8/02/2015

Terveim

Mindig van egy-egy tévécsatorna, amit nézek, így az összes műsort előbb-utóbb látom egyszer. Erre alapozva három csatorna műsorait tervezem feldolgozni, persze csak olyanokat, amiket láttam.
Lifenetwork: Mini páros, Feleségcsere, Szerelem tálalva.
Tlc: Született médium, Tipegők a kifutón. Túlsúlyosakra épülő műsorok.
Discovery Channel: Licitvadászok, Kanadai raktárárverések, Csomagcsaták, Konténervadászok. Alaszka (aranyásók és végső határ). Csupasz túlélők.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Mini páros

A műsor maga 2009 óta fut, idén ment le a 7. évada, 132 epizód van már mögötte. A történet ott kezdődik, hogy Jen Arnold és Bill Klein összeházasodnak, majd Houstonba költöznek, hogy új életet kezdjenek. Jen neonatológus a Texasi Gyermekkórházban, Bill pedig orvosi termékeket forgalmazó telemarketinges üzletember. Nagyon szeretnének saját kisbabát. Mindez nem lenne olyan érdekes, ha Bill nem122 cm, Jen pedig nem 96,5 cm lenne.

Mit kell róluk tudni?
Jennifer Arnold 1974.03.10-én született Floridában. Apja Dave, anyja Judy, bátyja David E. Miami-ban diplomázott, majd Pittsburgh-ben szerezte meg a mesterfokozatot. Orvosi körökben igazi szakértőnek számít és kis termete ellenére is nagyon megbecsülik.
Bill 1974.10.13-án született New York-ban. Édesapja Bill, édesanyja Barbara, két öccse van Thomas és Joseph. Később itt is diplomázott biológiából, majd kezdte meg értékesítői karrierjét. Több vállalatot is segített marketing stratégiáival, majd saját vállalkozást is hozott létre. Elmondhatja magáról, hogy sikeres üzletember.
Bill és Jen a Baltimor-i Kórházban találkoztak, mikor a fiú 10, a lány 11 éves volt, 2008-ban összeházasodtak.

1. évad: Megkezdik új életüket Houstonban, ami a New York-hoz szokott Bill-nek nehezen megy. Bill többször is utazik üzleti útra, Jen pedig kiemelt esetekkel foglalkozik a kórházban. Ünnepelnek szülinapokat, évfordulót. Önvédelemórákat vesznek, Bill lő, Jen harcot tanul, a lány wellnesszel, a fiú edzőterembe jár. Nagyobb házat keresnek, hogy családot alapíthassanak. Hawaii-ra mennek nyaralni, majd részt vesznek Bill öccsének esküvőjén Disney World-ben.
2. évad: Jen orvosi kivizsgálásokra jár, hogy szülhet e, de elkeserítik az eredmények, béranyában vagy örökbefogadásban gondolkozhatnak csupán. Új házat szeretnének, de nem tudják, hogy vegyék vagy építsenek fel egy vadonatújat, végül az évad végén beköltöznek egy ideiglenes házba. Mindketten üzleti utakra és konferenciákra járnak, addig a másik kikapcsolódik barátokkal, meccseken, stb. Persze sok közös programot is csinálnak maguknak, pl. főzőtanfolyam, golfozás, baráti hétvége, kutyanevelés (Rocky). Megismerjük a törpeségük több hátrányát is, például a ruhavásárlást, a vezetést, stb.
3. évad: Ebben az évadban elkezdik saját házuk építését, amely munkálatait igyekeznek személyesen felügyelni. Jen nem adja fel, hogy babájuk legyen, termékenységi vizsgálatokra jár, hormonokat szed, stb., de a jelek szerint fel kéne inkább adnia. A pár együtt elmegy divatbemutatóra, standup komikusok estjére, a Bahamákra Bill családjával,majd meglátogatják őket Jen szülei, akik miatt részt vesznek egy háziálat show-n Vegasban. Jen több gyerekgyógyászati, orvosi konferencián vesz részt, míg Bill értékesítési konferenciára utazik. Bill elmegy másik öccse legénybúcsújára, még a bahamai út előtt.
4. évad: Jen ebben az évadban is többször utazik el konferenciára, de együtt is tartanak idén beszédeket. 3. évfordulójukat is megünneplik. Jen szülei Houstonba költöznek, de egy időre a párnál húzzák meg magukat, ahol 5 kutya is van, így a helyzet nagyon nehéz. Ebben az évadban nem tesznek nagy utakat, mert ott vannak Jen szülei, az építkezés, a baba-projekt. Számos vizsgálat után mesterségesen „kelesztik” Jen babáit, akiket majd beültetnek, de továbbra sincs nagy ok a bizakodásra.
5. évad: 2012 februárjában Bill megnyitja a kisállatüzletét (RMRVH), ahova Jen anyját veszi fel. Márciusban beköltöznek az új házukba, koktél partit adnak, kisebb utazásokat tesznek, Jen konferenciára megy. Mindezek mellett a lány elvetél, a béranyaságban gondolkoznak, de valami nem kerek…
A show megszakad 2012 májusában, majd 2013 áprilisában folytatódik. 2013 márciusában megkapja az engedélyt, hogy elhozzák Kínából a kisfiukat, Williamet. A procedúra eltart egy ideig, kivizsgálják, megkapja a papírokat. A család elmegy Bill családjához Floridába, apák és anyák napját tartanak, néhány hét után Jen visszamegy dolgozni, Bill apaként is remekel. Will túlesik első műtétjein, amiből bizony lesz még több is, hiszen ő is kis növésű, mint szülei. Az évad végén a pár megtudja, hogy utazhatnak Indiába a kislányukért.
6. évad: Meghozzák a kislányukat Zoey-t, igazi családként nyaralnak, karácsonyoznak és szerveznek kreatív programokat a két gyereknek. Jen idén lesz 40 éves, a pár 6 éve házas, Will pedig betölti a 4-et, amit egy szafari-szülinappal ünnepelnek. Jen-nél egy igen ritka rákot diagnosztizálnak, ami kimeríti a nőt, de megküzd vele, ám nehéz dolga van.
7. évad: Will-t és Zoey-t megkeresztelik Floridában. Közös programok: tengerparti nyaralás, úszásoktatás, tök-farm kirándulás, ünnepek (Haloween, Karácsony, Will 5 és Zoey 3 éves lesz, Bill pedig 40.). A kisfiú karatézni, a kislány balettozni tanul, illetve Bill-nek lesz egy nagyobb műtétje is.


UPDATE - 2017
8. évad
2016 év elején ment le a tengeren túlon.
Zoey már 4 éves, Jen hercegnős teadélutánt szervez neki. A gyerekek haját levágják az új tanév kezdetén, Bill pasinapot tart Will-lel, míg Jen csaj napot Zoey-val. Meglátogatnak egy tűzoltóállomást is, ahol a kisfiú nagyon izgatott, illetve úszóleckét vesz mindkét gyerek. Meglátogatnak egy gyerekmúzeumot is, illetve egy kutyus is képbe kerül. Jen szülei a városba érkeznek, hogy segítség mini párosunk Garázs Bazárját, ahol a gyerekek limonádét is árulna. Fotózáson is részt vesznek, ami a páros új könyvének borítója lesz. Jen beszédet is tart. Jen egy hatalmas projekten dolgozik a kórházban, ezért túlórázik, Bill minigolfozni viszi a kicsiket. Jen a kórházban forgat (vendégműsorvezető egy műsorban), majd San Diego-ba utazik üzleti ügyben, eközben Bill vigyáz a gyerekekre. Jen és Bill egy estét kettesben töltenek, majd megnéznek egy kínai lámpásfelvonulást, és Zoey részt vesz egy indiai táncórán.

Jen és Bill is elismertek a saját szakmájukban, illetve motivációs beszédeket is tartanak több témakörben, több szabadalmuk és elismerésük is van, könyveik is. 3-3 oldalon vannak fenn, posztolgatnak, de nem celebek, inkább szakmaiak a sikereik, illetve a családjuk a legfontosabb. Mindent meg lehet róluk tudni, ha felmész a honlapjukra (sok érdekességet olvashatsz). 

2018
Lement a 9. évad is 2017 év végén. 
Ebben Bill Houstonba utazik, hogy segítsen a hurrikán utáni újjáépítésben, majd a családjával Skóciába utaznak, aztán pedig Londonba. Miután hazatérnek a gyerekek különórákra járnak, mint beszédterápia, karate és balett. Aztán elutaznak Jen unokaöccsének keresztelőjére. Washingtonba utazik a család egy örökbefogadási ceremóniára, aztán Vermontba mennek pihenni, itt ünneplik meg Zoey 5. szülinapját is. A család elutazik a gyerekkel az éves felülvizsgálatra, ami elég meghatóra sikerül. Otthon a gyerekekhez megérkezik Jen egyik régi osztálytársa, aki rémesen szórakoztató. Bill a szülinapjára házi készítésű kaját szeretne, a családja igyekszi is, de szép kis káosz lesz a vége. Jön a karácsony, Bill intézi, Jen megdöbben, a gyerekek pedig kisállatot akarnak. A gyerekek elsőször látnak havat, a szülők pedig egy újabb nagy döntést hoznak. Jen elfogad egy állást Szentpéterváron, ezért a család újra lakást keres, ami nem könnyű és eljön Jen szülinapja is. Bill Orlandóban van egy szakkiállításon, Jen az utolsó osztályával a kórházban, Judy nagyi pedig besegít a gyerekeknél. A család Floridába utazik és újra házat keresnek, majd az egész család körutazásra indul, hogy megünnepeljék Bill és Jen évfordulóját. 

2021

A Mini Páros jelenleg a 14. évadnál jár (bár nem tudom hogyan, mert nálam ez a 11. évad, a wikin a 12. és 14 évad van kiírva /találtam ilyen oldalt is/, no de ez mindegy is). 
13. évad: A család házat néz Floridában, bár ez nem egyszerű feladat. Bill Orlando-ban tart előadást, Jen pedig Texas-ban órát, addig Judy nagyi vigyáz a gyerekekre. Aztán újra elindulnak házat keresni, amit egybekötnek egy aligátor vadászattal, és egy hajó kirándulással, ahol Jen és Bill megünneplik az évfordulójukat. Miután elköltöznek, megkezdődik a felújítás, amibe beiktatnak egy medencés grillpartit, egy barlang túrát, és egy összcsaládi (Bill és Jen családja is megy) kirándulást. Ezután jön egy hurrikán. Végül a család, a nagyszülőkkel együtt Kínába utazik, hogy Will ismerkedjen a kultúrájával.
14. évad: Jen csípőműtétje után Bill gondoskodik mindenről, majd miután a nő felépül, Bill derbiversenyre megy Willel, Jen meg strandolni Zoey-val. Míg Will 9. szülinapja kalandos (kalózhajón), addig Jen-é meghitt. További programok: tavaszi hindu ünnep, vitorlázás, Zoey táncbemutatója, Jen és Bill 11 éve vannak együtt, Zoey és a barátnői sellő kalandja, végül egy lakóautós családi kemping. Az évadot egy nyári parti zárja, amit tönkretesz egy vihar.
+++

Ha többet szeretnétek tudni a család életéről, akkor látogassatok el arra az oldalra, amit a család maga vezet. Itt mindig minden naprakészen vár titeket. 


+++

A Klein család életéről szóló cikket 2021 után már nem frissítem, mert olyan kevés dolog történik velük, hogy az miatt már nem érdemes. 




Feleségcsere

Ezt a műsort több országban is vetítették, illetve több ország is összehozta a maga show-ját, természetesen a két legismertebb az Angol Feleségcsere és az Amerikai Feleségcsere. Utóbbit vetítették hazánkban is, 2004-2010 között futott, majd 2013-ban indították újra el.
Koncepció: adott egymástól két teljesen eltérő család, mind küllemében, mind jellemében. Ezután a család két anyját kiemeljük, majd a másik családhoz küldjük. Első héten mindenben engedelmeskednie kell az új családnak, szabályoknak, a második héten bevezethet saját szabályait. Mindez nem kevés súrlódáshoz vezet.

Néhány ellentétpár a műsorokból:
1. Kissé prűd család, nem beszélnek a fiaikkal a testiségekről - Anya, aki éjszakai táncosnő
2. Fiatal vidám laza anya rocker férjjel – 3 helyen dolgozó anya, a férje vezeti a háztartást
3. A hithű keresztény, akik szerint a nő alárendelt – A dolgozó anya
4. Bohóciskola, vidámság – Katonáknak nevelik a gyerekeket
5. Szellemvadász család – Hagyománytisztelő család
6. Sertés tenyésztő farmerok – Művészetpártoló hastáncos
7. Vidéki család, kemény fiú gyerekek – Művésznek nevelt fiúk, balettoznak
8. Elkényeztetett divatbolond anya – Farmer család
9. Takarékos feleség – Költekező feleség
10. Család, akik 0 komfort fokozatú házban élnek – Anyagias család

A véleményem pedig a következő, a csere ráfért minden egyes családra, mert néhol nagyon szélsőséges nézeteket vallottak, de tudtak az anyák a másik családjának újat mutatni.
Ez csak néhány kiragadott példa, de tartom a véleményem, hogy tanulnak egymástól a felek, még ha nem is bújnak ki a bőrükből, vagy pár hónap után vissza is térnek oda, ahonnan elindultak.
Ugyanakkor meg kell említenem, hogy a műsor rengeteg kritikát kapott mindig és kap ma is. Sokak szerint az egészet csak megrendezik, szerepkönyvek és amatőr színészek szerepelnek a műsorokban. Több pert is indítottak a csatorna ellen több témában is, mindegyikben peren kívüli megegyezés volt. Sokaknak a családok nyílt erőszakosságával, durvaságával van baja, ahogyan egymáshoz viszonyulnak. Míg mások bírálják az egyes családokat, hogy az nem is élet, ahogyan ők élnek, vagyis nem is normálisak, talán nem is valóságosak.



Szerelem tálalva

A Brit társkereső show 2010-ben indult, azóta is fut. Egy férfi/nő kap 5 db étlapot, akikhez tartozik 1-1 randi partner, de nem tudnak róluk semmit, étlap alapján döntenek, persze a nézők azért kapnak róluk információt. Ezután a 3 kiválasztott étlap tulajdonosát meglátogatja három egymást követő napon. A randi partnerek pontozzák a vendégüket, de ennek nincs nagy jelentősége. Aztán a társkeresőnk kiválaszt egyet a háromból, meghívja vacsorára egy étterembe, míg a másik kettő hidegtálat kap. A kommentár pedig elárulja, hogy egy hónap múlva együtt vannak e még.

Sok részt láttam belőle, de sajnos nem sok pár maradt együtt, 10-ből 1, maximum. Amiért igazából néztem, azok a randik, mert nagyon színes embereket fúj össze a szél. Illetve én nagy gasztro-mániás vagyok, így imádom nézni, ahogyan sütnek-főznek.



Született médium

Maga a műsor 2011 óta fut, lement már a 7. évada is. Adott Theresa Caputo, aki egy tipikus Long Island-i családanya, tupír haj, hatalmas műkörmök, tűsarok, tengerparti ház, tökéletes férj, tökéletes gyerekek. Név szerint: Larry a férj, Victoria a lánya és Larry Jr. a fia. Amire a műsor épül az azonban az, hogy Theresa gyerekkora óta látja a halottakat, kommunikál velük. Így lépten nyomon közvetít az embereknek.
Ez Theresa honlapja: http://www.theresacaputo.com/
Természetesen őt is sok kritika éri. Van, aki azt mondja, hogy ha megtanul pár dolgot pszichológiát, metakommunikációt, stb. akkor bárkibe beemagyaráz bármit, meg észre is vesz bizonyos kommunikációs jeleket. Mások arra gondolnak, amikor kiderül akár egy évet is kell várni egy beszélgetésre nála, hogy ez alatt az idő alatt feltérképezi az adott alanyt a közösségi oldalakon, a keresők által. A műsorban előforduló „szellemekre” pedig azt mondják, egyszerűen megrendezett jelentek, hogy például a közértben az árufeltöltő családtagjának szellemét látja. De ezt senki sem tudja bizonyítani!
Ennél többet nem is akarok róla írni, mert mindenkinek magának kell eldönteni, hogy hisz e benne vagy nem. Én azt mondom: hiszem, ha látom.



Tipegők a kifutón

2009-2013 között futott a tengeren túlon. Amerikában hatalmas hagyománya van a kislányok versenyeztetésének mind a mai napig. Sokakat elrémiszt a világ, ahol 4-5 éves gyerekek felnőttnek vannak maszkírozva. Rontja az én képüket, elkényeztetetek, pedofiloknak vannak kitéve, az anyák önmagukat akarják megvalósítani, stb. Az anyák szerint pedig minden rendben van. Néztem ezt a műsort és elmondhatom rengeteg degenerált szülőt láttam vagy elkényeztetett kölyköt.
De beszéljenek a képek!


Folyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése