7/23/2015

Újabb filmek

Nem nagyon van időm filmezni továbbra sem, így nem számolhatok be olyan sok írásról, de azért igyekszem pótolni a hiányosságaimat.

Falling skies: most ez az egy sorozatom megy és ez az utolsó évada.

Rendszeres olvasóimnak nem meglepő, hogy horrorokat nézek, így ezek mind abban a kategóriában indulnak.
Az égő halott
Az idei film főszereplője egy városka, illetve annak vulkánja, ami kitör és zombikat lövell magából. Nincsenek rosszul kidolgozva karakterek, a történet sem rossz, de komikus jellege miatt, amit nem bírok.
6.5/10
Hozz vissza
A 2014-es film középpontjában egy zavart fiú áll a furcsa képességével, illetve annak nagyon aljas felhasználásával. Nem szeretem a szadista filmeket, meg amúgy sem egy nagy alkotás.
6/10
Vérvonal
A 2013-as film főszereplője egy indiánok által megátkozott vérvonal, ami nem okozott gondot a fiatal kiránduló srácoknak, míg valami rá nem jön, hogy egyikük a vérvonal tagja. Nekem tetszett a film, tetszettek a karakterek és jó volt a ’lény’ ábrázolása is.
8/10
Véres mosoly
A 2009-es filmben néhány diák kirándulni megy, amikor egyikük rátalál egy fényképezőgépre, amivel, ha lefotóznak valakit, meghal…
Nekem tetszett a film, de nem minden pontjában, mert nekem olyan ’régies’ volt, meg a vége se tetszett.
7/10
Plague
A 2014-es film főszereplője Evie, aki a zombik uralta Ausztráliában küzd egy maroknyi túlélővel a fennmaradásért, míg egy nap a csapat fele menni akar, de Evie maradna, hiszen, ha a férje még él, idejön. Hamarosan felbukkan egy idegen, majd a férj, a csapat is felbomlik, de egyikben sem lesz köszönet…
Ez a film nem jó, egyáltalán nem jó, a karakterek rosszak, a színészek sem tetszenek, nincs, akinek szurkolnál. Az egész vontatott és lapos, bár a zombik nem rosszak.
6/10

2015-ös premier filmek

Csingiling és a Soharém
Szeretem ezt a mesét, ez a rész is aranyos volt, de volt, ami jobban tetszett. Igazából nem tetszenek az újabb részek.
Jégvarázs-Party láz
Nagyon rövid volt, aranyos és szép, de nem olyan remek, mint az elődje.
A szomszéd fiú
Adott egy tanárnő, aki miután férje elhagyja lefekszik fia egyik osztálytársával, a szomszéd sráccal. Lehetne ez egy romantikus film is, ha fiú nem lenne betegesen ragaszkodó.
Tetszett, de jobban tetszett volna, ha romantikus a film.
Halálos iramban 7
Írtam már erről franchise-ról, a sztori mos az, hogy a csapat békében él, egy év telt el, ám egy korábbi halott ellenségük testvére bosszút esküszik…
Már csak Walker miatt is érdemes megnézni, aki meghalt, így a film a halála után jelent meg. A film készítői méltóképpen vesznek búcsút a férfitól, nagyon jó a film, a karakterek és a zene is. Paul miatt is megérdemel egy 10-est.
Tökéletes hang 2
3 év telt el, amióta a csapat remekelt, azonban egy durva baki miatt veszélyben az utolsó évük, így kénytelenek nagyot produkálni a következő versenyükön.
Tetszett, jók a zenék, de az első rész milliószor jobb volt.
Mad Max
A régi film újra feldolgozása. Nagyon látványos, akciódús, de nekem egyáltalán nem tetszett, meg azok modell-feleségek, hát nem tudom…
Holnapolisz
Egy kisfiú bepillantást nyer egy futurisztikus világba…
Nagyon rossz, ez sem tetszett, ráadásul olyan zavaros.
Jurassic world
Méltó utódja Jurassic Parkoknak, bár látványosabb az tény. Én azonban ennyi év után hiányoltam valamit, bár nem tudom mit.
Terminátor
A történet szerint visszajön John, tehát bezárult a kör, ám mégsem, mert egy párhuzamos síkra került, ahol Sarah egy amazon, a Terminátor meg öreg. Nekem ez a rész már egyáltalán nem tetszett, igaz az előző sem.

----------------------
Ezeket is tervezem, hogy idén még megnézem, ide írom be majd a véleményemet, ha már láttam őket.

Az útvesztő2-Tűzpróba
Láttam az előzőrészét is, talán írtam is róla,nem emlékszem,de arra maximum egy 7-est adtam volna. De ez a rész nagyon jó volt. 
Alapsztori: Thomas egy liftben ébred, nincsenek emlékei,majd egy rakat fiatal srác közé kerül,akik az életükért küzdenek egy labirintusban. Ez a 7 pontos,mert nekem nem jött be. 
Ebben a részben a túlélők egy bázisra jutnak, ahol megtudnak mindent az Útvesztőről, majd megszöknek a falakon túlra, de az élet ott sem egyszerű, főleg, hogy a Veszett a nyomukban van. Ez a rész 9-es! A sztori,a képi világ, az akciók és a szereplők mind nagyon jól vizsgáztak ebben a filmben. 

Hotel Transylvania 2
Az első részéről írtam már ITT. Ebben a részben Drakulának unokája születik, akit nagyon szeretne kis vámpírnak látni, ám egyenlőre csak emberként viselkedik. A Hotel is átalakul,mert már nem csak szörnyeket fogad, a történetet bonyolítja, hogy megjelenik Drakula igen maradi apja is. Jó volt a zene, a poénok, a karakterek.

Az utolsó boszorkányvadász
Valaha boszorkányok és emberek között háború dúlt, míg egy vadász megölte az utolsót is, aki azonban megátkozta őt az örök élettel. Kaulder ma is él és egy boszival meg egy pappal vadászik az ellenségre, ekkor megtudja, hogy valaki fel akarja támasztani elátkozóját.

Hááát, kezdem Vin Diesel-lel. Filmjeinek 90/%-a akció, ami nem az, az nem igen jó. Ez a film sem kimondottan 22 évente sötétség vagy Halálos iramban, ami nekem nem is jön be. Egyszerűen szerintem nem ez a színész való erre a szerepre. Ettől eltekintve látványos film, jó a sztori, a kosztümök, klassz színészek. Caine jó, mint mindig, Wood az valami fenomenális, kinőtte Frodo karakterét, Olaf-az izlandi nekem nagyon tetszik benne.

Az éhezők viadala
Ennek a filmnek van előzménye, lásd ITT. Ezen túl megemlítendő, hogy kiépítettek köré egy egész univerzumot, amely látványában és népszerűségében vetekszik a Gyűrűk urával és Harry Potterrel. Ebben a részben folytatódik a történet, amelyben Katniss vezeti a lázadókat és a végső csatára készül csapataival.

Nem is tudom, hogy mit mondjak, nekem a 2. rész tetszett csak igazán, az első elment, ez a két utolsó meg nem tudom; sok akció, sok történés, szereplők is jók, az Univerzum az tetszik a legjobban, de…

Star wars-Ébredő erő
Mindenki ismeri a StarWars filmeket, ezért nem szeretnék belemenni az előző részekbe, egyébként írtam róluk ITT. Első körben elég rossz minőségben láttam a filmet, nem is nagyon tudom hova tenni, mert annyira nem tetszik és elvesztem az új szereplőkben... Összességében nem jön be úgy, mint az elődjei. 

A beavatott 2
Ennek előző részét is láttam, de nememlékszem írtam e róla. 
Alapsztori: adott egy társadalom, ami szigorú szabályok szerint működik, mindenkinek megvan  a maga feladata. 16 évesen mindenki dönthet egy vizsgálat után,hogy a társadalom melyik csoportjához (Bátrak, Önfeláldozók, Őszinték, Barátságosak, Műveltek) akar tartozni. Beatrice-nek is most kell választania, azonban a vizsgálat után kiderül, Elfajzott, vagyis csoport-nélküli,ez azonban veszélyes eben a társadalomban. Így a Bátrakhoz csatlakozik, ahol meg kell küzdenie félelmeivel és egy gonosz Művelttel is.
Ebben a részben a menekülőink bujdosni kényszerülnek, miközben készülnek a harcra, mert az Elit el akarja törölni az összes társadalmi osztályt és egyedül akar irányítani. 

Monster High-Boo York
A MH összes részét kedvelem, mert aranyos és látványos mese.Ebben a részben külön kiemelném,hogy igazi zenés mese lett belőle, ütős dalokkal és látványos táncokkal. 

Utódok
Ez egy zenés-táncos Disney-produkció. Főszereplője a Jók Mesék Királysága, ahol olyanok élnek, mint Hamupipőke, Csipkerózsika, Tündérkeresztanya, Hófehérke, stb. és ezek utódai. Ezen világ királya a Szörnyeteg, Belle férje és fiúk a trónörökös. A trónörökös pedig Csipkerózsika lányával jár. Ekkor a fiú kitalálja, hogy vegyenek fel az iskolájukba néhány olyan diákot, akik a Gonosz-szigeten élnek, hátha megjavultak. Így kerül a jók közé Demóna, Szörnyella, Jaffar és a Királynő (Hófehérkéből) gyermeke. Küldetésük: romba dönteni a Királyságot, de ők valahogy mégsem olyan gonoszak...
Tetszett a zene, a táncok, a szereplők, maga a film. Könnyed szórakozás, különösen tiniknek. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése