1/05/2022

Cikkek - 2022

Az írás az egyetlen dolog, mely közben nem érzem azt, hogy mást kéne csinálnom. Gloria Steinem

+++

Diszkrimináció: Amikor tilos élni, szeretni, dönteni, és rendelkezni a saját életed felett. Ez itt az én véleményem mindarról, ami történt...

A Studio 54 és az AIDS: Ez a klub volt korának egyik legnépszerűbbje, ahol bármi megtörténhetett, és ahol még utoljára úgy élhetett mindenki, mintha sose lenne holnap, mintha sose halhatnának meg… aztán jött az AIDS.

Hürrem: A Nő, aki rabszolgából lett az Oszmán Birodalom leghatalmasabb asszonya.

Jelena: Selena Gomez és Justin Bieber toxikus kapcsolata sokakat megihletett már. Egy képescikk erejéig, engem is. 

Fáraók koraMindigis érdekelt a fáraók kora, hiszen maga Egyiptom is egy igen különleges világ volt, már a maga korában is. Tele misztikummal, ősi tudással, érdekes kultúrával, mély hittel, és egy igen különleges stílusvilággal. Szóval, Egyiptom már a maga korában is egy megfejthetetlen csoda volt, és valójában még ma is az. (Rendkívül részletes és átfogó írás, 14 oldal, szerk.)

Atlantisz nyomában: Sokan próbáltak már Atlantisz nyomára bukkanni, de eddig még sikertelenül. Vagy legalábbis nem tudták minden kétséget kizáróan bizonyítani az igazukat. Én sem hiszem, hogy nekem most sikerült, de megpróbáltam egy teljesen más szemszögből közelíteni a témához. Azt pedig már döntse el az olvasó, hogy ez mennyire sikerült egyedire. (Rendkívül részletes és átfogó írás, 10 oldal, szerk.)

Az utolsó piramis: Vajon hova temették Kleopátrát, az utolsó Egyiptomi fáraót, és annak gyermekeit? Ismét egy olyan rejtély,   amit már sokan próbáltak megválaszolni...eredménytelenül. (Történet a történetben, ITT, szerk.)

Egy kicsit másképp (Az orosz-ukrán konfliktus)Valójában Dunát lehetne rekeszteni az ezzel kapcsolatban megjelent írásokból, és bár én egyáltalán nem is szeretnék csatlakozni ezekhez, mégsem mehetek el szó nélkül a téma mellett. Annál is inkább, mert nekem egy kicsit más erről az egészről a véleményem.

És akkor eljött a világvége: Az elmúlt évek eseményeit látva talán már mindenkinek megfordult a fejében a világvége gondolata. Nekem is. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy egy kicsit körbejárom ezt a témát is. 

Refund sistersAz RF valójában egy koreai "lánybanda", de az indok, ami miatt cikket írok róluk, az sokkal összetettebb. Egyrészt a lányok személyisége, másrészt maga a kpop ipar, harmadrészt pedig ezeknek a nőknek az időtállósága. 

A Titanic elfeledett utasai: A Titanic angol és amerikai, meg úgy általában a nyugati utasairól igen sok szó esik, de viszonylag ritkán írnak a keletről érkezett utasokról, akik reményekkel telve szálltak fel végzetük hajójára. Én most róluk szeretnék megemlékezni…

Halálhegyek: Számtalan tragikus kimenetelű baleset történt már hegyekben, különösen a magas, hófödte csúcsokon. És akadtak igazán különös esetek is…

Covidom (és oltatlanságom) története: Az idei első, és az utolsó cikkem is covid-témában íródott (bár mindegyik másról szól), a történet körbeért, viszont a véleményem mit sem változott! A lényeg már a címben is benne van! És pont!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése