, ha nem férnek bele a rendszabályok közé. Minden felnőtt annyira nyomja őket előre, nehogy elkallódjanak, de pont emiatt lesz az ellenkezője. A két gyerek egyébként a körülményekhez képest jól kezeli a helyzetet, mert nagyon szoros a barátságuk és az erkölcsi iránytűjük is jól dolgozik. Nagyon tanulságos film és baromi jó a zenéje, szintén mondanivalóval.
Anak metropolitan
2002-es sorozat. Ennek több évada van, és sehol sem találom, de azért egyet sikerült megnéznem, bár nem tudom melyik évadát. A lényege, adott egy srác, akit egy bandavezér véd, de ő is csatlakozni akar. Rengeteg harc, bűnözés, romantika és tanulság-mese. A sorozatok lényege, hogy jó mókának látszik ez, de nem az, mert a kőkemény valóságban börtönbe mehetsz vagy meghalhatsz. Szintén van jelentősége a tanároknak és a szülőknek is benne, mert szintén nem veszik túl komolyan a gyerekeket, hagyják őket elkallódni. Nekem külön tetszett, hogy a részek végén (elsötétítve ugyan), de valódi extagok szólalnak meg, és adják elő tanulságos történeteiket, hogy miért ne tedd. 
The gang (2014) HaoNan apját megölték, a 18 éves fiúban lobog a bosszú vágya, aztán egy nap találkozik Mingével, aki a könyörtelen Red Luck banda tagja. A fiú elmerül a bandák véráztatta világában. 
KL gangster (2011): Két testvér elmerül a maláj gengszterek világában.
Gangster Dragon (2011): három veszélyesen élő barát története.
Kepong Gangster (2012, 2015): öt diák gengszterré válásának története, akik aztán felnőnek, de meg kell küzdeniük a gengsztervilág minden árnyoldalával. 
Tetszett ez a film, annak ellenére, hogy nem happy. Tetszett az öt fiú barátsága, hogy mindüknek céljai voltak, hogy ki akartak emelkedni, de aztán az oda vezető úton eltévedtek és ez az életükbe került. Sajnáltam, hogy így szétestek. Ettől függetlenül, jó sztori, jó színészek, erős karakterek, és mindkét évad izgalmas, bár rém szomorú. 


Death note
A 2015-ös 11 részes drámasorozat főszereplője Yagami Light, aki rátalál egy titokzatos feketekönyvre, amibe, ha beleír egy nevet, az illető meghal. A Halállistával érkezik egy sinigami is, Ryuk, illetve hatalmas felelősség. Az ügyet csak bonyolítja, hogy a fiú apja vezeti azokat a nyomozókat, akik a Listásgyilkos után nyomoznak, közöttük is kiemelkedik egy nyomozó, L.
Nagyon jól kidolgozott kis sorozat, bár eleinte nem akartam megnézni. Jó a története, a szereplői és a zene is. Az különösen tetszik, hogy Light ilyen talpraesett, okos és bár egy gyilkos, szinte mindenkit „elbűvöl”, köztük a sinigamiját is. L karaktere is nagyon jó, mert szuperintelligens. Ezt a sorozatot, bár nem happy, de ajánlom megnézésre. Sőt van ennek egy másik feldolgozása is, ami filmek összessége. Az két 2006-os filmből áll, az ugyanez a sztori. De van több folytatása is, L külön sztorija 2008-ban, és az új generáció, amiben 10 évet ugrunk, ez megint két film, 2016-osak. Nos, én a két 2016-ost ajánlanám megnézésre, mert marha jól vannak azok is kidolgozva. Nagyon tetszik, hogy Light ilyen hatással van az emberekre, még mindig. 
Solomon’s Perjury
Ezt rögtön két részre bontanám, mert született belőle egy két részes, 2015-ös japán film és egy 2016-os koreai 12 részes sorozat is.
A történet lényege: karácsony után két gyerek talál egy hóval borított holttestet az iskola kertjében. A fiú látszólag öngyilkos lett, aztán névtelen levelek jelennek meg az iskolában, miszerint a fiút megölték. A gyerekek, különösen a két srác, meg akarják tudni, hogy miért kellett annak a fiúnak meghalni, ezért bíróságot hoznak létre maguk között, hogy megtalálják a felelősöket.
Nagyon érdekes a története, és érdekes maga a diák-ítélőszék is, meg ahogy a gyerekek minden szálat felgöngyölítenek annak ellenére, hogy hatalmas ellenállásba ütköznek folyamatosan. Ez a film legfőképpen az igazságról szól, de van benne, barátság, némi romantika, családon belüli erőszak, depresszió, elmebetegség, bűnszervezet és mindezt körülöleli egy igen komoly iskolai zaklatás, illetve a tanárok nem megfelelő ügykezelése. Ezt is ajánlom megnézésre.
Operation Mekong
A 2016-os kínai film főszereplője egy olyan osztag, akiket az Aranyháromszög megtisztítására küldenek, ahol is el kell kapniuk egy drogbárót, aki rettegésben tartja a környéket és van egy gyerekhadserege is.
Leszögezném, hogy igaz történet, érdemes utána olvasni, mert bár a filmben minden benne van, a háttérsztorija is érdekes. Több dolgot is kiemelnék, ami tetszett. Ez egy példátlan összefogás volt akkoriban, mert négy olyan ország vezette az akciót, akik azóta sem képviseltek közös érdeket. Tetszett az a technikai tudás, ami a filmben jelen volt, hogy az osztag ennyire vérprofi volt. Kiváló volt a színészi játék, kellően drámai is volt. Elképesztő volt, hogy az a drogbáró milyen birodalmat épített fel, hogy mennyi embert ölt meg, ártatlanokat, illetve, hogy a gyerekek milyen fanatikusan védték. Nagyon izgalmas és drámai film volt. Ajánlom megnézésre. 
Animék
Eljött az idő, hogy az ázsiai filmek és az ázsiai BL-filmek után új kategóriával bővüljek, ami az animék világa. Ezt sem terveztem, mert nem voltam oda a rajzolt történetekért, de nem bántam meg, mert kimondottan megérte belevágni (Itt is két kategória van, sima anime és Bl-anime). Kritikáim: ITT.  
Our Times
A 2015-ös tajvani film főszereplője Lin Truly, egy álmodozó tinilány, aki elég peches is. Egy napon körlevelet kap, amit tovább küld, ezzel pedig szerez egy különleges barátot, a suli rossz fiúját, Tsu Tai-t. Aztán ezzel a sráccal igyekeznek megszerezni a suli álompárját maguknak.
Végtelenül aranyos történet volt. Olyan szépen kidolgozták a két főszereplő kapcsolatát, meg a titkokat is jól bújtatták, hogy nagyokat szóljanak. Nem egyszer lepődtem meg, de jó értelemben. Ajánlom megnézésre, főleg a romantikát kedvelőknek, mert a film mottója: Az igaz (truly) szerelem mindent legyőz, időt, távolságot, mindent.


Gonin saga
A 2015-ös japán gengszterfilm főszereplője Hayato és Junior, a két gyerekkori barát, akik ugyanakkor vesztik el az apjukat egy bandaleszámolásban, ezután eltávolodnak egymástól.
De 15 év múlva újra találkoznak, és ekkor összefognak Asami-val, illetve Keiichivel. Mindannyian kötődnek a Goseikai bandához és mindüknek elszámolnivalója is van velük. Megindul a vadászat…
Nagyon drámai, nyomasztó hangulatú. Igazából nekem tetszett ez a film, mert jól volt felépítve és érthető volt benne mindenki reakciója meg motivációja. A vége ugyan finoman szólva sem happy, de a film megtette mindazt, amit elvártunk tőle, ahogy a szereplők is. Egyébként izgalmas film, nézhető.
DóRéMiFáSzóLáTiDó
A 2008-as koreai dráma főszereplője Jungwon, aki egy nap munka közben megismerkedik az elsőre cseppet sem szimpatikus Eungyuval, aki egy zenekar énekes-gitárosa. Elég hamar összebarátkoznak, ekkor a lány megismeri a zenekar másik gitárosát, a fiú legjobb barátját, Heewon-t, aki egyben az ő régi barátja is, akivel elárulták egymást. Megkezdődik a küzdelem Eungyuért és egymásért.
Dráma ez is, de jól van felépítve. Heewon karaktere rémesen önző egyébként, de ha valaki mélyebben belemerül a lelkivilágába, akkor megláthatja, hogy mégis mi motiválja őt mindarra, amit tesz. Tehát őt sem írnám le teljesen negatív karakternek. Van benne romantika is, barátság, önfeláldozás, nagyon jó zene. De nekem a végén az újraélt koncert tetszik, hogy visszahozzák Eungyu-t a valóságba. Szép film, ajánlom.
Temptation of Wolves
A 2004-es koreai dráma főszereplője Hankyeong, aki apja halála után Szöulba költözik az anyjához. Nagyon nehéz neki a beilleszkedés, amit megnehezít, hogy beleszeret a suli legnépszerűbb sráca, Haewon. De, ha ez még nem lenne elég, a szomszédos suli bajkeverője, Taesung is megkörnyékezi, aki súlyos titkot őrizget.
Hát ez is dráma a javából, de nagyon szép. Jól van felépítve, van benne humor, romantika, verekedés, barátság. A vége happy is meg nem is, de a film felépítésének hála, még a nem happy rész is emészthető. Én kedveltem a lány és Haewon cukiskodó szerelmét, de nagyon sajnáltam Taesung őrlődését a testvériség és a szerelem között. Neki van a filmben több monológja is, egy, amikor a végén elrepül, meg egy, amikor a lánnyal beszél a macskás jelenetben, na, azok nagyon szépek. Ajánlom megnézésre.
Unforgettable
A 2016-os koreai dráma főszereplője öt barát, akik együtt töltik 1991 nyarát egy szigeten, de aztán történik valami, ami alapjaiban változtatja meg az életüket… 2014-ben egyikük kap egy levelet, amit felolvas a rádióműsorában, ekkor megelevenedik az a bizonyos nyár…
Gyerekekről szól, akik együtt töltenek egy nagyon vidám nyarat, játszanak, lázadnak, megélik az első szerelmet, és szembesülnek első tragédiájukkal is. Szépen van felépítve, nagyon megható film, főleg ahogy a gyerekek reagálnak a tragédiára, meg ahogy a falu, meg 2014-ben ahogy hallgatják a műsort… sírós film, de szép és nézhető.
Wolf thai
Az idei 13 részes sori főszereplője öt srác (négy fiú, egy lány), akik szeretnek hódítani és játszani. Mindannyian kapnak egy ázsiai országot és egy küldetést, ami minden esetben valaki szíve. Az nyer, aki sikerrel veszi az akadályt.
Könnyed játéknak indul mindük részéről, mégis dráma lesz belőle, mert semmi sem olyan egyszerű, főleg, ha már a szív is játszik. Nézhető egyébként, mert jók a karakterek, jó a történet és jó, hogy ennyi országban játszódik. Illetve az is jó, ahogy a karakterek felépítik a küldetések sikeréhez vezető utat, vagyis okosak mindannyian.
Go Back Couple
A 2017-es, 12 részes koreai sori főszereplője Jinjoo és Bando, a 38 éves házaspár, akik igen rossz házasságban élnek. De egy napon 20 évesen ébrednek, esélyt kapnak, hogy jobban csinálják, ők pedig úgy döntenek, hogy egymás nélkül jobb…de a szívük még nem döntött…
Először nem akartam megnézni, mert idétlennek találtam, de aztán belenéztem és az egyik rész megfogott. Tele van szeretettel a film, bár van benne dráma is bőven, meg küzdelem és fájdalom, ugyanakkor nagyon vicces is. Illetve megismerjük párosunk akkori társaságát is, meg az „új szerelmeiket” is. Nézhető film, nekem tetszik. 
Hirunaka no Ryuusei
A 2017-es japán film főszereplője Suzume, aki új még a suliban, meg a városban. Még sosem volt szerelmes, de aztán megismeri a tanárát, Satsuki-t, aztán pedig az egyik különc osztálytársát, Mamura-t. Mindketten beleszeretnek a lányba, aki szintén beleszeret mindkettőbe.
Érdekes film volt, de tetszett. Romantikus film, minimális dráma. Egyszerű és nézhető, bár Suzume kicsit nehezen érthető volt, mert úgy pattogtak az érzelmei a fiúk között, mint a gumilabda.
Secrets in the hot spring
A 2018-as tajvani horrorvígjáték főszereplője Xiaogin, aki folyton új suliba kerül. A legújabban, miután bajba kerül, megismerkedik Luqunnal és Princessel, a két terrorizált baráttal. Ez után nem sokkal Xiaogin meglátogatja nagyszüleit, akik egy világvégi panziót üzemeltetnek. Beköltöznek mindhárman, aztán furcsa dolgokra lesznek figyelmesek, mintha valaki kísértene a falak között…
Könnyed a sztorija, helyesek a szereplők, rejtett BL van benne, ami leginkább bajtársiasság, de ami viszi az a humor. Elképesztően sokat nevettem ezen a filmen. Emellett azért ijesztő is, mint afféle horror. De én imádtam! Abszolút ajánlom megnézésre. 


Mission of love
A 2018-as romantikus japán film főszereplője Yukina, egy diáklány, aki romantikus történeteket ír, álnéven, de romantikus tapasztalat híján, nem igazán sikeres. Egy nap azonban rátalál a megoldásra (webserie-ben egy mobilapplikációra, a filmben pedig egy fiú szerelem-noteszére.)
Nekem tetszett ez a film, mert jó volt a sztorija, mindkét alkalommal. Yukina és a fiúk is aranyosak voltak, meg helyesek is. Mindegyik változatot ajánlom megnézésre, a négy részes webserie szenvedélyesebb volt, a mozi meg romantikusabb (pici drámával fűszerezve), amúgy.
My rainy days
A 2009-es japán dráma főszereplője Rio, a középiskolás lány, aki mindenkin átgázol és gyakorlatilag luxus prostituáltként él. Egy napon azonban belebotlik egy 35 éves tanárba, akibe azonnal beleszeret, az érzés kölcsönös, de a férfinak van egy titka, ami megváltoztat mindent.
Azzal kezdem, hogy a lány egy cseppet sem szimpatikus, de aztán, ahogy halad a történet, válaszokat kapunk a miértekre, és még változik is a személyisége. A tanár nagyon aranyos, miatta plusz romantikus a sztori. Igazi romantikus dráma, aminek tetszett a vége is. Ajánlom megnézésre. 
The way Home 2
A 2016-os kínai horror főszereplője Qin Quanli, aki túlél egy zombiáradatot a kisbabájával együtt. Egy napon meglát egy nőt a bérházban, ahol ők is élnek, felviszi magához, miután rájön, a nő tudja szoptatni a kicsit. Nehezen csiszolódnak össze, és amikor már a dolgok javulnának… minden elromlik.
Meglehetősen szomorú film, félig happy véggel. Tetszett benne a férfi hozzáállása, és életszemlélete. A lányban volt bőven hiba, nem is volt túl szerethető, de sokat javult a végére és még tovább is ment volna. De jók voltak a színészek, a zene, a történet és a zombik is. Spoiler. Nekem külön tetszett, amikor a lány énekelt a már zombi férfinak és az visszatért néhány pillanatra.
Kamen teacher
A 2013-as japán sorozat 12 részt, egy Speciális epizódot (2014) és egy filmet (2014) élt meg. A történet a jövőben játszódik, amikor a tanárok már nem fegyelmezhetnek, a diákok meg vadállatok. Egyetlen ember teheti rendbe csak a sulikat, a Kamen Teacher, akinek minden eszköz a kezében van. Ilyen Gota Araki is, aki azonban az ökle helyett már a szeretet fegyverét használja.
Ez egy nagyon jó sorozat, jók a szereplők, a történet, a zene és a verekedések. Van mondanivalója, hatalmas jelentősége van benne a szeretetnek, a megbocsátásnak és a barátságnak. Abszolút ajánlom megnézésre minden részét. 
Ghost-Cannibal sziget
A 2016-os kínai horror fim főszereplője öt utazó, akik egy különös szigetre kapnak meghívást szeretteiktől, akiket a szigetre érve nem találnak. Meg úgy általában senkit sem, de mégis, mintha valaki lenne ott… és mintha a sziget maga is élne…
Egyszerű film, hozza a szokásos kliséket, mégis nézhető, jók a karakterek is benne. Én egyetlen félelmetesebb jelenetet tudnék csak kiemelni ugyan, de tetszett azért.
Kill me, Heal me
A 2015-ös 20 részes koreai sorozat főszereplője Cha Do-hyun, akinek többszörös személyiségzavara van, ami azt jelenti, hogy testében hét személyiség lakozik, beleértve önmagát is. Próbálja visszaszerezni önmagát, miután egyik személyisége igyekszik átvenni a testét, ehhez azonban segítségre van szüksége. Ez a személy pedig Oh Rin Ji lesz, aki ugyan még csak tanulja a pszichológiát, de közösen elfeledett közös múltjuk miatt a legjobb választás.
Elképesztő film, komolyan mondom, hogy mindenkinek ajánlom megnézésre. Először is, a film témája különleges, aztán ott a szerelmi szál, a dráma, a vállalat ügyei, a titkok, a pszichiátriai gondok, gyerekbántalmazás, titkos író, eltitkolt életek, stb. Nagyon izgalmas és érdekes film, végig fenntartja az érdeklődést, nincsenek benne unalmas részek. Aztán a zenéje: Jang Jae In ft. NaShow- Auditory Hallucination. Ez a szám gyönyörű és mindig akkor szólal meg mikor arra szükség van. De vannak benne más számok is, amik ugyan nem különösebben szépek, de mindig az adott helyzethez íródtak. Aztán a karakterek, nagyon érdekesek. Az a férfi és az a nő annyit szenvedtek, ezért felejtettek el mindet. Mekkora kín kell ahhoz, hogy egy 8 éves kisfiú tudata darabokra hulljon. Aztán vannak benne olyan szép monológok. Pl. amikor Oh Ri On, a lány tesója sír a vége felé és az első szerelemről elmélkedik, meg amikor Cha Do-hyun elmondja, nem is egyszer, hogy hogyan törték darabokra a szívét. Meg, amikor Shin Se-Gi az egyik személyiség a lánnyal beszél: … ez volt az az időpont, amikor beléd szerettem. Ő egyébként a legérdekesebb karakter, amiatt, hogy ő azért jött létre, hogy elnyelje a testtulaj minden fájdalmát. De azért is érdekes volt, mert minden szónak jelentősége volt benne, minden tett és mondat visszaköszönt. Aztán mikor elkezdett kiderülni a személyiségek nevének jelentése, vagy, hogy miért lettek. Amúgy meg vicces film is, sokat lehet nekik nevetni. Aztán ott vannak az identitások, mind olyan mások és tele vannak élettel. Végül kiemelném a főszereplőt, Ji Sung-ot, aki Cha Do-hyun-t játssza. Elképesztő színész. Minden személyiség más hangon szólal meg, más az arcjátéka, mindemmellett ugye a ruháik meg a hajuk is más, meg még a szemük is. Elképesztően jól alakított ez a férfi szerintem.  Még bőven tudnék mit írni, de ennyi is elég. Ha pontoznám, 10-es lenne, kétségtelenül. 


Tumbling
A 2010-es 11 részes japán sorozat főszereplője Wataru a suli rossz fiúja, aki mintegy büntetésül kerül a lelkes, ám cseppet sem népszerű férfi tornászcsapatba. Eleinte ellenáll, de aztán megtanul küzdeni, főleg miután egyre többen követik.
Nagyon jó film, mert van benne kitartás, bajtársiasság, rettenetesen erős barátságok, családi drámák, verekedés, önfeláldozás, és a tumbling, ami sportnak sem utolsó. Emellett jók a színészek, és elég ismerősek is a japán filmeket kedvelőknek. Nekem nagyon tetszett ez a sorozat, ajánlom megnézésre. 
Callboy
A 2018-as japán erotikus film főszereplője Ryo, aki gyakorlatilag egész életében unatkozik, keres valamit, amiben kiteljesedhet, de nem leli. Egy napon megismeri Shizukát, aki egy callboy céget igazgat, és lát fantáziát a srácban. Eleinte nehezen oldódik fel a fiú, miközben a legkülönbözőbb nőkkel ismerkedik, de aztán felnő a feladathoz.
Érdekes film volt és nem az erotikus vonal miatt, hanem amiatt, amit mondani akart. Leginkább az éjszakai életre helyezte a hangsúlyt, és mindarra a sok bizarr dologra, amiket a fiú felfedez. A nők igényei, amik sokszor igen zavarba ejtőek, az extrém szexualitás, a kortalanság, a szado, és a többi fiú, akik egymást sem vetik meg. Ryo pedig, akit az elején még semmi sem érdekel, mindenbe belemegy, és végül profiként jön ki minden helyzetből. Persze jelen van az árnyék is, az erőszakos létforma, a szadomazo, az illegalitás, meg a lelki sérülések, de még az AIDS is felbukkan. Van benne egy lány, Ryo barátfélesége, aki mindezt jól összefoglalja: „Nézd, odakint a fény, a családunk, a barátaink, de te a sötétséget választottad”. Így igaz, és Ryo itt talál igazán önmagára.   
Project S the series – Spike
A 2017-es 8 részes thai sorozat főszereplője Puen, a suli röplabdacsapatának kapitánya. Legjobb barátja Singha, aki miután elhagyja a csapatot, összetöri a fiút, aki ezután minden haragját a csapat legújabb tagján, Than-on vezeti le. De közeleg a nagy összecsapás, Puen és Singha iskolái között.
Ez a sori nagyon tetszett nekem, mert volt benne izgalom, dráma, csapatszellem, bajtársiasság és egy kis BL is, ami nem vitte el semerre a filmet, mert az önmagában is marha jó volt. Ajánlom megnézésre. 
Triple threat
A 2019-es akciófilm főszereplője három zsoldos (egy thai, egy maláj, egy kínai), akik egy kínai örökösnőt igyekeznek megvédeni terroristáktól.
Igazi akciófilm, tele verekedéssel, fegyverropogással, politikai manőverekkel, háttér sztorival. Nekem tetszett, mert a sztorija jól volt megírva, peregtek az események és nem lehetett megunni. Abszolút ajánlom megnézésre, főleg a pergős akciófilmeket kedvelőknek.
Bad Guys
Ez a koreai bűnügyi sorozat két évadot élt meg, és egy 2020-as mozit. 
A 2014-es évad 11 részes volt. Ebben az egyre növekvő erőszak miatt, a rendőrség egy különleges osztagot hoz létre bűnözőkből, hogy azok módszereivel nagyobb legyen a közbiztonság. Az osztag tagja lesz egy bérgyilkos, egy sorozatgyilkos és egy gengszter. A csapat élére egy felfüggesztett zsaru kerül, illetve egy rendőrnő, aki hisz a törvény minden betűjében.
A 2018-as évad 16 részes volt. Ebben az ügyészség hoz létre egy csapatot, hogy elkaphassanak egy magas beosztású bűnözőt. A csapat minden tagjának különleges oka van az osztag tagjának lenni.
A moziban (The Bad guys: Reign of Chaos) visszatér az első csapat két tagja, és a vezető zsaru is. Most szökött bűnözőket és egy yakuzát kell elkapnia, a szökött bűnözőkkel kiegészített csapatnak. 
Elképesztően izgalmas film, mind a 27 rész megéri, hogy megnézzük. Tele van akcióval, bűnügyi csavarral, verekedéssel, fegyverropogással, elképesztően váratlan eseményekkel, halálokkal. Semmisem az, aminek látszik, mégis minden mindennel összefügg. Felvonul benne a bűnözés minden fajtája (szervkereskedelem, prostitúció, fegyverek, drogok, stb.), illetve a koreai alvilág is rendesen bemutatkozik. Nagyon jó film, tele érzelemmel, akcióval és váratlanabbnál váratlanabb dolgokkal (engem többször is sokkolt). Emellett pedig mindkét évadban van egy visszatérő zene, ami rohadt szép és pontosan akkor csendül fel, amikor arra a legnagyobb szükség van. A mozifilm sem rossz, mert hozza a színvonalat, a verekedéseket, a humort, a csavarokat. Csak nekem hiányoztak olyanok, akik a másik évadokban voltak. No meg a jó zene, mert itt egyik sem volt kiemelkedő. Ha pontoznám, nálam 10 pontos lenne.
Warrior Baek Dong-soo
A 2011-es 29 részes, koreai történelmi akciósorozat főszereplője két jóbarát. BaekDongSoo már gyerekként megküzdött az életért, lázadók fiaként, lázadónak nevelve tanul meg harcolni, hogy megvédhesse a koronaherceget. YeoWoon azonban a halál csillaga alatt született, sorsa lett, hogy bérgyilkossá váljon, ezáltal pedig a legjobb barátja ellenségévé. Mégis, a két fiú barátságot köt és bajtársak lesznek, képtelenek egymásnak ártani, történjen bármi. De a történelem nem hagy nekik választást…
Elképesztően jó film, nekem nagyon tetszett. A két fiú barátsága nagyon mély volt. Rettenetesen sajnáltam YeoWoon-t, mert majd meggebedt, hogy mindkét oldalnak megfeleljen. Teljesíteni akarta a sorsát, ugyanakkor nem tudott ártani a barátainak, megvédte őket, még akkoris, amikor azok ellene fordultak.   Jó történet, jó szereposztás, tökéletes korhűség. Tele érzelemmel, bajtársiassággal, önfeláldozással, szeretettel, meg politikai csatározással és történelmi események sorával. Emellett pedig kiemelnék még két zenét is benne, ITT és ITT. Ezek mindegyike gyönyörű és mindig akkor szólalnak meg, amikor azokra szükség is van, érdemes a szövegüket is megfigyelni. „Ha nem tudsz megvédeni, vigyél magaddal. Így az árnyékok nem borítanak be újra.” Csodálatos film, nálam 10 pontos lenne, ha pontoznám.
A pillanat
A 2017-es thai romantikus film főszereplője három thai barát, akik nyakukba veszik a világot. Praew Londonba utazik, hogy tanulhasson. Itt újra találkozik első szerelmével, Jim-mel, akivel igazából sosem szűntek meg egymást szeretni. Praew-nek azonban van egy pasija, Karn, aki meg Szöulban van, mert ott kapott munkát. Karn itt ismeri meg különc főnökét a meleg Kim-et, akivel elkezdődik valami közöttük. Eközben Praew és Karn barátja, Ton, New Yorkba utazik, hogy meglepje barátnőjét. De a lány helyett csak Jeab-ot találja, akitől megtudja: szerelmeik egymással léptek le.
Nem egy nagy történet, de aranyos. Nekem kellett egy kis idő mire rájöttem, hogy ki merre, kivel és miért, de aztán ahogy kitisztult a kép, már érthető volt. Igazából ez egy újszerű szerelmi történet, romantikus, érzelmes, nézhető.


Thai horrorkomédiák
Itt két filmről lesz szó: Ghost ship és Make me shudder 1-3. Trailer alapján tetszettek meg és egyiket sem találtam angol felirattal. Így thai nyelven néztem meg őket. Egyetlen szót sem értettem, de mivel ezek egyike sem egy bonyolult történet, magasröptű beszélgetésekkel, így a „képkockák beszéltek” a szöveg helyett. Így nem szoktam ide kritikát írni, ezért írtam ezt le így előre.
Ghost ship: A 2015-ös filmben egy hajó legénysége kerül bajba, amikor holttestet találnak a hajón. Aztán jön egy vihar, kísértések és félreértések sora, illetve még több halott.
Make me shudder 1: A 2013-as részben egy csapat diák, amikor a tavaszi szünetben el kell hagyniuk a sulit, egy régi, elhagyatott iskolába megy, ahol egy diák öngyilkos lett. Szellemvadászatra indulnak, de mait találnak arra nincsenek felkészülve.
Make me shudder 2: A 2014-es részben a fiúk már az egyetemi felvételire készülnek. De nem sokat tanultak, ezért James elviszi a srácokat, hogy áldást kérjenek Mae Nak-tól, de Nick nem hisz benne, ezzel meg jól megsérti Mae Nak-ot, aki emiatt a saját világába száműzi a srácokat, ahonnan egyedül kell kijutniuk… ha tudnak.
Make me shudder 3: A 2015-ös részben a fiúk leérettségiztek, így nyaralni indulnak. De a strandon szörnyű vihar kerekedik, így egy szállodába húzódnak. Reggel azonban szörnyű látvány tárul eléjük, mindenhol halottak vannak.
A Ghost shipet értettem a legjobban, mert van egy 14 perces angol trailere, ugyanakkor nem egy bonyolult mű. Nagyon sokat lehet neki nevetni, hiszen vígjáték, de vannak benne horrorelemek (nem is akármilyenek), és drámaiság is, főleg a végén, jah, és egy kis romantika is. Ezen túl pedig ismerem benne a színészek többségét más filmekből. A MMS 1-3 szintén vicces mű, de mivel nem érettem, így csak a helyzetkomikumokra támaszkodhattam. Ezek is ijesztgetősek, de nem vészesen. Ezt azért néztem meg, mert az általam már nézett Dangerous boys szinte teljes szereplőgárdája felvonul benne, akiket már akkor nagyon megkedveltem. Összegezve, mindegyik film nagyon szórakoztató, még thai nyelven is, persze, ha megtalálom őket angol felirattal, visszatérek ide. 
Men with sword
A 2016-17-es, hatvan részes kínai sorozat királyságok és királyaik háborújáról szól, aminek tétje a teljes hatalom. Az egész azzal kezdődik, hogy a császárt, aki jelenleg egyben tartja a rendszert, meggyilkoltatja az egyik kicsi királyság uralkodója, emiatt pedig megkezdődik a csatározás a kiskirályok között, amit háborúvá élesít egy különleges vándorzenész, Murongli.
Ez egy nagyon jó sorozat, nekem nagyon tetszett. Kezdem a pozitívumokkal. Nagyon szép a zenéje, aminek mondanivalója is van. Nagyon szép a sorozat képi világa, a kosztümök, a díszlet. A színészek egy kínai fiúegyüttes tagjai, így amatőrök, mégis sokat dobnak a filmen. Van benne bajtársiasság, hűség, szeretet, (rejtetten, de szerelem is), és az uralkodók feltétlen szeretete, akik pedig halálukig hűek a birodalmaikhoz is. Nagyon tetszett, hogy minden uralkodónak megvolt a saját színe, így meg lehetett őket különböztetni, illetve, hogy minden királynak volt egy tanácsosa, akivel rajongtak egymásért. Még az is tetszett, ahogy a karakterek önfeláldozták magukat, mert mind okkal tették, vagy a birodalomért, vagy a királyukért. Ja és még humor is volt benne, meg érzelmek színes skálája.  Nagyon tetszett a politikai szál is benne, pedig azt nem szeretem a filmekben, mert nem mindig értem, hogy most ki kivel van és miért. De ebben a tanácsosok, akik egymással is kommunikáltak, és barátkoztak, nagyon ügyesen keverték a szálakat. Külön kiemelném Muronglit, akit csak a bosszú éltetett, és amikor már mindene megvolt jött rá, hogy mi hiányzott neki… na, ő nagyon okos volt és bámulatosan keverte meg a királyságok közötti dolgokat, mégis mindenki hitt benne, neki… elképesztő hatással volt mindenkire…
Negatívum a sok halál, illetve az, hogy befejezetlen maradt, mert nem készült el a harmadik évada. Nálam ez a sorozat 8-9 pontos lenne, ha pontoznám.
Guardian
A 2016-os, negyven részes kínai sorozat főszereplője egy különleges ügyekkel foglakozó nyomozócsoport, akik paranormális ügyeket oldanak meg. Vezetőjük ZhaoYunlan, akinek munkáját egy titokzatos fekete köpenyes férfi segíti. Aztán egy napon felbukkan életében ShenWei, egy titokzatos egyetemi tanár, akit meg mintha már ismerne valahonnan…
Ebben is jelen van a dráma, a szeretet, a szerelem, a bajtársiasság és az önfeláldozás is. Mindezek az egész csoportot jellemzik, illetve az egyes eseteket is, amik legtöbbször valami szomorú előélettel bírnak. 
Kasa wo Motanai Aritachi wa
A 2016-os japán négy részes film főszereplője Jun Hashimoto, aki egy népszerűtlen író. Kiadója, hogy még egy esélyt adjon neki, megkéri, írjon a szerelemről. Tőle viszont mindez idegen, aztán egy nap felbukkan gyerekkori barátja Keisuke Murata, aki segít neki.
Történet a halhatatlan barátságról. Igazából röviden ennyi, de van a filmnek mondanivalója, van benne BL-szál, egy diákkori szerelem, barátságok, és az írás iránti rajongás. Jah és eléggé drámai is, nem várt végződéssel.
3will be free
A 2019-es 10 részes thai romantikus akció főszereplője három ember: Neo a sztriptíztáncos, aki bajba kerül, amikor elcsábítja egy gengszter feleségét. Mew, a gogotáncos, aki megöli a Neot üldöző verőemberek egyikét, illetve Shin a csalódott gazdag fiú, aki nem mellékesen a már említett gazdag gengszter fia. Ők hárman kezdik meg menekülésüket, miután az életük lesz a tét, eközben pedig mindhárman gyengéd érzelmeket kezdenek egymás iránt táplálni.
Érdekes film, érdekes forgatókönyv. Tele van drámával, én már az elején sajnáltam, hogy az a fiú meghalt, mert tervei voltak a szerelmével, nem kellett volna meghalnia. Aztán az is zavart, hogy egyik főszereplő sem volt 100%-ig szimpatikus, különösen a lány, meg a gogofiú nem. Amúgy rémesen izgalmas film volt, ugyanakkor hármójuk nyomában a halál járt. Tele volt a film drámával és szomorúsággal. A vége sem tetszett egyébként (happy volt, de nem úgy, mint hittem), sőt baromira együtt éreztem a meghalt fiú szerelmével és barátjával, akik vége szintén nem tetszett. Izgalmas film volt, jó alapsztori, de rémes kivitelezés/befejezés. 


Hwarang
A 2016-os, 20 részes koreai sorozat a Silla királyság korabeli elit katonai alakulatot mutatja be. Külön kiemelve MooMyung-ot, aki barátja halálát jött megbosszulni, nem mellékesen szerelembe esik annak húgával, illetve megismeri családja múltját is. Aztán ott az álruhába öltözött herceg, SamMaekYong, aki sokat szenved saját rangjától és a rázúduló felelősségtől. Ráadásul ez a két fiú, nem ismerve a másik múltját, valamiféle barátságot köt. És ott van még a forróvérű SooHo, a hidegvérű BanRyu, a szépséges YeoWool és az ártatlan HanSung is, akikkel főhőseink barátságot kötnek, majd vállvetve harcolnak.
Igazából tetszett ez a sorozat, mert volt benne dráma, akció, önfeláldozás, bajtársiasság, szeretet, barátság és szerelem is. Illetve jó a sztori, a kosztümök, a helyek és elég parádés a szereposztása is. Átlagosan nyolc pontot adnék, ha pontoznám. Abszolút ajánlom megnézésre. 
Project S the series – SOS Skate
A 2017-es, 8 részes thai sorozat főszereplője a depressziós Boo, akinek egész élete egy szenvedés (az anyja meghal, az apja nem törődik vele, elvárják, hogy jó tanuló legyen, nincsenek barátai, nem tud enni, se aludni, és még vagdossa is magát), emiatt folyamatosan öngyilkos próbál lenni. Aztán megismeri a vad, deszkás Simon-t és annak bandáját. Ez a találkozás alapjaiban változtatja meg Boo életét.
Ez egy igazi dráma. Boo karaktere tökéletesen visszaadja, hogy milyen is egy depressziós ember, milyen önmagad foglya lenni. Ez a fiú rettenetesen szenved, ugyanakkor próbálkozik kitörni. Pl. önmagát diagnosztizálja, dokihoz megy, gyógyszert szed, és a deszkásokat használja, hogy boldog lehessen. Aztán ott a dokinő, aki a halott öccse helyett Boo-t akarja megmenteni, illetve Simon, aki bár kezd túlkoros lenni, nem engedi el az álmát, hogy híres deszkás lehessen. És még ott van a fiú húga, aki bár elég önző teremtés (viselkedésével sikerül több embert is tönkretenni), de nagy szíve van. És ott az apa is, akit egyáltalán nem érdekel a fia, csak annak eredményei, és bár többször is pofonvágja a valóság, csak sokára tér észhez. Nagyon szép film, tele van fájdalommal és lélektannal, de a vége abszolút happy.
Let’s say Good bye: Ez egy szösszenet, ami a Project S the serie-hez íródott. Amolyan mi van a színfalak mögött. Ebben mind a négy Projectes sori szereplői benne vannak, és mesélnek élményeikről.
My girlfriend’s boyfriend
A 2017-es 2x16 részes kínai sori főszereplője AZhai, aki egy véletlen folytán két Love robotot is vásárol, hogy enyhítse szerelmi bánatát. Ezzel azonban magára zúdít egy rakás gondot. Ugyanis a fiúrobot, Adam, belészeret, ő meg a lányrobotba, Eve-be, aki meg Adambe. És akkor még nem szóltunk a támadásokról, a titkokról, a múltról, a jövőről, a testvériségről, a szeretetről és a mindent elsöprő hűségről.
Ezzel össze is foglaltam, mert jó a sztorija, vicces, pergős és tele van érzelemmel. Nagyon aranyos kis sorozat, aminek alapja a hűség és a szeretet. 
Kamisama no iu toori
A 2014-es japán misztikus dráma főszereplője egy titokzatos játék, amit középiskolai diákok kénytelenek játszani. A tét pedig nem más, mint életük. Shun Takahata élete unalmasnak mondható, míg bele nem csöppen az élet-halál játékába.
Vannak benne jó elemek: szereplők szépek, a sztori jó, a horrorisztikusabb elemek elmennek, de a játékosok személyiségét is nagyon jól visszaadja, illetve kellően drámai is. De vannak benne nem olyan jól sikerült elemek is: a játékok nem mindig érthetőek, a játékosok sokszor nem viselkednek ésszerűen, illetve ezekek a fura „játékbaba-szerűségek” rémesen bután festenek, néhol pedig elég gyermeteg az egész történet. Mindent összevetve ez egy egyszernézhetős mozi, de annak jó.
Strangers from hell
Az idei tíz részes koreai drámasorozat főszereplője Yoon Yong-Woo, aki beköltözik egy olcsó lakásba, miután a fővárosba költözik. Ott azonban nem érzi jól magát, mert a szomszédjai furcsábbak már nem is lehetnének, furán viselkednek, fura dolgokat mondanak és tesznek, illetve a környéken elég magas az elhalálozás is.
Ez egy elég beteg sorozat, ugyanakkor nekem nagyon tetszett. Jó maga a történet, az adott karakterek kidolgozása, a háttértörténet, a nyomozati szál. És Yoon háttér-története is, ami sokat ad hozzá a történethez. Illetve a zenék zseniálisak, amik a film alatt futnak. Ezek közül is nagy kedvencem: The Rose – Strangers (youtubeon fenn van magyar felirattal is). Érdemes megnézni, én nagyon ajánlom megnézésre azoknak, akik valami lélektanis, gyilkolós, nyomozós, fordulatos történetre vágynak.
Nisekoi: False Love
A 2018-as romantikus japán film főszereplője Raki, egy yakuza fia és Chiraki, egy másik klán lánya, akiket arra kényszerít családjuk, hogy egy pár legyenek, bár valójában ki nem állhatják egymást.
Aranyos történet, rómeóésjúliás, vicces, van benne némi fordulat, némi dráma, szép szereplők és egész jól összerakott történet. Ízigvérig romantikus film (csodaszép japán nyelven, szerk.).
The stranded
A 2019-es, 7 részes thai sorozatban néhány tinédzser egy cunami után a magániskolájuk szigetén reked. Hamarosan rájönnek, hogy senkisem jön értük, minden kapcsolatuk megszakad a külvilággal. Igyekeznek túlélni és megmenekülni.
Érdekes sorozat, mert van benne dráma, misztikum, fantasztikus elemek, bl, szerelmi szögek, titkok szinte mindenki múltjában, gyilkosság, erőszak, barátság, hűség és szeretet is. Aki látta a Lost című sorozatot, annak teljesen az lesz az érzése, hogy azt nézi, csak thai (sztárparádé) feldolgozásban.  



Residential Complex
A 2018-as, 10 részes japán sorozat főszereplői egy szövetkezeti lakópark lakói, akiknek mind megvan a maguk baja. Nana és Daiki egy fiatal pár, akik úgy döntenek, hogy gyereket vállalnak, ám ez sajnos nehezebb lesz, mint hitték. Shinichiro és Miyuki egy két gyerekes pár, akiknél a férj nemtörődömsége, és az asszony túlterheltsége okoz problémát. Ryoji és Chihiro pedig egy mozaikcsaládot próbálnak egyben tartani. A középkorú Wataru pedig az a szomszéd, aki nem vállalhatja fel önmagát, és a szerelmét, a fiatal és életvidám Saku-t, mert hát ő is férfi.
Igazából ez egy nagyon aranyos sorozat. Minden szereplője szerethető a problémáival együtt. Rengeteg humor van benne, annak ellenére, hogy igen komoly problémákkal dolgozik, jó adagnyi drámával fűszerezve azokat. De minden jó, ha jó a vége, ugyebár. Abszolút ajánlom, mert ez egy végtelenül kedves történet, jó színészekkel, jól megírt karakterekkel, és a zenéje se rossz.
Secretly Greatly
2013-as koreai film, aminek főszereplői É-Koreai kémek, akik beépültek délen. Évek telnek el parancs nélkül, aztán meg azt az üzenetet kapják, hogy legyenek öngyilkosok. Három katona Ljuhvan, Herang és Hedzsin ellenszegülnek. Az ő céljuk: megvédeni egymást.
Ez egy nagyon szép film, bár szomorú. Jól kidolgozott történet, kellően belevitt történelem, jó szereposztás, jól megírt karakterek, dráma, humor, szeretet, önfeláldozás, bajtársiasság és jó zene. Abszolút ajánlom megnézésre.
Kingdom
A 2019-es japán film főszereplője Shin, egy háborús árva, aki az ókori Kínában nő fel rabszolgaként, fogadott testvérével, Hyou-val. Egy napon a fiút a palotába viszik, ahonnan egy halálos sebbel tér vissza. Shin bosszút esküszik, de aztán úgy adódik, hogy a király (aki kiköpött mása barátjának) egyik védelmezőjévé, harcosává válik.
Nagyon jó film, mert tele van akcióval, bajtársiassággal, szeretettel, önfeláldozással, humorral, és a zene, a kosztümök, a történet, mind-mind a toppon vannak. Igazi 9 pontos film.
My Ambulance
A 2019-es, tizenhat részes thai sorozat főszereplője a bűvös erővel bíró Tantawan, és szerelme dr. Peng, illetve mindenki, aki férfi szárnyai alatt dolgozik az ambulancián.
Van benne dráma, humor, szeretet és a sztorija is nagyon jó. Olyasmi, mint a Vészhelyzet, ami valódi kuriózum már eleve, aztán ott van benne a mágia. Ez is sokat ad hozzá, és a sokszínű szeretet (kollégák, barátok, szerelmek, tiltott, háromszög, bromance, stb.) is. Abszolút megnézős.
My Annoying Brother
A 2019-es koreai film főszereplője DooYoung, aki egy judo mérkőzésen elveszíti a látását és az életkedvét. Elhidegült bátyja, DooShik azonban ezt használja ki, hogy kijöhessen a börtönből. Ideiglenesen a testvére gyámja lesz, amit ahogy telik az idő, egyre őszintébben csinál. Aztán megtudja, hogy haldoklik. Ezután már minden vágya, hogy a testvérét biztonságban tudja.
Nagyon szép és megható film. Mélységesen mély szeretet, önfeláldozás, kitartás, humor, jó történet, jó színészek. Minden egyes perce megéri. Ahogy az a két fiú változik, ahogy szeretik egymást minden ellenére, ahogyan az a két színész játszik… Kiemelnék egy részletet: DY: Várj meg, meg kell várnod, várj rám! DS: Nagyon hiányzol, siess haza hozzám! DY: Nagyon fáj? DS: Siess haza, meg fogok halni, siess haza. Jobban fáj, ha nem vagy itt velem. Siess. Rettenetesen érzelem dús film.
Better Days
A 2019-es kínai dráma főszereplője Chen Nian, a diáklány, akit módszeresen kínoznak az osztálytársai. Egy napon megismeri a hányattatott sorsú Xiao Bei-t, akit megkér, védje meg őt.
Elképesztően nagy mondanivalója van a filmnek, és, ami még fájdalmasabb, hogy igaz történet alapján íródott. Azt a lányt olyan szinten zaklatják, hogy az valami elképesztő, és csak mert okos, mert szegény, mert nincs vele a családja… A fiú az utcán él és folyton csak bántják őt is, de megtanult túlélni. Mindketten túlélők, és túlélnek mindent, olyat is, amibe más már belehalt volna. Igazi mélyberántós film, annak ellenére, hogy a két főszereplő szép együtt, és próbálkoznak, hogy kitörjenek, hogy jobb legyen… de csak egymásba kapaszkodhatnak, minekután mindenki ellenük megy.




Gloomy Salad Day
A 2009-es, húsz részes tajvani sorozat főszereplője ShenQi, aki agydaganata miatt látni kezdi Du-t, a halállányt. A lány feladata, hogy a túlvilág hídjához köveket gyűjtsön. Ehhez pedig olyan lelkek kellenek, akik vágyaikért képesek lennének meghalni.
A sorozat maga tizenkét különböző ember történetét meséli el, akik egymás számára sem ismeretlenek. Sötét hangvételű sorozat, mind a szereplők élete, mindaz, mi velük történik, és alapjaiban az egész sorozat is. Drámai, megrázó, és szomorú, ugyanakkor van benne szeretet, szerelem, barátság, megértés és törődés. Illetve nem minden történet ér benne véget halállal, szóval van pozitív kicsengése is, főleg, ami a fősztorit illeti. A zenéje meg bár szomorú, de nekem nagyon tetszett.
Love with flaws
A 2019-es, harminckét részes koreai sorozat főszereplője JooSeoYeon, a lelkes tesitanárnő, aki ki nem állhatja a jóképű férfiakat, mert mindhárom fiú testvére az, amiből neki rengeteg gondja akadt már eddig is. Ekkor a lány megismeri a jóképű LeeKangWoo-t.
Van benne dráma (bőven), de humor, szeretet, szerelem, testvériesség és kitartás is. Aranyos film, amit én személy szerint az egyik báty (Bl-szálas) miatt kezdtem el nézni. Aztán megtudtam, hogy a színész Cha In-Ha, aki játszotta, öngyilkos lett. A fiú december harmadikán, még a forgatás alatt, 27 éves korában, lakásában felakasztotta magát. Nincs róla szó, hogy miért tette, de instagramja, meg a barátok beszámolói alapján, túl nagy volt rajta a nyomás, úgy érezte túlságosan figyelik, és mindez sok volt neki. Csak mellékesen jegyzem meg (mert köze az nincs hozzá), de a filmben játszott karaktere is elég sötét életutat járt be, ő is próbálkozott az öngyilkossággal, mert nem bírta az elvárásokat.
School 2013
A 2013-as, tizenhat részes koreai sorozat főszereplője a Seungri gimnázium második évfolyama, ami új tanárnőt kap, a lelkes és kedves JungInJae-t. Ám a suli a legrosszabb a környéken, a másodikosok meg a suli legrosszabbjai. Különösen igaz ez KoNamSoon-ra és erőszakos bandájára. Ekkor új tanuló érkezik, ParkHeungSoo, aki ismeri NamSoon-t, és maga is elég erőszakos.
A részek alatt megismerjük a tanulókat és azok problémáit, amit a tanárnő igyekszik megoldani, holott neki és a fél tanári karnak szintén megvan a maga gondja. Ezen idő alatt pedig megismerhetjük HeungSo és NamSoon közös múltját is. Van benne dráma, szeretet, leheletnyi romantika, de leginkább összetartás, kitartás, bajtársiasság, önzetlenség, segítségnyújtás.
Arthdal Chronicles és Monstar
Egyik filmet sem néztem meg, ám mégis itt a helyük. Mert annyi részletet láttam belőlük, és annyira ide kívánkoznak, hogy itt is a helyük!
Arthdal Chronicles: 2019-es és 18 részes. Eunsum, Tagon és Tanya, mindhárman Arthdal ősi földjén lelik meg küldetésüket. Szép sorozatnak látszik amúgy, mert gyönyörűek a szereplők, a képi világ, és magyarul is fenn van. Bár dráma az dögivel van benne. Én, akiket megnéztem belőle, az Tanya, és Yangcha volt. Nem tudom megfogalmazni, de nagyon tetszett a kapcsolatuk, mert volt benne szív, küzdelem, harag, szeretet, emlékek, vágy, stb. Szóval rettenetesen színes volt a maga tragikus módján.
Monstar: 2013-as és 12 részes. Yoon Sul Chan egy kpop csapat tagja, de viselkedése miatt normál suliba küldik. Itt csatlakozik a zenei klubhoz. Minden tagnak megvan a maga problémája. Ezt a betétdalok miatt néztem meg, mert azok valami fantasztikusak. Először is, a srácok hangja nagyon szép. Másodszor, mindig azok a dalok csendülnek fel, amiknek épp ott a helye, és remekül vannak feldolgozva is.



Lökéshullám
A 2017-es kínai akciófilm főszereplője egy robbanás-szakértő, aki igen nagy próba elé néz, amikor egy terrorista túszul ejt többszáz embert egy felbombázott alagútban.
Nagyon jó film, a történet, a karakterek, a színészek, a zene. Van benne akció, dráma, kicsi romantika, lélektan, barátság, kitartás, érzelmek. Mindent összevetve ez egy jó film, megállná a helyét amerikai filmként is. 
Maradj életben
A 2020-as koreai horror főszereplője az otthonülő JunWoo, aki egy napon felébredve rájön, hogy a világot ellepték a zombik, ő pedig a lakásában ragadt. Egyetlen célja, családja utolsó üzenete: Maradj életben!
JunWoo egy életképtelen fiú, aki valójában túl sem élte volna, ha nincs a rátermett YooBin. Amúgy nem egy rossz film, hiszen jó a történet, a kivitelezés, a zombik megjelenítése, van benne akció, dráma, némi romantika is. Ennek ellenére egyszernézős, mert valahogy olyan sótlan.
Novoland: Kastély a fellegekben – Időutazás
A 2020-as romantikus kínai film főszereplője Fang Qiwu, az Emberek törzsének királynője, aki épp háborút visel Feng Ren-nel. Éppen ezért utazik vissza a lány a múltba, hogy ott a férfi szerelmének testében élve, kivégezhesse a hadvezért, mielőtt az oly sokakat lemészárol. Ám valami hiba történik, hiszen a férfi már halott, ő pedig egy olyan hercegnő testébe kerül, aki épp ellensége testvéréhez készül hozzámenni. Ráadásul hamarosan az életére is törnek, amikor hirtelen megmenti őt egy titokzatos harcos.
Kosztümös, romantikus, szép zene, szép ruhák, szép színészek, jó történet, jó karakterek. Volt benne dráma, szerelem, hűség, csavarok a sztoriban, és érzelmek színes skálája. Szép film, még úgyis, hogy nem happy. A szerelem, ami átível téren és időn át, mert nézz ki bárhogyis, felismerlek majd.     
Szebb holnap – Véres testvériség 
2018, Kínai akció. Adott három fivér, Kai, a bűnöző, Chao, a rendőr, és Kai fogadott öccse, a szintén bűnöző, Ma-Ke. De a gyerekes rabló-pandúr véresen komollyá válik, amikor Chaonak a saját bátyját kell lecsuknia, míg Ma-Ke a bosszú közben megsérül, illetve a fiúk apja, és Kai barátnője sem ússza meg a dolgot. Ám, amikor közös lesz az ellenség, a három testvér összefog, mert van, ami mindennél erősebb.
Nagyon jó film, ha pontoznám, kilenc alá lenne. Jó a történet, tele van akcióval, és elég realisztikus, ami azért elég szomorú is. De a testvériesség, a bajtársiasság, az önfeláldozás, a három fiú szeretete, és ragaszkodása, az mindent visz benne.    
                                                 

Sweet home
A tíz részes koreai horror sorozat főszereplői egy társasház lakói, akik akkor fognak össze, amikor a világot szörnyek lepik el.
Ez egy jól összerakott sorozat, hiszen megvan benne minden, ami kell. Jók a szereplők, a karakterek, a történet, a téma se rossz (vírus), ahogyan a látvány és az érzelemvilága sem. Volt benne szeretet, szerelem, barátság, kitartás, összetartás és sok-sok fajdalom. Amúgy nekem nagyon tetszett az, ahogy néhány szörny ember maradt, és segített amíg tudott.
Alice in borderland
A nyolc részes japán sorozat főszereplője Arisu és a barátai, akik nem igen illenek bele a társadalomba, majd egyszercsak egy élő videójátékban találják magukat (sok más emberrel együtt), ahol az emberiség nagy része felszívódott, és ahol az életük a tét.
Ez egy jól felépített sorozat, mert folyamatosan fejlődik, és mindig mutat újat, váratlant. Jó a zene, a történet, a szereplők, a karakterek, maga a játék. Elgondolkodtató, kreatív és fiatalos, abszolút ajánlom. 
Musa, a harcos
A 2001-es ázsiai film középpontjában egy koreai küldöttség áll, akik véletlenül cseppennek bele a Ming és Yuan dinasztia közötti harcba.
Volt benne akció, romantika, harc, hűség, szeretet, bajtársiasság, kitartás, hazafiság, önfeláldozás, egy irritáló hercegnő (az agyamra ment). Jó film, bár szomi.
Wuliang
2021-es kínai rövidfilm (37 perc). A császár megtámadja a Wuliang birtokot, hogy megszerezzen egy szútra kéziratot, amit a vak PoXiao őriz, akire meg FengRen gushi vigyáz, akár élete árán is. Nekem nagyon tetszett ez film. Szomorú volt ugyan, de nagyon szép (szeretet, hűség, barátság, kitartás, önfeláldozás). Ajánlom megnézésre.


Commitment – A kötelesség ára
A 2013-as koreai akciófilm főszereplője RiMyungHoon, egy tizenéves észak-koreai ügynök, akit délre küldenek, hogy elkapjon egy alvó ügynököket gyilkoló bérgyilkost.
A film sztorija nem volt valami egyedi, ahogy a kivitelezése se nagyon. Ám izgalmas film volt, tele akcióval, történettel, harccal, és még szerelmi szál is volt benne, meg tisztelet, szeretet, hűség, stb. Abszolút nézhető. 

Élősködők
A 2019-es dél-koreai film főszereplője az alkalmi munkákból (és egyéb simliskedésekből) tengődő Kim család, akik egy napon behazudják magukat a Pak családhoz, különböző munkákra. Ám nem minden az, ami…
A film maga tetszett, mert vicces volt és reálisan ábrázolta egy mélyszegény, ám jobb életre áhítozó család életét. A végkifejlet drámai, ám mégis van benne ráció. Van mondanivalója, jók a színészek, a történet, és a zene is. Ám ezen túl is lenyűgöző ez a film, hiszen: 304 díjat zsebelt be, köztük négy Oscar-t. Abszolút érdemes megnézni.
 
Ázsiai Pokoli torony
A 2019-es dél-koreai filmben tűz üt ki a karácsonyi bál alatt, és többszáz ember reked benn a luxustornyokban.
Elképesztően jó film. Izgalmas, érzelmes, látványos. Minden szereplő, karakter a helyén, a történet is remekül van megírva, a zenei aláfestés is jó. És még mondanivalója is van, amellett, hogy példát mutat hősiességből, és önfeláldozásból. 

A tolvajok
A 2012-es dél-koreai film főszereplője egy hongkongi és koreai tolvajokból álló banda, akiket a hírhedt Macao Park bérel fel egy rendkívül értékes gyémánt elrablására. Ám senki és semmi sem az, akinek, és aminek látszik.
Nagyon izgalmas akciófilm. Van benne humor, akció, romantika, színészi játék, jól megírt történet, profi tolvaj-tempó, látványosság, mindez megspékelve zűrzavaros szálakkal. Nagyon kell figyelni, hogy ki, mit, kivel és hogyan, de remek film. Minden megvan benne, ami világszínvonalú actionmovie-vá teszi. Nekem nagyon tetszett.
 
Istenek között – Az utolsó 49 nap
A 2018-as dél-koreai film a 2017-es rész folytatása. Ebben a három őrző az előző részben meghalt férfi testvérét kapja megbízatásul. Ám a történet rémesen bonyolulttá válik, amint játékba kerül egy makacs őrangyal, egy árva fiú, egy újjászületni nem akaró lélek, és maga a múlt.
Mint már az előző résznél említettem, ez egy a túlvilágra épülő, amolyan dantepoklás mozifilm, ami tele van érzelmekkel, megbocsátással, és súlyos mondanivalóval. És bár ez a rész számomra nem volt oly érzelmes (9/10), de annál fordulatosabb volt, hiszen tele volt váratlan eseményekkel. Gyönyörű, és méltán sokat dicsért film. Abszolút ajánlom megnézésre. 


Battle Royal 1-2
A japán film első része 2000-ben, a második pedig, ami a Megtorlás nevet viseli, 2003-ban debütált. A történet szerint Japán egy agresszív, haldokló nemzet, aki a renitens és kezelhetetlen gyerekeket egy vérre menő játékba kényszeríti.
Alapvetően jó a történet, és a kivitelezés is, hiszen kellően véres meg akciódús, meg azért van mondanivalója is. De látszik rajta az, hogy mikor készült, ahogyan az is, hogy Japán. 2021-ben többet is ki tudtak volna belőle hozni, de így sem volt rossz. Különösen az első rész, ami nekem nagyon tetszett.
 
Dark hole
A 2021-es, 12 részes koreai sorozat főszereplője egy exzsaru és egy rendőrnő, akik igyekeznek megvédeni azokat, akik hozzájuk csapódnak, miután egy titokzatos fekete lyukból feltörő füstfelhő őrjöngő szörnyekké változtat mindenkit, akit csak elér.
Nagyon tetszett ez a film. Jó volt a története, hiszen egyedi volt, szövevényes és végig lekötött. Tele volt akció jelenettel, de mégis volt lélektana. Jók voltak a karakterek, és a színészek is. Ezen kívül volt benne több csavar is, ami néhol mondjuk sejthető volt, de akkoris… ahogy egyre több minden került felszínre. A szörnyek kidolgozottsága meg egyenesen remek volt. Ahogyan a szörnyverzum egésze is. Ez egy remekül összerakott sorozat volt.
 
Dokgo Rewind
A 2018-as, 20 részes (egyenként tíz perces) koreai sorozat főszereplője KangHyuk, egy igazi harcos, aki megismer egy szerény srácot, akit harcolni tanít, hogy az megvédhesse a húgát. Ám amikor ez a fiú meghal, Kang, és néhány barátja úgy dönt, hogy bosszút áll a gyilkos természetű középiskolásokon, akiktől nem idegen a verekedés, a zaklatás, a korrupció, az erőszak és a bulling sem.
Nagyon jó film. Jó a történet, a karakterek, a szereplők, a harcok, és még mondanivalója is van. Szeretem az igazságosztós, harcos filmeket, és ez az.
 
Squid Game
A 2021-es, kilenc részes koreai sorozat főszereplője egy játék, aminek hatalmas a tétje, és igazi veszteseket szerveznek be játszani (kilátástalanság, adósság, káros szenvedély, bűnözési hajlam, stb.). Ám a tét sokkal nagyobb, mint ahogyan azt a játékosok elsőre gondolták, ugyanis nem csak a pénz a játék fődíja, hanem az életük is.
Nagyon jól felépített sorozat, ami méltán az egyik legjobban dicsért és értékelt koreai sorozat mostanság. Azt sem tudom hol kezdjem a dicséretét. Jó a történet, a karakterek, a zene, a színészek, a játékok, az őrök, a szervezők, a játékok. Kiválóan felépített történet és képi világ. Mindez hatalmas mondanivalóval. Esély vagy gyilkosság? Nézőpont kérdése. 

Josée
A 2020-as koreai film főszereplője YoungSeok, aki egy napon megismeri a kerekesszékes Josée-t, és többé egyikük élete sem lesz ugyanaz. 
A film rettenetesen hasonlít egy animére (Josee to Tora to Sakana-tachi), így utánanéztem. Valójában az alapmű az 1984-es "Joze Tora to Sakana-tachi" című rövid romantikus japán kisregény. Ezt dolgozta fel a 2003-as japán "Josee, a tigris, és a hal". Aztán következett a most látott koreai film, majd egy évre rá, a már említett anime. Most pedig a filmről. Nekem az anime jobban tetszett, mert több volt benne az érzelem, illetve a változás is nagyobb volt. Ez a sztori kicsit melankólikusabb volt, bár azért pozitív utócsengésű. Mindamellett, hogy ez továbbra is egy szép, megható történet.


Boys over Flowers
Egy szegénysorból származó lány felvételt nyer egy elit iskolába, ahol többnyire gazdag fiatalok tanulnak. És itt megismerkedik az F4-el, a suli legnépszerűbb, és egyben legveszélyesebb srácaival, akiknek felkelti az érdeklődését, különösen a csoport vezéréét...
A történet több szempontból is ismerős lehet, mert bár a sztori ugyanaz, öt ország is feldolgozta, legalább tízféleképpen. ÍME

Mindannyian meghalunk
A 2022-es, 12 részes, koreai sorozatban zombik lepnek el egy középiskolát, minekután a suli egyik tanára a fián próbál segíteni egy kísérleti szerrel, akit zaklatnak. Hamarosan azonban a járvány elterjed az egész városban, és a suliban rekedt diákok magukra maradnak.
Nagyon tetszett ez a film. Jó történet, színészek, karakterek, effektek, zene, és a zombik is klasszak voltak. Végig fenntartotta az érdeklődést, izgalmas volt, és tele volt fordulatokkal. Ugyanakkor én úgy érzem, hogy a végét összecsapták, mert maradtak bennem kérdőjelek. Remélem lesz következő évada is.
 
Happiness
A 2021-es, 12 részes, koreai sorozatban egy betiltott covid gyógyszer kezdi átváltoztatni az embereket egy zombiszerű szörnnyé. A növekvő esetszámok miatt egy lakópark is lezárásra kerül, amin belül két zsaru, Jung YiHiun és álneje, Yoon SaeBom próbálnak rendet tenni.
Jó a történet, a zombik kidolgozása, a zene, a romantikus szál, egyes kapcsolatok. De! Hát, nem mostanában néztem olyan filmet, amiben ennyire idegesítettek egyes szereplők. És még volt képük életben is maradni. Lényegesen több halálesetet, és lövést vártam. Amúgy nagyon jó film, bár én már a negyedénél elővettem volna a fegyverem.
 
Mio szakácskönyve
A 2020-as történelmi dráma főszereplője az árva Mio, aki szakácsként dolgozik, és legjobb barátnője, akivel már rég elszakadtak egymástól, Noe, a helyi vigalmi negyed népszerű kurtizánja. Ez az ő barátságuk története.
A történet az Edo-korban játszódik, ami Japánban afféle békés időszak volt, kulturális fejlődéssel. Ezt tükrözi maga a film is. A lányok barátsága megindító, a kosztümök remekbe szabottak, a párbeszédek stílusosan korabeliek, a környezet korhű, és az ételek (amiket alaposan meg is mutatnak) gusztusosak. Számomra ez egy vontatott film, amit nem szeretek, így ez sem lett a szívem csücske, de ha valami különleges, azt értékelni kell. 

Maszkos kórterem
A 2020-as thriller főszereplője Hayami, aki először vállal éjszakai műszakot. Azonban ez az éjszaka eleve más, mint a többi, ugyanis egy maszkos férfi ejti túszul a kórház dolgozóit, és még egy meglőtt lányt is hoz magával.  Hayami pedig egyre több különös dolgot fedez fel a kórházban.
Nagyon jó film volt. Izgalmas volt, akciódús, és kellően titokzatos is, mindemellett volt mondanivalója és tele volt érzelmekkel. Szerintem ez egy remekül összerakott film volt. 


Hajnalhasadásig
A 2012-es dráma főszereplője a még tanuló Ayumi és a nagymamája, akik mindketten médiumok. Általuk ismerjük meg a halottakat és szeretteiket.
Érdekes film volt. A történet maga még annyira nem is, illetve a kivitelezés sem annyira, ám ahogyan az alkotók ezt a szeánszot elképzelték, az igen különleges volt. A szeánsz szabályai, az elhunyt meghívása, a szállodai szoba és a fizikai találkozás, illetve mindennek a lélektana. A nagyi és Ayumi beszélgetései, kapcsolatuk egymással, a halállal, és a holtakkal. A film maga számomra vontatott volt, és ez által kicsit unalmas is, de lélektani szempontból egy fantasztikus utazás. 

Víznyelő
A 2021-es Dél-Koreai film főszereplője egy ötszintes lakóház, és annak lakói, akiket foglyul ejt egy víznyelő.
Nagyon jó film volt. Akció, effektek, dráma, humor, lélek, szeretet, barátság, jó történet, remek karakterek. Valójában ez egy dráma, hiszen ott a víznyelő, a küzdelem, a halál, és egyéb sírós részek, mégis humoros formában találtak, ami miatt lehetett azért nevetni is. A többi jelenet (akció, romantika, lelkizés) pedig a korona volt a filmre.
 
Észak Korea
Az ázsiai világ egy igen érdekes pontja ez a mai napig elzárt ország. Filmek onnan és filmek róla ITT
A Hold akarok lenni, hogy elvigyem a fényt azokhoz, akik a sötétben sétálnak (Jongup, B.A.P.). Csak mert különbözöl, nem azt jelenti, hogy rossz lennél (CL, 2NE1). Inkább meghalok, minthogy megtörjek (Kai, EXO). Ha kell, sírok. Nem szeretem elrejteni az érzéseimet, mert akkor még jobban fáj (Kevin, U-KISS). 
 
At distance, Spring is green
A 2021-es, 12 részes koreai dráma főszereplője két igen eltérő személyiségű fiú, a gazdag és népszerű YeoJoon, illetve a szegény és rideg NamSooHyun. No meg kettejük közös barátja, a szégyenlős KimSoBin.
Nagyon aranyos sorozat volt, tele érzelemmel, szeretettel, barátsággal, és rengeteg drámával. Szinte minden szereplő élete, különösen a három főszereplőé, tele volt tragédiákkal, amik felőrölték őket, és ki így, ki úgy élte meg. De mindaddig nem voltak boldogok, míg egymást meg nem ismerték. Lehetett velük nevetni és sírni is. Drukkolni nekik, hogy sikerüljön az életük, vagy szurkolni, hogy megbűnhődjön mindenki, aki árt nekik. Jó volt a történet, a szereplők, a karakterek, a zene, és a részeket összefűző monológok. És valóban, távolabb a tavasz tényleg zöld.

Koreai Kompkatasztrófa (Sewol Ferry)
2014.04.16-án történt Dél-Korea legsúlyosabb kompbalesete, amelyben 304-en életüket vesztették… nagyrészt a Danwon Középiskola diákjai, akik épp osztálykiránduláson voltak. Erről egyébként már írtam egy igen részletes cikket, amit ITT el is olvashatsz.
Most pedig a filmek, amiket megihletett ez a tragédia…
Eyelids (2018): Miruek szigete az utolsó állomás ezen a világon a halottak számára, mielőtt átkelnek a túlpartra. Egy idős férfi él itt, aki rizskalácsot készít a holtaknak. Egy napon egy fiatal tanár és két diák érkezik…
After Spring (2018): A nap, amikor megállt az idő. Egy asszony, akinek hiányzik a kompon meghalt lánya, egy búvár, aki képtelen szabadulni a traumától, és egy férfi, aki elvesztette a szerelmét.
Birthday (2019): Egy család, akiket megtör egyetlen fiúk elvesztése.
Én valójában csak az Eyelids-et néztem meg, és érdekesnek találtam. Egyszerű környezet, történet, kevés szereplő, kidolgozott jelenetek és mégis, a tragédia miatt, olyan nyomasztó és szomorú. A másik két filmet sehol sem találom, ellenben több jelenetbe is sikerült belefutnom, amíg keresgéltem. Az After Spring sokkal nagyobbat ütött, mint azt gondoltam volna. Láthatjuk benne mindhárom szereplő teljes kálváriáját, ahogyan szenvednek a szeretteik nélkül. Az anya évek óta imádkozik, és várja haza a lányát, hogy csak még egyetlen nap jusson neki vele. Aztán látjuk, ahogyan a búvár megpróbál felejteni, de az emlékek, az a sok halott gyermek, akiket felhoztak… örökké tartó rémálom. És végül a szerelmes férfi, aki először kénytelen a felesége nélkül ünnepelni. "Bár elmúlt a tavasz, én soha nem feledtelek el. Bár a csillagok egyszer mind lehullanak, én soha nem felejtelek el." A Birthday pedig úgy volt jó, ahogy elkészült, ugyanis végig követi az eseményeket. Végignézhetjük, ahogyan egy boldog család teljesen összeomlik a tragédia súlya alatt, majd próbál ismét talpra állni. Mindent összevetve, erősen ajánlom mindenkinek megnézésre ezeket a filmeket, mert igen jól sikerültek. 


A nagy pénzrablás-Korea
A 2022-es koreai sorozat főszereplője egy rendkívül jólszervezett tolvaj csapat, akik túszul ejtenek egy pénzverdét, vezetőjük pedig képes lóvá tenni bárkit, aki megpróbál a nyomukra akadni.
Nagyon jó film. A vezetőjük egy zseni, és ahogy halad a történet látjuk, hogy nincs előtte lehetetlen, mindenre van kész válasza, ötlete, és a rablók sem éppen buták. Van benne akció, dráma, szerelem, szeretet, bajtársiasság, titkok, intrikák, izgalmas történet és rengeteg fordulat.
 
Tűzlabda
A 2009-es thai akciófilm főszereplője Tai, aki a börtönből szabadulva máris bosszút tervez. Testvére ugyanis kómában van egy Tűzlabda nevezetű játék miatt, így ő is benevez, hogy kiderítse mi történt.
Nem mai film, de kellően izgalmas, jó a története, a karakterek, a játék, a látvány és kellően drámai is, illetve a szereplők sem néznek ki rosszul.
 
Zombivli
A 2022-es indiai horrorvígjáték főszereplője Sudhir, aki az új élet reményében vállal mérnöki állást egy palackozó üzemben. Vishwas pedig egy lázadó természetű férfi, aki a sztrájkolókat vezeti, ugyanitt. Ám amikor kitör egy zombijárvány, a két férfi összefog, és miközben a szeretteiket próbálják menten, igyekeznek is kideríteni mi történt, illetve hogyan lehet megállítani.
Rettenetesen vicces film, mindazonáltal van benne dráma, akció, zombik, fordulatos cselekmény, szeretet, kitartás, és rengeteg szív.
 
King of pigs
A 2022-es koreai sorozat főszereplője JungJongSuk nyomozó, akit egy olyan gyilkossági ügyben kezd nyomozni, amiben személyesen őt kérte a gyilkos. Aki pedig nem más, mint a súlyosan traumatizált HwangKyungMin, a férfi általános iskolai jó barátja. A két férfit gyerekkori traumák sora, titkok és egy KimCheol nevű fiú súlyos emléke köti össze.
Dráma a legjavából. Sötét hangvételű film, amelyben rettenetesen lehet sajnálni a zaklatott gyerekeket, és később a traumatizált felnőtteket. Cheoli pedig egy egyéniség, egy harcos, egy jól megírt karakter, akit egy szuper gyerekszínész alakít. Van benne dráma, szeretet, kitartás, önzetlenség, védelem, barátság. Van ebben a filmben valamiféle erő, ami miatt a végén annyira, de annyira kell őket sajnálni. A két fiút, a történteket és Cheolit... talán őt a legjobban. 
 
Tokyo revengers
A 2021-es japán film főszereplője Takemichi Hanagaki, egy igen nyomorúságos életet élő srác, aki egy napon megtudja, hogy egy utcai banda végzett tinikori szerelmével, és annak öccsével. A fiút másnap valaki a sínekre löki, és tíz évet utazik vissza a múltba, amivel lehetősége lesz megváltoztatni azt. Ám ahányszor belenyúl az időbe, valami mindig történik…
Izgalmas film, jól megírt történet, jó karakterek, helyes színészek, humor, dráma, szeretet, szerelem. Nagyon tetszett ahogy a fiú visszament, ám a terveit átírta a barátság, a tisztelet és a szeretet.
 
Revenge of others
A 2022-es koreai sorozat főszereplője OkChanMi, akinek a testvére egy napon titokzatos körülmények között meghal. A lány beiratkozik testvére iskolájába és nyomozni kezd. Segítségére lesz JiSooHeon, aki afféle igazságosztó a suliban, bosszút áll a zaklatott diákokért.
Igazi dráma, amiben a zaklatás szintén téma, és a bosszú is, amivel végtelenül egyet értettem. Sosem sajnáltam azt, akit megbüntettek. De volt benne szeretet, szerelem, barátság, bajtársiasság és kitartás.
 
Weak hero class
A 2022-es koreai sorozat főszereplője YeonSiEun, aki nem csak kitűnő tanuló, de rejtett agressziójának és megfigyelőkészségeinek hála, egész jó harcos is. Hamarosan a fiú szembe kerül az iskolai zaklatókkal, akiket egy kinti banda is támogat. Így lesz a társa, a kiképzője, és egyben legjobb barátja is, AnSooHo, aki bár szegény, és nem is a legjobb tanuló, de remek harcos.
A két főszereplő barátsága gyakorlatilag már bromance volt, olyan nagyon kötődtek egymáshoz. Tele volt a film harcos jelenetekkel, érzelemmel, barátsággal, szeretettel, árulással és a két szereplő kapcsolata, ahogy változnak egymás mellett… jó karakterek, jól megválasztott színészek, kellő izgalom, és a bosszú, ami a legédesebb mindig.
 
Alice in Borderland 2. évad
A 2022-es sorozat főszereplője még mindig Arisu, aki társaival az életben maradásért küzd egy életre halálra szóló játékban. A társak változnak, a legyőzött elemek bár egyre erősebbek, mégis legyőződnek, bár mindennek ára van, hullanak a fiú barátai. Ám a végjáték már közel…
Ez a rész is pont olyan fordulatos volt, mint az első évad. A játékok, a szereplők, és maga a történet is. A végkifejlet meg egyenesen zseniális. Nagyon jól fel volt építve ez a játékbirodalom, a játékmesterek, és a játékosok nem különben.
 
Re/member
A 2022-es japán horrorfilm főszereplője néhány iskolás, akik egy folyton ismétlődő napban ragadnak. A cél, megkeresni egy halott lány testrészeit az iskolában, és mindeközben életben maradni.
Izgalmas film volt, tele meglepetésekkel. Jó volt a sztori, a szereplők, a helyszín, az ábrázolásmód, a napok ismétlődése, ahogy mindenre fény derül, és kellően véres is volt.
 
Lángoló harag – Kegyetlen angyalok
A 2023-as vietnámi film főszereplője egy titokzatos asszony, aki kiképez egy lánytriót, hogy bosszút álljanak egy nőket bántalmazó bandán.
A lányok rémes dolgokon mentek át, és a madam, a saját bosszújához használta fel őket. Szomorú történet, ugyanakkor ezek a lányok tele voltak erővel, egy szadista világban, ahova kényszerültek. Mégis tele voltak szeretettel és egymásba vetett bizalommal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése