12/26/2021

Kritikák - 2022

Kivétel nélkül, minden nagy filmben van egy fontos összetevő: az értelemnélküliség. És tudod miért? Mert maga az élet is tele van olyan dologgal, aminek semmi értelme. Rubber c. film

+++

 Frissítések: Három hónap múlva esküvő

 
Ázsia
ÁzsiaiBattle Royal 1-2, Dark hole, Dokgo Rewind, Squid Game, Josée, Boys over Flowers,
ÁzsiaiBLA first love story, Light, Pornographer-Spring Life (3-4-5), Honey Sir, Bad Buddy, The immeasurable, Between us, Mermaid's Jade, Utsukushii Kare, Not me, Once in memory-Wish me luck, Tinted with you, 

Sorozataim

Már csak két sorozatom maradt!

Stranger things
Ez a Sorozat 4. (Covid miatt alaposan megkésett) évada.

American horror story
Ez a sorozat 11. évada. 
A filmek

A vadász és a préda
A 2021-es horror főszereplője néhány barát, akik egy erdőbe ruccannak ki a hétvégén. Itt azonban már nem csak a barátságuk kerül veszélybe, hanem az életük is. Ugyanis valaki vadászni kezd rájuk.
Nem volt rossz film, bár jónak sem mondanám. Jó volt a sztori, a karakterek és a szereplők is. Illetve kellően izgalmas, és véres is volt. Ám kicsit lassú volt, és a szereplők nagy része meg irritáló. Maga a gyilkos viszont, a története megismerése után, még sajnálható is. 
7/10
 
JJ és E
A 2021-es svéd romantikus film főszereplője JohnJohn, azaz JJ és Elizabeth. JJ a gettóba született, annak minden bűnével és tragédiájával együtt, míg Elizabeth egy gazdag lány, akit anyja elvesztése tett padlóra. Aztán egy napon, ez a két srác egy suliba kezd járni.
Nagyon aranyos történet. A zene, a történet, a szereplők, és az egész ahogy találva volt. Különösen JJ, és az egész légkör… abszolút ajánlom megnézésre. 
8/10
 
Miután elbuktunk
Tessa és Hardin története folytatódik (2019, 2020 és végül a 2021). Először megismertük a szerény lányt és a vad srácot. Láttuk, hogy mennyire mások. Aztán végignéztük, ahogy egymásnak feszülnek, változnak, és küzdenek, miközben őrülten szerelmesek. Végül összecsiszolódtak, mint két gyémánt, akik egymás által válnak ékkővé. Szenvedélyes, vad, szexi és vicces. Abszolút 
9/10
 
Séfek séfe 3. évad - 2021
Nem film, nem sorozat, de minden évadát néztem és imádom.
 
Dancing with the stars 2. évad - 2021
Nem film és nem sorozat, de láttam az előző évadot is és tetszett.


Venom 2 - Vérontó
A 2021-es rész főszereplője ismét a zavart világú Eddie, és barátja, a hirtelen haragú testfoglaló szörny, Venom. Az ellenségük pedig a sorozatgyilkos Cletus Kasady, akinek egyetlen vágya, hogy szerelmével, az őrült Francis-szel legyen, illetve a férfi saját szörnye, Vérontó...akinek viszont teljesen más terve van.
Az első részt nem láttam ugyan, de ez így önmagában is érthető volt. Jók voltak a karakterek, a szereplők, a történet. Volt benne akció, humor, barátság, szeretet, és törődés. Illetve Venom alakja és karaktere mindent vitt, no meg az effektek. 
8/10
 
Prédák
A 2019-es horror főszereplője néhány jóbarát, akik Halloween éjjelén meglátogatnak egy szabaduló szobát. Ám hamarosan már nem a kijutás lesz a fő gondjuk, hanem az életben maradás.
Nagyon jó film volt. Izgalmas, véres, a maszkos gyilkosok nagyon ki voltak találva (küllem, jelleme egyaránt). A szabaduló szobás ötlet meg külön tetszett, mert mostanában érdekel ez a téma. Szóval jó történet, karakterek, színészek, sok vér és félelem. 
8,5/10

Csalétek 2012
A 2012-es ausztrál akció-horrorban egy szökőár miatt jópáran bent rekednek egy plázában. Ám a menekülést nagyban nehezíti, a vízen és az omladozó épületen túl, hogy két bűnöző és két cápa is ott ragad a túlélőkkel.
Izgalmas és látványos film. Van benne akció, dráma, és a cápa támadások is kellően véresek voltak. A téma ugyan nem egyedi, de a kivitelezés igen látványos.
8/10
 
A természet ereje 2020
A 2020-as akció filmben egy tolvajbanda pont hurrikán idején próbál kirabolni egy házat, ahol a rendőrök épp evakuálásra kényszerítik a makacs lakókat.
Egész jó film volt. Volt benne akció, Mel Gibson, hurrikán, látványos helyszín, jó és rossz fiúk, kezdő rendőr, halni vágyó rendőr, öreg zsaru, vicces fekete fickó meglepivel, öreg festmény tulaj háborús bűnnel, stb. Valójában a témája lerágott csont, de jól sikerült összedobni az egyes elemeket.
7,5/10
 
2012
A 2008-es akciófilmben eljön a világvége (forró magma, földrengés, vulkánkitörés, mozgó földrészek, mérges gázok, megváltozott időjárás, szökőár). Míg a tudósok és kormányaik mentik, amit tudnak, vagy akarnak. Addig Jackson Curtis, a szebb napokat látott író, a családja életét próbálja megmenteni.
Nagyon jó film volt, de komolyan. A története nem teljesen egyedi, de a karakterek, a szereplők, a történetszálak, nagyon össze voltak rakva. Ezen túl a tudományos elméletek, a bárka, a mentés folyamata, az összefogás. Rohadt jól bemutatták azt, ami lehetne. És a látvány. Iszonyatosan látványos film volt. De valami olyan szinten, hogy azonnal a hatása alá vont.
10/10


Esti iskola
A 2018-as vígjáték főszereplője Teddy, egy igazi svindler, aki nagyon szereti a barátnőjét, így szeretne méltó lenni. Ezért esti iskolába kezd járni. Ám ez nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik.
Brutál jó film. A szereplők, a karakterek, a sztori, mind remek munka, és rengeteget lehet neki nevetni. Van benne humor, értelem, tanulság, barátság, tiszteket, segítés, szerelem és még több humor. A főszereplők remekül hozzák a karaktereiket, van hátterük, értelme az egésznek, és tanulsága is… órákig tudnék róla mesélni. Nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom, aki szeret nevetni.
9/10
 
9-es körzet (District 9)
Majd 39 éve idegenek szálltak le Dél-Afrikában, akik most egy sajátos gettó lakói az MNU fennhatósága alatt. Ám az idő rohan, az emberek félnek, a gettó pedig maga a fertő. Háború készül…
Valójában ez egy rettenetes film. A főszereplő gagyi és irritáló, a történet jobb sorsra érdemes, a karakterek pedig, hát. Talán a látvány ad hozzá bármit is. De én ezt soha senkinek sem ajánlanám.
4/10
 
Slumber Party Massacre
A 2021-es horrorfilm főszereplője egy csapat tinilány, akik hétvégi partira indulnak, egy 1993-as vérfürdő helyszínére.
Nekem tetszett ez a film, annak ellenére, hogy tele volt klisével, és nem is a legjobbakkal. De volt benne izgalom, véres jelenetek, csinos lányok, jó pasik, és azért a fúrós gyilkos is elég ijesztően nézett ki. Bár valójában elég idétlen is volt egyben. Pl. a párnacsata 3x újratöltve. Elég sokszor nevettem fel, és nem azért mert a jelenet vicces volt, hanem mert annyira idétlen. Amúgy a váratlan fordulat, ami valóban ütött is amúgy, elég idétlenül lett tálalva. Fura film, de nézhető, egyszer mindenképp.
(Egyébként mindez egy igen ramaty 1982-es film remake filmje, amibe bele sem néztem.)
6/10
 
A boncolás
A 2016-os misztikus horror főszereplője két halottkém, apa és fia, akik egy titokzatos nőt boncolnak egy viharos éjszakán.
Hát ez a film rendesen ott volt. Számomra rohadt ijesztő volt. Az a halott nő, a mindent mutató véres jelenetek, a halottak, a történet, a fények, a vihar, a fordulatok, a színészek, a zene, az effektek, stb. Egyszerűen minden remek volt. Sokszor nézős, és rendesen ijesztő. Abszolút ajánlom.
9/10
 
Encanto
A 2021-es mese főszereplője Mirabel, aki egy varázslat uralta házban él különleges képességű családjával. Neki nincs semmilyen képessége, ám mégis ő lesz az egyetlen, aki megmentheti a családját, amikor a varázslat veszélybe kerül.
Ezt a filmet a kislányommal közösen néztem meg, így ő is kritizál. Véleményem szerint ez egy aranyos kis mese volt, aminek nagyon tetszett a története és a kivitelezése egyaránt, no meg az animálása is. Bár szerintem rémesen sok volt benne a zenei betét (vagyis nem sok, csak egy-egy túl hosszúra nyúlt).
Lányom szerint a zene idegesítő volt, de maga a mese aranyos, ám a végére már eléggé elunta magát. A gyerek az állatos meséket jobban szereti, így a kisfiú ereje, miszerint beszélt az állatokkal, nagyon tetszett neki.
8/10


Talpig fegyverben
A 2019-es akció-vígjáték főszereplője Miles, aki egy átlagos lúzer srác. A SKIZM pedig egy online banda, akik a város utcán vérre menő harcokra kényszerítenek embereket. Egy napon pedig Miles lesz a következő játékosuk, és két fegyvert szegelnek a kezeibe.
Jó film volt. A színészek, a karakterek, a humor, az akció, a történet, a véres jelenetek...mind nagyon ott voltak. Abszolút ajánlom.
8/10
 
Ragadozó-Animal
A 2014-es horror főszereplője egy baráti társaság, akik egy erdőbe mennek kirándulni, ám ott egy vérszomjas szörnyeteg tanyázik.
Nekem nagyon tetszett. Jók voltak a karakterek, a történet, a szörny ábrázolás, az akció és a vér mennyisége is. És annak ellenére, hogy voltak benne klisék, mégis voltak benne kiszámíthatatlan elemek.
8/10
 
Piranha 3DD
A 2012-es horror-vígjátékban egy strand készül kinyitni, ám a környéket hirtelen piranhák lepik el. A strand korrupt tulajdonosa viszont nyitni akar, mostoha lánya pedig megakadályozni a nagyobb tragédiát.
Nagyon sokat nevettem ennek a filmnek, annak ellenére, hogy tele volt vérrel és horror elemekkel. Illetve David Hasselhoff és még jó néhány sztár emelte a show fényét.
8/10
 
Hannah Grace holtteste
A 2018-as horror főszereplője Megan, aki egy függőségéből lábadozó exzsaru. Magányra vágyik, így egy hullaházban helyezkedik el, mint éjszakás. Ám egy sor különös dolog veszi kezdetét, amikor megérkezik Hannah Grace meggyötört holtteste.
Hát ez baromi  félelmetes volt a számomra. Az a nő, az effektek, a történet maga, a fények, a vér, az ijesztgetés...nagyon ijesztő volt. Amúgy a történet is jó volt, a karakterek és a színészek is. Olyanoknak ajánlom, akik szeretnek rémüldözni.
8,5/10
 
47 m mélyen
A 2017-es horror főszereplője egy testvérpár, akik befizetnek egy extrém cápalesre. Ám a fémketrecet tartó kábel elszakad, a lányok pedig 47 m mélyre zuhannak, egy cápáktól hemzsegő vízben.
Hát, ez nekem nagyon nem tetszett. Két lány, egy ketrec, egy cápa. Unalmas volt, a hang sokszor torz, a történet meg néha elég bugyuta.
6/10
 
Cápaember-Tökéletes ragadozó
Az 1998-as horrorban egy mutáns cápa szedi áldozatait. Dr. Chase cápakutató, és exneje, a tengerbiológus Amanda igyekeznek megfékezni a szörnyet.
Brutál hosszú film, amin már látszik az idő vas foga, meg néhol rettenetesen idétlen, de mégsem rossz film. A szörny kidolgozása nem volt a legjobb, de a történet maga elég jó volt, ahogyan a karakterek és a szereplők is.
7/10Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése