12/12/2017

Veszélyes áramlatok

A Bermuda-háromszögről már írtam korábban ITT! Ennek kapcsán kezdtem újabb kutatásba, és rátaláltam Ivan T. Sanderson biológus és paranormális kutató értekezésére. Most a tudósról nem szeretnék bővebben írni, mert a cikkem nem róla szól, de érdemes utána olvasni, mert területének igazi szaktekintélye (néhány példa a munkaterületeire: UFO-kutatás, Atlantisz, oceanográfia, kriptozoológia). 1972-ben írt egy tanulmányt, amiben az Ördög tizenkét temetőjéről ír. Ezek azok a helyek, amelyeken a megmagyarázhatatlan események, eltűnések nagyobb számban fordulnak elő. Ha ezeket a helyeket egy kifeszített térképre rajzolod, láthatod, hogy tökéletes szimmetriában, harmóniában vannak ezek a helyek egymáshoz viszonyítva, vagyis rendszer van az elhelyezkedésükben. Ezeken a helyeken mágneses anomáliákat is lehet tapasztalni, illetve nagy jelentősége van a forró-hideg áramlatok találkozásának is a tengeri áramlatokkal. A tudós elméleteit többen is átvették, köztük néhány orosz tudós, akik még tovább mentek, amikor ezeket az anomáliákat elemezték, gyakorlatilag még több érdekességet fedeztek fel, például mértani alakzatokat, mikor a pontokat összekötötték, mások szerint eme pontok időkapukat nyitnak meg, stb. Nem megyek bele, de akit érdekel, olvasson utána, mert nagyon érdekes. Most nézzük a 12 ördög temetőt:
1.      Bermuda-háromszög
2.      Sárkány-háromszög: Japán partjainál helyezkedik el, szinte szimmetriában a Bermudával. Ennek a területnek a története 1200-ban kezdődött, amikor Kubiláj Kán 40.000-res seregének a fele odaveszett, tíz évvel később a mongolok ugyanott, 70.000 katonát vesztettek. Azóta több hajó és repülő tűnt itt el: 1952-54: 5 hadihajó-700 fő, 1954: 5 kutatóhajó-31 fő, 1981: 2 kutatóhajó, 80-as évek: 3 utasszállító, egy polgári gép, öt katonai repülőgép, 1990: teherhajó, 2002: szétesett egy repülő-225 fő halt meg, ugyanott pár hónap múlva kettétört egy teherszállítógép is. A legtöbb esetről nincsenek feljegyzések, vagy dokumentumok, így biztosan semmit sem tudhatunk. Ennek több oka is van. A Japán kultúra részeként évszázadokig azt beszélték, hogy egy sárkány él a mélyben, ami magához rántja a hajókat, tehát nagy volt a legenda ekörül, így kiszűrni, hogy mik a valós adatok, nehéz. 1952 után pedig az nehezítette a dolgokat, hogy Japán nem egy nyitott ország, így rengeteg adatot elhallgatnak, a katonai adatokat pedig egyenesen titkosítják. Mit tudunk biztosan? A Kán és a mongolok eltűnése akár legenda is lehet, semmilyen bizonyíték nem létezik rá. A katonai gépek és hajók csak megbecsült számok, mendemonda-adatok, és mivel titkosítva vannak, sosem tudjuk meg, hogy igazak e. A 2002-ben szétesett repülő pedig emberi mulasztás miatt fellépő műszaki hiba volt, a teherrepülő szintén műszaki hibás volt.
Írtam még 10 hajóról és repülőről. Az egyik kutatóhajóval valószínűleg egy tengeri vulkánkitörés végzett, a másikkal pedig egy atomkísérlet, amihez túl közel merészkedett, a harmadik hajót pedig hivatalosan elsüllyesztették (forrás: japán cikk). Az eltűnt teherhajót szintén egy atomkísérletes cikkben találtam meg. A többi járműről semmilyen adat sem áll rendelkezésünkre, így nem lehet azt sem bizonyítani, hogy egyáltalán léteztek e maguk a hajók, repülők.
Ide veszik még Amelia Earhart eltűnését is, de ezt 2014-ben cáfolták, amikor megtalálták a pilótanő maradványait egy atollon, erről is írtam már egy régebbi cikkemben.
Sokan a Mariana-árkot okolják az eltűnésekért, ami annyira mély, hogy még ma sem sikerült teljesen feltérképezni a mélyét.
3.      Északi-sark: Itt érdemes tisztázni a poláris örvény fogalmát, ami egy légköri jelenség, vagyis a sark felett kialakult hideg áramlatok befolyásolják az Európai időjárást, például nagyon fagyos telet generálva. A lényeg az, hogy ezek az örvények képesek a bolygó időjárását nagyban befolyásolni. A sarkokon mágnesesség is megfigyelhető, ez pedig fizika, ennek lényege, hogy a földünket egy mágneses mező védi a káros sugaraktól, anélkül védtelenek lennénk. Ezt a mezőt tartja életben a két sarkvidék, hogy úgy mondjam. Ezen a területen is történtek eltűnések, mind repülővel, mind hajóval, a legismertebb Amundsen esete, aki miközben itt repült át, 1928-ban eltűnt. Nos, az éghajlat rendkívüli zordsága miatt több dolog is előfordulhatott, mind vele, mind más eltűntekkel. A legvalószínűbb a fagyhalál, de lehet eltévedés vagy műszaki hiba is.
4.      Déli-sark: A poláris örvény itt is játszik, ahogyan a mágnesesség is. Itt is voltak eltűnések, de tekintve a zord éghajlatot, sok minden törtethetett itt is.
5.      Mohenjo-daro: Pakisztánban található ez a domb, amit a halottak dombjának is neveznek, ma a világörökségünk része. Itt található egy több ezer éves város romja, amit még az első indusmenti civilizációk egyike hagyott maga után. Ez a város elképesztően fejlettnek számított a maga idejében, mert nem illett bele a kor építészeti, kulturális és vallási sémájába sem, sőt az írott nyelvét még ma sem sikerült megfejteni. Lakosai kb. Kr.e. 1500 körül tűntek el örökre. De miért? Volt, akik szerint elfogyott a fa a környéken, esetleg árvíz, földrengés pusztított és a lakók mind meghaltak, illetve elmenekültek, de lehet, hogy az átvonuló árja hadak végeztek mindenkivel vagy egy járvány. Aztán néhány éve felröppent egy igen vad elképzelés, miszerint atomrobbanás ölte meg a város lakóit, hiszen nyomokban atomot találtak néhány holttesten, de ezt az elméletet nem sikerült bizonyítani, ám ha igaz lenne, honnan került volna egy atombomba a városba?! Amit tudunk az az (a megtalált csontvázak alapján), hogy a lakók nagyjából azonos időben haltak meg, tehát volt valami, ami miatt egy héten belül meghaltak (akiket megtaláltak, mert mások meg elmenekülhettek, hiszen jóval kevesebb halottat találtak, mint azt a város mérete feltételezné). Más misztikus eltűnésről nem tudunk beszámolni, mert nem is volt ilyen.
6.      Algériai megalitikus romok: nagyon gazdag terület megalitikus emlékekben. Ezek az emlékek ősi kultúrák maradványai. Pletykák szerint itt nagyobb számban tűnnek el emberek, mint máshol az országban, de ezt senki sem tudja bizonyítani.
7.      Zimbabwei megaliták: 900 évvel ezelőtt készítették ezeket a kőhalmokat, vagyis valaki akkor rendezte őket mai alakzatukra, formájukra. De ki és miért? Zimbabwe azt jelenti, hogy kőház, vagyis ez a kőkupac egy ház lehetett, valószínűleg a királyé volt, vagy egy templom, aminek azóta csak a kőalapjai maradtak furcsa alakzatokba rendeződve. A dolgot csak még érdekesebbé teszi, hogy a romok állásának asztrológiai jelentősége is van. Feltételezzük, hogy 300 éven át épült és 18.000 embernek adott otthont. Aztán ez a virágzó kultúra is eltűnt. Biztosan most sem tudjuk, hogy miért? Talán megváltozott az éghajlat, talán éhínség pusztított, politikai zavargás tört ki, vagy vízhiány, esetleg kimerültek a helyi aranybányák. Mindegy mi történt, mert a lényeg az maradt, hogy a lakók elhagyták a várost, örökre.   
8.      Hamakulia vulkánok: A vulkánok a Hawaii szigeteken találhatóak, két törésvonal közelében, az óceánon, patkó alakban, gyakorlatilag állandó tűzgolyóként. A vulkánok folyamatosan aktívak, füstöt, gőzt, lávát lövellnek, időnként kőtörmelékeket és gázt is a magasba lőnek. Sokan beszélnek különös fényekről, ezeknek az oka a fizika, ugyanis a vulkán elektromágneses energiákat generál, amik fényjelenségeket is generálnak a villámokon túl. és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a térségben hatalmasak a hullámok, erős a szél, és a vulkánok a víz alól is képesek feltörne, tekintve, hogy ott is vannak. Rengeteg esetet dokumentáltak, amikben eltűnt hajók és repülők szerepelnek, hol névvel, hol név nélkül, de szerintem az eltűnések magyarázata a fentiek olvasata után igen egyértelmű. Ezek a vulkánok aktívak, tehát, ha egy hajó túl közel megy, bármikor eltalálhatja egy élő tűzgolyó, vagy a feltörő gáz öli meg az utasait, de ugyanígy végezhet velük egy hirtelen kitört vihar, amit hatalmas hullámok és erős szél kísér. A repülőket is eltalálhatja egy-egy tűzgolyó, de tönkrevághatja az elektronikát a mágneses mező is, vagy egy villám, estleg eltérítheti a felszálló sűrű füst, stb. Ebben a térségben eltűnni nem olyan különleges eset, mint mondjuk az eddigieken
9.      Wharton-medence: Ez a medence az India-óceán egyik legmélyebb pontja, különlegessége a feltérképezetlen mélységén túl, hogy törésvonalak, földmozgások, lemezmozgások között létezik. A térség egyik sajátossága, hogy a passzát szelek fél évente irányt változtatnak, így az áramlatok is eszerint mozognak, gyakori itt a cunami is. A térségben bármilyen hajó képes eltűnni, tekintve a cunamit, a változó áramlatokat, a medence mélységét. De mégsem emiatt került a középpontba, ugyanis 2014-ben egy utasszállító tűnt el itt 239 utasával együtt, teljesen nyomtalanul. Egyszer bejelentkeztek, percek múlva meg már sehol sem voltak. 2016-ban találták meg a repülő egyes roncsait, amiket az áramlatok elsodortak, ebből tudjuk, hogy lezuhant. de az okok máig tisztázatlanok, nem zárható ki a terrorcselekmény sem, tekintve, hogy legalább három utas hamis útlevéllel utazott.
10.  Hebride-árok: Ezt a területet a feltáratlan mélysége teszi titokzatossá, illetve az itt igen gyakori földrengések, ciklonok teszik veszélyessé.
11.  Húsvét-sziget: A sziget maga is egy érdekesség (a világörökség része), de nem akarok róla oldalakat írni, mert a neten minden fenn van, de íme néhány különlegesség. Úgy alakult ki rajta élet, hogy több ezer km választja el a szigetet minden lakott területtől. Lakói polinéz leszármazottak, akik igen színes kultúrával rendelkeztek. A szobrokat, amik a sziget legjellegzetesebb elemei, ők állították, a vallásuk részeként. Találtak a szigeten 25 táblácskát is, amiről azt feltételezik, hogy az őslakók nyelve lehetett, de megfejteni nem sikerült.
12.  Dél-Atlanti anomália: Ez egy űrzóna, ami Dél-Amerika felett helyezkedik el, ahol a leggyengébb földünk mágneses mezeje, emiatt komoly műszaki meghibásodás érhet, akár egy alacsonyan szálló műholdat is. Itt gyakran mérnek magas sugárzást, ami pusztító hatással van az elektronikára.
Az esetek áttanulmányozása után is bizonytalan vagyok, mert nem tudok attól a gondolattól szabadulni, hogy ez egy mondvacsinált dolog. Régóta olvasok misztikus helyekről, eltűnésekről, jelenségekről, stb. Éppen ezért biztosan állíthatom, hogy ezek a helyek csak úgy ki vannak ragadva, mert ezeknél sokkal baljóslatúbb helyek is vannak, több eltűnéssel, több paranormális jelenséggel. De mivel ezek a helyek passzoltak bele abba a földrajzi mátrixba, így ezek lettek a legparanormálisabb helyek. Ha jobban megnézzük a legtöbb dologra, amiről írtam, van racionális, fizikai, légköri, természeti, történelmi, stb. magyarázat. Nem mindenre, de azért erős túlzás azt állítani, hogy ez a 12 hely a legbaljóslatúbb a világon. Engem legalábbis nem győzött meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése