9/13/2016

Szépség-Otthon-Lélek

Újításaim a Beauty-szekcióban

Február óta nagyot változott a szépséggel kapcsolatos tárházam.
A szépségcucc felirat alá került dolgaim bővültek a Lirene krémmel, ami pattanásos bőrre van, vagyis zsírosodó bőrre, szárít. Valamiért ugyanis az elmúlt hónapokban újra serdülni kezdtem, de ez a krém valami csoda. Aztán vettem egy csomó hajformázót, csatot, hajgumit, hajformázó csatszettet. Vettem körömmatricát, azt még előtte csak nem írtam le. Vettem még Nirvel hajhabot, csokoládé színűt kipróbálásra, ez kimosható, hát legközelebb valami élénkebb színt választok.


A ruhatáram is teljesen átalakult, legalábbis eddig a nyári, ugyanis tavasszal kiválogattam mindegyiket és a kimenős ruháim nagy részét leminősítettem itthonivá, amiket meg kidobtam. Ezen kívül pedig vettem mind itthonra, mind kimenősbe új darabokat. Így ez a része a ruhatáramnak teljesen kész, most jön majd a téli, már alig várom, mert ez lesz a nagyobb falat. Hajkrétát egyébként azért vetettem el, mert túl nagy kiszerelésben árulják és nekem 5 színnél több nem is kéne, ráadásul azokat én szeretném összeállítani.


Új telefonom is van, ami bár nem okostelefon, de végre tetszik is, idővel persze lesz másik, de már jobb, mint az eddigi kamera- kép-zene mentes telefonjaim, amik az utóbbi években voltak. A neve: Akai 1880 aranyszínű.


Amióta egyedül vagyok megnőtt az önbizalmam is és remélem ez még ennél is sokkal jobb lesz. Akarok magamról profi fotókat is, hiszen új életet kezdtem.

Az Őrség zöld aranya és ovisok leszünk

Eleinte gondoltam arra, hogy recepteket osztok meg, de azt hiszem a legtöbb legyünkgyorsan készen receptemet már megosztottam veletek.
Gyermekemmel kapcsolatban annyi az újdonság, hogy januártól ovis lesz, ha sikerül visszamennem dolgozni, 4órás lesz, nyuszi csoportos és a jele a fésű lesz. Nagyon nehéz ezt még leírnom is, mert megszakad a szívem, hogy el kell tőle válnom, legszívesebben örökre magam mellett tartanám, mert ő az én kicsi kincsem, a mindenem, a világom, a teljességem…

Most pedig jöjjön a 2016-os év tortája, háziasszony verzió:

Az Őrség zöld aranya
A tészta
Igazából ez egy kevert tészta alap.
120 g egész tojás/ 2 tojás (mérettől függ egyébként)
96 g invert kristálycukor + 32 g cukor/ A cukrászatban van nagyobb jelentősége az előbbinek, így ehelyett is lehet sima cukrot használni, esetleg mézzel kombinálni, így mégjobb.
1 csipet só
48 g házi joghurt/ natúr joghurt
72 g liszt + 48 g mandulaliszt: utóbbi remek kombináció a tökmagolajjal, de el is hagyható.
3 g sütőpor/ Fél sütőpor kell
58 g őrségi tökmagolaj: ez a recept legfontosabb része, így kihagyhatatlan. Tesco-ban, vagy akárhol találunk tökmagolajat, de nem feltétlenül őrségit.
Az egészet összekeverjük jó alaposan, majd egy 24 cm-es formába öntjük, 25 perc alatt 160 fokon sütjük.

Ropogós réteg
Ez az eredeti recept, de…
125 g tökmagpraliné
70 g fehércsokoládé
30 g hántolt ostya
Mindenhol találhattok hántolt tökmagot, ostyát, amit összeturmixolhattok. Tegyétek ezt, ha egyszerűsíteni akartok. Ezután a csokit megolvasztjuk, majd hozzáforgatjuk ezen turmixunkat, majd egy 22 cm-es formába öntjük és fagyasztjuk.

Málnazselés réteg
Ez az eredeti recept, de…
200 g málnapüré
3 g NH pectin
30 g cukor
25 g zselatinmassza
Kapható a boltokban Málna zselatin, ha nem akarunk vacakolni ez is megteszi.

A Fehér mousse
200 g tejszín 35%-os
1 db vaníliarúd kikapart magja/ vaníliás cukor vagy aroma
40 g zselatinmassza
220 g fehércsokoládé
480 g felvert tejszín 35%-os
Előbbieket alaposan kikeverjük, felmelegítés után. Ha már valamennyire kihűlt akkor adjuk hozzá a felvert tejszínhabot.

A Zöld glazing
50 g víz
100 g kristálycukor
100 g glükózszirup
66 g sűrített tej
40 g zselatinmassza
100 g fehércsokoládé
65 g Őrségi tökmagolaj
Mindent felmelegítünk és utoljára tesszük hozzá a zselatint, majd a legvégén, már felhasználás előtt az olajat.

Torta összeállítás:
Tészta – Mousse 1/3-a – Ropogós réteg – Mousse – Málnazselé – Mousse – Glazing

Nehéz torta ez is sajnos, még, ha le is butítjuk majd ennél is jobban, mert ez még nincs teljesen lebutítva.



Bátorság a Léleknek

Idén elkezdtem írni Paulo Coelho Bátorság című naptárját, motivációs jelleggel. Mindennap beleírom, hogy mi történt aznap, a heti résznél összegzem és a havinál végösszegzem. Aztán célokat határozok meg a következő hónapra. Hátulra az éves terveket is beírtam, illetve használom az idézeteket is adott szakaszaimhoz. A lényeg az, hogy működik, mert idén többet haladtam az életemmel, mint az elmúlt 10 évemben. Kapásból megszabadultam egy igen rémes 10 éves kapcsolatomtól.
Aztán itt a bakancslistám is:
0: a szépségápolás örök feladat, amire állandóan oda kell figyelnem, mert nőnek kell maradnom, nem mások, magam miatt.
1: Karrier, ez szintén itt marad, míg álmaim helyén nem melózok vagy ki nem teljesedek abban, amiben szeretnék. A blogom egyébként kiváló út ehhez.
2: Költözés, mert álmom egy saját ház, egy igazi OTTHON!
3: Szemműtét/kontaktlencse. Ez majd, ha újra dolgozok, egyébként vettem egy nagyon csinos szemüveget is, afféle kimenőset, mert sajna a lányom nyúzza a másikat, így azt csak különleges alkalmakkor veszem fel.
4: Ruhatár cserém folyamatban van, de nyílván lesz még egyszer majd 50 évesen, de addig ez az utolsó. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése