12/19/2017

Évzárás – 2017


Ez a rész kicsit összevontabb lesz, mert lezárok egy újabb évet, ezért tekintsük át, hogy mi is történt idén az oldalon.


Cikkek
Elsőként kiegészítettem régebbi cikkeimet, a Roloff családot, a Honey Boo Boo-t, Duggar család, Feleségtársak, Tortakirály, 3 hónap múlva esküvő, Mini páros.
Új cikkek:
Élhetetlen városok: 20 rekord élhetetlen város, mert vagy túl hideg, vagy túl meleg, vagy túl esős, vagy túl radioaktív, vagy túl szennyezett, vagy más ok miatt. Izgalmas képes cikk.
Ragnar Lothbrok fiai: A vikingek című film miatt írtam már magáról a főszereplőről, idén pedig a fiairól, arról, hogy a valóságban kik voltak.
Motoros klubok törvényen kívül és belül: Nagyon-nagyon hosszú cikk, a klubok felépítéséről, történelméről, magyar vonatkozásokról, 1%-os klubokról. Aztán jön egy cikk az összes törvényen kívüli klubról, hogy mikor alakultak, kik alapították, hol, milyen törvényen kívüli cselekedeteik voltak, stb. Kb. 60 klubról írok.
Legnépszerűbb kereséséi találatok: létező statisztika alapján alakult meg a listám: Iszlám terrorizmus, Donald Trump, Veronai tragédia, ETA szervezet, Görög válság, Magyar Oscar-díj, Botrányos filmek, Élj gyorsan halj meg fiatalon, Szivárvány (melegek), Közösségi oldalak. Ez sem egy rövid cikk, elég átfogó lett.
Lindsey Stirling: ő egy nagyon népszerű és gazdag youtube star, emellett páratlan tehetség, mert nem csak hegedül és táncol, hanem valódi show-t produkál.
Youtube-starok: népszerűség és gazdagságuk alapján állított rangsor.
Veszélyes áramlatok: A Bermuda-háromszöghöz hasonló helyek listájának tanulmányozása, ez is egy hosszabb, érdekesebb cikk.

 
Novellák
A fal: Egyik napról a másikra élőhalottak lepik el a világot, a túlélők falakat húznak, új világrend alakul, itt él Kael és Gia, akiket mágnesként vonz a másik.
A liliom szirmai: Lotty egy 13 éves kislány, akit elárvulása után egy rendőrtiszt vesz magához, akivel éveken át küzdenek a kapcsolatukért, szemben a világgal. 
Rabságban: Egy elfeledett világban él hat lány, akiket előre elrendezett házassággal tartanak fogságban, aztán egy új testőr kerül a házba, Milovan. Ő és az egyik feleségjelölt, Luba, egymásba szeretnek.
Szürkület: Néhány fiatal egy válogatott kínzásokat tartogató labirintusban reked, nincsenek emlékeik, próbálnak kijutni.
Amikor felbőg a motor: Chris frissen szabadult a börtönből, de szinte azonnal bajba is kerül testvére motoros klubja révén.
Amikor vége a világnak: Több lány szemszögéből is láthatunk egy alternatív világvégét, majd a szálak összefutnak, és a lányok megmentik a világukat. 
Egymás nélkül soha: Davie és Izzy egy szadista intézetben nevelkednek, ahol elhatározzák, hogy egymás nélkül soha többé egy tapodtat sem tesznek.
Túlélni bármi áron: Öt utcagyerek, akiknek igen nehéz élete van, elhatározza, hogy kitör, ehhez szövetségeseket is találnak, aztán menekülniük kell, de a múlt nem hagy nekik békét.
Tükörvilág: Egy lány, aki egy tükrön átlépve egy másik világban találja magát, ahol ő nem akárki, ahol ő maga a megoldás.
Liberty: Mack, Collie, Honey és Sid a columbusi melegközösség tagjai, de nehezen illeszkednek be bármilyen szabályzat alá. Aztán megérkezik Tate és Sophie a két szökött tini, akik alapjaiban forgatják fel a csapat életét.
Álom az álomban: Zizi egy átlagos lány, akivel cseppet sem átlagos dolog történik, ugyanis az rémálmai szinte megelevenednek éjszakánként, amivel őrületbe kergetik a lányt.
Glace: Egy tini betegesen retteg a boszorkányoktól, ezért az anyja mesélni kezd neki, egy régi történetet, ami mire véget ér a mese, valósággá válik…
Fuss: Egy vírus elszabadul és megöli a felnőtt lakosság nagy részét, helyüket a gyerekek és az anarchia veszi át, néhányan menekülni próbálnak a céltalan pusztítás elöl.
Időtlen idők: Katie elsős egy egyetemen, amikor egy fura buliba kap meghívót, ahol a házigazdák időutaztatják a bulizni vágyókat. A lány ezután szinte a megszállottja lesz a dolognak…
Végzetes vonzalom: Moira egy átlagos lány, amikor egy osztály kirándulás alatt megismerkedik a latinamamerikai utcagyerekek világával, ami teljesen magába szippantja a lányt.

 
Kritikák
Lezártam a 2017-es kritikákat, filmeket, sorozatokat, mindent. A 2018-as kritikáim még nem tudom milyen formában fognak felkerülni.

 
Álláskeresgélésem
18. Próbavásárló Keveset fizet és magasfokú rugalmasság, kocsi kell hozzá.
19. Gyorskereset
Skillshare.com – ha jó vagy valamiben és oktatnád, akkor regelsz és kapsz angolul beszélő diákokat, havonta fizet az oldal, diákokként.
Ez nagyon jó lehetne, de annyira jól kell beszélni angolul, hogy teljesen esélytelen, beszélnem kell, kamerán, órákat adni.
20. Telefonos asszisztens Mewa-nál, ez tisztítókendőket gyárt Lekéstem róla, egyszerűen elfelejtettem.
21. Adminisztrációs távmunka egy szemétszállítási cégnél. Nem jeleztek vissza.
22. Író állás, Kreatívkontroll. Nem feleltem meg minden kritériumnak.  
23. otthonról.hu és Comforce. Elküldtem az önéletrajzomat azt annyi.  
24. Napelemes gyár Még nem időszerű
25. Posta Most nincs
26.Tesco Most nincs
27. KSH Nem jeleztek vissza.
28. AlpenTech Nem jeleztek vissza.
29.Telemarketinges állás, Balla Kft. Még nekem kellett volna fizetnem
30. Távmunka Nem jeleztek vissza.
31. Számítógépes adatrögzítő, Szeged. Nem jeleztek vissza
32. Tűzoltóság. Ők hívtak be, ott meg nem tudták, hogy ki és miért hívott be, de ígérték, hogy decemberben hívnak, mert akkor lesz az az üresedés, amire behívtak. Nem hívtak!
+ Ez meg az: Képben van egy telemarketinges állás is, ami ugyan alapvetően nem nekem való, de a helyzetem egyre nehezebb. Aztán ott a Greenpeace és a WWF, amikhez nagyon-nagyon szeretnék tartozni, de szintén csak távmunkában, a gyerekem miatt pont ez a lényeg. Végül pedig belegondoltam olyasmibe, mint egy itthoni vállalkozás: műköröm (csak saját körömre zselé), alkalmi haj (kizárólag ez), alkalmi smink (kizárólag ez), aztán ezeket jó olcsón, persze ezekhez tanulnom is kéne, mert egyikhez sem értek.

 
Style-rész
A ruhatáram teljes, a szépségkészletem teljes. Igazából az egészségemmel vannak gondjaim, meg a lelkivilágommal. Van új telefonom, Samsung la Fleur, fehér és nagyon szeretem. A fősulival (Coursera) annyit haladtam, hogy most már összesen hat tanfolyamot csináltam végig elég jó eredménnyel. Egyikkel olyan jó munkát végeztem, hogy felkértek mentornak, azt a tanfolyamot is sikeresen befejeztem, csak épp magára a mentorálásra nem maradt időm. A bakancslistámon már csak csupa nagy dolgok vannak, amihez pénz kell, így ezek megvalósítása még várat magára, talán örökké. Apróbb dolgokat mindig haladok, de sajnos mindig van visszaesés is, pl. a gépemet kipucoltam, képeket szortíroztam, de a laptopom tönkrement.



Most pedig ezzel az írással le is zárom a blogomat 2017-re, hogy az év még hátralevő részében a karácsonyra koncentrálhassunk a családommal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése