12/27/2015

2016-ban látott filmek, tartalomjegyzék

Az előző esetből tanulva, idén már rendes tartalomjegyzéket készítek, így jól nyomon követhető, hogy mikor mit nézek és kritizálok. Minden filmre való kattintás a film kritikájához vezet majd! Illetve havonta írok majd egy-egy kritikát, hogy miket néztem meg adott hónapban, majd ebbe a tartalomjegyzékbe már kategóriákra bontva érkeznek a filmek, ezzel is megkönnyítem a navigációt az oldalamon. 

Filmek, amiket idén láttam

Horror

Animáció
Akció
Romantikus

Zenés
###

2016-os premierfilmek

Alvin és a mókusok 4
Dave úgy dönt, hogy Miamiban megkéri a barátnője kezét, de ez a mókusoknak és az eljövendő ara fiának nagyon nem tetszik és, bár egymást is utálják, együtt indulnak neki az útnak, hogy megakadályozzák a lánykérést.

Nem tetszett annyira, mint az előzőek, talán, mert sok bőrt akarnak lehúzni ugyanarról a témáról. Az utolsó jelenet (zene) nagyon tetszik, klassz lett. A zenék viszont nagyon jók (táncok se rosszak), imádom a mókusok hangját. 6,5 pont.

Az 5. hullám
Az idegenek megtámadták a földet, nem tárgyalnak. Eddig négy hullámban támadtak: Sötétség, rombolás, járvány, invázió, most jön az 5. hullám, de egy fiatal lány nem hagyja magát, a testvérét keresi.

A tartalom, az előzetesek és a film eleje alapján jobbra számítottam, de nem volt az. Nem volt rossz sem, de maximum középkategóriás lett, vontatott volt, klisés, olyan semmilyen. 6 pont.

Norm az északi
Norm a jegesmedve az Északi- Sarkon él, amit ellepnek a turisták, így a beszélő medve felkerekedik a városba, hogy megmentse otthonát.

Nagyon bájos, vicces történet, szeretem az állatos meséket, a karakterek és a sztori is jól volt kidolgozva, képi világa, zenéje is jó volt. 8 pont.

Egyiptom Istenei
Valamikor régesrégen Egyiptom ősi Istenei még az emberek között jártak. Seth Isten megöli testvérét és megvakítja annak fiát, Hóruszt, egy évvel később Hórusz egy halandó segítségével elindul bosszút állni és visszaszerezni Birodalmát. 
Jó a története, hiszen Egyiptom isteneit nem dolgozták még fel mostanában. Történelmileg (mondavilág) nyomokban fedi a "valóságot". Jók a színészek, az effektek és az Istenek ábrázolása frenetikus. Én a történetet éreztem csak kicsit laposnak. 8 pont

Zootopia
A mese egy utópikus világban játszódik, ahol a ragadozók és prédák együtt élnek igazi városokban, falvakban és emberruhában járnak. Itt él Judy, a talpraesett nyuszi is, aki rendőrnek áll, majd igyekszik felgöngyölíteni egy igen nehéz ügyet…

Ez egy nagyon klassz mese, jó a története, a karakterek, a jellemek, a rajzok és nagyon vicces is. Éééés ennek is van mondanivalója. 9 pont

A beavatott 3
Ennek előző részeiről már írtam ITT! Ebben a részben Tris és csapata a Falon túlra merészkedik, hogy megmentse összeomlóban lévő világukat. 
Nos, ez a rész tetszett, nem volt olyan lapos, mint az eddigiek. Nagyon jó volt a Falon túli világ ábrázolása, még ha sajnos ott sem azt találták, amire vágytak. Akciódús, jók a szereplői, a látványvilág. A karakterrajzok nem a legjobbak és a romantika szál is eléggé erőltetett lett így a harmadik részre, de... Ez a rész 8-as!

Cloverfield Lane
Egy nő balesete szenved, majd egy férfi házában ébred, aki azt mondja elpusztult a világ...
Nos, nekem már maga a Cloverfied sem tetszett, mint arról írtam is már annak idején. Erről azt írták, hogy majd valahol kapcsolódik a történet ahhoz, de nem így lett...De ha így lett volna is, ez a film nagyon rossz. Olyan mintha alacsony költségvetésű lenne, semmi fantázia...Nem ajánlom senkinek a világon. 2 pont!

X-men Apokalipszis
10 évvel járunk az előző rész után, XProfesszor, Magneto és Mistique külön utakon járnak. A Professzor (Jane, Scott) iskolájába gyűjti a fiatal mutánsokat, Magneto családot alapított és elszigetelten próbál élni Európában, míg Mistique mutánsokat (Árnyék) ment. Aztán feltámad Apokalipszis hosszú álmából és maga mellé veszi négy lovasát (Vihar, Angyal és maga Magneto), akikkel le akarja igázni a világot.  
Szeretem ezt a sorozatot, de úgy érzem, hogy egyre zavarosabb lesz. Minél több a rész, minél több idő telik el az előző rész óta, egyre nehezebb követni. Kétszer néztem meg ezt a részt mire összeraktam a képet az előző részekkel. Nehéz volt, de ettől függetlenül a látvány és a történet még mindig jó. Csak mintha nem tudnák, hogy hogyan folytassák már… 8 pont!

Tini Nindzsa 2
Ebben a részben Zúzó visszatér és szövetkezik egy tudóssal, illetve új ellenség is színre lép. A teknősök pedig új barátra lelnek. 
Ez a rész is tetszett annyira, mint az előző, de szintén az effektek és a zseniálisan kidolgozott teknősök vitték a mozit. 8 pont.

Szemfényvesztők 2
Ebben a részben a Négy Lovas (akiknek női tagja lecserélődött) és vezetőjük újra színrelép, hogy leleplezzen egy számítógépes-mágust azonban csapdába kerülnek, így egy minden eddiginél nagyobb trükkre van szükségük.
Ez a rész is pont olyan látványos, mint az előző, amelyről elfelejtettem ezek szerint írni. Az alapsztori az, hogy egy titokzatos megbízó összehoz négy zseniális bűvészt, hogy létrehozzanak egy show-t, amelyben modern RobinHood-ként fosztanak ki gazdagokat. 
A trükkök rettenetesen zseniálisak, csak akkor érted meg őket, ha elmagyarázzák, a színészek is jók, az effektek és a története szerintem elég egyedi is. 9 pont!!!!

A Függetlenség napja: Feltámadás
20 év telt el az előző támadás óta, az űrlények visszatértek, de az emberiség azóta sokat tudott már meg az itt hagyott technológiájukból. Felveszik a kesztyűt.
Először azt jegyezném meg, hogy alig emlékszem az előző részre. Ebben tetszettek az effektek, a visszautalások az előző filmre és a legzseniálisabb az előző film karaktereinek visszahozása volt. Egyébként ez egy jól sikerült mozi, bár azért a története nem nagyon fogott meg, kissé sablonos volt, mert bár '96-ban még nagyon klasszak voltak az űrlényes filmek, mára ez lerágott csont. 8 pont!

Jégkorszak 5
Előzmények ITT! Nem igen tetszett ez a rész már, amiben miután mindenki párra lelt, a lajháron a sor és közeleg egy meteor is, jah és Manny lánya is férjhez készül menni. Szerintem a készítőknek megálljt kellett volna parancsolniuk a fantáziájuknak, mert ez a sorozat elfáradt. Voltak benne viccek, humor, de a sztori már sok volt, erőltetett. 6 pont!

Öngyilkos osztag
A film a képregények negatív szereplőit veszi elő, akiket egy öngyilkos akcióra kérnek fel a Jó oldalán, jutalomért cserébe.
Nos, én a címe alapján írtam fel a listámra, majd a trailer alapján teljesen másra gondoltam. Ennek fényében hatalmas csalódás volt, de igazából, ha az előzményektől eltekintek, nem volt rossz film. Nekem igazából nem tetszett, de az effektek és a sztárdömping jó volt. 5 pont!

Legendás állatok és megfigyelésük
Göthe Salamander egy különleges bestiák szakembere, aki New Yorkba érkezik, hogy az itt élő szörnyeket felkutassa és elzárja. A film a Harry Potter story előtt 70 évvel játszódik.
Ezt a filmet a HP-es beharangozás nélkül tutira nem néztem volna meg, mert nem tetszett. A HP könyvek és filmek függvényében ez a film rossz volt. Nem akarom teljesen lehúzni, de nem igen tudok róla pozitívan írni, így nem is pontozom. 

Underworld-Vérözön
Selene, amióta elvesztette szerelmét és a lányát is el kellett engednie, egyedül harcol, hiszen mind a vámpírok, mind a vérfarkasok üldözik a vérében rejlő erőért. Most azonban valami készül, így a nő visszatér a vámpírok közé,
Az első három rész tetszett, mint arról ott írtam is, a negyedik nem, de ez megint tetszett, bár kissé túlerőltetik már ezt a filmet, mert nemigen képes újat mutatni, azonban holtbiztosan lesz még egy része, amiben a nő a lányát fogja keresgélni, szerintem. Ez is akciódús volt, meg pörgős, mint ahogyan a többi is. Mondanivalóját tekintve tetszett Selene újabb átalakulása. 8 pont!


Gilmore Girls
A Szívek szállodája csapata 10 év elteltével visszatér, Luke, Lorelai, Rory és szinte a teljes szereplőgárda felvonul ebben négy részes, négy évszakot (egy évet) felölelő lezáró moziban.
Elsőként azt említeném meg, hogy bitang lassan készült el mindegyikhez a felirat és bár értem az angolt, de ennek a pergős stílusát sose tudtam volna lefordítani. A tél az egészen rendben volt, nagyon tetszett, hiszen újra láthattunk törzstagokat, megtudhattuk kivel mi történt és maga az évszak az pont ideillő. A tavasz se volt rossz, de abban Rory szenvedése már nem jött be, a régi Rory nem volt ennyire „nyomorult”, ez a lány nem volt határozott, esett-kélt a munka, az élet és a pasik világában. A többi karakter hozta a formáját, Lore pedig szerintem terhes. A nyár és az ősz fordítását nem vártam meg, mert talán sosem készül el. A nyár cseppet visszafogott volt, de tetszett, hogy Rory-nak végre lett munkája és belefogott a Könyvébe. Lore története pedig erőltetett volt, mintha nem tudtak volna vele mit kezdeni. Azok a Kirk-ös meg Kirk-mentes színdarabok pedig rémesek voltak. Az ősz igyekezett a szálakat a helyükre rakni, megjelent Dean is, előzőleg Jess is, még Tristan is megjelent a második színben. Lore utazása szerintem felesleges volt, de lett értelme, végre férjhez mehetett. Emily viszont nagyot alakított, az ő élete ment át a legnagyobb változáson. Rory élete pedig kezdett sínre kerülni, és a végén a nagy bejelentés.
Hmm, én imádtam ezt a sorozatot régebben és miután véget ért, magamban képzeltem hozzá valami befejezést, amiben Rory kampányfőnök lesz, majd miután letelik a négy év, hazatér, itt vagy újságíró lesz a helyi lapnál, vagy irodalom tanár valamelyik suliban, vagy mindkettő. Férfiként pedig Jess-t képzeltem mellé, mert mindegyik más pasival hosszú tartalmas kapcsolata futott zátonyra, így azokat felesleges újrakezdeni. Míg a fiúval csak a felszínt kapargatták és most nőttek fel egymáshoz igazán. Mindegy, a lényeg az, hogy bár voltak zseniális elemei a filmnek (nosztalgikus elemek, régi szereplők, Loganék szerepjátéka, Emily lélekutazása, Lane-ék kapcsolata, Paris karmikus élete, az esküvő, a titkos kávézó,stb.), de nagyon összecsapottnak érezem, és nem hozta sem azt a szintet, sem azt a végkifejletet, amit úgy elvártam volna tőle. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése