2/01/2016

Kezdetek

2013 őszén mentem el a kislányommal a pocakomban a munkahelyemről, ezzel funkcióját vesztette a Ninás-munkakeresős blogom. Elhatároztam hát, hogy új színt adok neki, mégpedig azt, hogy igyekszem megmutatni, saját példámon át, hogy hogyan maradjunk Önmagunk és Nők, ebben a furcsán félresikerült világban, ahol a nőkről mostanra igen érdekes kép alakult ki a köztudatban. Azóta ez a rész egy önálló bloggá nőtte ki magát. Ez az a blog! A Blognak erre az oldalára pedig azok az írások kerülnek fel, melyeket még a Ninára tettem fel.

Az előszóban arról olvashattok, hogy miért és hogyan vágtam bele ebbe részbe. Mi motivált, mik voltak a terveim és milyen szerkezeti felépítést terveztem a blogomnak. 

Mi kell egy jó kapcsolat fenntartásához? Hogyan lendítsük fel lankadó szexuális életünket? Mi lesz a szexszel a szülés után? Mindezekre kimerítő választ adok!

Az első cikkben arról írok, hogy miben kell egy nőnek otthon lennie (mosás, főzés, takarítás, varrás, otthonteremtés képessége, praktikusság, munkamegosztsás, stb.). Másik cikkemben arról írok, hogy anyaként is kell időt szaktunk másra is, pl. a munkánkra, a párunkra, a külsőnkre, a gyerekre és még egy picit ki is kéne kapcsolódni. Megint máshol az Év tortáinak háziasszony-verziójú receptjeit írom le, 2007-2015 között. A Gasztroblogok és a Gazdagmami oldal is kaptak egy szösszenetet. Később egy praktikus cikk következik a Noteszről, ami egy elfoglalt nő legjobb barátja tud lenni. Végezetül egy kis sütés-főzés saját képeimmel, kreálmányaimmal. 

A karrier egy igen fontos rész, a leginformatívabb is talán. Első cikkemben az Önmegvalósító nő típusait (a sikerorientált, a kreatív, az aktivista) elemzem kellő részletességgel. Ezután egy gazdasági piramis következik, mely a mai társadalom rétegeinek eloszlását jelképezi szomorú képet festve országunkról. Utána a világ 10 leghíresebb és leggazdagabb nőjéről írtam igen tanulságos esszét. Ezután egy Életpálya-modell-diagram következik tíz 23-36 év közötti hölgyet megkérdezve, támáink a párkapcsolat, a gyerek, a karrier és a család témakörében. Ismeritek a Sons of Anarchy sorozatot, mert ha nem nézzétek meg, a cikk annak nagyasszonyáról a rémesen inspiráló Gemma Teller-ről szól. Végül a Szex és New York szinglijeinek életét vesézem ki levetítve a karrier, párkapcsolat és család témakörére. 

Itt részletesen leírom, hogy mi is kell egy anyának, hogy nő maradjon. Nem luxusdolgokról van szó, hanem gyorsan és stílusosan kivitelezhető dolgokról. Haj, smink, köröm, ruhatár témákat vesézem ki képekkel gazdagon illusztrálva. Nagyon informatív rész. Ja, és Szex és New York+Született feleségek stílusmagyarázat. 

Itt egy kicsit az ezotériáról olvashattok, afféle motivációs tréning-szerűen. 

Angelina Jolie, Brad Pitt, Johnny Depp, Christina Ricci, Hajdú-Sarka, Schobert-Rubint. 

Mindaz, amikről fentebb szó volt, azt magamra is végigelemeztem, illetve beszámoltam önnön lépéseimről ezekben a témakörökben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése