1/26/2022

Kritikák - 2022

Kivétel nélkül, minden nagy filmben van egy fontos összetevő: az értelemnélküliség. És tudod miért? Mert maga az élet is tele van olyan dologgal, aminek semmi értelme. Rubber c. film

+++

 Frissítések: Három hónap múlva esküvő

 
Ázsia
ÁzsiaiBattle Royal 1-2, Dark hole, Dokgo Rewind, Squid Game, Josée, Boys over Flowers, Mindannyian meghalunk, Happiness, Mio szakácskönyve, Maszkos kórterem, Hajnalhasadásig, Víznyelő, Észak Korea, At distance Spring is green, Sewol Ferry.
ÁzsiaiBLA first love story, Light, Pornographer-Spring Life (3-4-5), Honey Sir, Bad Buddy, The immeasurable, Between us, Mermaid's Jade, Utsukushii Kare, Not me, Once in memory-Wish me luck, Tinted with you, Kei x Yaku: Abunai Aibou, Love at the End of the World, Koreai Short Filmek, Acting love, Cherry blossoms after winter, The love of winter, Bridge of Destiny, Triage, KinnPorsche, Tell the World I Love you, Short filmek (Stranger's love, One last order, Kiss of the Rabbit God, Quite ordinary).
AnimeJie yao antidote, Patema inverted, Time of Eve, Relife, LoveBro.

Sorozataim

Már csak két sorozatom maradt!

Stranger things
Ez a Sorozat 4. (Covid miatt alaposan megkésett), utolsó előtti évada. Annyit már az elején le szeretnék szögezni, hogy totál elfelejtettem, hogy mi hogy volt az előző évadokban, hiszen túl sok idő telt már el. Ám valójában ez az évad, ahogyan a többi is, önmagában is élvezhető volt. Új gonosz lépett a színre, Vectra, aki tiniket kezdett gyilkolászni, és a banda maradéka a nyomába eredt. Eközben Tizit elrabolta a régi családja, és a pasija meg az új tesói, a megmentésére indultak. Illetve Will-anya a Szovjetunióba ment, halottnak hitt szerelme után. A több szálon futó sztori most nem idegesített, ugyanakkor a Will-csapat történései nem voltak valami eget rengetőek, a szovjet sztorit meg többnyire teljesen át is pörgettem. De a fő csapat az remek volt, izgalmas, vicces, romantikus és ijesztő is egyben, illetve Tizi jelenetei nagyon érdekesek, és sokat mondóak (még akkoris, ha egy kicsit nehezen indult be ez a vonal). És… megint várni kellett, most az utolsó két részre (mínusz egy pont…ismét). Nos, nekem nem jött be úgy a vége, mert olyan összecsapottnak éreztem, és minden olyan túl gyorsan történt, logikátlanul... és, nem tudom. A halálkóma kombó sem volt szerintem olyan váratlan, vagy átütő, ahogy a földreszálltpokol sem. De végülis, úgy ahogy van, ez egy remekbeszabott sorozat, és kíváncsian várom az utolsó évadot (amire egyébként már nagyon meg is érett). 

American horror story
Ez a sorozat 11. évada, és nagyon tetszett. Az előző évad egy teljes csalódás volt, de ez valami remek lett. Maga a történet a homoszexualitásra, a gyilkosságokra, és az AIDS megjelenésére fókuszál, ugyanakkor annál sokkal több. Van benne dráma, szerelem, vér, rejtélyek, fétisek, betegség, törődés, mondanivaló, stb. És mindez remekül fel van építve, a történet, a zene, a karakterek, a meleg színészek, mind adnak hozzá. Az eleje valódi nyomozós krimi, vérrel, titkokkal, és a meleg világ megismerésével. Aztán a második fele, amikor a gyilkos, maga a halál, és a melegek sztorija akkor válik igazán szomorúvá. Évadok óta ez a kedvenc történetem, és teljesen le vagyok nyűgözve!



 
A filmek

A vadász és a préda
A 2021-es horror főszereplője néhány barát, akik egy erdőbe ruccannak ki a hétvégén. Itt azonban már nem csak a barátságuk kerül veszélybe, hanem az életük is. Ugyanis valaki vadászni kezd rájuk.
Nem volt rossz film, bár jónak sem mondanám. Jó volt a sztori, a karakterek és a szereplők is. Illetve kellően izgalmas, és véres is volt. Ám kicsit lassú volt, és a szereplők nagy része meg irritáló. Maga a gyilkos viszont, a története megismerése után, még sajnálható is. 
7/10
 
JJ és E
A 2021-es svéd romantikus film főszereplője JohnJohn, azaz JJ és Elizabeth. JJ a gettóba született, annak minden bűnével és tragédiájával együtt, míg Elizabeth egy gazdag lány, akit anyja elvesztése tett padlóra. Aztán egy napon, ez a két srác egy suliba kezd járni.
Nagyon aranyos történet. A zene, a történet, a szereplők, és az egész ahogy találva volt. Különösen JJ, és az egész légkör… abszolút ajánlom megnézésre. 
8/10
 
Miután elbuktunk
Tessa és Hardin története folytatódik (2019, 2020 és végül a 2021). Először megismertük a szerény lányt és a vad srácot. Láttuk, hogy mennyire mások. Aztán végignéztük, ahogy egymásnak feszülnek, változnak, és küzdenek, miközben őrülten szerelmesek. Végül összecsiszolódtak, mint két gyémánt, akik egymás által válnak ékkővé. Szenvedélyes, vad, szexi és vicces. Abszolút 
9/10
 
Séfek séfe 3. évad - 2021
Nem film, nem sorozat, de minden évadát néztem és imádom.
 
Dancing with the stars 2. évad - 2021
Nem film és nem sorozat, de láttam az előző évadot is és tetszett.


Venom 2 - Vérontó
A 2021-es rész főszereplője ismét a zavart világú Eddie, és barátja, a hirtelen haragú testfoglaló szörny, Venom. Az ellenségük pedig a sorozatgyilkos Cletus Kasady, akinek egyetlen vágya, hogy szerelmével, az őrült Francis-szel legyen, illetve a férfi saját szörnye, Vérontó...akinek viszont teljesen más terve van.
Az első részt nem láttam ugyan, de ez így önmagában is érthető volt. Jók voltak a karakterek, a szereplők, a történet. Volt benne akció, humor, barátság, szeretet, és törődés. Illetve Venom alakja és karaktere mindent vitt, no meg az effektek. 
8/10
 
Prédák
A 2019-es horror főszereplője néhány jóbarát, akik Halloween éjjelén meglátogatnak egy szabaduló szobát. Ám hamarosan már nem a kijutás lesz a fő gondjuk, hanem az életben maradás.
Nagyon jó film volt. Izgalmas, véres, a maszkos gyilkosok nagyon ki voltak találva (küllem, jelleme egyaránt). A szabaduló szobás ötlet meg külön tetszett, mert mostanában érdekel ez a téma. Szóval jó történet, karakterek, színészek, sok vér és félelem. 
8,5/10

Csalétek 2012
A 2012-es ausztrál akció-horrorban egy szökőár miatt jópáran bent rekednek egy plázában. Ám a menekülést nagyban nehezíti, a vízen és az omladozó épületen túl, hogy két bűnöző és két cápa is ott ragad a túlélőkkel.
Izgalmas és látványos film. Van benne akció, dráma, és a cápa támadások is kellően véresek voltak. A téma ugyan nem egyedi, de a kivitelezés igen látványos.
8/10
 
A természet ereje 2020
A 2020-as akció filmben egy tolvajbanda pont hurrikán idején próbál kirabolni egy házat, ahol a rendőrök épp evakuálásra kényszerítik a makacs lakókat.
Egész jó film volt. Volt benne akció, Mel Gibson, hurrikán, látványos helyszín, jó és rossz fiúk, kezdő rendőr, halni vágyó rendőr, öreg zsaru, vicces fekete fickó meglepivel, öreg festmény tulaj háborús bűnnel, stb. Valójában a témája lerágott csont, de jól sikerült összedobni az egyes elemeket.
7,5/10
 
2012
A 2008-es akciófilmben eljön a világvége (forró magma, földrengés, vulkánkitörés, mozgó földrészek, mérges gázok, megváltozott időjárás, szökőár). Míg a tudósok és kormányaik mentik, amit tudnak, vagy akarnak. Addig Jackson Curtis, a szebb napokat látott író, a családja életét próbálja megmenteni.
Nagyon jó film volt, de komolyan. A története nem teljesen egyedi, de a karakterek, a szereplők, a történetszálak, nagyon össze voltak rakva. Ezen túl a tudományos elméletek, a bárka, a mentés folyamata, az összefogás. Rohadt jól bemutatták azt, ami lehetne. És a látvány. Iszonyatosan látványos film volt. De valami olyan szinten, hogy azonnal a hatása alá vont.
10/10


Esti iskola
A 2018-as vígjáték főszereplője Teddy, egy igazi svindler, aki nagyon szereti a barátnőjét, így szeretne méltó lenni. Ezért esti iskolába kezd járni. Ám ez nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik.
Brutál jó film. A szereplők, a karakterek, a sztori, mind remek munka, és rengeteget lehet neki nevetni. Van benne humor, értelem, tanulság, barátság, tiszteket, segítés, szerelem és még több humor. A főszereplők remekül hozzák a karaktereiket, van hátterük, értelme az egésznek, és tanulsága is… órákig tudnék róla mesélni. Nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom, aki szeret nevetni.
9/10
 
9-es körzet (District 9)
Majd 39 éve idegenek szálltak le Dél-Afrikában, akik most egy sajátos gettó lakói az MNU fennhatósága alatt. Ám az idő rohan, az emberek félnek, a gettó pedig maga a fertő. Háború készül…
Valójában ez egy rettenetes film. A főszereplő gagyi és irritáló, a történet jobb sorsra érdemes, a karakterek pedig, hát. Talán a látvány ad hozzá bármit is. De én ezt soha senkinek sem ajánlanám.
4/10
 
Slumber Party Massacre
A 2021-es horrorfilm főszereplője egy csapat tinilány, akik hétvégi partira indulnak, egy 1993-as vérfürdő helyszínére.
Nekem tetszett ez a film, annak ellenére, hogy tele volt klisével, és nem is a legjobbakkal. De volt benne izgalom, véres jelenetek, csinos lányok, jó pasik, és azért a fúrós gyilkos is elég ijesztően nézett ki. Bár valójában elég idétlen is volt egyben. Pl. a párnacsata 3x újratöltve. Elég sokszor nevettem fel, és nem azért mert a jelenet vicces volt, hanem mert annyira idétlen. Amúgy a váratlan fordulat, ami valóban ütött is amúgy, elég idétlenül lett tálalva. Fura film, de nézhető, egyszer mindenképp.
(Egyébként mindez egy igen ramaty 1982-es film remake filmje, amibe bele sem néztem.)
6/10
 
A boncolás
A 2016-os misztikus horror főszereplője két halottkém, apa és fia, akik egy titokzatos nőt boncolnak egy viharos éjszakán.
Hát ez a film rendesen ott volt. Számomra rohadt ijesztő volt. Az a halott nő, a mindent mutató véres jelenetek, a halottak, a történet, a fények, a vihar, a fordulatok, a színészek, a zene, az effektek, stb. Egyszerűen minden remek volt. Sokszor nézős, és rendesen ijesztő. Abszolút ajánlom.
9/10
 
Encanto
A 2021-es mese főszereplője Mirabel, aki egy varázslat uralta házban él különleges képességű családjával. Neki nincs semmilyen képessége, ám mégis ő lesz az egyetlen, aki megmentheti a családját, amikor a varázslat veszélybe kerül.
Ezt a filmet a kislányommal közösen néztem meg, így ő is kritizál. Véleményem szerint ez egy aranyos kis mese volt, aminek nagyon tetszett a története és a kivitelezése egyaránt, no meg az animálása is. Bár szerintem rémesen sok volt benne a zenei betét (vagyis nem sok, csak egy-egy túl hosszúra nyúlt).
Lányom szerint a zene idegesítő volt, de maga a mese aranyos, ám a végére már eléggé elunta magát. A gyerek az állatos meséket jobban szereti, így a kisfiú ereje, miszerint beszélt az állatokkal, nagyon tetszett neki.
8/10


Talpig fegyverben
A 2019-es akció-vígjáték főszereplője Miles, aki egy átlagos lúzer srác. A SKIZM pedig egy online banda, akik a város utcán vérre menő harcokra kényszerítenek embereket. Egy napon pedig Miles lesz a következő játékosuk, és két fegyvert szegelnek a kezeibe.
Jó film volt. A színészek, a karakterek, a humor, az akció, a történet, a véres jelenetek...mind nagyon ott voltak. Abszolút ajánlom.
8/10
 
Ragadozó-Animal
A 2014-es horror főszereplője egy baráti társaság, akik egy erdőbe mennek kirándulni, ám ott egy vérszomjas szörnyeteg tanyázik.
Nekem nagyon tetszett. Jók voltak a karakterek, a történet, a szörny ábrázolás, az akció és a vér mennyisége is. És annak ellenére, hogy voltak benne klisék, mégis voltak benne kiszámíthatatlan elemek.
8/10
 
Piranha 3DD
A 2012-es horror-vígjátékban egy strand készül kinyitni, ám a környéket hirtelen piranhák lepik el. A strand korrupt tulajdonosa viszont nyitni akar, mostoha lánya pedig megakadályozni a nagyobb tragédiát.
Nagyon sokat nevettem ennek a filmnek, annak ellenére, hogy tele volt vérrel és horror elemekkel. Illetve David Hasselhoff és még jó néhány sztár emelte a show fényét.
8/10
 
Hannah Grace holtteste
A 2018-as horror főszereplője Megan, aki egy függőségéből lábadozó exzsaru. Magányra vágyik, így egy hullaházban helyezkedik el, mint éjszakás. Ám egy sor különös dolog veszi kezdetét, amikor megérkezik Hannah Grace meggyötört holtteste.
Hát ez baromi  félelmetes volt a számomra. Az a nő, az effektek, a történet maga, a fények, a vér, az ijesztgetés...nagyon ijesztő volt. Amúgy a történet is jó volt, a karakterek és a színészek is. Olyanoknak ajánlom, akik szeretnek rémüldözni.
8,5/10
 
47 m mélyen
A 2017-es horror főszereplője egy testvérpár, akik befizetnek egy extrém cápalesre. Ám a fémketrecet tartó kábel elszakad, a lányok pedig 47 m mélyre zuhannak, egy cápáktól hemzsegő vízben.
Hát, ez nekem nagyon nem tetszett. Két lány, egy ketrec, egy cápa. Unalmas volt, a hang sokszor torz, a történet meg néha elég bugyuta.
6/10
 
Cápaember-Tökéletes ragadozó
Az 1998-as horrorban egy mutáns cápa szedi áldozatait. Dr. Chase cápakutató, és exneje, a tengerbiológus Amanda igyekeznek megfékezni a szörnyet.
Brutál hosszú film, amin már látszik az idő vas foga, meg néhol rettenetesen idétlen, de mégsem rossz film. A szörny kidolgozása nem volt a legjobb, de a történet maga elég jó volt, ahogyan a karakterek és a szereplők is.
7/10


A háború démonjai
A 2020-as háborús horror főszereplője egy világháborús, amerikai katonai csapat, akik új küldetést kapnak. Meg kell védeniük egy üres francia kastélyt a náciktól.
Nagyon jó film volt. Vér, szellemek, klassz történet, jól megírt karakterek, félelemkeltő hangok-fények-események. És az a csavar a végén. Rémisztően jó volt.
9/10
 
Vaják: A Farkas rémálma
A 2021-es animáció főszereplője Vesemir egy vaják zsoldos, aki szörnyeket öl. Ám egy napon új ellenség lép elő a sötétből.
Remek történet, karakterek és látványvilág jellemezte, de volt benne akció, vér, szerelem, bajtársiasság, kitartás, misztikum, és némi humor is.
8/10
 
Ne pislogj
A 2014-es horror főszereplője egy baráti társaság, akik kiruccannak a hétvégén egy távoli kis panzióba. Ám hamarosan rá kell jönniük, hogy valami nagyon nem stimmel a hellyel. Főleg miután az emberek egy szempillantás alatt köddé válnak.
Az első benyomásom: remekül összerakott történet, szereplők, karakterek, jellemrajz. És a végső következtetés: Mi van? Hiányérzetem van, és olyan, hát-ez-nem-érte-meg érzés.
7/10
 
Kaptár-Raccoon city visszavár
A 2021-es horror főszereplője a jól ismert Racoon city, ahol már alig élnek emberek. Ide tér vissza Claire Redfield a bátyjához. És akkor a zombik…
Valójában ennek a sztorinak semmi köze az eredeti Kaptár-filmekhez. Egyrészt a már megszokott szereplőket más színészek alakítják, ami elég zavaró. Másrészt magát a sztorit sem igen lehet beépíteni a Kaptár-univerzumba. Nekem ezek miatt nem tetszett. Pedig amúgy egy jó film. Ugyanis önmagában egy remek zombis film. Jó karakterek, színészek, vér, történet, rettegés. De!
8/10
 
Sikoly 5
25 évvel az első gyilkosságok után valaki újra maszkot ölt, hogy emlékeztesse Woodsboro-t, a múlt eseményeire.
Igazából nem volt egy rossz film, de talán be kéne fejezni a nyerő filmekről való több bőr lenyúzását. Tetszett: vér, izgalom, klisék ötletes átalakítása, a sztori visszatér önmagába, romantika, nosztalgia, képivilág. Nem tetszett: eljárt az idő a szereplők és a sorozat felett is, ugyanazon dolgok ismétlése, előző részekből táplálkozik, élettelen karakterek és szereplők, indokolatlan halál, idétlen gyilkossági indokok, néhol a sztori is idétlen.
7/10


Árnyak szigete
A 2020-as kanadai thriller főszereplője a krimi író Carly, aki a férjével egy régi villában készül eltölteni a nyarat. Férje a házasságukat szeretné megmenteni, ám a lányt jobban érdekli a villában meggyilkolt Diana Crawford esete.
Én első ránézésre azt hittem, hogy valami szellemes horror, de valójában egy régimódi krimi. Kétségtelen, hogy végig fenntartja a feszültséget és az érdeklődést, de kicsit lassabb mederben peregnek az események, mint ahogy én azt szeretem. Így számomra elég vontatott volt, a vége meg igen lagymatag, és mondjuk úgy, hogy én azt a házasságot se nagyon mentegettem volna.
7/10
 
Hotel Transylvania: Transzformánia
A 2022-es animációban visszatér Drakula, Maevis, Jonathan és a többi hotel rém. Ám egy baleset folytán Jonathan szörnnyé változik, Drakula, és néhány vendége pedig emberré. A káosz garantált, főleg mivel Drakula és Jonathan együtt indulnak el megoldani a problémát, amit egyébként is ők okoztak.
Ez a rész is tetszett, mint a többi. Jó a történet, a karakterek, a látványvilág, emellett van benne rengeteg humor, és egy kis lélek is.
8/10
 
A texasi láncfűrészes mészárlás
A 2022-es horrorban 50 év telt el az első mészárlás óta, és a rém most visszatér, minekután egy csapat reformer fiatal felvásárolja a csendes kisváros házait, közvetve megölve bőrpofa gondozóját.
1974 és 2022 között 9 láncfűrészes film készült el; öt eredeti, két remake és két alternatív folytatásos. Több karakter is visszatért az egyes részekben, bár a történet többször is módosult, vagy irányt váltott. Ez a rész is illeszkedett ebbe a sémában, mégpedig oly módon, hogy körbeöleli a sztorit, hiszen a legelső részt folytatja, 50 év után. Az első rész egyetlen túlélője is visszatér. Igazából nem volt rossz film, bár a sztori és a karakterek nem voltak a legjobbak. Viszont rendkívül véres, és látványos volt.
7,75/10
 
22 vs. Earth
A 2021-es, 6 perces animáció főszereplője egy lelkecske, aki nem akar a Földre menni, ezért lázadást szervez.
A rövidfilmecske alapja egy 2020-as animációs mese, a Soul, amit nem láttam. Ez viszont egy rövid, tömör, de aranyos mese volt. Pont emiatt nem pontozom.

Perzsia hercege
A 2010-es kaland-fantasy főszereplője Dastan herceg, akit elárulnak, így célja, hogy visszaforgassa az idő kerekét, ám ehhez szüksége van Tamina hercegnőre, ki a különleges tőrt és az idő homokját őrzi.
Igazából ez egy jó film. Van benne akció, látványvilág, jó történet, remek színészek, jó karakterek, humor és romantika.
8/10


A Dög 3 - A boldog vég
A 2009-es horror-vígjáték főszereplői, az előző részek (2005, 2008) túlélői. Szörnyek VS. Túlélők.
A trilógia minden egyes részére jellemző a humor (amit vagy tudsz értékelni, vagy nem. Én volt, hogy tudtam, de többnyire nem), az extra véres jelenetek (amik sokszor már az undorító határát súrolták), a felcímkézett szereplők (klisé-paródia volt, és jól is sikerült), pörgős akció jelenetek (valóban nem lehetett unatkozni), és a váratlan fordulatok (abszolút kiszámíthatatlan volt, hogy mi fog következni, hogy ki hal meg, vagy ki marad életben). Remek és csapnivaló jelenetek összjátéka volt ez a trilógia. Ajánlom megnézésre!
7/10

A csillag
A 2017-es mese főszereplője Bo, a kíváncsi szamár, aki többre vágyik, és egy napon meg is kapja, amikor megismeri Máriát, ki a Megváltót hordja szíve alatt.
Elképesztően aranyos mese, telve szeretettel, barátsággal, tisztelettel és jósággal, mindez humoros formában tálalva.
9/10
 
A bombák földjén
A 2008-as háborús film főszereplője az iraki háború idején szolgálatot teljesítő delta osztag, akik feladata a bombák hatástalanítása.
Izgalmas film, amiben az akció és a lélek is fontos szerephez jut. Van benne akció, történet, hazafiság, bajtársiasság, kitartás és erő. Ugyanakkor számomra egy kicsit vontatott volt (igaz nem túlzóan).
7/10
 
Rosszfiúk
A 2022-es animáció főszereplői minden mesék főgonoszai, akik a nagy rablásra készülnek, ugyanakkor eljátszanak a gondolattal, hogy mi lenne, ha jók lennének…
Nagyon jó mese volt, a történet, az animáció, a karakterek… vicces volt, izgalmas, lelkis… szeretet, barátság, romantika, belső változás… mindez nagyon vicces formában tálalva.
9/10

Elhurcolva
A 2011-es akciófilm főszereplője a tinédzser Nathan, akinek egyik percről a másikra összeomlik az élete, amikoris megölik azokat, akiket a szüleinek hisz, majd belekeveredik egy háborúba, ami szövetségi ügynökök, bérgyilkosok, és a valódi apja között zajlik.
Rettenetesen jó film, izgalmas, tele van akció és harc jelenetekkel, remek színészekkel, karakterekkel, amiket átsző a kémvilág. De van benne dráma, icipici humor és romantika is.  Az események peregnek, és egyetlen percre sem lehet megunni. Ajánlom megnézésre mindenkinek.
9/10


Aki bújt aki nem
A horror franchise főszereplője egy olyan repülő szörnyeteg, aki 23 évente jön el és 23 napig gyilkolászik, megölve és begyűjtve mindenkit, akin megérzi a félelem szagát.
2001: Trish és Darry Jenner egy átutazó testvérpár, akik véletlenül botlanak bele az áldozatra váró rémbe, aki felkelti a kiváncsiságukat.
2003: Három nappal a testvérek kálváriája után, az etetés 23. napján, egy iskolabusz robban le a semmi közepén, tele kosaras fiúkkal, és pompon lányokkal. Ez a rész már előrevetíti a 23 évvel későbbi eseményeket is.
2017: Az előző két rész között játszódik, vagyis Darry már csapdába esett, de a diákokkal teli busz még nem indult el. A rendőrség, egy anya, és egy lány küzdenek meg a rémmel, aki most eljött valamiért, amit 23 éve elvesztett. Ennek a résznek a végén, szintén előkerülnek a 23 év múlva esedékes történetek, csak itt nem a farmer, hanem Trish Jenner esküje által.
Nem volt rossz film, mert kellően ijesztő volt, a története se volt rossz, a karakterek sem. Ugyanakkor nekem annyira nem tetszett. Talán régi és lassú volt, nem tudom.
7/10
 
Pánik élő adásban
A 2021-es horror főszereplője az influencer Mia, aki egy online közvetített rémálom középpontjává válik, amikor egyedül vigyáz nővére kutyájára, és egy őrült fenyegetni kezdi.
Nekem annyira nem jött be ez a film, mert kb. annyi az izgalom és a vér az egész filmben, mint amit a trailer is mutat. A véres jelenetek nagyon jók voltak, de túl kevés, túl vontatott a történet, tele van unalmas üres járatokkal, és néhol igen bugyuta. Ez utóbbi betudható annak is, hogy ez az influencer világ, mind csak látszat, és tele van üres fejű emberekkel, de ez néhol már idegesítő. És viszonylag hamar rá is lehet jönni, hogy mi ez az egész, és ki is áll mögötte. Tehát, a vér jó volt, de a film unalmas, és irritáló.
7/10
 
The Amityville uprising
A 2022-es horrorfilmben vegyi robbanás következik be egy katonai támaszponton, minekután mérgező, savas eső hullik. Dash őrnagy próbál úrrá lenni a helyzeten.
Kezdeném azzal, ami jó volt benne: a történet, a véres jelenetek, az effektek, és a zombik. De! A történet lassan haladt előre, és a karakterek jó része, mintha nem lett volna komplett, pontosabban mintha vígjáték-szerűre akarták volna venni a figurát, de ez nem jött be. Illetve elég sok érthetetlen, és logikátlan elem volt benne. Valójában nem volt ez olyan rossz film, de a kivitelezésen bőven lett volna mit javítani.
7/10
 
Morbius
A 2022-es film főszereplője Michael Morbius, aki halálos betegséggel küzd, ám nem hajlandó feladni, így alkalmaz magán egy ősi módszert, amivel erősebb és egészségesebb lesz, ám vérre szomjazik. 
Igazából nem volt rossz film. Történet, karakterek, akció, vér, barátság, szeretet, törődés, stb., minden a helyén volt. Mondjuk nekem azért kicsit túl Marvel-es volt.
8/10
 
Televíziós műsorok
Ez ugyan nem kritika, de a tévézési részhez tartozik. Tehát íme… Idén úgy döntöttem, hogy jóval több dolgot nézek meg a tévében, így felosztottam a csatornákat a tematikájuk (főzős, filmes, sorozatos, gyermek, sport, zene, történelmi, szórakoztató, állatos és természet) szerint, majd egy-egy hétig csak azt néztem. Valódi élmény volt, és rengeteg új ismeretet szereztem. Érdemes belevágni, ajánlom másnak is. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése