12/20/2019

December


Kezdeném azzal, hogy most nem lesz külön kritikai részem, mert nincs sok jelentenivalóm. Itt lesz minden egyben, amit decemberben felraktam.
+++
Novellám: A szív üzeneteEgy fiú és egy lány szerelmi levelezése, amit Alan Walker dalai ihlettek. 
+++

Kritikáim

The Purge: A megtisztulás éjszakája
2017-ben bevezették az Irtás nevezetű eseményt, ami azt jelenti, hogy az év egy adott napján (12 órán keresztül) minden bűn megengedett. Bárki bármit bárkivel megtehet, és senkisem segít neki, mindenki magára marad.
2013-A bűn éjszakája: 2022. James, a biztonságtechnikai-eladó és családja, Los Angelesi otthonukban barikádozzák el magukat. Azt hiszik biztonságban vannak, de elég egyetlen hiba, és megkezdődik a mészárlás. 
2014-A megtisztulás éjszakája, Anarchia: 2023. Az elit biztonságban van, az irtásellenesek lázadnak, aztán megkezdődik a mészárlás. Ebben a zűrzavarban talál egymásra a pincérnő Eva a lányával, a bosszúéhes Leo, és a lerobbant fiatal pár, Shane és Liz.
2016-A megtisztulás éjszakája, Választási év: Épp választási év van, amiben Roar szenátorasszony szembemegy az irtáspártiakkal. Aztán megkezdődik a mészárlás. Az asszony a testőrével, Leoval menekül. Joe a boltját védi Marcoss-szal néhány gazdag lánykától. Laney és Dawn pedig mentővel mentik, akit lehet, és persze most is vannak lázadók.
2018- A megtisztulás éjszakája, Sziget: 2017-ben járunk, az első irtás éjszakáján. Az Alapítóatyák lekerítik Staten Island-et, fegyvereket és bérgyilkosokat küldenek be a szegény feketék ellen, hogy azok biztosan harcoljanak, illetve sikerre vigyék az ügyüket.
2021-Forever Purge (Örök tisztogtás): 2048-ban járunk, és újra van tisztogatás, ahogy igény is rá. Ebben az időszakban egy Mexikóból menekült házaspár telepedik le Texasban. Aztán eljő az éjszaka, ám a mészárlás másnap sem marad abba. Egy eszelős milícia úgy dönt, hogy a mészárlás tartson örökké, a menekültek pedig összefognak a texasiakkal, és megmutatják a népük erejét.
202?-Final Night: Az utolsó éjszaka főszereplője szintén Leo lesz. Ez lesz az utolsó film a franchise-ban.
Erről a sorozatról már több helyen is írtam. Egyedi a története, és nálam azok a filmek, amiken még agyalok utána, azok tíz pontosak. Külön tetszik, hogy van ez az éjszaka (nálunk sem ártana, bár sajna itt is a szegények lennének az áldozatok többségben). Jó sztorik, jó karakterek, pergős jelenetek, ütős zenék és minden résznek van mondanivalója. 10/10



Utódok 3
Auradonba újabb komiszok érkeznek afféle cserediákként. De Audrey féltékeny lesz Mal-ra, ezért ellopja Demóna jogarát, amivel hatalmas galibát okoz. A jók és a komiszok összefognak, hogy megmentsék világukat.
Nos, az előző részekre nyolcast adtam és hangsúlyoztam, hogy könnyed esti műsorról van szó, amiben jó a zene, könnyen emészthető a történet, stb. Szerintem ez a harmadik rész felesleges volt. Egyedül az tetszett benne, ahogy a jók és a rosszak világa összeért végre, vagyis körbe ért a történet. De sem a zenék, sem a sztori, sem semmi más nem volt olyan kiemelkedő. Erre a részre simán 7-est adnék, ha nem halt volna meg az egyik főszereplő, akinek végülis a filmet ajánlották. Nyugodj békében Cameron Boyce (1999-2019)!

Szabadon száguldó, Szilaj karácsonya
Az idei mesében Lucky-t és barátait egy sziklaomlás és egy hóvihar akadályozza, hogy hazaérjenek karácsonyra.
Ez egy szívmelengető karácsonyi mese, kedves és megható történettel, zenével. Igazából ezt a kislányommal néztem meg, aki ismeri ezt a mesesorozatot, aminek ez a különkiadása. Ő a 17. percig ’bírta’ úgymond, mert bár végignézte, azt mondta, hogy neki ez annyira nem tetszik. A karácsonyi dekoráció meg a hangulat tetszett csak neki belőle. 7,5/10

Ő e helyett inkább az alábbi filmet kritizálja:
Óriásláb fia
A 2017-es mese főszereplője Adam, aki egy nap rájön, hogy ő Óriásláb fia. Ráadásul szuperképességei is vannak, gyorsan fut és beszél az állatok nyelvén is. Ám amint megismerné az apukáját, tudósok kezdik üldözni a férfit.
Azzal kezdeném, hogy ezt a mesét a kislányom nézte meg és végtelenül tetszett is neki. 1,5 órás volt, de végignézte, ami nála sokat jelent, így ezt most ő ’kritizálja’. Nagyon imádtam. Tetszett benne a szőrös apuka, meg a fiú is. Tetszett, amikor megijedt a fiú, amikor találkozott az apukájával, meg tetszett, hogy olyan szőrös. Altatóinjekciót lőttek az apukájába meg az állatokba, az nem tetszett. . Szeretném még megnézni máskor is. 

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa
Az idei mesében a Mikulás legjobb rénszarvasa, Villám, nyugdíjba megy, így az utódját keresi. A rengeteg rénszarvas között felbukkan egy ambiciózus lovacska, Pamacs, aki szentül hiszi, hogy nyerhet.
Aranyos kis mese a szeretetről, a kitartásról, a barátságról és a hűségről. Pamacs egy példa rá, hogy mi mindent el nem lehet érni kitartással és kemény munkával, no meg hatalmas szívvel. 
Ezt is a kislányommal néztem meg, így ő is kritizálja. Persze nem teljesen nézte végig ezt sem, mert színezett közben. A Télapó jött a legvégén, a szánján, az jó volt. Meg sok vicces dolog volt benne, mikor pl. repült a kecskebecske, meg a Pamacs futkosott a pályán körbekörbe. 8/10

3 from Hell
Az idei horrorban folytatódik az 1000 halott háza! Otis és Baby túlélték a lövéseket, most börtönben vannak. Eljön értük Foxy, Otis féltestvére és kiszabadítja őket. A gyilkos osztag Mexikó felé veszi az irányt, útjukat hullák szegélyezik.
Ennek a filmnek az előzményeiről már írtam ITT (sok más egyéb horrorfilm mellett). Akkoriban szadistának találtam ezt a filmet, néhol az áldozatokat, néhol a gyilkosokat is sajnáltam, illetve Rob Zombie… hát ő nem semmi.
Az idő vasfoga azonban egyértelműen látszik az idei filmen, de a robzombie-s életérzés még mindig átjön rajta. Az előző rész vége együttérzést keltett, amit ez a rész hol agyoncsapott, hol űberelt. De jó volt a sztorija, hű volt egykori önmagához, és volt mondanivalója is, illetve valamiért most már teljesen a gyilkosoknak szurkol az ember… 8/10


Egyéb
Ázsiai: The Stranded.
ÁzsiaiBL: Find you in the crowd 2, Athlete, Rainbow without colours. 
Meleg: Pyry és Liro (NewDayCut), Robbe és Sander (wtfock).
...
Sorozataim: Az elmúlt időszakban felkerült az American Horror Story, a 13 Reasons Why, a Stranger Things és a The end of the… idei kritikája is. A Shameless és a Vikingek is felkerül, amint véget értek azok a sorik. 

+++

Így a végére pedig kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog újévet mindenkinek!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése