Újításaim a Beauty-szekcióban
Február
óta nagyot változott a szépséggel kapcsolatos tárházam.
A
szépségcucc felirat alá került dolgaim bővültek a Lirene krémmel, ami
pattanásos bőrre van, vagyis zsírosodó bőrre, szárít. Valamiért ugyanis az
elmúlt hónapokban újra serdülni kezdtem, de ez a krém valami csoda. Aztán
vettem egy csomó hajformázót, csatot, hajgumit, hajformázó csatszettet. Vettem
körömmatricát, azt még előtte csak nem írtam le. Vettem még Nirvel hajhabot,
csokoládé színűt kipróbálásra, ez kimosható, hát legközelebb valami élénkebb
színt választok.
A
ruhatáram is teljesen átalakult, legalábbis eddig a nyári, ugyanis tavasszal
kiválogattam mindegyiket és a kimenős ruháim nagy részét leminősítettem
itthonivá, amiket meg kidobtam. Ezen kívül pedig vettem mind itthonra, mind
kimenősbe új darabokat. Így ez a része a ruhatáramnak teljesen kész, most jön
majd a téli, már alig várom, mert ez lesz a nagyobb falat. Hajkrétát egyébként
azért vetettem el, mert túl nagy kiszerelésben árulják és nekem 5 színnél több
nem is kéne, ráadásul azokat én szeretném összeállítani.
Új
telefonom is van, ami bár nem okostelefon, de végre tetszik is, idővel persze
lesz másik, de már jobb, mint az eddigi kamera- kép-zene mentes telefonjaim,
amik az utóbbi években voltak. A neve: Akai 1880 aranyszínű.
Amióta
egyedül vagyok megnőtt az önbizalmam is és remélem ez még ennél is sokkal jobb
lesz. Akarok magamról profi fotókat is, hiszen új életet kezdtem.
Az Őrség zöld aranya és ovisok leszünk
Eleinte
gondoltam arra, hogy recepteket osztok meg, de azt hiszem a legtöbb legyünkgyorsan készen receptemet már
megosztottam veletek.
Gyermekemmel
kapcsolatban annyi az újdonság, hogy januártól ovis lesz, ha sikerül
visszamennem dolgozni, 4órás lesz, nyuszi csoportos és a jele a fésű lesz.
Nagyon nehéz ezt még leírnom is, mert megszakad a szívem, hogy el kell tőle
válnom, legszívesebben örökre magam mellett tartanám, mert ő az én kicsi
kincsem, a mindenem, a világom, a teljességem…
Most
pedig jöjjön a 2016-os év tortája, háziasszony verzió:
Az
Őrség zöld aranya
A
tészta
Igazából
ez egy kevert tészta alap.
120 g egész tojás/ 2 tojás (mérettől függ egyébként)
96 g invert kristálycukor + 32 g cukor/ A cukrászatban van nagyobb jelentősége az előbbinek, így ehelyett is lehet sima cukrot használni, esetleg mézzel kombinálni, így mégjobb.
1 csipet só
48 g házi joghurt/ natúr joghurt
72 g liszt + 48 g mandulaliszt: utóbbi remek kombináció a tökmagolajjal, de el is hagyható.
3 g sütőpor/ Fél sütőpor kell
58 g őrségi tökmagolaj: ez a recept legfontosabb része, így kihagyhatatlan. Tesco-ban, vagy akárhol találunk tökmagolajat, de nem feltétlenül őrségit.
96 g invert kristálycukor + 32 g cukor/ A cukrászatban van nagyobb jelentősége az előbbinek, így ehelyett is lehet sima cukrot használni, esetleg mézzel kombinálni, így mégjobb.
1 csipet só
48 g házi joghurt/ natúr joghurt
72 g liszt + 48 g mandulaliszt: utóbbi remek kombináció a tökmagolajjal, de el is hagyható.
3 g sütőpor/ Fél sütőpor kell
58 g őrségi tökmagolaj: ez a recept legfontosabb része, így kihagyhatatlan. Tesco-ban, vagy akárhol találunk tökmagolajat, de nem feltétlenül őrségit.
Az egészet összekeverjük jó alaposan, majd egy 24 cm-es
formába öntjük, 25 perc alatt 160 fokon sütjük.
Ropogós
réteg
Ez
az eredeti recept, de…
125 g tökmagpraliné
70 g fehércsokoládé
30 g hántolt ostya
70 g fehércsokoládé
30 g hántolt ostya
Mindenhol találhattok hántolt tökmagot, ostyát, amit összeturmixolhattok.
Tegyétek ezt, ha egyszerűsíteni akartok. Ezután a csokit megolvasztjuk, majd
hozzáforgatjuk ezen turmixunkat, majd egy 22 cm-es formába öntjük és
fagyasztjuk.
Málnazselés
réteg
Ez
az eredeti recept, de…
200 g málnapüré
3 g NH pectin
30 g cukor
25 g zselatinmassza
3 g NH pectin
30 g cukor
25 g zselatinmassza
Kapható
a boltokban Málna zselatin, ha nem akarunk vacakolni ez is megteszi.
A
Fehér mousse
200 g tejszín 35%-os
1 db vaníliarúd kikapart magja/ vaníliás cukor vagy aroma
40 g zselatinmassza
220 g fehércsokoládé
480 g felvert tejszín 35%-os
1 db vaníliarúd kikapart magja/ vaníliás cukor vagy aroma
40 g zselatinmassza
220 g fehércsokoládé
480 g felvert tejszín 35%-os
Előbbieket alaposan kikeverjük, felmelegítés után. Ha már
valamennyire kihűlt akkor adjuk hozzá a felvert tejszínhabot.
A
Zöld glazing
50 g víz
100 g kristálycukor
100 g glükózszirup
66 g sűrített tej
40 g zselatinmassza
100 g fehércsokoládé
65 g Őrségi tökmagolaj
100 g kristálycukor
100 g glükózszirup
66 g sűrített tej
40 g zselatinmassza
100 g fehércsokoládé
65 g Őrségi tökmagolaj
Mindent felmelegítünk és utoljára tesszük hozzá a zselatint,
majd a legvégén, már felhasználás előtt az olajat.
Torta összeállítás:
Tészta – Mousse 1/3-a – Ropogós réteg – Mousse – Málnazselé –
Mousse – Glazing
Nehéz torta ez is sajnos, még, ha le is butítjuk majd ennél
is jobban, mert ez még nincs teljesen lebutítva.
Bátorság a Léleknek
Idén
elkezdtem írni Paulo Coelho Bátorság című naptárját, motivációs jelleggel.
Mindennap beleírom, hogy mi történt aznap, a heti résznél összegzem és a
havinál végösszegzem. Aztán célokat határozok meg a következő hónapra. Hátulra
az éves terveket is beírtam, illetve használom az idézeteket is adott
szakaszaimhoz. A lényeg az, hogy működik, mert idén többet haladtam az
életemmel, mint az elmúlt 10 évemben. Kapásból megszabadultam egy igen rémes 10
éves kapcsolatomtól.
Aztán
itt a bakancslistám is:
0:
a szépségápolás örök feladat, amire állandóan oda kell figyelnem, mert nőnek
kell maradnom, nem mások, magam miatt.
1:
Karrier, ez szintén itt marad, míg álmaim helyén nem melózok vagy ki nem
teljesedek abban, amiben szeretnék. A blogom egyébként kiváló út ehhez.
2:
Költözés, mert álmom egy saját ház, egy igazi OTTHON!
3:
Szemműtét/kontaktlencse. Ez majd, ha újra dolgozok, egyébként vettem egy nagyon
csinos szemüveget is, afféle kimenőset, mert sajna a lányom nyúzza a másikat,
így azt csak különleges alkalmakkor veszem fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése