5/19/2016

A WestMemphisi Gyilkos

A rendőrség az ügyet a fiúk kiengedése után újra elővette, de meglehetősen nehéz dolguk volt, mert sokan szentül hitték, hogy a fiúk a tettesek és haragudtak, amikor szabadulhattak. Mások pedig szentül hitték, hogy a fiúk ártatlanok és mélységesen csalódottak voltak a rendőrségben, a rendszerben. Aztán újra nyomás alatt voltak, hogy kiderüljön ki a tettes és a média is nagyon érdeklődő lett megint. De azért nyomozni kezdtek.

1993-as tények
-          A fiúkat 18:30-kor látta három szemtanú is, amint egy udvarban játszottak, pár házzal a Hobbs-telektől, azt is hallották, amint Terry Hobbs hazahívja a nevelt fiát. Ezután nem sokkal egy másik szemtanú látta a fiúkat a hídnál, a patakhoz közel. Ezután 18:45-kor és 19:00-kor is látta őket egy-egy szemtanú, de ezt a két esetet nem vesszük valósnak, mert a két szemtanú sem volt biztos benne, hogy őket látja.
-          A fiúkat a csatornában találták meg. A területet átvizsgálták és megtalálták a fiúk ruháit, kerékpárjait. A területen egy nagy erdő van kis patakkal, ebben találták meg az áldozatokat, a ruháikat, a bicikliket. Az erdőben találtak keréklenyomatokat, ami arra utalhatott volna, hogy egy olyan típusú autó hajtott be a csatornához és dobta ki a fiúk tetemeit, ruháit, stb.
-          Boncolási eredmények: Chris Byers: többszörös sérülések, toxikológia pozitív (hiperaktivitási gyógyszert találtak a vérében). Testén régebbi már gyógyult sebhelyek, hegek. Arcán ütésnyomok, egyiket tompa tárgy (talán kés tusa) okozta, harapásnyomok az arcon. Kezein és lábain kötözési sérülések. A végbélnyílás környéke sérült és kitágult, erőszak nem történt.  Teste egész felületén vágások, ütésnyomok. A fiú a sérülésekbe halt bele. Steve Branch: többszörös sérülések, vágások és zúzódások, illetve a kötözés okozta sérülések. A végbélnyílás környéke sérült és kitágult, erőszak nem történt. Halálát fojtogatás okozta. Michael Moore: többszörös sérülések, zúzódások.  Kezein és lábain kötözési sérülések. Végbele kitágult, de nem sérült, erőszaknak nincs nyoma. Ő szenvedte el a legkevesebb sérülést, halálát fojtogatás okozta.
-          A helyszínen találtak spermát, amiből DNS-t nyertek ki, illetve találtak az egyik cipőfűzőn egy hajszálat, amiből szintén DNS-t gyűjtöttek ki. Előbbinek azóta sem lett gazdája, utóbbi egyezik Hobbs-éval is. A DNS-t akkoriban még nem úgy kezelték, mint ma, akkor vércsoport analízist használtak.
-          Vallomások: az eset kapcsán legalább 100 vallomást rögzítettek a rendőrök, a gond az volt, hogy a fiúk meggyanúsítása után már mindenki vallomása ezt támasztotta alá. Így számomra csak a 6-ai vallomások az érdekesek, mert akkor még nem ők voltak a porondon. Ekkor hallgatták ki a családtagokat, a szomszédokat az esetről. Moore-ék: a fiúnak 17-kor kellett volna megérkeznie, így 17:15-kor már keresték. Találkoztak Mr Byers-szel, aki szintén a fiát kereste, 18:30-kor. Mr. Hobbs nem volt otthon. Byers-ék: Ricky Murray (Chris édesapja)-nek felhalmozódott gyerektartás-tartozása volt a kérdéses időpontban, ezért is hallgatták ki. Volt alibije, mert egy építkezésen dolgozott, ahol legalább 10 ember látta, később 16:30-ra ért haza, ahol meg élettársa igazolta alibijét. Azt is kifejtette, hogy rémesen elégedetlen a rendőrség munkájával, ő volt az is, aki a keréknyomok vizsgálatát is követelte és ő volt az első, aki azt mondta, nem az Echols-csapat a gyilkos. 2013-ban ő elhunyt. Mark Byers azt nyilatkozta, hogy 17:30-kor ért haza a munkából, elment a nagyfiáért és 18.30-kor ért haza, amikor azt vette észre, hogy Chris még mindig nincs otthon, ezért elindult keresni őt. Ekkor találkozott össze Moore-ékkal. Ő jelentette be a gyerekek eltűnését is. Hobbs-ék: 15:30-kor végzett a munkával, 16:30-ra ért haza, ahol neje mondta neki, Steve nem jött haza, pedig meg kellett volna. Aztán a nő elment dolgozni, a férfi meg kereste a gyereket.
-          Három dolgot állapíthatunk meg azonnal: az illető helyi, hiszen jól ismerte a terepet. A másik, hogy szadista hajlamai vannak, ergó volt már büntetve ilyesmiért. Három, nem előretervezetten ölt, hanem hirtelen felindulásból és valószínűleg csak az egyik fiú volt a fő célpont.

Jelenlegi gyanúsítottak

Mr Bojangles
Készült egy általános személyleírás, ami alapján keresni kezdték a férfit. Larry Ceasar: őt gyanúsították először, mert lőtt sebe miatt fel volt kötve a karja. De nem ő volt, hiszen addigra már nem viselte a kötést. Michael Scott: neki mindkét keze be volt kötve, de nem felkötve, hanem egy fehér szövettel, így nem is illett bele a profilba. A férfit sohasem találták meg.
Lehetett ő a gyilkos? Igen, mert a fél mérföld nem nagy távolság és véres volt és sáros és zaklatott, rémült. Lehet, hogy szemtanú volt? Az is előfordulhat, megmagyarázná zaklatottságát, vérességét és, hogy miért rondította össze (vér, ürülék,) az egész mosdót. De szerintem nem ő volt, mert szemtanúk szerint az egyik karja fel volt kötve és talán eltörött, de akkor nem vérzett volna. Én és mások is azt gondolják, hogy a férfinak lőtt sebe volt. Azért nem került elő sohasem, mert lövöldözött, meglőtték, talán  maga is lőtt vagy ölt. De semmiképpen sem a fiúkat. Esetleg peches estéje volt és szemtanúja volt annak. De a lényeg az, hogy szerintem nem ez a fickó volt, mert mai tudásunk szerint egyedül nem tudott volna elbánni 3 kisfiúval is a nyílt terepen.

Chris Morgan és Brian Holland
Két dolog szól ellenük. 1. A kábítószerezés, ami miatt nem emlékeznek saját tetteikre sem, akár ölhettek is. 2. A gyilkosságok után azonnal elhagyták a várost, de még az államot is.
Végigolvastam a kihallgatási jegyzőkönyvüket és szerintem nem ők voltak. 3-4 barátjuk vallotta azt, hogy a fiúkkal volt, ráadásul a gyilkosságok idején pont máshol szikla-ugráltak, délután négytől nem voltak a környéken. Később valószínűleg betéptek a haverjaival, de nem voltak a kérdéses időben a városban. Továbbá, azért hagyták el az államot, mert Morgan édesapja kérte meg őket, hozzanak haza egy kocsit onnan, ő ezt igazolta is. Nekem az a meglátásom, hogy a rendőrök őket akarták rábeszélni a gyilkosságokra, de nem hagyták magukat. Órákon át vallatták őket, ügyvédet sem kaptak. Az ominózus „bevallás” pedig úgy zajlott, hogy a vádlott kiabált, hogy „Ezt akarják? Bevalljam? Jó, akkor én voltam, nem emlékszem rá. Van poligráfjuk, hipnotizőrük?” Persze ettől még lehettek volna gyilkosok, de soha semmilyen erőszakos cselekedet nem volt a számlájukra írható.

John Mark Byers
Neki egész napra volt alibije (Esetleg 17:30-18:30 között volt rá ideje, amennyiben a fia fedezte). Ezután vetődött fel a már ismert kés és fognyomat története. Mint ismeretes a késen vér volt, aminek csoportja megegyezett Chris-ével, de ugyanígy John-éval is. Fognyomatot pedig nem tudtak venni tőle, mert addigra kihúzatta a fogait. Most pedig nézzük, mi volt még a háttérben:
-          1973: Mark szülei hívják a rendőrséget, hogy fiúk egy késsel fenyegette őket.
-          1988: exneje feljelenti, hogy megfenyegette egy késsel és telefonon is zaklatta, fenyegette.
-          1990-92: Letartóztatják lopásért és kábítószer használatért.
-          1994: egy autóban utazott valakivel, aki megtámadott egy tinit,míg a harc folyt Byers egy fegyvert tartott a kezében.
-          1996: Melissa (Mark neje) meghal: halála okát nem tudták megmondani a szakértők, de testén számos nyomot találtak: tűszúrások nyomait (valószínűleg kábítószerezett), halála előtt közösült, testén voltak különböző ütésnyomok, de egyik sem halálos vagy súlyos. Byers volt egyedül a nővel, amikor az meghalt. Állítása szerint szexeltek, majd ő elaludt és arra ébredt, hogy valami nem stimmel a nővel. Szerinte túl adagolta magát. Azt még elmondanám, hogy válófélben voltak, a nő pár hónapja különköltözött és Byers-nek is volt új barátnője.
Mit tudunk még? Azt, hogy a három gyermek közül Chris-t bántalmazták a legjobban, esetleg ő volt a fő célpont (?). Byers elismerte, hogy verte a gyerekeket és a feleségeit is, ezt volt neje is megerősítette. Elismerte, hogy rendszeres kábítószer fogyasztó, olyankor hallucinál is. Kiderült az is, hogy besúgó volt a kábítószeres ügyekben a rendőrségnél, jó kapcsolata volt kapcsolattartójával, aki szintén nyomozott a gyerekek ügyében. Egyszer összeveszett a szomszédjával (még a gyerekek halála előtt jóval) és megütötte annak 5 éves fiát. 8 hónapot ült börtönben a kábítószer miatt. Évekkel később mostohafia azt vallotta, hogy a kérdéses időszakban nem volt mindig a nevelőapjával. Később pedig, amikor a gyerekeket keresték, szintén egyedül ment a férfi. Byers egyszer azt vallotta, hogy tiniként megerőszakolták, ezt se előtte, se utána nem mondta többet. Chris egy rendkívül figyelemzavaros, hiperaktív gyerek volt, nehéz volt vele.

Terry Hobbs és társai
Alibije szerint 15:30-kor végzett a munkával, 16:30-ra ért haza, ezután a neje dolgozni ment, ő vitte el, majd elkezdte keresni a gyerekeket. Ezután merült fel ügyében több dolog is. 3 tanú állította, hogy 17:30-kor, amikor a gyerekeket utoljára látták, Terry kiabált a fiúknak, hogy menjenek haza. 2007-ben újravizsgálták a mintákat és megállapították, hogy a hajszál típusa megegyezik Terry-ével. Pamela, a neje pedig elmondta, hogy adott a férfi egy kést a fiúknak, ami mindig nála volt, de az eset után nem volt sehol. Illetve Pam húga azt vallotta, hogy az eset után Terry ruhákat mosott (ruhák, ágynemű, függönyök). Fognyomatokat tőle sem tudtak venni, mert ő is kihúzatta a fogait a vizsgálatok előtt. További tettei:
-          Terry apja pap volt, egy fundamentalista egyházé. Őt és testvéreit az apjuk szigorúan nevelte, vasmarokkal. Minden bizonnyal verte is őket, beléjük nevelte a vak hitet.
-          24 éves volt, amikor elfogták, amint egy nőhöz próbált betörni, hogy megerőszakolja, és talán megölje.
-          1994-ben megverte nejét, akit annak testvére védett. Terry lelőtte a sógorát, aki túlélte a lövést, de később belehalt a sebeibe. Terry önvédelemre hivatkozott és hat hónapot ült.
-          2003-ban marihuána terjesztésért csukták le.
-          Exnejével puskaporos volt a kapcsolata, akkoris, amikor a nő gyereke eltűnt.
-          Kétszer vádolták meg lánya Amanda molesztálásával, távoltartási végzés is született az ügyben.

Mit tudunk még? Terry alibije megingott, mert több változatot is adott elő. Egyikben 18-kor találkozott a Byers-Moore csapattal a gyerekek keresése közben, de Byers nem erősítette meg. Aztán elmondta, hogy 18:30 körül találkozott barátjával David Jacoby-val, aki szintén nem erősítette meg (vagyis csak részben). A lényeg, hogy a férfinak 17:00 és 18:30 között nincs alibije. Aztán itt vannak a vádak, amiket Pam családja mondott, miszerint a férfi verte a gyerekeket és szexuálisan zaklatta is őket. Hentesként értett a késekhez, vágásokhoz (szakértő állapította meg, hogy a tettes valamennyire jártas az anatómiában). Aztán a férfi keményen ivott és drogozott is. De ezeket akár ki is találhatták, hiszen haragudtak. Az tény, hogy első neje is azzal vádolta, hogy fiúkat zaklatta, így azt nem is láthatta. Terry nem hajlandó alávetni magát a poligráf vizsgálatnak és nem működik együtt semmiben. 

James Martin (bejegyzett szexuális elkövető)
Ő nem is értem miért nem volt elsőszámú gyanúsított az ügyben. Őt is megerőszakolták fiatalabb korában többször is, 15 évesen pedig ő molesztált egy 5 éves gyereket, később neveltlányát és neveltfiát molesztálta. Elítélték, lecsukták. Vallomásában azt mondta dolgozott majd, barátnőjéhez ment, aki Byers-éktől és az Általánostól nem messze lakott (alibijét igazolták, de azért voltak benne hézagok). A DNS-vizsgálaton is átment, a poligráfon is részben (tudta, hogyan kötözték meg a gyerekeket, azt mondta megtippelte és hazudott, amikor azt kérdezték tudja e ki a tettes, erre azt mondta, hogy Hobbs-t gyanúsítja). A férfi a kihallgatáson sokat beszél, mint afféle „molesztálási professzor”, elméleteit meg is osztotta: szerinte csak egy elkövető volt, nem három és az egyik fiú nagyon bízott is a gyilkosban. Valószínűleg azt mondta a gyerekeknek, hogy játszani fognak, így is kötözte meg őket (talán rabló-pandúr, cowboy játék). A szabadban ölte meg őket, azért mert az egyik gyerek megunta a játékot és elvesztette a kontrollt, amúgy nem ölte meg volna őket, mert nem az volt a cél. A tettes újra megtenné. Megölte a fiúkat, hogy ne mondják el mi történt. Szerinte érdemes figyelni, mert a tettes elmondja majd, hogy ő tette, csak lehet, senki sem hallgatja meg (ez nem biztos, de sokan vannak ilyenek, beszédes elkövetők). A gyerekeket máshol ölték meg, mint ahol rájuk találtak, mert a tetthely csupa vér lehetett. Szerinte a gyerekeket a területtől 200 láb messzire ölték meg, maximum. Két fiú érdekelte az elkövetőt szexuálisan a háromból. A tettes nem akart velük szexelni, nem akart nyomot hagyni, nem az volt a cél. Az elkövetőt biztosan zaklatták fiatalabb korában. Az elkövető valószínűleg drogozott az esetkor, ez spanolta fel az érzékeit. Szerinte azért csak 2 bicikli került elő, mert a harmadikat a tettes elvitte trófeaként.  Az elkövető a tetthelyhez közel lakik, és jól ismeri a területet. Szerinte a tettes csak az egyik gyereket akarta molesztálni, de a másik kettő vele akart menni. Szerinte Hobbs a tettes!
Döbbenetes, hogy miket mondott igaz? Azt még érdemes tudni, hogy 2010 óta veteránkórházban (pszichiátria) ápolják, státusza: erőszakos. Érdekesség, hogy ezek szerint valaha még katona is volt, akit poszttraumás stressz ért.

E.M.B. tisztázása

Tekintsünk el attól, hogy azóta tisztázódtak, csináljunk úgy, mintha semmit sem tudnánk róluk. Vallomásaikat elolvastam, számomra az elsők érdekesek, melyeket nem manipuláltak, nem gyanúsítottként tették. Misskelley vallomását nem elemzem, mert annak nem lett volna szabad megtörténnie (alibijére azért kitérnék, mert amikor még nem vallatták, elmondta, hogy 18:30-ig otthon volt, utána egy meccsen volt egy másik városban, ami 19:30-kor kezdődött. Ezt 12! tanú igazolta. Persze volt egy órája, amit autóban töltött és senki sem igazolta. De lássuk be ennyi idő nem elég gyilkosságra, nyomeltüntetésre és alapos átöltözésre). Egyébként színtisztán irányított beszélgetés volt, egyszerűen azt mondatták vele, amit hallani akartak és ő igyekezett megfelelni az elvárásoknak. Tehát ezt a vallomást vessük el! Echols vallomása igen részletes volt, beszámolt pszichiátriai kezeléséről, családja életéről (húgát molesztálja a mostohaapjuk), boldogan mesélt szenvedélyéről a wicca-ról, az ördögről, stb. Elmondta, hogy a gyilkosságok idején otthon telefonált egy lánnyal, miután 17-kor eljött a szüleitől. A lányt is kikérdezték, aki 13 éves volt és eléggé zavart. Azt elismerte, hogy beszélt a fiúval délután, de éjjel nem. Jason 18:30-kor ért haza, addig nagybátyja telkén kaszált. Sajnos nem igazolta le neki senki, mert akkor kaszált és ért haza, amikor senki sem volt otthon. Ellenben egyik barátja vele volt egy másik pedig rövid időre befutott, de mivel mindegyik fiú zavarosan vallott, nem hittek nekik. Az biztos, hogy 15-17 között mindkét fiú beszélt a már említett 13 éves lánnyal telefonon, aki ezt igazolta is. Jason és Jessie letartóztatását semmi sem indokolta az égvilágon. Damien letartóztatása az ügy szempontjából indokolt volt. 
Most nézzük a fiú tisztázásának lépéseit:
. Alibijének teljes analízise: azt vallotta, hogy a lánnyal beszélt, aki tagadta azt. Ma ezt egy részletes híváslista lekérésével megoldanak. Mi oka volt a lánynak hazudni? 13 éves volt, a fiúk pedig jóval idősebbek nála, nyilván nem akarta, hogy a szülei dühösek legyenek rá. Mindemellett az ügybe sem akart belefolyni ennyire és mindenki azt mondta ők voltak, ő pedig gyakorlatilag még gyerek, meg akart felelni az elvárásoknak, nem akart szembemenni a felnőttekkel. Azt sem árt tudni, hogy Echols tévedett, mert nem egész éjjel ugyanazzal a lánnyal beszélgetett (2 lány vallott mellette, de egyik lány sem volt 100%-ban bizonyos az időpontban, főleg miután a rendőrök összezavarták őket). és közben a házat is elhagyta a barátnőjével, akinek vallomását szintén nem használták fel. Ő csak a lényeget mondta el, hogy délután telefonálgatott. 
. Aztán mint tudjuk, rengeteg embert hallgattak ki, a fél várost. Három tanú azt vallotta, hogy a gyilkosság idejében látták a fiút. Ezt nem használták fel sosem. 
. DNS analízis és fognyomatvizsgálat: mindkettő negatív.
. Otthonát már az első vallomásmegtétele után átkutatni kések, véres ruhák, stb. után kutatva. Ma már az eltüntetett vérfoltokat is kimutatnák. 
. Anatómiai jártasságának utánanézni: szakértők szerint a tettes valamennyire jártas volt. Echols hol láthatott ilyet, amikor még tévéje sem volt. 
. Poligráfra kötni, amint megbizonyosodtak a szakértők, hogy nincs semmilyen szer hatása alatt, mert ismert volt, hogy a fiú néha drogozott és pszichiátriai szereket szedett, amik köztudottan befolyásolják a tesztgépet. 
Kétségtelen, hogy pszichiátriai kezelése és zűrös múltja miatt rögtön gyanús lett és ő erre még rá is játszott, hiszen magától mesélt mindenféle sátánista dolgokról. 500 oldalas volt a pszichiátriai adatlapja. Azt sem árt tudni, hogy a fiú miért volt diliházban. Szüleit kiborította, hogy lázadt, hogy mit hallgatott, hogy öltözött, hogy öngyilkos akart lenni, hogy önálló volt, hogy kicsapták, stb. Vagyis más volt, mint a megszokott, ma egy ilyen viselkedésű gyerek inkább átlagos lázadó, figyelemhiányos kamasz, mintsem gyilkos. Nevelőapja azt vallotta, hogy fél a fiútól sokszor. Miért félt? Mert a fiú felnőtt, és ha igaz a családon belülii erőszak, féltette önmagát, hogy a fiú egyszer visszavág. Pszichiáter is megvizsgálta a gyereket, akiről sok mindent mondott, de nem volt erőszakos, ha az lett volna, akkor nem lopáson kapják, hanem minimum állatkínzáson. 


Összegzés

Én kizárom a Bojangles-esetet és Chris Morgan-éket is. Előbbit, mert szerintem a férfi egy lövöldözésben vett részt, nem gyerekgyilkosságokban. Utóbbiakat, mert bár drogosok voltak soha semmilyen erőszakos cselekedetük nem volt, ami egy ilyen gyilkosságnál ki van zárva. Ugyanígy kizárom az Echols-gyereket is, mert kétség kívül nem volt komplett, de erőszakos sem. A maradék 2 gyanúsítottnál (Martint most nem veszem ide, mert ő nem volt így átvilágítva) felteszek kérdéseket és válaszolok is rájuk, aztán újabb összegzés következik:
Családi gyanú:
Terry: exneje családja szentül hiszi, hogy ő a tettes.
Mark: exneje családja szerint talán ő a tettes.
Más gyanúsítások:
Terry: néhány ügyfele szerint erős bűntudata volt.
Mark: szomszédai szerint ő a tettes.
Verés-vád:
Terry: verte a feleségét és neveltfiát.
Mark: verte a feleségét és nevelt fiát, a fiú testén számos régebbi sérülést, heget találtak.
Erőszakosság-vád:
Terry: lelőtte a sógorát és megverte lánya barátját is. Lehet – megölte szomszédja macskáját, megvert valakit, mert exnejét megcsókolta.
Mark: terrorizálta exnejét, fenyegette. Fegyverrel is fenyegetőzött. Megvert egy gyereket. Egy szomszédra rágyújtotta a házát, de ezt nem tudták bizonyítani. Megfenyegette a WM3-fiúkat, hogy megöli őket.
Nemi erőszak-vád:
Terry: neveltlánya és fia zaklatásával és exneje megerőszakolásával is megvádolták.
Mark: sosem volt ilyen vád.
Kábítószer: mindketten éltek kábítószerrel.
Egyéb bűnügy:
Terry: exneje távol-tartást kért ellene.
Mark: lopás, kábítószeres ügyek.
Kés:
Terry: adott a fiának egy kést, amit később senki sem talált.
Mark: volt egy kése, amin kimutatták a fia vérnyomatát, de az övével is egyezett.
DNS
Terry: a helyszínen a cipőfűzőn találták.
Mark: a késen találták meg a fiáét.
Csoporttartozás:
Terry: sehova
Mark: fehér felsőbbrendűségi csoport tagja.
Alibi:
Terry: kérdéses, nem igazolt.
Mark: szilárdan igazolt, de egyes elemei kétségbe vonhatóak.
Tetthely: mindketten keresték a fiúkat azon a területen, ahol később a gyerekeket megtalálták, így hagyhattak ott DNS-t.
Fogak: mindketten kihúzatták a fogaikat a fognyomos vizsgálat előtt.
Tisztázatlan ügyek:
Terry: senki sem igazolta le alibijeit.
Mark: exneje halála is igen gyanús volt.

Ki a tettes?


2013-ban jelentkezett egy tanú, hogy egy Buddy Lucas nevű srác elmondta neki részt vett a gyilkosságban. Innen tudjuk meg, hogy Terry és barátja David Jacoby (aki nem igazolt alibit barátjának és DNS-e neki is hasonló a helyszínen találthoz) szeretők is volt, de igen szerették a fiatal fiúkat, akiket gyakran az erdőbe vittek ki. Buddy volt az egyik fiatal srác az esetkor és a haverja LG Hollingsworth. Buddy, aki egyébként szellemileg elég visszamaradott, elmesélte, hogy mi történt. Szóval a történet szerint mind beszívtak és szexeltek, amit a kisfiúk megláttak, ezért kellett meghalniuk. A vallomás baromi részletes, de sajnos nem bizonyítható, mert ez az állítólagos tanú haragosa legalább az egyik fiatal srác családjának, illetve mindkét srácnak alibit biztosít a családja. A bizonyítékok ugyan közvetettek, de én is azt gondolom, hogy Hobbs volt a tettes, mert nem volt alibije. De én nem zárnám ki a pedofilunkat sem teljesen, már csak amiatt sem, amiket mondott. Lehet önmagáról beszélt. Byers pedig, bár kétségtelenül egy féreg és szerintem gyilkos is, de nem ölte meg ezt a három gyermeket.    

A tettes tehát: Terry Hobbs!


4 megjegyzés:

  1. Köszi szépen ezt az ismertetőt.Tegnap láttam a filmet.Azóta jár az agyam;ki az igazi gyilkos.Egy valamin csodálkozom,az amcsiknál nagy divat a médiumozás,senki ilyet nem fogadtak fel,hogy a tett helyszínén okosítson?�� Az biztos,Hobbs benne volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! Érdekes felvetés a Médium, mert Amerikában valóban nagy divat, majd utána nézek ennek is.

      Törlés
  2. Szia. Régebben láttam mind a három részét a dokumentumfilmnek. Szeretném megmutatni a feleségemnek, de sehol nem találok magyar felíratos verziót. Lenne esetleg tipped, joy hol próbálják megszerezni?

    VálaszTörlés