8/20/2022

Az utolsó felvonás - 2022

Ha megkérdezik tőlem, miért jöttem erre a világra, én, egy művész, azt fogom felelni: azért vagyok itt, hogy nyomot hagyjak.      Émile Zola

+++

Számomra ez az év több szempontból is különleges, legfőképpen azért, mert abbahagyom a blogolást. Idén van kereken tíz éve, hogy jelen vagyok ezzel az oldallal a világhálón, és úgy érzem, hogy ennél többet már nem tudok, és nem is akarok kihozni ebből. A csúcson kell abbahagyni, és én már mindent elértem itt, amit akartam. Itt az ideje továbblépni! 

###

Kritikák (Filmek, Sorozataim, Ázsia)
Ez a rovat, idén is, ahogyan azt már a korábbi években megszokhattátok, külön lapon fog megjelenni, amit folyamatosan bővítek is majd.
 
Cikkek
Diszkrimináció: Amikor tilos élni, szeretni, dönteni, és rendelkezni a saját életed felett. Ez itt az én véleményem mindarról, ami történt...
A Studio 54 és az AIDS: Ez a klub volt korának egyik legnépszerűbbje, ahol bármi megtörténhetett, és ahol még utoljára úgy élhetett mindenki, mintha sose lenne holnap, mintha sose halhatnának meg… aztán jött az AIDS.
Hürrem: A Nő, aki rabszolgából lett az Oszmán Birodalom leghatalmasabb asszonya. 
Jelena: Selena Gomez és Justin Bieber toxikus kapcsolata sokakat megihletett már. Egy képescikk erejéig, engem is. 
Fáraók kora: Mindigis érdekelt a fáraók kora, hiszen maga Egyiptom is egy igen különleges világ volt, már a maga korában is. Tele misztikummal, ősi tudással, érdekes kultúrával, mély hittel, és egy igen különleges stílusvilággal. Szóval, Egyiptom már a maga korában is egy megfejthetetlen csoda volt, és valójában még ma is az. (Rendkívül részletes és átfogó írás, 14 oldal, szerk.)
Atlantisz nyomában: Sokan próbáltak már Atlantisz nyomára bukkanni, de eddig még sikertelenül. Vagy legalábbis nem tudták minden kétséget kizáróan bizonyítani az igazukat. Én sem hiszem, hogy nekem most sikerült, de megpróbáltam egy teljesen más szemszögből közelíteni a témához. Azt pedig már döntse el az olvasó, hogy ez mennyire sikerült egyedire. (Rendkívül részletes és átfogó írás, 10 oldal, szerk.)
Az utolsó piramis: Vajon hova temették Kleopátrát, az utolsó Egyiptomi fáraót, és annak gyermekeit? Ismét egy olyan rejtély,   amit már sokan próbáltak megválaszolni...eredménytelenül. (Történet a történetben, szerk.)
Egy kicsit másképp (Az orosz-ukrán konfliktus): Valójában Dunát lehetne rekeszteni az ezzel kapcsolatban megjelent írásokból, és bár én egyáltalán nem is szeretnék csatlakozni ezekhez, mégsem mehetek el szó nélkül a téma mellett. Annál is inkább, mert nekem egy kicsit más erről az egészről a véleményem.
És akkor eljött a világvége: Az elmúlt évek eseményeit látva talán már mindenkinek megfordult a fejében a világvége gondolata. Nekem is. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy egy kicsit körbejárom ezt a témát is.
Refund sistersAz RF valójában egy koreai "lánybanda", de az indok, ami miatt cikket írok róluk, az sokkal összetettebb. Egyrészt a lányok személyisége, másrészt maga a kpop ipar, harmadrészt pedig ezeknek a nőknek az időtállósága. 
A Titanic elfeledett utasai: A Titanic angol és amerikai, meg úgy általában a nyugati utasairól igen sok szó esik, de viszonylag ritkán írnak a keletről érkezett utasokról, akik reményekkel telve szálltak fel végzetük hajójára. Én most róluk szeretnék megemlékezni…
Halálhegyek: Számtalan tragikus kimenetelű baleset történt már hegyekben, különösen a magas, hófödte csúcsokon. És akadtak igazán különös esetek is…
Covidom (és oltatlanságom) története: Az idei első, és az utolsó cikkem is covid-témában íródott (bár mindegyik másról szól), a történet körbeért, viszont a véleményem mit sem változott! A lényeg már a címben is benne van! És pont!

Az örökség: A XX. század elején élt a Jánosi család asszonyainak három generációja, kiknek keserédes történetében a szegénység, a kilátástalanság és a jövőtől való félelem keveredett a daccal, és a csakazértis-hozzáállással.
Kleopátra gyermekei: Egy letűnt világ utolsó képviselői voltak. Velük ért véget az Egyiptomi fáraók sora. De mi történhetett velük… vagy mi történhetett volna?! Ezek az én meséim róluk…
Szeress! (rövid verzió): Maddie úgy érzi, hogy az élete már nem is haladhatna rosszabb irányba, amikor hirtelen megismeri Vito-t. A gond csupán az, hogy Maddie a harmincas éveiben jár, férjnél van négy gyerekkel, és tanár Vito osztályában. Szerelmükkel pedig kezdetét veszi egy igen botrányos kapcsolat!
Fuldokolva (rövid verzió): Juwon tökéletes élete darabokra hullik, amikor Korea legsúlyosabb komp katasztrófájában mindkét gyermeke meghal, akiket hamarosan a felesége is követ. De hogyan lehet túlélni egy ilyen tragédiát? Egyáltalán túl lehet? Juwon sem biztos benne, de próbál életben maradni… értük… helyettük.

Úgy érzem, hogy 2021-ben nagyot léptem előre abban, hogy elfogadjam azt, amin már nem tudok változtatni, és örömmel éljem meg azt, ami éppen van. Ezt az utazást idén sem szándékoztam abbahagyni, ugyanakkor célommá vált, hogy elkezdjek bízni, és próbáljak bizalommal fordulni a jövő felé… 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése