12/05/2021

Az utolsó felvonás - 2022

Ha megkérdezik tőlem, miért jöttem erre a világra, én, egy művész, azt fogom felelni: azért vagyok itt, hogy nyomot hagyjak.      Émile Zola

+++

Számomra ez az év több szempontból is különleges, legfőképpen azért, mert abbahagyom a blogolást. Idén van kereken tíz éve, hogy jelen vagyok ezzel az oldallal a világhálón, és úgy érzem, hogy ennél többet már nem tudok, és nem is akarok kihozni ebből. A csúcson kell abbahagyni, és én már mindent elértem itt, amit akartam. Itt az ideje továbblépni! 

###

Kritikák (Filmek, Sorozataim, Ázsia)
Ez a rovat, idén is, ahogyan azt már a korábbi években megszokhattátok, külön lapon fog megjelenni, amit folyamatosan bővítek is majd.
 
Cikkek
Diszkrimináció: Amikor tilos élni, szeretni, dönteni, és rendelkezni a saját életed felett. Ez itt az én véleményem mindarról, ami történt...
A Studio 54 és az AIDS: Ez a klub volt korának egyik legnépszerűbbje, ahol bármi megtörténhetett, és ahol még utoljára úgy élhetett mindenki, mintha sose lenne holnap, mintha sose halhatnának meg… aztán jött az AIDS.
Hürrem: A Nő, aki rabszolgából lett az Oszmán Birodalom leghatalmasabb asszonya. 
Jelena: Selena Gomez és Justin Bieber toxikus kapcsolata sokakat megihletett már. Egy képescikk erejéig, engem is. 
Fáraók kora: Mindigis érdekelt a fáraók kora, hiszen maga Egyiptom is egy igen különleges világ volt, már a maga korában is. Tele misztikummal, ősi tudással, érdekes kultúrával, mély hittel, és egy igen különleges stílusvilággal. Szóval, Egyiptom már a maga korában is egy megfejthetetlen csoda volt, és valójában még ma is az. (Rendkívül részletes és átfogó írás, 14 oldal, szerk.)

Az örökség: A XX. század elején élt a Jánosi család asszonyainak három generációja, kiknek keserédes történetében a szegénység, a kilátástalanság és a jövőtől való félelem keveredett a daccal, és a csakazértis-hozzáállással.

Önmegvalósítás
Úgy érzem, hogy 2021-ben nagyot léptem előre abban, hogy elfogadjam azt, amin már nem tudok változtatni, és örömmel éljem meg azt, ami éppen van. Ezt az utazást idén sem szándékoztam abbahagyni, ugyanakkor célommá vált, hogy elkezdjek bízni, és próbáljak bizalommal fordulni a jövő felé… 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése